Infrastructura rutieră din RomâniaLucrări la autostrăzi și drumuri expresA1 (București - Pitești - Sibiu - Deva - Lugoj - Timișoara - Arad - Nădlac)

 

Topic: Tronsonul Timisoara - Arad

82 posts, 28568 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6
 
 

📖 Pagination options
Re: Autostrada Timisoara - Arad Paul

CristiM wrote:
O idee foarte buna pusa in practica la Arad :
http://www.youtube.com/v/TN--ott4ORs&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3

Am urmarit cu mare atentie filmuletul si nu reusesc sa inteleg ce este cu acele portiuni de drum care par deja asfaltate...dupa portiuni intregi de drum de pamant si pietris, apare o portiune de drum ce pare asfaltata si apoi iar drum de pamant...Care este rolul lor? Care este logica lor?
Multumesc!

 


Re: Autostrada Timisoara - Arad marius baciu

portiunile asfaltate sunt finalizate la nivel de fundatie si daca le lasi peste iarna descoperite in primavara risti sa o iei de la capat,zapada apa,inghet dezghet fenomenul de pompaj strica tot.De aceea se asfalteaza sa protejeze lucrarea si oricum nu este stratul de uzura.

 


Re: Autostrada Timisoara - Arad Lutyk

Desi topicul e despre toata A1 Nadlac+Bucuresti gasiti aici poye noi despre Arad-Timisoara
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1386302

 


Re: Autostrada Timisoara - Arad telvanni

Pentru cei care nu au rabdare sa deschida fiecare link:
(pozele sunt luate de pe Skyscraper si apartin userului 3ma) 
Re: Autostrada Timisoara - Arad mindmasster

Un articol destul de interesant din partea celor de la Capital

 http://www.capital.ro/detalii-articole/ ... 47810.html

 


Re: Autostrada Timisoara - Arad Dominatrix

Si pe acelasi subiect:

Eveniment pe podul autostrazii ARAD. Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, este aşteptată să ia parte la unirea celor două laturi ale podului din Alfa.


Podul peste Mureş din Alfa, parte a centurii Aradului în regim de autostradă, îşi va uni joi cele două laturi aflate în construcţie, fapt care va fi celebrat printr-un eveniment la care este aşteptată să participe şi Anca Boagiu, ministrul Transporturilor. Marele absent de la eveniment va fi primarul Aradului, Gheorghe Falcă, care şi-a luat câteva zile din concediul de odihnă. Acesta a precizat ieri că „totul este pregătit pentru finalizarea podului. Miercuri seara se va turna ultima şapă de beton, din care va mai rămâne descoperită o bucată de un metru cub, pentru a se turna, simbolic, în prezenţa oaspeţilor. Nu vorbim despre o inaugurare, ci se va respecta o tradiţie a podarilor care sărbătoresc momentul în care se leagă două maluri ale apei, printr-un pod. După acest moment, urmează turnarea asfaltului şi montarea stâlpilor de iluminat şi abia atunci putem spune că podul va fi finalizat”.

După finalizarea podului se vor face şi testele de intensitate şi vibraţie, în timp ce un convoi de maşini de mare tonaj va trece peste pod pentru a-i testa rezistenţa. Podul (cu o lungime de 507 metri) va fi dat în folosinţă în momentul în care va fi finalizată Centura Aradului, adică conform promisiunilor în decembrie.

Sursa: http://www.aradon.ro/eveniment-pe-podul ... zii/955880

 


Re: Autostrada Timisoara - Arad telvanni

Se pare ca ziaristii de Arad sunt si mai varza ca bucurestenii.
SFAT: nu va bagati in expresii tehnice daca nu le stapaniti ca in loc de impresie buna mai rau va faceti de ras.

 


Re: Autostrada Timisoara - Arad Dominatrix

Daca va plictisiti, mergeti direct la minutul 4:30.


 


Re: Autostrada Timisoara - Arad Dominatrix

Cum arată autostrada Arad – Timişoara. Vezi imagini din avion

Autostrada Timişoara – Arad are 33 de kilometri. Lucrările au început în 2009 iar termenul de predare este primăvara anului 2012. Autostrada va fi deschisă traficului la sfârşitul acestui an. Valoarea totală a contractului este de 194 de milioane de euro, din care 85 de milioane de euro finanţare BEI, Fondul de Coeziue 4 milioane de euro şi bugetul de stat 65 de milioane de euro. Constractul a fost câştigat de consorţiului FCC-Astaldi.

