Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Izolarea termică a blocurilor de locuințe

66 posts, 26367 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5
 
 

📖 Pagination options
Re: Izolarea termica a blocurilor de locuinte telvanni

ontheroadsrl wrote:
". Asa cum nu reuseau sa tina frigul afara cand nu se dadea caldura, asa nu reusesc nici sa o tina inauntru atunci cand se da.

In 'Higrotermica Cladirilor' se considera a priori un singur sens: CALD SPRE RECE. Cu alte cuvinte cea care calatoreste este caldura, nu frigul.Transferul de energie se face din zonele calde catre zonele reci, caldura "traverseaza" peretele. Frigul e de fapt o zona cu temperatura mai mica adica cu energie mai putina.
De fapt vreau sa spun ca expresia ta "nu reusea sa tina frigul afara " inseamna acelasi lucru cu "nu reuseste sa tina caldura inauntru ", ultima expresie fiind cea corecta.

 


Re: Izolarea termica a blocurilor de locuinte ontheroadsrl

In 'Higrotermica Cladirilor' se considera a priori un singur sens: CALD SPRE RECE. Cu alte cuvinte cea care calatoreste este caldura, nu frigul.Transferul de energie se face din zonele calde catre zonele reci, caldura "traverseaza" peretele. Frigul e de fapt o zona cu temperatura mai mica adica cu energie mai putina.
De fapt vreau sa spun ca expresia ta "nu reusea sa tina frigul afara " inseamna acelasi lucru cu "nu reuseste sa tina caldura inauntru ", ultima expresie fiind cea corecta.


Orele de fizica sunt undeva, departe (acum ca zici, parca imi amintesc ceva), iar alta legatura cu domeniul n-am. Multumesc pentru precizari. Totusi ma bucur ca am nimerit-o cat de cat si de la nivelul simtului comun, pentru ca, dincolo de partea stiintific corecta, performanta termica a blocurilor de prefabricate in discutie se masoara si subiectiv, in reumatism, plapumi si gauri la buzunar (ale locuitorilor lor, evident). Cam asta incercam sa spun cu mesajul anterior.

 


Re: Izolarea termica a blocurilor de locuinte Dominatrix

GRATUIT Reabilitare termică pentru bucureştenii din sectoarele 4 şi 6

http://b365.ro/news/gratuit ... le-4-si-6/

Consiliile locale din sectoarele 4 şi 6 ale Capitalei au decis, joi, să preia plata contribuţiei de 20% a asociaţiilor de proprietari care solicită izolarea termică a blocurilor. Până acum, reabilitările gratuite se făceau în sectoarele 1 şi 2. Astfel, începând din acest moment, pentru apartamentele care vor intra în programul de anvelopare al primăriei, proprietarii nu vor mai achita nimic din buzunarul lor. În schimb, cei care au demarat deja lucrările vor plăti în continuare.

Potrivit prevederilor din Programul Naţional de Creştere a Performanţei Energetice la blocurile de locuinţe, derulat prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), cheltuielile cu anveloparea apartamentelor era suportată în cuantum de 50% de către MDRT, 30% de către primărie şi 20% de către asociaţia de proprietari solicitantă.

Ieri, consiliile locale ale sectoarelor 4 şi 6 au decis să preia contribuţia de 20% a asociaţiile de proprietari, astfel că locatarii acestor imobile vor putea beneficia gratuit de lucrările de reabilitare termică.

“Oamenii nu vor mai plăti nimic. Cota parte de 20% ce revine asociaţiilor a fost preluată intergral de primărie. Această hotărâre se va aplica numai de-acum încolo pentru blocurile cuprinse în programul multianual al administraţiei şi nu face obiectul lucrărilor de reabilitare termică aflate în curs de executare”, a precizat pentru B365.ro primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş (PDL).

Conform sursei citate, contribuţia de 20% a asociaţiilor de proprietari va fi acoperită dintr-un credit de 70 milioane de euro luat de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), la care se adaugă o sumă similară de la bugetul local pentru efectuarea lucrărilor.

