Parent forum: Aspecte diverse din transporturi şi infrastructură

 

Topic: Infrastructura si demolarile/exproprierile

136 posts, 39214 views
 
Go to page:  1  ... 4 5 6 7 8 9 10
 
 

📖 Pagination options
 • Author: doinadanes
 • Posted:
 •  

Re: Traseul strapungerii doinadanes

Buna seara Dle. Ciprianos! Am lipsit o peroada, dar ... recuperez!
Pt.Dvs., dle Ciprianos locuiesc EXACT in sectorul 6, astfel incat toate speculatiile Dvs. la subiect sunt deplasate!
Ideea pe care o introduceti in subliminal, referitoare la obiectivismul pdv exprimate aici,ma face sa va adresez o intrebare! De altfel, va apartine: "Scuza-ma daca iti pun pe forum o intrebare cam personala si confidentiala remarcind implicarea ta pe acest forum . Poti sa raspunzi sau nu ." de aici este intrebarea catre Dvs: care este motivul implicarii Dvs. ?! Nu aveti unde sa va exprimati, unde sa va manifestati, public, audienta:pot accepta prezenta Dvs. din aceste ratiuni, dar in acest caz nu fiti partizanul nici unui pdv.
Potrivit algoritmului Dvs. insa, altele ;) sunt motivele prezentei in aceasta dezbatere: accept si aceasta, dar de fair play ati auzit?!
Iar a ne acuza de sarlatanie sau imbecilitate pe cei care detinem proprietati in zona proiectului, atata timp cat aceasta se realizeaza in deplina legalitate, ma face sa cred ca nu iti sunt straine astfel de practici. Nu de alta dar motivatii de tipul celor invocate de Dvs. sunt  logo-ul diferitelor autoritati implicate in proiect !!! Pe care (autoritate) o reprezinti si nu ai onestitatea de ati declara identitatea, desigur in limitele protectiei personale, dar acuzi, infierezi, inciti pentru binele "poporului" etc
Pentru cine consumi timp pe acest forum si mai ales pentru ce salariu? Stii cat costa gazduirea unui site, stii cu cat se plateste un administrator de site: cine si din ce lipsa de interes  :roll: si implicare ar face-o?!?!
Si spre stiinta Dvs va informez ca:
- PMB in dezbaterea publica a negat ca aceasta lucrare de infrastructura are statut de "drum expres" daca nu stiati!!
- PMB in aceeiasi dezbatere publica face referiri la ambele "memorii " ale aceluiasi obiectiv, elaborate la distanta in timp, insa pe doua amplasamente diferite, sustinand ca ambele sunt corecte si in valabilitate !!
Cu adevarat suntem creditati cu calitati ce ne lipsesc!
Daca pentru unii dintre cei ce posteaza, aceasta activitate este "obligatie profesionala", nu am incotro si accept, aveti totusi decenta fata de cei pe care ii condamnati la moarte, fara drept la aparare!!!
Pentru cei care nu au avut motiv sa se intreseze asupra prevederilor legii exproprierii adoptate in decembrie 2010, in Ajun de Craciun, va informez ca:
- exproprierile nu se realizeaza nici macar la valoarea minima a grilelor notariale pentru zona in cauza, ci la valoarea stabilita de Comisia de evaluatori a PMB, desigur, decizia acestora fiind considerata "justa valoare" - ca sa nu ne facem iluzii sau calcule pe care desigur unii din partenerii de forum le-ar considera "desantate"
- potrivit acestei legi, daca astazi, 20 iulie, domnule Ciprianos ati primit de la PMB scrisoare prin care vi se aduce la cunostinta decizia de expropiere, in 30 de zile, respectiv pe 20 august incepe realizarea documentelor de transfer de proprietate, actiune pentru care sunt alocate 5 zile. Deci, in 25 august nu veti mai fi proprietarul casei DVS., in schimb veti avea intr-un cont depusa suma pe care VREA, BINEVOIESTE, ISI FACE MILA sa o considere "justa valoare" a vietii Dvs. onor comisia. Daca acceptati suma oferita, puteti accesa contul respectiv: daca nu acceptati suma, contul se blocheaza pana la decizia instantelor, pentru ca alta cale de a va manifesta dezacordul nu exista decat actiunea in instanta. Cat dureaza ?! ca orice proces, in romania, in 2011....
Indiferent insa, daca acceptati sau nu despagubirea pentru ca sunteti "ucis" moral si poate chiar fizic, in alte 30 de zile de la incheierea documentelor de transfer de proprietate sunteti obligat sa parasiti proprietatea, sau plastic zis" se intra cu buldozerul". Si daca sunteti pensionar si asta a fost agoniseala Dvs. de o viata, dupa 75 de zile,in exemplul dat cam pe 25 septembrie, unde va mutati ?!
Poate la unul din miile de beneficiari ai proiectului  :shock:  :oops:  !!
Cu banii oferiti, probabil la Cuca! Nu stiu daca v-ar fi suficiente cele 30 de zile!
Fara acei bani, in asteptarea deciziei instantei, cu catel, purcel si doua generatii - parinti si copii, va propun sa cautati gazda, contra menaj! sau stiu eu ce alte servicii sau plati puteti face !
Pentru toti cei ce sustin proiectul  :(  :x fac urmatoarea oferta: imi ofer la schimb proprietatea cu cea detinuta de acela dintre ei, care are o proprietate similara, nici macar identica, calitativ si ca pozitie fata de centrul Bucurestiului, ca suprafata, finisaje si vechime. Accept chiar cu 5 ani mai veche!! Astept!
Nimeni de la PMB nu au raspus la aceasta oferta: ma tem ca proprietatile lor sunt sub nivelul cerut ;) !
Seara buna, caci noaptea este sfetnic bun!

