Transportul în lumeAmericaStatele Unite ale Americii

 

Topic: San Francisco

69 posts, 17383 views
 
Go to page:  1 2 3
 
 

📖 Pagination options
San Francisco bercenicity

Cum se schimba 2/3 dintr-o intersectie triunghi (cu una din laturi cale simpla) in 3 zile jumate:
http://tv.gawker.com/5662473/ (time lapse video 12 minute)
Cost 3 mil USD.

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: San Francisco Tom

Vad ca au avut ceva probleme cu linia din partea stanga, am vazut ca au insistat cam mult pe partea aceea, dar au terminat oricum repede. Sa comparam cu un triunghi oarecum asemanator in Piata Gemeni din Bucuresti, care dureaza de cel putin 3 luni si ceva, sau chiar mai mult :evil:

 


Re: San Francisco Dominatrix

De remarcat si faptul ca dupa montarea pieselor de cale, dar inainte de finalizare, au adus si vagoane de proba pentru testarea macazelor si incrucisarilor, de unde rezulta ca pe laturile triunghiului au reusit din prima sa "pupe" linia noua cu cea veche, spre deosebire de o lucrare romaneasca bine-cunoscuta, aflata in plina desfasurare, din cauza careia o linie modernizata sta nefolosita si 10 tramvaie stau degeaba in depou de mai bine de 2 luni...

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: San Francisco Tom

In America, time is money, in Romania more time is more money (dela primarie). Daca liniile se "pupa" din prima si se termina lucrarea mai repede, ce facem cu oamenii aia, nu trebuie sa manance si ei?
Pe de alta parte in Romania, sa nu ne asteptam ca firmele care lucreaza la Basarab sa fi lucrat asa de prost ca Thembelii de pe Giulesti. N'ar fi exclus (desi ar fi un compliment pentru ei), ca schimbarea in cauza sa fie datorata si liniei thembele din zona si nu incapabilitatii de a potrivi linia veche cu cea noua.
Nici la Iasi ca nu le-a iesit chiar vechea pozitionare, desi firma era germana. Firma, dar nu oamenii!
Ce sa facem insa, la Frisco primaria e zgarcita, nu plateste pentru schimbatul a inca x'spe metri dupa intersectie pentru ca n'a reusit Jack sa potriveasca liniile din prima.

 


Re: San Francisco bercenicity

Probabil te-au derutat reflectoarele... mai bine urmaresti zilele - cand umbrele se misca. Lucrarea a inceput in seara de vineri si s-a terminat marti dimineata.

Si o mica corectie - a costat 1 mil. USD.

 


Re: San Francisco bercenicity

San Francisco, Market street (strada principala), 14 aprilie 1906. Filmat de pe platforma unui "tramvai pe cablu". Se circula ca-n Asia de sud-est.. cu incetinitoru'

Imaginea e un pic latita (ar trebui sa fie 1.25:1, nu 1.33:1), dar e ok.. Re: San Francisco Chev Celios

De precizat este ca s-a crezut mult timp acest film a fost distrus de catre  marele cutremur care a avut loc la doua zile(parca doua sau trei zile)dupa aceasta filmare.Norocul acestui film a  fost ca acesta fusese trimis la New York pentru developat si asa a scapat.

 


Re: San Francisco macheta218

Aceiasi strada, dar dupa 100 de ani 


Re: San Francisco Dominatrix

In filmuletul recent, pus de macheta218 observati si firul comun troleibuz-tramvai, o raritate in zilele noastre, ceea ce implica printre altele si macaze foarte "in scurt" pentru reteaua de troleibuz. Vedem si tramvaie PCC in serviciu de calatori, care inca merg dupa 60 si ceva de ani de la fabricatie.

 


Re: San Francisco francezu72

vad ca si la ei se merge cu masina pe linia de tramvai  :D

 


Re: San Francisco bercenicity

Multe din tramvaiele vechi (cele electrice) nu si-au trait tineretile in San Francisco, ci au fost adunate de peste tot din SUA si chiar din Milano (foto cu tramvaiul portocaliu), Blackpool, Hamburg, Osaka, Kobe, Hiroshima, Melbourne, Moscova, Porto, Bruxelles.

Linia F (ca despre ea e vorba) e practic un muzeu live si atractie turistica.

http://en.wikipedia.org/wiki/F_Market_% ... #Car_fleet

Iar tramvaiele pe cablu - liniile cu vagoane unidirectionale au ajuns sa fie mai mult linii turistice; intr-o masura mai mica linia cu tramvaie bidirectionale. http://en.wikipedia.org/wiki/San_Franci ... em#History

Pe de alta parte au modernizat si reorganizat ce mai ramasese din reteaua de tramvai + un nou tunel sub strada principala, si a rezultat un sistem asemanator cu stadtbahnurile din Stuttgart si Hanovra.

In plus si-au facut si un sistem de tren suburban (BART) complet separat de alt trafic feroviar cu viteze de pana la 130km/h. http://en.wikipedia.org/wiki/Bay_Area_Rapid_Transit

 


Re: San Francisco macheta218

Despre tramvaiele trase de cablu .http://www.youtube.com/watch?feature=iv ... A7x2_dQPzo

 


Re: San Francisco bercenicity

Cea mai abrupta bucata de traseu de troleibuz din lume (cel putin asa se lauda) : 22.8% 


 
Go to page:  1 2 3
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Statele Unite ale Americii  • 
Choose destination

Since our 2190 forum members have written 411353 posts in 5166 topics and 503 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use