În programul multianual, Primăria Sectorului 6 a inclus aproximativ 300 de blocuri care vor beneficia de noile măsuri. Lucrările ar urma să fie finalizate în aproximativ doi ani, după cum susţin oficialii administraţiei locale. “La 30 de blocuri, lucrările sunt deja începute şi vor mai începe încă 90 până pe data de 15 ianuarie. acum se redactează ordinele de începere a lucrărilor, procedurile urmând a se încheia până la sfârşitul acestui an”, a exemplificat Florin Preda, directorul de Investiţii din cadrul Primăriei Sectorului 6 pentru B365.ro.

320 de blocuri urmează să fie reabilitate şi în Sectorul 4

Aceleaşi măsuri vor fi aplicate şi în Sectorul 4 al Capitalei. Potrivit primarului Cristian Popescu Piedone, în Programul Multianual de Investiţii, derulat în perioada 2012-2015, vor intra 320 de blocuri. “Până în prezent, am primit 600 de cereri privind executarea lucrărilor de reabilitare termică, estimările indicând o creştere rapidă, până la 1.000 de cereri, într-un interval scurt de timp. Recomand asociaţiilor de proprietari interesate să depună cât mai repede o cerere la sediul instituţiei, prin intermediul căreia să fie înscrise în program, pentru a urgenta efectuarea studiilor de fezabilitate şi a auditului tehnic-energetic”, a menţionat Piedone care a adăugat că prin acest document se doreşte, de asemenea, adoptarea unor soluţii tehnice unitare, scurtarea perioadelor de proiectare şi execuţie a lucrărilor.

Costurile de reabilitare termică a celor 320 de blocuri din Sectorul 4 se ridică la suma de 568 milioane de lei (135 milioane de euro), lucrările fiind eşalonate astfel:

2012 – 95 blocuri – 175 milioane de lei

2013 – 75 blocuri – 131 milioane de lei

2014 – 75 blocuri – 131 milioane de lei

2015 – 75 blocuri – 131 milioane de lei

Primăriile sectoarelor 1 şi 2 derulează, de asemenea, astfel de programe de reabilitare termică a locuinţelor, fără bani de la locatari, de o perioadă bună de timp.

 


Re: Izolarea termica a blocurilor de locuinte ionescu63

În primăvară începe reabilitarea termică a 250.000 de apartamente
Lucrările pentru reabilitarea termică a 250.000 de apartamente ar putea ăncepe la finalul primăvarii, potrivit ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.
”În 2012 intenţionăm să începem reabilitarea termică pentru 250.000 de apartamente. Printre reuşitele din 2011 în a găsi finanţări şi din alte surse se numără acordul CE de a primi fonduri europene din realocările de la programele sectoriale. Sumele vor veni la MDRT pentru finanţarea proiectelor de reabilitare termică. La finalul primăverii vom demara lucrări pentru 250.000 apartamente. Ne propunem să folosim parteneriatul public privat. Suntem printre cei care au forţat aprobarea acestei legi pentru că este important să ai această resursă când de la bugetul de stat nu sunt sume suficiente”, a declarat oficialul MDRT
Elena Udrea a menționat și care vor fi principalele obiective ale ministerului pe care îl conduce anul viitor. Printre acestea se numără realizarea cadastrului naţional. ”La finalul lui ianuarie, sper să găsim partenerul privat. Avem oferta de la Samsung, dar mai sunt şi alte companii interesate”, a menţionat Udrea.
O prioritate este finalizarea investiţiilor cu 80% grad de implicare a statului. ”Vom plăti facturile pentru lucrările finanţate de minister, în special pentru drumuri, apa, canalizare, adică peste 1,1 miliarde lei. Speram să intrăm cu o datorie de 500 - 600 milioane lei în 2012”, a precizat ministrul.
Udrea a declarat că actul normativ privind locuinţele pentru tineri în regim ANL construite prin parteneriat public privat va intra, miercuri, în şedinţă de Guvern. De asemenea, ministrul Udrea a declarat că în 2012 va începe reabilitarea Cazinoului din Constanţa, existând deja studiul de fezabilitate.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/in-prim ... 58634.html

 


Re: Izolarea termica a blocurilor de locuinte Dominatrix

Un alt tun financiar al generalului-primar

Primăria lui Onțanu s-a împrumutat zeci de milioane de euro pentru prietenii din UNPR


Reabilitarea termică a blocurilor reprezintă o mare afacere pentru primarii care pot astfel direcţiona bani către prietenii din partid. Aşa a făcut şi Neculai Onţanu, primarul sectorului 2.