 


 • Author: sss
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Traseul strapungerii sss

M-as baga eu la un schimb, macar la nivel declarativ, dar mi-e c-ar fi dubla teapa... si pentru dumneavoastra, pentru ca am casa pe traseul strapungerii si pentru mine, pentru ca nu-mi place vecinatatea strandului :(

 


 • Author: shoppy
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Traseul strapungerii shoppy

Unde ati vazut voi ca ar sustine cineva ca avem conducatori competenti?
Unde a zis cineva ca exproprierea oamenilor nu este o tragedie si o drama pentru cei expropriati?
Cu asta e de acord toata lumea, dar cum zicea si colegu, daca ar fii sa nu mai deranjam pe nimeni ar trebuii sa se duca fiecare sa isi traga un glont in cap si gata, nu o sa mai deranjeze nimeni pe nimeni cu nimic. In lumea reala exista o lege a compensatiei care zice ceva de genul: "ca sa ne fie tuturor impreuna un pic mai bine atunci trebuie sa ii fie la fiecare in parte un pic mai rau". Poate suna un pic contraintuitiv insa asat e adevarul si se poate demonstra, fizic, matematic, chimic, social, cum vreti voi.

Daca vrei tu neaparat sa faci scandal atunci da, pana la urma te arunca pilitia in strada, cu televiziunile si tot circul aferent, chestie care s-a dovedit inutila la Basarab si astfel nu a mai fost repetata si la Buzesti. Cei expropriati de pe Buzesti au primit apartamente noi-noute intr-un complex rezidential de nici nu visau ei la atata lux, ca nu le-a picat bine alora de plateau acolo rate pe 30 de ani ca s-au trezit inconjurati de satra de tigani e alta problema, dar cum tot o tineti cu oamenii de calitate care si-au facut case moderne si civilizate atunci sigur nu aveti de ce sa va faceti probleme.

