Regiunile RomânieiCrișanaJudețul Arad

 

Topic: Știri, noutăți, perspective

107 posts, 64139 views
 
Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Modificare program in perioada 11.03.2020 – 22.03.2020

Compania de Transport Public Arad anunţă publicul călător că, în perioada de 11.03.2020 – 22.03.2020, urmare a Hotărârii nr. 6 / 09.03.2020 privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus , se vor face următoarele modificări  :

Traseul Arad –Felnac se suspendă
Traseul Turnu – Arad: se suspenda cursa cu plecare 14:20 din Arad si retur 15:00 din Turnu.
Traseul Fiscut – Arad: se suspenda cursa cu plecare din Arad la 6:50 si 13:05 si retur din Fiscut la 6:40, 07:38 si 13:55
Traseul Zarand – Arad: se suspenda cursa cu plecare 6:33 din Zarand si retur 14:15 din Arad.
Traseul Santana – Arad se suspenda.
Traseul Pecica – Sederhat – Arad se suspenda.
Traseul Pecica – Peregul Mare. se suspenda
Traseul Arad – Zabrani : cursele cu plecare din  Arad la 05:50, 14:12, 15:30, 19:00 si retur din Zăbrani la 6:45, 15:10, 16:25, 20:00 se vor limita la Alunis. Cursa cu plecare la 10:30 din Arad si retur 11:30 din Zabrani se suspendă
Traseul Mailat -Arad se suspendă
Traseul Arad – Fantanele: se suspenda cursa cu plecare din Arad la 7:00 si retur din Fantanele la 7:25.
Traseul Arad – Frumuseni : se suspenda cursa cu plecare din Arad la 6:20 si retur din Frumuseni la 6:54
Traseul Arad – Șofronea se suspendă
Linia 49_Caraimanul – Constitutiei – Caraimanul – Ogorului – Caraimanul  se suspenda.
Linia 10 (Piata Romana – Vladimirescu) se suspenda.
Linia 11 plecare din Ghioroc la 20:22 se suspendă
Linia12 plecare din Piata Romana la 19:02 se suspendă
Toate cursele scolare din zona Sebis, Ineu, Gurahont, Lipova, Savarsin, Chisineu -Cris, Santana, Pecica se suspenda
Vă mulţumim pentru înţelegere

Informatie de pe site-ul CTP Arad: https://ctparad.ro/

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Orasul ARAD NU are transport in comun astazi !!!

Având în vedere situația generată de răspândirea COVID 19 și măsurile impuse de starea de urgență la nivel național, Compania de Transport Public Arad aduce la cunoștință publicului călător că, în data de 22 martie 2020, se suspendă întregul program de circulație al mijloacelor de transport public urban  efectuat cu tramvaiele si autobuzele.

Facem de asemenea mențiunea că, începând cu data de 23 martie 2020 programul de circulație al tramvaielor si autobuzelor va fi redus cu 25%, noul program de circulație putând fi consultat pe pagina web http://www.ctparad.ro.

Vă mulțumim pentru înțelegere.

Informatie de pe site-ul CTP Arad: https://ctparad.ro/index.php/2020/03/21/anunt-3/

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

ANUNȚ IMPORTANT!!! Actualizarea tuturor programelor de circulație !!!

23.03.2020

Compania de Transport Public Arad aduce la cunoștința publicului călător faptul că programele de circulație pentru tramvaie și autobuzele urbane au fost actualizate și vor intra în vigoare începând cu data de 24.03.2020.

Facem mențiunea că, în zilele de sâmbătă și duminică, se suspendă întregul program de circulație al mijloacelor de transport public urban  efectuat cu tramvaiele si autobuzele.

Sursa: https://ctparad.ro/

 


Re: Stiri, noutati, perspective marian2001FCBT

Conform noului grafic de circulație, se pare că linia 15b s-a întors, fiindcă apare cu 3 curse pe zi. Nu știu dacă a fost adăugată din greșeală sau nu, dar dacă s-a întors cu adevărat, atunci e o veste destul de bună!

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Important!!! Modificări subtanțiale ale programului de transport public adaptate stării de urgență!!

24.03.2020

Compania de Transport Public Arad aduce la cunoștința publicului călător faptul că programele de circulație pentru tramvaie și autobuze au fost actualizate și vor intra în vigoare începând cu data de 25.03.2020

Sursa: https://ctparad.ro/

 


Re: Stiri, noutati, perspective Dragos31

Compania de Transport Public Arad aduce la cunoștința publicului călător faptul că, în perioada 17.04.2020 – 20.04.2020, se suspendă întregul program de circulație al mijloacelor de transport public efectuat cu tramvaiele si autobuzele.

Vă mulţumim pentru înţelegere !

Sursa: Facebook/CTP Arad SA - https://www.facebook.com/13750614760686 ... 152057443/

 


Re: Stiri, noutati, perspective Dragos31

Compania de Transport Public Arad aduce la cunoștința publicului călător faptul că, în perioada 1.05.2020 – 3.05.2020, se suspendă întregul program de circulație al mijloacelor de transport public efectuat cu tramvaiele si autobuzele.