Potrivit HCLS2 nr. 94/30.09.2011 privind aprobarea de către Consiliul Local al Sectorului 2 Bucureşti a contractării unei finanţări rambursabile pe termen lung de 60.000.000 EURO (sau echivalent în lei) se aprobă contractarea unei finanţări rambursabile de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), în valoare de 60.000.000 euro (sau echivalent în lei), cu o perioadă de maturitate de până la 20 de ani şi o perioadă de graţie de până la 4 ani. De asemenea, potrivit HCLS 2 nr. 105/21.10.2011 privind aprobarea reglementării modalităţii de preluare a cheltuielilor pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe "se aprobă preluarea de către Consiliul Local al Sectorului 2 a finanţării cheltuielilor ce revin în sarcina asociaţiilor de proprietari, pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe, precum şi a cheltuielilor aferente spaţiilor în care îşi desfăşoară activitatea serviciile/direcţiile/instituţiile publice aflate sub autoritatea Consiliului Local al Sectorului 2".

Aşadar deşi la nivel oficial primarul Onţanu se laudă cu privire la reabiltarea termică gratuită a blocurilor din sectorul 2, acesta nu vorbeşte şi despre costurile ascunse ale acestei afaceri, despre sumele de bani împrumutate ce trebuie restituite în următorii ani din taxele şi impozitele plătite de cetăţenii sectorului 2. În plus aceşti bani sunt destinaţi clientelei politice UNPR-iste în vederea obţinerii unor lucrări de reabilitare termică la preţuri supraevaluate şi fără concurenţă în participarea la licitaţii.

Spre exemplu o firmă abonată la asemenea contracte cu primăria lui Onţanu este Rom Service Construct, firma lui George Damian, unul dintre reprezentanţii UNPR Bucureşti. Compania a câştigat, anul trecut, numeroase contracte pentru reabilitarea blocurilor, în valoare de peste 12 milioane de lei. Potrivit presei, în vară, „şantieriştii" lui Damian, care se ocupau de reabilitarea termică a unui imobil situat chiar peste drum de primărie, s-au plâns că nu-şi mai primiseră lefurile de mai bine de două luni. Mai mult decât atât, muncitorii, majoritatea din provincie, erau angajaţi la negru. Damian nu le-a asigurat nici cazarea, aceştia fiind nevoiţi să doarmă în uscătoriile blocurilor.

" Reabilitarea blocurilor este un lucru bun şi cred că cetăţenii apreciază acest lucru. Numai că în caietul de sarcini trebuie să impui viitorului constructor condiţii care să-l avantajeze pe cetăţean: adică un timp mai scurt de execuţie a lucrării, o calitate mai eficientă din punct de vedere termic,etc. Din păcate nu suntem siguri că aceste condiţii s-au respectat. În plus avem dovezi că o mare parte a banilor pentru aveloparea blocurilor au ajuns la firmele unor membri și prieteni ai UNPR. Practicând preţuri foarte mari aceştia i-au prejudiciat pe alţi cetăţeni din sectorul 2 ale căror blocuri nu au fost reabilitate termic pe motiv că nu au mai ajuns banii" ne-a declarat Dan Cristian Popescu, preşedintele PNL sector 2.

http://www.cotidianul.ro/primaria-lui-o ... pr-169453/

 


Re: Izolarea termica a blocurilor de locuinte telvanni

N-are legatura cu blocurile dar are legatura cu tunurile lui Oprescu: din surse credibile am aflat ca unul din beneficiarii noii legi a sanatatii ar fi fiul lui Oprescu, Mircea Oprescu, care tanjeste foarte mult dupa o parte din banii care acum ajung la SMURD. Nu m-am putut abtine! Stiu...ma duc la club.

 


Re: Izolarea termica a blocurilor de locuinte Dominatrix

Primarul Negoiţă vrea să reabiliteze gratuit blocurile din Sectorul 3

Primarul Sectorului 3, Liviu Negoiţă, a anunţat că intenţionează să propună un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care administraţia locală să preia plata contribuţiei de 20% aferentă asociaţiilor de proprietari care solicită reabilitarea termică a blocurilor. Până acum, sectoarele 1,2, 4 şi 6 au aprobat astfel de proiecte, aşa că reabilitarea termică a locuinţelor se face fără ca locatarii să mai plătească vreun ban din buzunar.

