Zona metropolitană BucureștiIstoria transportului în comun din București şi IlfovIstoria metroului bucureștean - IEMB/Metrorex

 

Topic: Metrou File de Poveste

757 posts, 253356 views
 
Go to page:  1  ... 49 50 51 52 53 54 55
 
 

📖 Pagination options
Re: Metrou File de Poveste Dristorul Nr.3

sorin.niculescu_ wrote here:
Sunt fascinat de anunțurile vocale ale transportului în comun bucureștean. Am încercat câțiva ani de zile să aflu cine este doamna care a făcut voice-over pentru M1, M2, M3 și M4. Într-adevăr, acum pe M4 a fost înlocuită pentru adăugirea noilor stații inaugurate după 2017 în sistem și pentru corectarea anunțului de la Jiului. Numele doamnei respective, care încă se poate auzi în trenurile ce circulă pe M1, M2 și M3 este Andreea Măcelaru Șofron. Această informație am aflat-o chiar de la domnul Marius Bodochi în timp ce repetam pentru un spectacol al Teatrului Dramaturgilor Români din București. Revenind, urăsc să aud când oamenii, chiar și actori din domeniu care poate au mai cochetat cu voice-acting-ul, răspund la întrebarea „Cine este vocea de la metrou?” cu „Isabela Neamțu”. Ca să fie clar, Isabela Neamțu a fost pentru un răstimp vocea magistralelor M1, M2 și M3 (nu știu dacă și M4). Cred că prin 2008, doamna Andreea Șofron „a preluat cârma” și a dat voce magistralelor de metrou bucureștene existente la momentul respectiv. Spun 2008 și nu 2009 pentru că știu că dumneaei a înregistrat anunțuri inclusiv cu vechile denumiri ale stațiilor, cele de dinainte de 2009 (exemplu: Linia de Centură, Policolor, Armata Poporului etc.) Personal, o consider cea mai frumoasă voce de până acum și care este, în adevăratul sens al cuvântului, iconică! :))

Cum am mai spus și în trecut pe forum, unul din visurile cele mai mari este să dau voce unui tip de transport public bucureștean (și nu numai). Cea mai mare plăcere ar fi, desigur, să dau voce magistralelor bucureștene. Recent, în 2023 a existat un casting la Taine Multimedia pentru a alege vocea Magistralei 5, la care s-au prezentat inclusiv actori de gen masculin, spre marea mea surprindere, căci auzisem de multe ori chestii precum „ei pun numai femei” sau mai știu eu ce.

Din punctul meu de vedere, ce a urmat după doamna Șofron, respectiv vocea actuală de pe M4, vocea de pe M5 și sinistrul anunț cu doamna de la Arghezi sunt o involuție vădită. Nu știu ce are Metrorex în ultimii ani de alege voci așa de… „speciale”.

P.S.: Niciodată nu am înțeles de ce nu au pus-o pe dna. Șofron să înregistreze anunțul complet pentru stația Berceni, căci acolo se putea menționa faptul că este peron pe partea dreaptă. Într-adevăr, la Saligny, Dristor 2, Gara de Nord 2, Străulești, Valea Ialomiței, Râul Doamnei, Eroilor 2 și Tudor Arghezi nu se poate menționa peronul în anunț pentru că poate crea confuzie, neștiind exact pe ce parte a peronului urmează să coboare călătorii, dar la Pipera, Berceni, Preciziei, Republica și Pantelimon se știe exact întotdeauna pe ce parte urmează să intre metroul în stație, așa că va rămâne un mister acest lucru…

Probabil cei de la Metrorex / Metroul S.A (cea din urma ocupandu-se cu selectia/contractele persoanelor ce vor anunta statiile) au considerat ca este prea scump s-o mai cheme pe Dna.Sofron la auditii si asa s-au incercat "metode" mai ieftine.  Sunt de acord cu tine.... Si macar daca renuntau la anunturile actuale si alegeau un alt actor de voce puteau totusi sa foloseasca o singura voce pentru toate magistralele..... Nu babatia aia pe M4, vocea aia tremuranda de pe M5 etc.  :popa:

 


Go to page:  1  ... 49 50 51 52 53 54 55
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Istoria metroului bucureștean - IEMB/Metrorex  • 
Choose destination

Since our 2248 forum members have written 417375 posts in 5194 topics and 507 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use