Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiMonumente, clădiri deosebite și repere din București

 

Topic: Catedrala Mântuirii Neamului

548 posts, 139208 views
 
Go to page:  1  ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 
 

📖 Pagination options
Re: Catedrala Mantuirii Neamului elcraft

Dar oare popii dau si ei inapoi tot ce au luat de la stat? Altfel cum vine asta?

 


Re: Catedrala Mantuirii Neamului t530

Astazi
canvas.png (809.83 KB; downloaded 4294 times)

 


Re: Catedrala Mantuirii Neamului URANUS

Sursa: B365.RO

http://www.b365.ro/mobi/simulare-cum-va...43286.html

SIMULARE Cum va arăta Catedrala Mântuirii Neamului în interior, când va fi gata

 


Re: Catedrala Mantuirii Neamului t530

Astazi
canvas.png (966.97 KB; downloaded 4083 times)

 


Re: Catedrala Mantuirii Neamului andrei11

Asa, si ? La ce sa ma uit ?  Ai mai pus o poza in 21 Dec 2015. Nu prea vad vreo diferenta...
Vreau sa spun urmatoarele :  ok, ai pus o poză, fă si un comentariu pe langa ea, sa stim si noi la ce sa ne uitam.  :D

 


Re: Catedrala Mantuirii Neamului TibiV

Doar să te uiți, la modul general, şi să te gândești că dacă îl puneau pe Preafericitul diriginte de șantier la M5, acum ne dădeam cu metroul...
Poate până la Iancului !... :lol:

 


Re: Catedrala Mantuirii Neamului t530

Nu am ce comentariu sa fac :lol:
Am avut drum pe langa catedrala si i-am facut poza..nu imi dau seama de evolutia lucrarilor, dar cred ca s-au cam oprit lucrarile pe "aicişea".

:popa:

 


Re: Catedrala Mantuirii Neamului mradulescu

Catedrala Mantuirii Neamului-Prost... :-)

 


Re: Catedrala Mantuirii Neamului URANUS

Sursa: B365.RO

http://www.b365.ro/mobi/cand-va-fi-gata...49243.html

Când va fi gata Catedrala Mântuirii Neamului. Costurile proiectului şi stadiul lucrărilor

Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfinţită peste 2 ani, de Ziua Naţională. Astfel, cel mai grandios proiect al Bisericii Ortodoxe Române, contestat de multe voci, va fi inaugurat în anul centenarului Marii Uniri, după ce data terminării construcţiei a fost schimbată până acum de două ori.

Patriarhia Română are planuri clare cu Catedrala Mântuirii Neamului: va fi sfinţită peste 2 ani, de Ziua Naţională. Termenul este menţionat chiar de Preafericitul Daniel în Pastorala Învierii, informează tvr.ro.

"În mod deosebit, mulţumim tuturor celor care au sprijinit până acum şi celor care vor sprijini, prin cuvânt şi faptă, moral şi financiar, construirea Catedralei Mântuirii Neamului (ajunsă la 70% din volumul cantităţilor de lucrări), pentru ca aceasta să poată fi sfinţită la 1 decembrie 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire a românilor într-un stat independent. Această Catedrală este în acelaşi timp o necesitate practică şi un simbol al credinţei, libertăţii şi demnităţii poporului român."

Părerile privind oportunitatea uriaşei construcţii rămân împărţite. Prima slujbă la Catedrala Mântuirii Neamului va fi oficiată doar după ce va fi pictată catapeteasma.
Şantierul pentru cea mai mare construcţie religioasă din România a început la finalul anului 2010.

Între timp, termenele s-au prelungit, iar costurile au fost diminuate.

Anul trecut, când catedrala era ridicată în proporţie de 60%, se cheltuiseră 46 de milioane de euro. Acum urmează cea mai grea parte a construcţiei - turlele şi acoperişul, pentru care costurile estimate sunt de cel mult 45 de milioane de euro.

 


Re: Catedrala Mantuirii Neamului t530

Poate va era dor...
20160531_132155.jpg (1.85 MB; downloaded 3690 times)

 


Re: Catedrala Mantuirii Neamului drbm

t530 wrote:
Poate va era dor...

Hmmmm... Catedrala Bântuirii Neamului

 


Re: Catedrala Mantuirii Neamului andrei11

Stimate domn / doamnă,  eu spun urgent s-o dărâmăm si pe  aceasta.
6-1-2016 9-13-07 PM.png (319.11 KB; downloaded 3631 times)

Luati dvs. legatura cucolegii ?
a) Despre utilitatea / inutilitatea Catedralei  eventual va expuneti  punctul de vedere la Club.
b) Aici discutam strict despre mersul santierului, unele aspecte legate de santier / de constructie, etc.
Mii de multumiri.