Şedinţa de Consiliu Local Sector 3, în care urmează să se discute proiectul privind preluarea cotei de 20% a asociaţiilor de proprietari, se va desfăşura pe data de 2 Februarie 2012, informează administraţia locală.

“Precizăm că, până în prezent, 839 de blocuri au fost cuprinse în Programul local de reabilitare termică, ceea ce va duce la reducerea costurilor de încălzire a locuinţei. Menţionăm că  singura instituţie abilitată pentru derularea programului local de reabilitare termica a blocurilor este Primăria Sectorului 3 prin Direcţia Investiţii şi Achiziţii”, precizează Primăria Sectorului 3 printr-un comunicat remis B365.ro.

Anul trecut, cele mai multe primării de sector din Capitală au decis să izoleze termic locuinţele fără să-i mai pună la plată pe locatari. Astfel, bucureştenii care stau în sectoarele 1,2, 4 şi 6 vor fi scutiţi de contribuţia de 20%, cu condiţia ca imobilele să fie incluse pe lista de reabilitare termică. În schimb, cei care au demarat deja lucrările vor plăti în continuare.

Autorităţile au anunţat că vor aplica sancţiuni dure pentru cei care îşi vor reabilita locuinţele pe cont propriu, fără autorizaţie de la primărie, amenzile putând ajunge chiar până la 100.000 de lei.

Primarul Sectorului 3, Liviu Negoiţă, a aprobat anul trecut contractarea unui împrumut de 56 milioane de euro, pe o perioadă de zece ani, cei mai mulţi bani urmând să fie folosiţi pentru construcţia unui complex de nataţie în incinta Liceului “Al.I. Cuza” – 38,64 milioane lei cu opt culoare şi blockstart-uri, pentru reabilitarea termică a blocurilor – 33,13 milioane lei, pentru construcţia pieţei Republica – 32,43 milioane lei, pentru sistematizarea pe verticală a unităţilor de învăţământ – 29,68 milioane lei, respectiv modernizarea parcului Titan – 17,94 milioane de lei.

Tot cu banii din credit ar urma să fie construite două parcări, una supraterană de 255 de locuri la Câmpia Libertăţii, căreia 650 de locatari din zonă i s-au opus pe motiv că ar fi distrus spaţiul verde între străzile Baba Novac şi Liviu Rebreanu şi încă o parcare subterană la Lucreţiu Pătrăşcanu, cu 100 de locuri.

http://b365.ro/news/primaru ... ectorul-3/

 


Re: Izolarea termica a blocurilor de locuinte Catalin

Dr2005 wrote:
e să faci reabilitare prin interior, dar aşa pierzi şi mai mult din spaţiul şi aşa redus din aparatament.
Daca iti e frig, tu ce ai face: te-ai inveli cu plapuma, sau te-ai culca pe ea (pe plapuma)?
Asa e si cu diferenta intre izolarea exterioara si cea interioara... izolarea interioara, pe langa faptul ca "mananca" din spatiu, e mult mai putin eficienta decat cea exteriora, nu intru in alte detalii, daca doriti, cautati pe forumurile de constructii/amenajari.
In al doilea rand, am vazut niste demonstratii care aratau ca abia de la grosimi ale polistirenului de 10 cm incepe sa "se simta", mai jos de 10 cm e cam degeaba, functie mai mult estetica.
Conteaza apoi densitatea polistirenului si modul cum este montat, agaricii de meseriasi de obicei indeasa ca prostii la adeziv in rosturile dintre placi, adeziv care se transforma apoi in punti termice, pe unde se pierde caldura s.a.m.d. trebuie avut grija si la prinderile cu acele "dibluri" speciale, pentru multi "mesteri" ,"merge si cu mai putine" si pe urma te miri de ce se darama sandramalele...
Apoi trebuie avut grija la rosturi si imbinari, orice loc pe unde patrunde apa se degradeaza in timp si...
Apoi, caz concret intamplat la mine, trebuie avut grija ca toate golurile sa fie bine inchise, la mine ramasesera 2 gauri pe unde ieseau consolele de la aerul conditionat si surpriza! m-am trezit cu niste vrabii care se apucasera sa "ciuguleasca" polistirenul, sapandu-si loc pentru un cuib, desigur bine izolat termic...  :lol:  bine ca am vazut la timp si am astupat si acolo...
Multe dintre reabilitatile termice facute de tot felul de "dorei" sunt mai mult de estetica... aveti grija pe ce dati banii

