Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiMonumente, clădiri deosebite și repere din București

Topic: Catedrala Mântuirii Neamului

549 posts, 164448 views

Go to page:  1  ... 15 16 17 18 19 20 21  ... 40

📖 Pagination options
Re: Catedrala Mantuirii Neamului ByOnu

Banuiesc ca arhitectura finala a fost aleasa prin supunere la vot cu criteriul 'cea mai urata casa a Domnului' :evil:

• Tom
  • Posted:
  •  

Re: Catedrala Mantuirii Neamului Tom

In imaginea de noapte, este extraordinar contrastul de lumina intre catedrala si imprejurimi, inclusiv Casa Globalismului de langa ea.

Re: Catedrala Mantuirii Neamului iliutu

Vad ca au prevazut si un heliport.

• sss
  • Posted:
  •  

Re: Catedrala Mantuirii Neamului sss

Pai tu ce crezi, daca vine Barbosu' sa-si viziteze oastea sfanta, poa' sa atirazeze asa, pe camp, tocmai el sa n-aibe conditii?  :twisted:

Re: Catedrala Mantuirii Neamului subway guru

Hai sa fim 'politically correct' pana la capat, nu se zice Barbosu', se zice Preafericitul...
Cred ca nici tie nu ti-ar conveni daca tzi-am zice Imberbu'...
Din ce stiam eu, heliportu' era pt uzul alora de la Casa Popoului...deci 'pe barba' altora...pe barba alora de nu pot sa se c :twisted: ce decat in closete de 53 000 lei noi/bucata...vezi aici:
http://www.financiarul.ro/2011/09/29/gh ... 00-de-lei/

Re: Catedrala Mantuirii Neamului andrei11

N-am vrut sa interevin din prima, dar confirm ( din surse destul de credibile ) ca portul pentru helicoptere este pentru Parlament.

Ceasul judecății e aproape! misterr

sss wrote:
Pai tu ce crezi, daca vine Barbosu' sa-si viziteze oastea sfanta, poa' sa atirazeze asa, pe camp, tocmai el sa n-aibe conditii?  :twisted:

subway guru wrote:
Hai sa fim 'politically correct' pana la capat, nu se zice Barbosu', se zice Preafericitul...

Nu e bine nici așa, Preafericitul i se spune Patriarhului!
Se spune Mîntuitorul, Fiul Omului. Într-adevăr, ceasul cînd va veni a doua oară e aproape, dar nu știe nimeni cînd...

Re: Ceasul judecății e aproape! andrei11

misterr wrote:
Nu e bine nici așa, Preafericitul i se spune Patriarhului !

Exact, chiar de Patriarh era vorba in cele de mai sus.

Cateva imagini cu paraclisul pomenit ceva mai inainte...
DSC03189.jpg (118.75 KB; downloaded 2495 times)
DSC03191.jpg (99.78 KB; downloaded 2494 times)
DSC03190.jpg (106.21 KB; downloaded 2495 times)

Re: Catedrala Mantuirii Neamului ViitorulPrimar

Structura de lemn este acoperisul? Parca ziceau ca fac o replica la scara mai mica a catedralei. :shock:

N-as vrea sa critic 'aiurea', dar structura aia pe profilasele alea metalice mi se pare cam 'subrezica'...(se vad la turla, asa sunt si la corpul cladirii...)
Sper ca le-a calculat cineva de meserie, dupa Eurocod, nu dupa Vechiul Testament...
In alta ordine de idei, Domnule pr. Corduneanu (responsabilul de lucrari din partea Patriarhiei) si Dle Project Manager 'elvetian', voi ce reguli de protectia si securitatea muncii aplicati pe santierul asta?
Ca ce vedem noi acolo in poza sunt niste amarati in slapi, bermude si basca...lucrand la inaltime, in conditii total improprii...
Sau voi va bazati doar pe protectia Domnului, nu pe protectia muncii!!! :oops:

Re: Catedrala Mantuirii Neamului andrei11

Crezi ca structura de rezistanta a Paraclisului nu a fost calculata ? Nu de alta, dar cam stiu cine va savarsi slujbele acolo, iar programul va fi "dens". Oricum Paraclisul va fi demolat dupa ce se va inaugura Catedrala, deci e o constructie provizorie. Stiu ca si o constructie provizorie trebuie sa respecte niste reguli, dar ma intreb daca de exemplu Podul Basarab / Grozavesti "prindea" un cutremur serios cand era sprijinit partial nu ar fi avut  unele dificultati in a - si mentine echilibrul.  :o
ViitorulPrimar wrote:
Structura de lemn este acoperisul? Parca ziceau ca fac o replica la scara mai mica a catedralei. :shock:

Nu s-a spus niciodata lucrul acesta. Poate la modul figurativ sau nu stiu in ce imprejurare.

Sper din toata inima sa fi fost corect calculata...ca altfel o zboara Crivatul la iarna...de asta am si intrebat...tocmai pt ca orice lacas de cult e considerat cu potential maxim de aglomerare de oameni si deci cu risc major in caz de 'accident tehnic'...nu vorbim aici de 'sacrificiul ritualic al nevestei Mesterului Manole' ci de potentiale victime colaterale inocente...
In ceea ce priveste constructiile 'provizorii' (desi mai intotdeauna provizoratul e cel mai al dreaq definitivat) se aplica aceleasi reguli si norme, doar coeficientii de 'asigurare' sunt diferiti...
Pt constructii 'majore' -categoria de importantza 'deosebita'- ca Basarabul (nu e cazul aici, la paraclisul 'macheta') se iau in calcul si fazele intermediare de constructie, astfel ca sa nu existe pericol de prabusire in nici-o situatie, fie ea si doar temporara...
dar vad ca 'ocolesti cu diplomatzie' intrebarea mea privind protectia muncii, sau Dl. Corduneanu e responsabil doar cu asigurarea nemuririi sufletelor constructorilor si n-are treaba cu asigurarea 'nemuririi' lor in accidente de munca pe santier, in perioada lucrarilor...???
Eu cred cu tarie ca e RESPONSABIL de ambele, ba mai 'dihai' cu cea de-a doua... :evil:
Poate vom avea totusi ocazia sa vedem si pe santierele unde se inaltza 'Casa Domnului' muncitori dotati cu echipament de protectie, centuri de siguranta, salopete  si caschete de protectie in cap...mai ales ca santierul asta e 'emblematic' si ar trebui sa fie 'de exemplu' pt toata 'popimea' ce intreprinde lucrari similare...
Na, daca m-ai provocat, ti-ai 'tras-o'...

Go to page:  1  ... 15 16 17 18 19 20 21  ... 40

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Monumente, clădiri deosebite și repere din București  • 
Choose destination

Since our 2393 forum members have written 430887 posts in 5359 topics and 517 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”