Vă mulţumim pentru înţelegere !

Sursa: Facebook/CTP Arad SA - https://www.facebook.com/13750614760686 ... 767529048/

 


Re: Stiri, noutati, perspective BodoMinea

Un tramvai a luat foc în trafic, la Arad. Nu au fost persoane rănite.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, a declarat că incendiul a fost raportat în jurul orei 6.00 şi au intervenit două echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Arad, informează Agerpres.

Directorul Companiei de Transport Public Arad, Claudiu Godja, a declarat, pentru Agerpres, că a fost afectată o garnitură formată din două vagoane, de provenienţă germană, produsă în 1962 şi care se afla în circulaţie în Arad de aproape 30 de ani.

„Garnitura se afla la prima cursă a zilei, cea dintre depou şi capătul de linie din zona Făt-Frumos. Vagonul motor a ars în proporţie mare, de aproximativ 60%. Sunt pierderi materiale, fără a fi înregistraţi răniţi”, a spus directorul companiei.

https://www.agerpres.ro/eveniment/2020/ ... te--497962
https://stirileprotv.ro/stiri/actualita ... e-ani.html
https://www.libertatea.ro/stiri/un-tram ... ad-2982871

Este vorba de un tramvai GT4.

 


Stiri, noutati, perspective Andrei Andraș

304 mai exact.

 


Re: Stiri, noutati, perspective WT_fan06

Nu e un GT4, ci OEG GT6 #304.

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

De mâine, liniile 7 și 18b vor avea traseele modificate, din cauza unor lucrări de consolidare a căii de rulare în zona viaductului Billa, pe tronsonul Renașterii - Voinicilor - Billa:
O serie de lucrări la linia de tramvai vor lăsa zonele Renașterii și Voinicilor fără transport în comun timp de aproximativ o săptămână.

Compania de Transport Public Arad anunță că începând de miercuri, 29 iulie, circulația tramvaielor pe tronsonul Renașterii-Voinicilor-Billa va fi suspendată. Ca urmare a lucrărilor de consolidare a liniei de tramvai, în zona viaductului Billa, linia 7 va întoarce la Vama Micălaca, iar linia 18 barat va întoarce la Billa. Va rămâne, astfel, „descoperită” doar porțiunea Calul Bălan-Billa, adică străzile Renașterii și Voinicilor. „Lucrările vor începe miercuri și vor dura, estimăm noi, până la sfârșitul săptămânii”, a declarat pentru Jurnal Arădean/aradon.ro Claudiu Godja, directorul Companiei de Transport Public Arad.

Sursa: Aradon

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

În ianuarie, Primăria Arad a anunțat demararea unui proiect pe fonduri europene ce prevede, printre altele, și achiziția a 10 autobuze electrice (5 de capacitate medie și 5 de capacitate mică):
Primăria Arad anunță demararea unui proiect care are ca scop reducerea emisiilor de carbon rezultat din transportul urban în municipiul Arad şi transferul unei părți din cota modală a transportului individual cu autoturisme către modalități mai ecologice de transport, respectiv transportul public și deplasarea cu bicicleta.

Despre ce proiect este vorba? „Amenajare traseu de transport public de călători cu autobuzul, care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA şi Str. Ştefan cel Mare”, proiect care are serie întreagă de obiective de îndeplinit. Printre aceste se numără achiziționarea de autobuze electrice (10 buc), care vor asigura serviciul de transport public pe traseul propus prin proiect. Obiectivul va contribui, potrivit primăriei, la creșterea numărului de pasageri care apelează la transportul public cu autobuze, dar va contribui și direct la reducerea poluării aerului deoarece sunt mult mai ecologice decât cele utilizate în prezent. Un alt obiectiv important stabilit în proiect este amenajarea traseului UTA – str. Ștefan cel Mare, constând în realizarea de lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere care va contribui la îmbunătățirea transportului cu autobuzele, pe traseul de la UTA – P-ța Spitalului – str. Andrei Șaguna – Calea Timișorii, până la intersecția cu str. Ștefan cel Mare, cu traversarea Mureșului pe un pod nou și va facilita accesul spre și dinspre cartierul Aradul Nou. Amenajarea va asigura creșterea calității serviciului de transport public și prin modernizarea stațiilor de autobuz existente și realizarea de stații noi, modernizarea și extinderea sistemelor de semnalizare și semaforizare adaptivă și sincronizată, care vor asigura acordarea de prioritate transportului public cu autobuze, plantarea de aliniamente de arbori și arbuști pe traseul propus, precum și extinderea pistelor pentru biciclete și a traseelor pietonale. Se vor realiza și două stații de încărcare rapidă, la capetele traseului propus, pentru a asigura autonomia de deplasare pentru autobuzele electrice.

Proiectul a cărui start a fost anunţat acum vizează și implementarea sistemului de închiriere a bicicletelor. Cele 22 de stații de închiriere amplasate pe raza municipiului vor asigura un mijloc de deplasare rapid și economic pentru utilizatori, având ca efect reducerea utilizării unor mijloace de transport mai poluante.

