MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020

 

Topic: Discutii - Lucrari statia Parc Drumul Taberei

1767 posts, 466322 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 127
 
 

📖 Pagination options
Discutii - Lucrari statia Parc Drumul Taberei aztec

Aici nu se misca nimic. Probabil cea mai complexa statie, cu dificultatea cea mai mare din pct de vedere a traficului si al subtraversari apeductului.
Este si singura unde nu au dat macar o lopata.
Probabil intarzierile sunt date de aprobarile necesare devierilor de tarfic sau de "utilitati", pt ca avem si o linie de tramvai importanta ce am intekles ca nu va fi intrerupta.

 


Re: Discutii - Lucrari statia Moghioros (parc DT) subway guru

E usor 'intzepenita' pe motiv de defrisari...

 


Re: Discutii - Lucrari statia Moghioros (parc DT) George

Mi-as dori mult ca platanii plantati prin 2006 pe centrul bulevardului in zona aceea sa nu fie defrisati, ci transplantati. De asemenea, ca parcul sa nu fie afectat, si nici aleea de langa el (una din putinele "oaze" pietonale din tot cartierul.

off topic: zona Raul Doamnei a ajuns infecta, o colcaiala de noroi si gunoie, masini parcate efectiv in noroi (fostele spatii verzi), trotuarul de pe "bucla" a fost transformat in parcare cu plata, este inadmisibil ce se intampla, si toata situatia asta este mult anterioara inceperii lucrarilor la  metrou!

 


Re: Discutii - Lucrari statia Moghioros (parc DT) andrei11

George wrote:
Mi-as dori mult ca ... parcul sa nu fie afectat, si nici aleea de langa el (una din putinele "oaze" pietonale din tot cartierul.

O sa te dezamagesc putin, oricum sunt sigur ca dupa inchiderea santierului se vor replanta copacii...
2-28-2012 8-16-58 AM.jpg (129.49 KB; downloaded 26772 times)

 


Re: Discutii - Lucrari statia Moghioros (parc DT) aztec

Am vazut undeva ca acestei stati, precum si Eroilor (de ea uitasem) nu au aviz de defrisare.. si se pare ca este o problema mai mare.

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari statia Moghioros (parc DT) Dr2005

După cum arată staţia, tot ce e cu verde în jurul ei dispare...

Măcar, la ,,Moghioroş" mai avem verdeaţă o vreme:
http://totb.ro/victorie-cetateneasca-au ... ul-taberei

Probabil dacă se mişcau mai repede, nu mai arăta acum tot Drumul Taberei de la Moghioroş la Lt. Găină (chiar, acolo de ce rad, că nu se face nicio staţie?) ca un deşert de beton.

 


Re: Discutii - Lucrari statia Moghioros (parc DT) aztec

Off-topic
Si la Ho Si Min (Lt Gaina)va fi statie de metrou, adica statia Orizont.. si se va devia traficul pe partea cu cladirilor sovietice..Din pacate.

Imi mai dau seama de ceva.. fiecare pagina cu statile ar trebui sa inceapa cu imaginile statilor publice pana la aceasta data, ar simplifica lucrurile.

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari statia Moghioros (parc DT) Dr2005

Păi stai un pic, înseamnă că la Complex Orizont o să intri în staţia Favorit? Păi în cazul ăsta, actuala staţie ,,Orizont" nu mai are niciun rost, câtă vreme va exista (sper) staţie de metrou la Piaţa Danny Huwe.

Dpdv civic, mai corect era să se exproprieze din unitatea militară de pe partea opusă, că şi aşa pompăm o gorază de bani în această grupare de mercenari (nici măcar, că tot noi plătim) care fac treburile ,,nasoale" ale americanilor prin Irak şi Afganistan.

 


Re: Discutii - Lucrari statia Moghioros (parc DT) aztec

Cam dificil sa expropiezi UM-ul de acolo pt ca nu este o simpla unitate militara...Dar sa continuam discutia pe topicul respectiv. 


Re: Discutii - Lucrari statia Moghioros (parc DT) andrei11

Măcar, la ,,Moghioroş" mai avem verdeaţă o vreme:

Mi se pare o mare porcarie. Tot individul ăla dezaxat care e si cu Hala Matache, ca nu-mi vine acum in minte cum il cheama si nu stau sa caut, e si in spatele acestei afaceri ?  Si asa proiectul e intarziat, sunt in stare sa mai adauge un an de zile peste cu procesul "defrisarea".
P.S. Mi-am amintit, Nicusor Dan

 


Nu vedem pădurea, din cauza copacilor? misterr

Alți frînari... Cine o fi în spatele lor?

Scuze că mă bag, deși nu locuiesc în zonă, dar trebuie să ai rea-voință ca să nu înțelegi că prin construirea metroului, care transportă oamenii mult mai eficient (consum mai mic de energie per persoană transportată/km) și cu mai puțină poluare decît transportul individual sau chiar transportul în comun de suprafață, cîștigul privind reducerea poluării, per total în cartier, și pe termen lung, este semnificativ mai mare decît prin păstrarea unor copaci care oricum vor crește la loc...

Însăși construirea metroului (transport subteran, electric, de mare capacitate) trebuie privită ca un proiect de mediu! Care trebuie făcut cît mai repede, oricum trebuia făcut de mai bine de 20 de ani!

Nu prin soluții penibile, pe genunchi, de genul celor propuse mai sus, se „salvează mediul”! Chiar e așa de greu de înțeles că lucrurile astea se gîndesc la altă scară, și pe termen lung, decît „hai să nu tăiem ăștia doi copaci, și să mutăm stația mai încolo”, deși alături e un teren viran, unde se puteau planta 20 de copaci, dacă se dorea? Sau trebuie mereu să se trezească cineva să fie contra, la orice se face?!

 


Re: Discutii - Lucrari statia Moghioros (parc DT) aztec

Pt ca nu se fac transplantari. La final se pun cativa puieti de 2 m inaltime si cu noroc, peste alti 30 ani o sa fie iarasi copaci adevarati.
Daca transplantau copaci deja mai mari(binenteles cu ceva riscuri la prindere) altfel statea treaba.

 


Re: Discutii - Lucrari statia Moghioros (parc DT) George

Sunt printre cei mai ferventi sustinatori ai metroului din Dr. Taberei si printre cei mai iritati de intarzieri. Am inteles de multi ani ca va fi mutilat destul de serios cartierul pentru o perioada.

Pe de alta parte, faptul ca nu se gasesc resurse de vointa - si cele tehnice si financiare necesare - pentru a efectua transplantarea unor platani pusi tot de primarie acum 5 ani si care au infrumusetat bulevardul mi se pare o magarie atat de mare, incat oprirea avizelor de defrisare pana cand aceasta problema va fi reglementata mi se pare cu totul legitima.

Este periculoasa mentalitatea scopul scuza mijloacele! Pun pariu ca daca nu se dau avizele din ACEST motiv - si nu dintr-o inertie birocratica tipica, cum pare mai probabil - se vor gasi solutii in doi timpi si trei miscari, doar campania electorala se apropie si poporul trebuie sa vada ca se lucreaza (pentru ca nu-i suspectez ca isi doresc fierbinte metroul pentru cetatenii din oras...)

 


Re: Discutii - Lucrari statia Moghioros (parc DT) andrei11

Desi nu sunt adeptul postarilor pe baza de numar, sunt de acord in totalitate cu George.

 


 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 127
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020  • 
Choose destination

Since our 2251 forum members have written 417683 posts in 5204 topics and 510 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use