Regiunile RomânieiMoldovaJudețul Galați

 

Topic: Stiri, noutati, perspective

294 posts, 153033 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 21
 
 

📖 Pagination options
Stiri, noutati, perspective Chev Celios

Transportatorii din Galati, in greva spontana. Se plang de salarii

Transportul public de persoane din Galati este dat peste cap si marti de greva angajatilor.Soferii, controlorii si mecanicii au hotarat sa opreasca lucrul marti dimineata nemultumiti de salariile mici si de conditiile grele de munca: temperaturi mici la care si apa ingheata.

Intre timp, calatorii au asteptat degeaba in statii. Singurele curse care au fost asigurate marti au fost cele spre combinatul siderurgic.

Sindicalistii sunt acum la negocieri cu reprezentantii Primariei. Prima lor cerere se refera la demiterea conducerii societati de transport public local.

Hotararea poate fi luata numai in urma unei hotarari a Consiliului Municipal. In total, in greva sunt peste 800 de angajati, care spun ca au un salariu mediu de 900 de lei.

Este deja a doua zi de greva si sunt sanse ca ei sa nu revina pe traseu nici miercuri. Chiar daca este vorba de o greva spontana, primarul orasului promite ca nu ii va sanctiona pe muncitori.

http://stirileprotv.ro/stiri/social/tra ... larii.html

 


Re: Stiri autob368

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Af ... 70797.html

Luni 5 iul 2010

Aleşii locali au aprobat schimbarea traseelor pentru cinci linii de maxi-taxi, trei de autobuz şi două linii de tramvai. Traseul 84 îşi va prelungi cursa până la Cimitirul Israelit, traseul 61 va ajunge până la Şantierul Naval, iar tramvaiele 1 şi 3 vor transporta pasagerii până la combinatul siderurgic
La cererea gălăţenilor, dar şi a operatorilor de transport în comun, Consiliul Local a aprobat modificarea unor trasee de transport în comun din municipiul Galaţi, precum şi înfiinţarea unor trasee noi.
Astfel, microbuzele de pe traseul 84, care pleacă de la magazinul Real şi urmează ruta Selgros - Danubius - Bd. Galaţi- Str. Oţelarilor-Str. Stadionului- Str. Brăilei- Str. Siderurgiştilor -Str. 1 Dec. 1918 –Str. T. Vuia – Str. Henri Coandă – Bd. George Coşbuc, până în Ştefan cel Mare, îşi vor prelungi cursa până la Cimitirul Israelit.
Pe traseul 62, microbuzele nu vor mai ajunge în cartierul Dimitrie Cantemir, situat la ieşirea din Galaţi spre Brăila, pe şoseaua-dig, ci doar până la magazinul Real.
Microbuzele de pe traseul 63, care porneau de la Billa 1 -Str. Oţelarilor – Str. Brăilei – Şoseaua de Centură – Str. Oltului – Str. Prelungirea Brăilei – Str. Gheorghe Asachi – Str. Anghel Saligny – Str. Siderurgiştilor – Str. 1 Dec. 1918 – Str. Traian Vuia – Str. Henri Coandă – Bd. George Coşbuc – Str. Ştefan cel Mare îşi vor continua cursa până la Cimitirul Israelit.
Cea mai importantă modificare s-a operat pe traseul 61 (Billa 1–Intfor), care va ajunge, începând de astăzi, până la Şantierul Naval Damen.
„Era nevoie urgentă de transport până la şantierul naval. Foarte mulţi oamenii nu aveau cum să ajungă la muncă. Sperăm ca prin noile modificări aduse traseelor să acoperim absolut toate zonele neacoperite”, a declarat viceprimarul Mircea Răzvan Cristea.

Trei trasee de autobuz modificate

Şi în graficul autobuzelor s-au făcut o serie de modificări pe liniile 25, 29 şi 34. Astfel, traseul 25 va avea capăt de linie în Micro 40, urmând ruta Calea Smârdan – Str. Nicolae Mantu – Str. Feroviarilor – Str. 9 Mai 1945 – Str. Feroviarilor – Str. Milcov.
Autobuzele de pe traseul 29, care pornesc din Micro 19 şi ajung în Gara CFR, vor efectua cursa retur pe străzile Mavromol şi Nicolae Bălcescu.
Autobuzele de pe traseul 34, care pleacă din Micro 38B şi ajung la Intfor, vor efectua cursa retur pe Str. Domnească – Str. Mavromol – Str. Nicolae Bălcescu- Str. Henri Coandă – Str. Traian Vuia –Str. Milcov, fără a mai trece pe strada Brigadierilor.
Au mai suferit modificări tramvaiele de pe linia 1 şi 3. Aceastea îşi vor prelungi cursa până în combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi.

