Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

Topic: V3A-93-CH-PPC

2495 posts, 778100 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 114 115 116 117 118 119 120  ... 179

📖 Pagination options
Re: V3A-93-CH-PPC - Evolutie, istorie, noutati Gabi23

Utilizator anonim wrote:
Ideea este ca vor sa trimita vagoane complete pentru a merge repede lucrul.
De ce ar trebui să trimiți vagoane complete la RK similar lui #4036? Înțeleg că vor să înlocuiască MCKV-ul pentru upgrade. Vedem foarte bine că la #4036 s-au adus elemente noi. De ce trebuie să trimiți la uzină vagoane cu componente care oricum se înlocuiesc, de la geamuri, scaune, lămpi și alte componente schimbabile? Ar trebui luat tot ce se poate reutilizabil și făcut stoc de piese pentru restul vagoanelor rămase în circulație. Așa se casează vehicule ca ”fier vechi” cu piese reutilizabile...  
La #4014 setul de geamuri ar trebui păstrat pentru #136 și #264 (de fapt cel puțin #136 a primit un geam culisant de la #4014). Și #4028 are geamuri întregi luate de la ceva din primele vagoane din serie (cum a avut #4036 inițial).

O altă problemă destul de neplăcută a devenit aspectul deplorabil al vagoanelor cauzat de grafitul și nu numai de pe rețeaua de contact care ajunge pe caroseria vagoanelor. Când plouă acea mizeria ajunge în multe vagoane în interior. Inclusiv #4036 devine cam jegos, deși cred că este spălat mai des decât restul vagoanelor.  
4003 - 41 - 31.01.2021 (1).jpg (321.77 KB; downloaded 3349 times)
4003 - 41 - 31.01.2021 (2).jpg (280.5 KB; downloaded 3353 times)
4003 - 41 - 31.01.2021 (3).jpg (329.08 KB; downloaded 3354 times)
4003 - 41 - 31.01.2021 (4).jpg (349.39 KB; downloaded 3526 times)

Re: V3A-93-CH-PPC - Evolutie, istorie, noutati 1689

In ce hal poate sa arate...
Directorul depoului ar trebui demis pentru indolenta.
Asta nu e mizerie, e jeg si nu s-a adunat in citeva zile...

Re: V3A-93-CH-PPC - Evolutie, istorie, noutati Stefan28

Ok, l-am demite. Dar oare ar fi cineva capabil pentru postul de director al depoului, care să aibă grijă cât de cât de materialul rulant, să aprovizioneze depoul cu piese de schimb ș.a.m.d?
Sincer nu cred. Îți pierzi speranța la un moment dat...

Credeam ca asta face parte din responsabilitatile incluse in contractul de management.
Sau - intre timp - a te ocupa cit de cit te califica pentru o marire de salariu si eventual
o promovare ?!?
Poate ar fi timpul sa fie dati pur si simplu afara in loc sa fie rotiti de pe un post pe altul intre diverse unitati.
Asa s-ar face loc pentru altii si/sau s-ar ajunge sa se ocupe ceva mai mult si mai bine.
Era o vorba ca frica pazeste strugurii. Poate curata si tramvaiele, mai stii ?

Re: V3A-93-CH-PPC - Evolutie, istorie, noutati ByOnu

https://forum.metrouusor.com/File?id=177512

O parte din CA-urile de Colentina (desigur ca doar unele, nu exista doua CA-uri identice.. totul e manufactura, anyway..) au intre acoperis si geamuri un jgheab. Nu ajuta? N-ar trebui sa devina standard?

Re: V3A-93-CH-PPC - Evolutie, istorie, noutati Andrei98

Gabi23 wrote:
De ce ar trebui să trimiți vagoane complete la RK similar lui #4036? Înțeleg că vor să înlocuiască MCKV-ul pentru upgrade. Vedem foarte bine că la #4036 s-au adus elemente noi. De ce trebuie să trimiți la uzină vagoane cu componente care oricum se înlocuiesc, de la geamuri, scaune, lămpi și alte componente schimbabile?

Probabil pentru că oricum nu se face RK în adevăratul sens al cuvântului ci mai mult o revopsire și o recablare. La un RK ar trebui să se monteze piese noi nu reciclate cum se face la URAC.