Cat despre case, Cilau, este cred a 5-a oara cand zici ca sunt "multe" case fara sa zici un numar sau sa dai vreo adresa de casa, asta cand mai ai si poze care, daca nu dovedesc contrariul cel putin faciliteaza o discutie punctuala, discutie pe care tu tot demosntrezi ca nu o doresti. Ceea ce faci tu se cheama dezimformare si tin sa te atentionez ca suntem pe un forum civilizat, sustinut de oamenii care au cunostinte in domeniu si de oamenii care periodic aduc noutati si poze de pe teren, daca mai continuii asa atunci o sa se ia masuri administrative impotriva ta.

 


 • Author: doinadanes
 • Posted:
 •  

Re: Traseul strapungerii doinadanes

Buna ziua Dle.Shoppy!
Nu comentez pseudonimul ales si grafia acestuia!
Parcurgand comentariul Dvs., desprind cateva concluzii:
- sunteti probabil unul dintre membrii societatii contemporane care nu a dobandit BACALAUREAT-ul, dupa numeroasele greseli de topica si grafie prezente in textul Dvs.! Mult mai grava este insa reciproca acestei constatari: modul in care folosim cuvintele, este direct corelat cu modul in care rationam (daca!). Aveti nevoie de explicatii? Clasa a 8-a gimnaziala!
-in lipsa unor argumente rationale, AMENINTATI? Cu ce drept?Pe cine? Ce interese aparati? Pe cand atacul fizic la persoana? a, nu, pentru asta informam "structurile abilitate": s-au reinfiintat serviciile de intimidare  si  inchidere a gurii publice cu pumnul? S-au sunteti unul din demolatii de pe Calea Buzesti, care a primit apartament in cladirea rezidentiala?
O asemenea prestatie va exclude din categoria de partener pe un form: sunteti un exemplu pentru "asa nu !", dar copiilor trebuie sa le titram!

 


 • Author: doinadanes
 • Posted:
 •  

Re: Traseul strapungerii doinadanes

M-am contaminat! Sunteti contagios! Rectific "SAU sunteti unul din demolatii de pe Clea Buz..."

 


 • Author: Yannick
 • Posted:
 •  

Re: Traseul strapungerii Yannick

@doinadanes
Stimata doamna,
Spune-ti ca va place proximitatea centrului spune-ti ca noua sosea va agreseaza fonic si ca nu este normal aceasta sosea  atat de aproape de centrul orasului.
Eu ma bag la schimbul dumneavoastra, va ofer o vedere unica in Bucuresti cu iesire direct din casa la metrou, ratb, taxiuri. Va ofer siguranta cu privire la tot. Va ofer locuinta perfecta la care un om poate visa intr-o viata.  Eu va ofer locuinta mea cu toate facilitatile descrise mai sus pentru O NOAPTE LINISTITA.

Adresa mea este bulevardul Magheru ........ cea mai "linistita" strada din centrul Bucurestiului pe care cei care locuiesc in apropierea centrului o folosesc noaptea pentru a isi testa motoarele sa se vada ce au ei sub capota.

Acum lasand gluma la o parte pentru dumneavoastra este importanta linistea nopti dar pe de alta parte  va intereseaza aceasta liniste numai in cartierul dumneavoastra de vile. In centrul orasului nu trebuie neaparat sa fie liniste ca doar de aia este centru nu ? Sa ne putem da cu drujba pe doua roti.

 