Tot atâtea microbuze

Potrivit consilierului Apostol Picu Roman, întrucât operatorii privaţi nu au reuşit să se înţeleagă între ei, numărul de microbuze maxi-taxi va rămâne acelaşi- 170.
„Deocamdată, nu va fi nicio suplimentare. Operatorii care voiau modificarea traseelor nu primeau acordul celor mulţumiţi de rute decât dacă erau de acord cu cererile lor de a-şi suplimenta maşinile şi invers”, ne-a spus consilierul local.€

 


Re: Stiri, noutati, perspective Gabi23

Gălăţenii cumpără mai multe bilete de la Transurb. Încasările au crescut cu 20%€

După micşorarea numărului de microbuze şi modificarea traseelor de maxi-taxi, încasările din biletele Transurb au crescut cu 20%.
Conform viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, în primele două luni în care a operat în noul sistem s-au strâns în plus, din vânzarea biletelor, peste 140.000 de lei, creşterea procentuală înregistrată fiind de aproape 20%.
Astfel, în lunile martie şi aprilie sumele încasate de Transurb din vânzarea biletelor au fost 380.000, respectiv 370.000 de lei. Odată cu modificarea traseelor, în luna mai s-au vândut bilete de transport în valoare de 460.000 de lei, iar în luna iunie, de 430.000 de lei. €
“Pe lângă faptul că în prezent transportul public acoperă mult mai bine majoritatea zonelor din municipiul Galaţi, se dovedeşte că modificarea traseelor aduce şi un plus la bugetul local, care se va putea regăsi în viitor în modernizarea sistemului", a mai spus Ciumacenco.

Adevarul.ro

 


 • sss
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective sss

Ca un sofer nevinovat, care este nevoit sa traverseze lunar Braila si Galati, pot spune ca urasc sincer sexi-maxi-taxiurile din aceste orase si pe pastorii lor ( nu cred ca sunt soferi, ca ar trebui sa aiba carnet ) :evil:  Multe autobuze, cu profesionisti la volan va doresc! V-ati imagina Bucurestiul daca s-ar acorda cateva mii de licente pentru cascarabete? Bombay, frate...

 


Re: Stiri, noutati, perspective autob368

SC Transurb SA Galati înstiintează cetătenii peste 65 de ani au dreptul, conform H.C.L. nr. 599/21.12.2010, la un abonament de călătorie gratuit pe o singură linie. In conditiile în care se doreste achizitionarea unui al doilea abonament pe o altă linie, se va achita contravaloarea acestuia, în valoare de 40 de lei.

SC Transurb SA Galati aduce la cunostiintă călătorilor faptul că, începând cu data de 20 iunie 2011, s-a modificat programul de circulaţie al autobuzelor, troleibuzelor, si tramvaielor, urmând ca, până în luna septembrie să se circule conform diagramei reduse de vară.

Incepand cu data de 20 iunie 2011, odata cu introducerea noilor grafice de circulatie, au fost adaugate noi trasee de circulatie. Astfel, au aparut traseele 105 (Micro 19-Gradina Publica si retur) si 106 (Tiglina III-Gradina Publica si retur).

www.transurbgalati.ro

 


Re: Stiri, noutati, perspective stefan_br

Unul din troleibuzele Ikarus a picat astazi, el fiind tractat de catre DAC-ul TZG (interesant este ca cele doua mijloace de transport nu au intrat pe poarta principala ci pe o poarta aflata in spatele garajului de  autobuze!).
IMG_8102.JPG (135.53 KB; downloaded 13555 times)

 


Re: Stiri, noutati, perspective autob368

Conform HCL nr.587/22.12.2011, se aproba urmatoarele facilitati la transportul public local de calatori:
-abonamente gratuite pe toate linie pentru persoanele cu varsta peste 65 de ani;
-abonamente gratuite pe 1 linie pentru pensionarii care cumuleaza venituri din pensii de pana la 350 lei/luna;
-abonamente gratuite pe 1 linie pentru pensionarii care nu beneficiaza de facilitati in baza Legii nr. 448/2006 si HCL nr. 126/2007;
-abonamente cu 50% reducere pe 1 linie pentru celelalte categorii de pensionari;
-abonamente cu 50% reducere pe 1 linie pentru elevii si studentii din invatamantul de stat sau particular acreditat din Municipiul Galati;

www.transurbgalati.ro

 