Tot prin proiect vor trebui realizate campanii de conștientizare, care să informeze populația despre avantajele utilizării mijloacelor de transport public (autobuze) în detrimentul transportului cu autoturisme individuale, precum și privind avantajele utilizării bicicletelor oferite prin sistemul de închiriere în transportul urban din municipiul Arad.

Rezultatele propuse
În anunțul privind demararea acestui proiect pe fonduri europene sunt amintit și care ar trebui să fie rezultatele proiectului: scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră (tone echivalent CO2/an), achiziționarea celor 10 autobuze electrice ( 5 autobuze electrice capacitate medie și 5 autobuze electrice capacitate mică), construirea celor două stații de reîncărcare pentru autobuzele alimentate electric, realizarea de stații de transport public – 23 stații din care 17 modernizate și 6 construite.

Sunt amintite tot aici „lungimea infrastructurii rutiere utilizate prioritar de transportul public de călători :7,7 km; lungimea pistelor pentru biciclete: 3,65 km; realizarea de 20 de intersecții semaforizate; aliniamente de arbori și arbuști plantați: 300 bucăți; lungimea zonelor pietonale /semi pietonale construite: 0,00516 kmp”.

Valoarea şi durata
Proiectul finanțat de europeni are trecută ca dată de start 20.11.2019, perioada de implementare a lui fiind cuprinsă însă între 01.10.2016 şi 30.09.2023, finalul fiind programat a avea loc peste trei ani. Valoarea totală a proiectului este de 227.398.838,1 lei, finanţarea nerambursabilă fiind de 66.712.849,40 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile din FEDR este de 44.005.789,47 lei și valoarea eligibilă din bugetul național este de 6.730.297,21 lei.

Sursa: Aradon

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

De azi, tramvaiele Imperio circulă și pe linia 7, prin Micălaca:
Tramvaiele Imperio vor circula și prin Micălaca, pe linia 7, începând de luni, 10 august 2020.

Anunțul a fost făcut, printr-o postare pe Facebook, de către primarul interimar al municipiului Arad, Călin Bibarț. „Începând de astăzi tramvaiul Imperio circulă și pe linia 7, Făt-Frumos-Podgoria-Miorița-Carrefour-Podgoria-Făt-Frumos! Încă un pas spre modernizarea transportului în comun pentru arădeni”, scrie acesta. Linia de tramvai 7 va fi, astfel, cea de-a doua linie din municipiu pe care va circula tramvaiul Imperio, după linia 3 – Făt Frumos-Gara Aradul Nou.

Pentru face posibilă circulația tramvaiului Imperio în Micălaca, cei de la Compania de Transport Public Arad au suspendat mai multe zile traficul tramvaielor prin viaductul din zona fostului magazin Billa, precum și în zona podului dintre calea Iuliu Maniu și calea Radnei.

Sursa: Aradon

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Săptămâna aceasta va fi votat în Consiliul Local un proiect de hotărâre privind accesarea de fonduri europene pentru modernizarea căii de rulare a tramvaielor pe tronsonul Podgoria - Micălaca - Zona 300, dar și pentru 2 tramvaie noi de capacitate medie:
Un prim pas se face această săptămână, în vederea înaintării cererii de finanțare din bani europeni pentru modernizarea sistemului de transport public cu tramvaiul, pe tronsonul Podgoria – Micălaca zona 300. Consilierii locali vor vota în ședința CLM proiectul de hotărâre, iar după aceea angajații Primăriei Arad vor putea începe să întocmească documentația necesară.

Chiar dacă în această vară Primăria a făcut anumite modificări la linia de tramvai din Micălaca pentru a putea permite circulația tramvaielor de tip Imperio, reprezentanții municipalității ne-au declarat că lucrările au fost doar un soi de „improvizație”, anume doar o adaptare pentru cerințele specifice modelului de tramvai de la Astra, însă nu suficient încât să declare tronsonul complet modernizat, așa cum a fost în cazul – de exemplu – al tronsoanelor din Aradul Nou, Piața Romană, care au fost modernizate prin banii împrumutați de la BERD.

De această dată, Primăria dorește să acceseze fonduri europene pentru Podgoria – Micălaca 300, iar acum se pregătește să întocmească documentele necesare, dat fiind faptul că Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Vest a publicat metodologia de selecție a fișelor de proiect pentru perioada 2021-2027.

Prin proiect se dorește, mai exact, modernizarea sectorului Piața Podgoria – Pasaj Micălaca ( 691m cale dublă și 1382 m cale simplă) și a sectorului Pasaj Micălaca – Micălaca zona III – inclusiv buclă (1225m cale dublă, 397 m cale simplă pe bucla de întoarcere și 60 m cale simplă pe linia de tragere), împreună cu 9 stații de tramvai de pe acest traseu.

Totodată, prin proiectul pe fonduri europene, Primăria dorește să mai achiziționeze încă 2 tramvaie cu vagoane de capacitate medie. Rămâne de văzut dacă în urma licitației va câștiga tot compania Astra, cu ale sale Imperio.

Sursa: Special Arad.

 


Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Arad  • 
Choose destination

Since our 2191 forum members have written 411713 posts in 5167 topics and 504 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use