 • Author: doinadanes
 • Posted:
 •  

Re: Traseul strapungerii doinadanes

Bonsoir cher Yannick (Noah ???)!
Imi atribuiti afirmatii care nu imi apartin: ceea ce imi doresc - si acesta este unicul motiv al prezentei mele in aceasta discutie este CASA MEA - nici mica, nici mare, nici de lux, nici cocioaba, nici in centru, nici in zona metropolitana, nici o alta calitate decat A MEA, PE PAMANTUL MEU. Este atat de greu de acceptat ca un om isi poate dori numai ce ii apartine  :?
Cat despre oferta Dvs., daca este proportionala cu oferta mea, se poate discuta.
Comentand elementele pro si contra in alegerea unei anumite zone de rezidenta, desigur idealul nu este pentru omul " de rand": si atunci facem compromisurile tolerabile fata de definitia confortului fiecaruia dintre noi.
Astfel, bani de casa in Primaverii, Schitu Magureanu, Gradina Icoanei samd nu am reusit sa adunam doua generatii, motiv pentru care, zona accesibila noua am gasit-o "in cartierul de Vest", unde am construit "gospodareste " o casa pentru trei generatii ale unei familii. Nu pot merge pe jos la teatru, Ateneu, Muzeul de Arta sau de Istorie, decat daca imi rezerv 20 de ore. Nu avem transport public " la scara", vara luptam cu "euforia " strandului, iarna cu "pustiul" strandului, indiferent de anotimp "gazduim" cursele auto-moto nocturne pe Splai! Nimic nu este perfect, dar aceasta este "imperfectiunea" in care m-am adaptat sa traiesc. Nu ca nu m-as putea adapta si la o alta, daca o analiza swot imi spune ca e in avantajul meu! Proiectul nu imi ofera acest rezultat!
Serios vorbind, putem vedea oferta?

 


 • Author: cilau
 • Posted:
 •  

Re: Traseul strapungerii cilau

"Cat despre case, Cilau, este cred a 5-a oara cand zici ca sunt "multe" case fara sa zici un numar sau sa dai vreo adresa de casa, asta cand mai ai si poze care, daca nu dovedesc contrariul cel putin faciliteaza o discutie punctuala, discutie pe care tu tot demosntrezi ca nu o doresti. Ceea ce faci tu se cheama dezimformare si tin sa te atentionez ca suntem pe un forum civilizat, sustinut de oamenii care au cunostinte in domeniu si de oamenii care periodic aduc noutati si poze de pe teren, daca mai continuii asa atunci o sa se ia masuri administrative impotriva ta."


Draga shoppy, din cate imi dau seama nu ai nici in clin nici in maneca cu zona Ciurel-Uverturii-Drumul Ciorogarla (ai vizitat-o pentru prima oara cand ai facut in zadar pozele postate mai sus). Probabil esti doar unul dintre cei pentru care orasul inseamna NUMAI drumuri iar deplasarea se face NUMAI cu masina. In postul meu anterior am pus un link cu o harta virtual earth unde poti vedea cu usurinta constructiile de care vorbesc si strazile pe care se afla.Cum harta aceea este putin cam veche o sa imi rezerv niste timp undeva in viitorul apropiat si o sa merg sa fac poze cu care sper sa te lamuresti odata pentru totdeauna.Deasemenea daca vrei sa imi dovedesti ca ma insel in privinta zone in care locuiesc de 25 de ani, te rog sa iei planul proiectului si sa mergi pe teren sa verifici pe plan casele marcate pentru demolare.Este cea mai sigura metoda pentru tine sa imi dovedesti ca ma insel dar daca iti dovedesc ca am dreptate iti stergi contul de pe acest forum ?

Acum realizez ca pozele postate de tine aici nu reprezinta decat rea vointa si dezinformare intru-cat tu nu ai facut decat sa postezi ce ti-a convenit (ma refer stric la zona cuprinsa intre bd Uverturii si Uzina de apa). Citeste ce am scris mai sus si o sa vezi ca ceea ce ai pozat tu intre Uverturii si uzina de apa sunt terenuri, maidane cum le numesti tu, care se afla in proprietatea primariei S6. Daca ar fi fost in proprietate privata, crede-ma ca erau demult constructii pe ele.
Proiectul drumului expres NU vizeaza doar acele maidane.Drumul, impreuna cu strzile colectoare propuse,trotuare,spatii asa zise verzi ca sunt doar niste copaci amarati in ghivece, este mult mai lat decat suprafata aflata in lungul canalului Arges si afecteaza un numar mai mare de proprietati fie ele terenuri liber de constructii, fie edificii. In plus, casele care nu cad vor avea un trafic urias de masini pe la geam.