Tot în acest an se va putea circula pe 10 kilometri din centura Aradului. Aceasta are în total 12, 25 kilometru şi un teremn de finalizare integrală în 2012. Contractul a fost câştigat de asocierea FCC – Porr, valoarea totală fiind de 117 milioane de euro, din care finanţare BEI 76 de milioane de euro, Fondul de Coeziune 40 de milioane de euro şi bugetul de stat 57 de milioane de euro.

Sursa si filmare: http://www.jurnalul.ro/stiri/observator ... 86305.html

 


Re: Autostrada Timisoara - Arad Dominatrix

Autostrada spre Arad, sub imperiul Boc

Arad. Premierul susţine că autostrada Arad-Timişoara va fi finalizată pe 15 decembrie, iar întregul tronson va fi inaugurat în al doilea trimestrul din 2012.

Progresul făcut pe şantierul centurii ocolitoare a Aradului în regim de autostradă, subliniat în faţa premierului Emil Boc, la Arad, de reprezentanţii autostrăzii, nu l-au lăsat indiferent nici pe premier. Sosit cu elicopterul la Arad, unde nu a poposit mai mult de jumătate de oră, primul ministru a precizat ieri că vrea doar ca centura Aradului să fie finalizată 100% în al doilea trimestru al anului viitor, iar municipiul să scape definitiv de traficul greu atunci. Nu înainte.

La singura întrevedere publică organizată pentru popasul arădean, cea de pe podul peste Mureş al autostrăzii, Boc a aflat de la constructori faptul că „în ultimele două luni, progresul a fost de peste 20%” şi că „ţinta noastră supremă pentru finalul acestui an este de a ajunge cu lucrările la un stadiu în care vom putea să deschidem traficul pe cel puţin o bandă de mers pe toată lungimea autostrăzii. Secţiunea 1B, lungă de peste şase kilometri, va fi deschisă pe două benzi de mers, iar, în funcţie de posibilităţi şi de condiţiile meteo, se va circula cel puţin pe o bandă de mers pe cealaltă porţiune”.

Doleanţele lui Boc

La rândul său, Emil Boc a indicat obiectivul Guvernului în privinţa aceleiaşi investiţii: „Obiectivul nostru final este ca în 2012 să fie dată integral în circulaţie, complet, fără să vorbim de o bandă, de două benzi. Ne trebuie centura gata la începutul trimestrului II din 2012, conform graficului. Pentru că lucrurile nu merg aşa, nu se merge pe o bandă, ba pe cealaltă, mai băgăm traficul prin oraş. Aşa nu cred că se rezolvă problemele municipiului. Cea mai bună soluţie este finalizarea integrală a centurii în trimestrul II în 2012 şi realizarea legăturii cu autostrada Arad-Timişoara. Din câte ştiu nu avem restanţe la plăţi, ele sunt la timp, şi vrem ca şi lucrările dvs. să fie la timp”.

La rândul său, primarul Gheorghe Falcă, prezent la întâlnirea cu premierul alături de prefect, preşedintele CJA şi câţiva parlamentari, a precizat că Aradul va scăpa definitiv de traficul greu în 2012 şi că soluţia tehnică aplicată la podul vizitat de Boc este deja studiată de studenţii din Timişoara.

Promisiunea constructorilor

Concluzia a fost clară pentru premier după popasul la centura Aradului: „Din punctul nostru de vedere finanţarea este asigurată, doar să respectaţi graficul de lucrări conform angajamentului”, termen care a fost pe placul executanţilor, care s-au grăbit să-i promită premierului că vor finaliza şantierul chiar mai repede.

Arad-Nădlac, din toamnă

În cadrul vizitei, premierul – asemeni Ancăi Boagiu, în desele sale vizite arădene – nu a uitat să amintească că „în toamna acestui an încep şi lucrările la Nădlac-Arad, deci mai avem o lucrare importantă pe coridorul IV” sau că „Aradul este privilegiat din acest punct de vedere”.