 


Re: Izolarea termica a blocurilor de locuinte Dominatrix

La fel de frig ca afară într-un bloc reabilitat termic din Bucureşti

Zeci de familii care locuiesc într-un bloc de pe Bdul. Ghica Tei din Capitală îngheaţă de frig în casă, chiar dacă blocul a fost inclus în programul de reabilitare termică şi ar fi trebuit să sporească confortul termic al locatarilor. Firma contractată să izoleze termic apartamentele a montat termopane mai mici decât tâmplăria veche iar spuma pusă de umplutură este plină de găuri prin care intră gerul.

Mai mulţi locatari ai unui bloc de pe Bdul. Ghica Tei se plâng că sunt nevoiţi să îngheţe de frig în propriile locuinţe. Şi asta pentru că, firma contractată de Primăria Sectorului 2 să reabiliteze termic blocul a făcut o lucrare de mântuială.

Concret, SC Edicon SRL a montat geamuri termopan mai mici cu circa 10 centimetri faţă de tâmplăria anterioară, iar spuma pusă de umplutură este plină de găuri prin care intră tot frigul de afară.

Contactaţi pentru a oferi un punct de vedere oficial, reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au precizat că firma a abandonat lucrările din cauza situaţiei financiare dificile în care se află. “Firma care a câştigat licitaţia pentru execuţia lucrărilor a intrat în insolvenţă. Contractul cu SC Edicon SRL a fost încheiat la sfârşitul anului 2010, lucrările fiind sistate pe perioada de iarnă. Firma ar fi trebuit să termine lucrările până în toamna anului trecut însă, între timp, a intrat în insolvenţă”, a declarat pentru B365.ro Corneliu Drug directorul Direcţiei de Investiţii şi Servicii Publice din cadrul Primăriei Sectorului 2.

Vor fi remediate toate problemele când se îmbunătăţesc condiţiile meteo

După cum susţine şeful Investiţiilor din Sectorul 2, administraţia locală va cere daune societăţii Edicon SRL întrucât nu a onorat contractul de reabilitare termică, conform condiţiilor din caietul de sarcini. “Când o firmă nu-şi rezolvă lucrarea pierde garanţia. Şi aşa se va întîmpla şi în acest caz”, a menţionat Drug care a adăugat că, între timp, a fost aleasă o nouă firmă care să continue anveloparea blocului, respectiv SC Eco Casa de Vis SRL.

Conform sursei citate, noua societate va monta alte geamuri când vremea se va ameliora. “Vor fi remediate toate neconformităţile de o nouă firmă care a concesionat lucrările la sfârşitul anului trecut, întrucât procedura legislativă durează. Am făcut rest de executat şi am reeşalonat graficul de lucrări. Însă la frigul ăsta nu se poate lucra. Trebuie să avem plus 5 grade Celsius afară”, a conchis Drug.

Lucrările de reabilitare termică la blocul din Bdul Ghica Tei ar fi trebuit finalizate în august 2011, însă până în prezent izolarea termică se află doar la jumătate.

http://b365.ro/news/la-fel- ... bucuresti/

 


Re: Izolarea termica a blocurilor de locuinte Dominatrix

Peste 1.100 de blocuri sunt cuprinse în programul de reabilitare termică din sectorul 2

Un nou lot de 598 blocuri, care vor intra în reabilitare termică, a fost transmis de primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, către Serviciul Electronic de Achiziţii Publice, ajungând astfel la numărul de 1.108 blocuri înscrise în programul naţional de creştere a performanţei energetice.