Daca nu cunosti zona te rog sa te abtii de la pareri si comentarii care induc la dezinformare.Eu unul nu as fi atat de determinat sa sustin o prostie daca nu cunosc in cel mai mic detaliu datele problemei, iar tu pana acum ai demonstrat doar contrariul.

Legat de de oamenii care aduc noutati si poze de pe teren, toata stima atat timp cat munca lor este onesta si rezultatul este informare NU dezinformare. Altii isi ocupa timpul liber (si asa putin) in alte moduri, nu facand poze la casele vecinilor ca sa ii demonstreze unui necunoscut ca nu are dreptate in ceea ce sustine. Eu unul sunt 100% sigur pe ceea ce sustin.

Cat despre amenintare ca se vor masuri administrative la adresa mea...cine da dovada de lipsa de civilizatie ? Adevarul deranjeaza confortul tau de a conduce conserva de tabla cu 80-100 km/h (nu-mi spune ca sofezi in limitele legale in oras ca nu te cred) pe o autostrada ce tranziteaza zone rezidentiale linistite ?

Daca nu ai avut posibilitate sa vezi pana acum si alte capitale ale lumii, iti doresc sa vizitezi capitale ca Oslo,Copenhaga, Helsinki, Amsterdam, Madrid,Paris, Roma,orase din US &Canada si o sa iti schimbi perceptia despre cum trebuie sa arate o capitala europeana unde traiesc OAMENI (daca doresti dovezi foto iti trimit terabytes din arhiva personala). Daca esti adeptul traversatului de strada cu masina, US sau Canada sunt paradisul pentru tine (si nu vorbesc din carti,TV sau auzite).

Iti mai explic inca o data si pentru ultima oara. NU sunt impotriva progresului atat timp ca progresul este bazat pe argumente solide, pe studii efectuate cinstit si profesionist,pe proiecte intra-adevar relevante care sa contribuie la sporirea calitatii vietii nu la distrugerea ei,cand oamenii afectati de progres sunt recompensati pe masura (in limita decentei, NU a indecentei). Atat timp cat in Bucuresti proiectele sunt facute pe genunchi,au in spate interese de alta natura,sunt utopice etc, iar beneficiul cetateanului platitor de taxe este  praf in ochi...ma voi opune intotdeauna.

Sper sa nu fie cu suparare, dar tocmai acesta este scopul unui forum...schimbul de opinii, fie ele pro sau contra.

 


 • Author: sss
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Traseul strapungerii sss

Cilau, incearca sa nu te faci de ras! Ai aparut pe forum pentru ca ai o problema ( sau asa crezi ), ai macar bunavointa de a studia inainte de a da cu parul! Stiu ca entuziasmul tineretii poarta uneori peste limite... Inainte sa-ti dai cu parerea, mai bine urmareste activitatea lui Shoppy; vei vedea ca face tot orasul pe bicicleta ( nu in masina ), ca sa ne furnizeze noua informatii si fotografii, asta din pasiune, nu pentru bani, nici pentru insulte din partea nou venitilor pe forum. Nici eu nu sunt de acord cu unele pareri ale colegilor, cu unele lucrari care se fac ( de exemplu nu sunt fan Basarab ), dar nu-i acuz ca sunt vanduti primariei sau dezvoltatorilor. Dac-ar fi asa, nu crezi ca prezenta pe forumul "lor" ar fi inutila?

 


 • Author: fider
 • Posted:
 •  

Re: Traseul strapungerii fider

doinadanes wrote:
Ceea ce imi doresc - si acesta este unicul motiv al prezentei mele in aceasta discutie este CASA MEA - nici mica, nici mare, nici de lux, nici cocioaba, nici in centru, nici in zona metropolitana, nici o alta calitate decat A MEA, PE PAMANTUL MEU. Este atat de greu de acceptat ca un om isi poate dori numai ce ii apartine  :?