Re: V3A-93-CH-PPC - Evolutie, istorie, noutati shoppy

Astia defapt sunt prevazatori, decat sa il spele si sa intre apa pe undeva sa faca vreun scurt, mai bine sa circule jegos, oricum se spala la prima ploaie.

Nu cred. La metrou, cel puțin, la momentul spălării ramelor, se merge prin stația de spălare pe catenară.
La tramvaie, în stațiile de spălare din depouri, există și acolo catenară. Putem spune că e vorba tot de nepăsare, nu de frica lor pentru scurtcircuit...

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: V3A-93-CH-PPC - Evolutie, istorie, noutati Utilizator anonim

4036 a primit acel jgheab la RK. Din ce stiu se monteaza pe toate CH la RK. Mai aveti rabdare cu spalatul, la Alexandria sunt probleme cu baia plus multe alte probleme care nu pot fi rezolvate atat de repede, sunt unele lucruri pe care nici tastatura nu le suporta. Dar se vor rezolva sper eu cat mai repede. Deja eu zic ca e un plus ca vagoanele nu mai stationeaza mai mult de cateva zile in caz de defect, nu se mai descompleteaza, tamponatele se repara relativ repede si in plus se incearca grabirea procesului de RK. Sunt probleme care s-au adunat in 4 ani...

As vrea sa vad si eu niste obiective masurabile (CUP, interval mediu/maxim de indisponibilizare a vehiculului, km rulati intre doua defectiuni etc.), ceva concret, nu faptul ca nu se mai descompleteaza tramvaie si ca nu mai stau atit de mult defecte.
Cit ceea ce priveste RK-urile, procesul asta n-ar trebui sa implice autobaza/depoul, ci ar trebui coordonat de un departament a managementului centralizat al flotei.
Rulajul zilnic in km ar trebui sa fie disponibil din aplicatia de monitorizare, istoricul reviziilor periodice si capitale din integistrarile fiecarei unitati de exploatare si din actele contabile/avizare - deci nu vad de ce intregul proces de programare n-ar putea fi automatizat.

Cred ca un inventar la singe prin garaje si depouri s-ar lasa cu multe surprize (ca sa nu vorbim de alte urmari...).

Re: V3A-93-CH-PPC - Evolutie, istorie, noutati shoppy

Nu scurt de la catenara, scurt de la infiltratii de apa in vagon si apoi in cablajul intern.

Daca nu faci un studiu sa vezi cat costa pe cinstitelea sa tii un vehicol in circulatie si apoi sa dai depoului banii aceia * nr de vehicule atunci evident ca depoul este subfinantat si orice manager ai avea la carma depoului ori este incompetent ori dezinteresat; iar daca depoul este subfinantat atunci orice promisiune, inspectie, raport, directiva, amenintare, degradare, concediere este doar vrajeala si frectie la picior de lemn.

Re: V3A-93-CH-PPC - Evolutie, istorie, noutati Gabi23

La Alexandria se încearcă trimiterea de vagoane PPC și pe liniile 8, 11 și 25, inclusiv în cursul săptămânii. Pe afișajele tuturor vagoanelor cu PPC sunt rămas cu ”Romprim”, deși 11 nu mai circulă acolo de ani de zile...  
4030 - 11 - 09.02.2021.JPG (276.3 KB; downloaded 3972 times)

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: V3A-93-CH-PPC - Evolutie, istorie, noutati Utilizator anonim

Din cauza ca sunt multe cu bandaje aproape de limita vom vedea mult mai rar vagoane de 41 pe alte linii. Cand nu e nevoie de ele fiind rezerve in depou.
De luna asta 264 a fost mutat pe linia 32 din cauza bandajelor foarte aproape de limita, fiind schimbat cu 4014 care ultimele luni inainte de plecarea la RK a fost mutat pe 32, de luna asta fiind repartizat in 41, pana la sosirea lui titularii lucrand cu alte vagoane.

Am observat că și 4036 are titulari încă din prima zi de când a fost (re)adus la Alexandria.

Go to page:  1  ... 114 115 116 117 118 119 120  ... 179

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2422 forum members have written 433678 posts in 5400 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”