Noile blocuri se adaugă celor 510 imobile aflate deja în diverse stagii de execuţie a programului de reabilitare termică. Este vorba despre 265 de blocuri din care 52 sunt finalizate şi recepţionate, 120 sunt finalizate şi în curs de recepţie, iar 93 sunt în faze avansate de execuţie. Alte 245 de blocuri vor intra în reabilitare termică anul acesta în lunile aprilie şi mai.

Primăria Sectorului 2 mai are în evidenţă încă 811 blocuri de locuinţe pentru care realizează verificarea documentelor depuse de asociaţiile de proprietari. În ceea ce priveşte situaţia celor 598 de blocuri, în şedinţa Consiliului Local Sector 2 din data de 1 februarie a fost aprobat bugetul pentru realizarea documentaţiilor (expertize tehnice, audituri energetice, proiectele tehnice) necesare începerii lucrărilor de reabilitare termică. În această săptămână a fost transmis în Serviciul Electronic de Achiziţii Publice anunţul de scoatere la licitaţie a serviciilor de proiectare a noului lot de 598 de blocuri. Potrivit reglementărilor în vigoare, în termen de 14 zile de la publicarea anunţurilor se vor verifica documentaţiile şi se va primi răspunsul de validare şi scoaterea la licitaţie publică a serviciilor.

Lista celor 598 de blocuri poate fi consultată pe site-ul Primăriei Sectorului 2 la adresa www.ps2.ro la rubrica “Hotărârile Consiliul Local sector 2, şedinţa din 20.01.2012, Hotărârea numărul 6”.  

http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti ... 35517.html

 


Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Tavi

Ar mai fi cocioaba aia de pe colt (unde se imbina Golescu cu Berzei) de demolat in rest arata totul foarte bine. Bine, eu i-as pune pe toti proprietarii de cladiri acum sa-si renoveze fatadele  :D
Cine se baga i-as da reducere de taxe locale :)

 


Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Nightwolf

In sectorul 1 cine isi renoveaza fatadele (reabilitare termica) e scutit de la impozit 10 ani. Din peste 1300 de proprietari de case de 2 ani de cand e data HCL, doar 25 au "executat" pana acum, restul vor sa le faca primaria desi casele sunt construite de ei, pe pamanturile lor ...

 


Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia George

Mentalitate de pomanagii incurajata de populismele astea ieftine, in care statul nu doar ca iti placheaza cu polistiren blocul (asta sa zicem ca are sens), dar iti mai vopseste si usa de la intrare. Mai ramane sa vina sa-ti dea in casa cu aspiratorul.

Un profesor neamt mi-a spus ca la ei cand se asfalteaza o strada mica, cu interes pentru riverani, acestia sunt poftiti la casierie, urmand sa contribuie cu anumite sume de bani la lucrare.
Chiar daca nu e foarte mult, e o chestiune de principiu. Mi se pare corect.

In viitor, in Bucuresti proprietarii de case trebuie obligati sa respecte anumite norme privind vopsirea caselor (culori pastelate, anumite materiale), mai ales in zonele vechi dar nu numai, si sa fie sanctionati daca le lasa in paragina, nu le renoveaza etc. Adica sanctionati efectiv.

 


Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia ByOnu

George wrote:
...Un profesor neamt mi-a spus ca la ei cand se asfalteaza o strada mica, cu interes pentru riverani, acestia sunt poftiti la casierie, urmand sa contribuie cu anumite sume de bani la lucrare.
Chiar daca nu e foarte mult, e o chestiune de principiu. Mi se pare corect...


Depinde, pentru simplul fapt ca unul care sta pe o strada care nu este de interes doar pentru riverani o are asfaltata platind doar impozitul, pe cand unul care sta pe o strada cu interes doar pentru riverani plateste impozitul + o cota parte din lucrare (dupa cum sustii). Deci, mai pe scurt, unul plateste DOAR impozitele, altul impozitele PLUS cota parte din lucrari.

IN SCHIMB, sunt total de acord cu ce ai spus despre case. Totusi, cand vine vorba de monumente istorice/arhitecturale, avand in vedere beneficiile culturale/posibil turistice pe care le ofera orasului, trebuie sa contribuie si primaria (la RESTAURAREA FATADEI desigur, doar nu se pune problema acoperirii lor cu polistiren).

Salutari! ;)

 


Go to page:  1 2 3 4 5
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419397 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use