Liber la maşini din 15 decembrie

La popasul de la kilometrul 37 al autostrăzii, cel de lângă Orţişoara, Emil Boc a avansat chiar şi un termen exact al momentului la care se va putea circula pe autostrada Arad-Timişoara: 15 decembrie. Cât e de sigur acest termen: „Să vedem ce lucrări mai trebuie făcute acolo, pentru că eu chiar aveam reţineri că podul acela (de lângă Timişoara – .n.r.) poate fi finalizat. Am venit pe traseul autostrăzii şi am văzut lucrările, care nu presupun doar turnarea asfaltului şi a stratului de uzură, ci şi finalizarea unor poduri sau lucrări mai ample. De aceea, termenul este strâns – 15 decembrie – dar, dacă se lucrează în acest ritm, poate fi finalizat”, a precizat premierul.

Sursa: http://www.aradon.ro/autostrada-spre-ar ... boc/962674
-----------------------------------

Video de la Analog TV:


 


Re: Autostrada Timisoara - Arad Dominatrix

Emil Boc: zona de vest primeste cei mai multi bani pentru infrastructura

Constructorii autostrăzii Timişoara - Arad l-au asigurat pe premierul Emil Boc, sosit marţi în vizită în judeţul Timiş, că obiectivul va fi dat în folosinţă cel târziu pe 15 decembrie 2011, urmând ca lucrările complete să fie finalizate în trimestrul doi al anului viitor. Primul-ministru a afirmat că în acest moment zona de vest a ţării beneficiază de cele mai importante lucrări de infrastructură.

Constructorii autostrăzii Timişoara – Arad, unde lucrările au început în ianuarie 2009 şi ar fi trebuit să se finalizeze în doi ani, respectiv ianuarie 2011, l-au asigurat pe premierul Emil Boc, venit în vizită pe şantier, că acest tronson de autostradă va fi deschis cel târziu pe 15 decembrie 2011, fără restricţii de circulaţie, urmând ca restul lucrărilor ce nu vor afecta traficul să fie realizate cel târziu până în trimestrul doi al anului viitor.

„Zona de vest beneficiază de cele mai importante investiţii în infrastructură, având în vedere faptul că suntem pe coridorul IV paneuropean. Vorbim de Arad – Timişoara, vorbim de centura Aradului, vorbim de Timişoara – Lugoj, vorbim de Nădlac – Arad. Sunt lucrări importante de infrastructură şi care sunt finanţate în bună parte din rersurse europene şi noi ne asigurăm că aceste lucrări vor fi terminate conform graficelor”, a declarat şeful Executivului.

Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, care l-au însoţit pe premier, lucrările la tronsonul Arad-Nădlac vor începe în luna septembrie, iar construcţia la primul tronson din autostrada Timişoara-Lugoj vor demara la sfârşitul lunii august.

Premierul Emil Boc a mai spus că deocamdată nu se pune problema introducerii unor taxe de autostradă, însă subiectul va fi readus în discuţie „în exerciţiul financiar următor”, adică din 2013, deoarece Guvernul va realiza mai multe tronsoane din coridorul IV paneuropean, cel mai probabil autostrada Sibiu – Piteşti sau Comarnic – Braşov în parteneriat public-privat, ceea ce înseamnă automat şi introducerea unei taxe.

„Peste tot în lume autostrăzile se fac şi cu taxă. Nu există resurse financiare de la buget ca toate lucrările de acest fel să se facă pe bani publici”, a afirmat Boc, care însă nu a putut preciza la cât se va ridica ac taxă. De asemenea, el a declarat că în videoconferinţa cu prefecţii susţinută duminică, în timpul căreia a spus că centura Timişoarei e terminată, s-a referit doar la tronsonul de 12 kilometri dat în folosinţă până acum şi că centura de Sud a Timişoarei este în proiectare, urmând ca demararea lucrărilor să se facă în intervalul 2013-2020.

Sursa: http://www.tion.ro/emil-boc-zona-de-ves ... ura/962524

 


Re: Autostrada Timisoara - Arad ionescu63

Au mai ramas sapte kilometri de asfalt.

http://www.infrastructura.info/?articol=Au mai ramas sapte kilometri de asfalt  _articol4603.html

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: A1 (București - Pitești - Sibiu - Deva - Lugoj - Timișoara - Arad - Nădlac)  • 
Choose destination

Since our 2251 forum members have written 417686 posts in 5205 topics and 510 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use