 


Re: Catedrala Mantuirii Neamului URANUS

B365.RO

http://www.b365.ro/mobi/lucrarile-la-ca...51205.html

Lucrările la Catedrala Neamului, FINALIZATE 70%: Cum arată ACUM lăcaşul de cult VIDEO

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Peste 250 de muncitori lucrează zilnic pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului, în prezent fiind în curs de executare lucrările până la cota +40 metri înălţime. Catedrala Neamului ar urma să fie sfinţită pe 1 decembrie 2018, după cum a anunţat recent Patriarhul Daniel.  

CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Până acum au fost executate 70% din lucrările programate pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului, muncitorii fiind concentraţi în prezent între cotele +27 - +40 de metri.

"Clădirea Catedralei, situată peste cota zero va avea o lungime de 126,10 metri, o lăţime de 67,70 metri şi o înălţime de 120 de metri până la baza crucii de pe turla principală. Aici se află principalele spaţii liturgice, dispuse succesiv în conformitate cu cerinţele liturgice ortodoxe: accesul principal pe latura de vest prin intermediul unui pridvor cu arcade, apoi exonartexul, pronaosul, naosul şi altarul, situat în partea de răsărit. Pe laturile de nord şi sud ale naosului sunt amplasate două abside laterale, iar pe naos se înalţă turla principală. Pe latura vestică, deasupra exonartexului se află amplasat spaţiul rezervat corului, iar deasupra lui se ridică turla clopotniţă", informează Trinitas TV.

Muncitorii execută diferite tipuri de lucrări: o parte din ei toarnă şi cofrează prefabricatele pentru cupole în atelierul de la sol, iar ceilalţi cofrează, armează sau sudează între cotele +27 şi +40.

Se lucrează la platforma de lucru în zona altarului. S-a început montajul grinzilor care suportă această platformă, zidarii lucrează la zidăria interioară şi exterioară pereţilor exteriori pronaosului, pe partea de sud, fierarii armează arcele din zona cupolei cafasului şi din zona pronaosului, sudorii lucrează la armătura pe pereţii absidelor nord şi sud, iar dulgherii cofrează şi toarnă elementele în zonele caselor de scară pe partea de nord de la cota +32 la cota +34", informează inginerul Vlad Florin Popescu, responsabil execuţie lucrări pe şantierul Catedralei Neamului.

 


Re: Catedrala Mantuirii Neamului AndreiCaprini

subway guru wrote:
Draga colega #telvanni,
Noi astia, demni urmasi ai lui acad Anghel Saligny, arh-ing Ion Mincu, ing Elie Radu si ai 'magisterului intemeietor de breasla' Apollodorus cred ca avem o mare problema 'de comunicare' cu baietii astia, alde Cristian Miulescu, Ionuţ Gulinescu, Ion Ion, Gabriel Năstase si multi altii ca ei de pe santierul asta, 'nefericiti' urmasi semi-analfabeti ai 'Mesterului Manole', mesteri mici, nici macar calfe de zidari...
In primul rand, nu au bunul simtz sa-si cumpere o camera foto ca sa 'demonstreze' ce spun...penibil...ca ce fac ei acolo nu sunt lucrari 'la secret', sunt lucrari publice si finantate si din bani publici...
Sau considera ca lucrarile de constructii sunt 'dogma teologica' si se merge pe principiul 'crede si nu cerceta'???...ceea ce ar demonstra ca sunt de-a dreptul 'cretini'...
In alta ordine de idei, lucrarea asta are oare 'Aviz de Mediu'???
Sau la Agentia de mediu au mintzit cu nerusinare si acum baga plumb cu nemiluita, doar ca sa nenoroceasca tot cartierul, numai pt ca sunt incompetenti si nu stiu sa toarne un radier din betoane impermeabile???
Care e ratiunea si justificarea tampeniei asteia cu 'plumbul'???
Si ce masuri de protectia muncii au luat pt lucratorii ce manevreaza plumbul??? Taman ioc si 'mucles'...doar ca se lauda cu ce idiotzenii fac ei acolo...
Iar noi ne alegem cu un nou 'Neferal' in buricul targului!!!...poluare 'gratis' pe 2000 de ani de acum incolo...
Starea asta de lucruri e absolut 'anormala' si ar merita ca macar un ONG sa se seziseze si sa le opreasca lucrarile 'diavolesti', pana la reintrarea in normalitate...
Na, ca iar m-am enervat...


Salut,

Citind postarile tale legate de metoda de hidroizolare cu plumb, am constatat ca mi-ar face placere daca ai fi disponibil pentru o discutie detaliata cu privire la metode de hidroizolare echivalente placarii cu plumb. Intampin o situatie similara cu cea de la Catedrala Mantuirii Neamului si nu am reusit pana acum sa gasesc pe cineva cu care sa schimb cateva pareri, mai putin somitatile mai sus mentionate de tine care desi sunt ingineri, au o abordare total abstracta.

In cazul in care ti-ar face placere si esti disponibil dau eu berea :)

Multumesc,
Andrei Caprini

 


Go to page:  1  ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Monumente, clădiri deosebite și repere din București  • 
Choose destination

Since our 2158 forum members have written 407409 posts in 5071 topics and 487 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use