Desi o sa fiu putin in afara discutiei reamintesc celor care nu s-au prins inca de acest fapt: din moment ce se plateste impozit pe teren iar acesta poate fi expropriat este clar ca nu vorbim de proprietate asupra unui teren (in adevaratul sens al cuvantului) cat, cel mult, de inchiriere a acestuia de la stat pe o perioada nedeterminata. Statul este singurul proprietar al solului si subsolului alaturi de resursele acestuia. Remarca se face doar pentru a tempera "umflatul in pene" si aparentele drepturi cetatenesti cand realitatea este cu totul alta.

Pentru domnul Yannick: apreciez rapsunsul dumneavoastra pertinent si maniera expunerii. Intr-adevar, in momentul in care o zona devine centrala sau ultracentrala ea este lasata de izbeliste din diverse considerente mai ales daca este ruta de protocol si se da impresia ca avem tot ce poate oferi orasul mai bun deci implicit nu avem motive de nemultumire ci doar de lauda (desantata).

Pentru domnul Shoppy: ignorati daca este posibil aceste manifestari. Contributia avuta pe forum este respectata si apreciata chiar daca opiniile pot fi divergente. Legat de atitudinea altor persoane in aceasta discutie problema tine mai mult de orgoliu si ambitie decat de competenta si acceptarea realitatii.

 


 • Author: shoppy
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Traseul strapungerii shoppy

Acest forum este un loc de exprimare a opiniei atata timp cat cel care isi exprima opinia este civilizat, opinia este pertinenta, bazata pe date reale si cunostinte din domeniu. Repetarea la infinit a unor pareri personale discutabile spre eronate la modul "e ca mine ca asa zic eu, cine nu ma crede sa se duca sa se uite, si oricum eu scriu mai des si umplu mai multe pagini", a scazut calitatea acestui subiect, oamenii cu adevarate cunostinte in domeniu s-au retras si am ramas doar eu ca sa-mi apar munca mea si a lui Marian de a pune poze.
Cum voi nu mai aveti argumente ati trecut sa ma atacati direct pe mine, ideea "nu ataca oameni ataca idei" sigur va e straina si faceti confuzie intre libera exprimare si descarcarea nervilor sau mahala.

 


 • Author: doinadanes
 • Posted:
 •  

Re: Traseul strapungerii doinadanes

Buna seara!
Cel putin doua reconsiderari de apreciat, fara a le interpreta ca asumare a observatiilor, ci doar - extrem de valoros - potential de recuperare:
- diferite persoane sub acelasi pseudonim;
- corectarea gramaticii - sintaxa si morfologie fraza, caci lexicul inca nu reuseste discriminarea literarului de vorbire curenta.
Ne aflam pe calea cea buna!
Dar ce se intampla :? unde a disparut topicul in discutie?! in explicatii ce se vor docte, din incapacitatea de a ne recunoaste greselile si de a cere scuze !!!?? RUSINICA !!!
Numai de bine!

 


 • Author: alex1968
 • Membru Bronze
 • Posted:
 •  

Re: Traseul strapungerii alex1968

Apreciez sincer ambitia unor distinse persoane de pe forum de a da da acestei dezbateri  un nivel literar de genul cenaclului lui Mircea Cartarescu dar ma tem ca riscam sa divagam de la "cestiune"

 


 • Author: bogd_an
 • Posted:
 •  

Re: Traseul strapungerii bogd_an

Aici se discuta prea mult de principiu... imi vine in minte imaginea lui Geoana din campania, bla, bla, bla. Te uiti la el, vorbeste jumatate de ora dar la sfarsit nu ramai cu nimic! E destul de obositor sa explicati acelasi lucru de 100 de ori, e pacat de forum, serios! Noroc ca e banda...

 


Go to page:  1  ... 4 5 6 7 8 9 10
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Aspecte diverse din transporturi şi infrastructură  • 
Choose destination

Since , our 1905 forum members have written 369317 posts in 4488 topics and 446 subforums.
Refresh interval: 30 minutes.

 

© 2009 - 2022 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use