Re: Stiri, noutati, perspective autob368

Pe tot parcursul lunii ianuarie se elibereaza abonamente pentru persoanele cu varsta peste 65 de ani, de la cabinele SC Transurb SA, intre orele 06:00-22:00. Abonamentele se elibereaza pe un an de zile, conform HCL 587 / 22.12.2011. Daca persoanele peste 65 de ani nu si-au ridicat abonamentele, pot circula doar cu buletinul de identitate pana la sfarsitul lunii ianuarie.

www.transurbgalati.ro

 


Re: Stiri, noutati, perspective autob368

Pana anul trecut pensionarii aveau dreptul la abonament gratuit doar pe o singura linie... cititi cum s-au gandit doi pensionari sa mearga gratuit in tot orasul cu mijloacele de transport ale SC TransUrb SA Galati...

http://www.monitoruldegalati.ro/comunit ... 10049.html

 


 • Dr2005
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Dr2005

Mda, acum toţi pensionarii peste 65 de ani se pot plimba gratis peste tot, în schimb elevii şi studenţii trebuie să se mulţumească cu 50% la o linie :(

 


Re: Stiri, noutati, perspective autob368

Nu stiu care este situatia in invatamantul din Galati, dar normal ar fi ca elevilor si studentilor sa li se deconteze restul de 50 % din contravaloarea abonamentelor (asa cum se intampla si la Bucuresti). Practic cei 50 % reducere la abonamente pentru elevi si studenti provin din bugetul Primariei Municipiului Galati, restul de 50 % de la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (sau cum s-o mai numi acuma  :twisted:  ).  ;)

 


 • Dr2005
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Dr2005

Restul de 50%, prin lege, trebuie decontaţi de minister prin secretariatele unităţilor de învăţământ. Cei de la şcoli şi licee nu se mai complică, doar unele facultăţi mai acoperă costurile (probabil din veniturile proprii).

 


Re: Stiri, noutati, perspective Onofrei Sergiu-Gabriel

Asta este un tertip, pentru ca Transurb-ul sa mearga in pierdere. Timp in care privatii merg pe profit!!! Eu merg ZILNIC cu toate mijloacele de transport ale Transurb ( tramvai, troleibuz si autobuz), jale cati pensionari, merg moaca de dimineata pana seara mai ales acum cand e frig!!! Multi sunt cu chef de scandal, mereu nu le convine una si alta mereu pusi pe harta!!! Logic, cand ai un primar hodorog, ramolit si venetic ( nu-i din Galati!) care abia isi taraie izmenele prin institutia primariei, la ce te poti astepta???? Cine a vizitat Galatiul, va avea un exemplu de oras, lasat de izbeliste, neingrijit si mediocru ca ultima grota...!! Normal ca un primar pensionar ( da, candva a fost directorul combinatului unde lucrez si deci il stiu ce fel de om era si ce-i putea capul!) nu poate sa tina cu tineretul!!! Eu in locul acestui asa-zis primar, as da gratuitate doar, DOAR veteranilor de razboi si eroilor evenimentelor din 1989!!! Atat!!! Nu ca orice Gheorghe ,neica-nimeni care a iesit la pensie de la...,,Textila" sau ,,Fusul" au -vezi doamne- dreptul la gratuitate! Ca ce chestie ma rog???? Facand o comparatie, ce contributie si-a adus un veteran de razboi societatii, care dupa razboi, s-a dus la munca si a si muncit pe branci  si ce contributie a adus un pensionar de la ,,Fusul" sau ,,CSG"???? Da! Dau  EXEMPLU, pe tatal meu!!! A iesit la pensie din Combinat... Ce contributie a adus el societatii fata de bunicul meu care a luptat 7 ani pe front cu arma in mana, iar apoi, dupa ce a pus arma in rastel s-a dus la munca si s-a angajat pentru reconstructia patriei, ultima oara lucrand la Transfagarasan in 1973, in cele mai oribile conditii???? Pai hai frate sa judecam drept!!! Batranii care au luptat demn si cu curaj cu arma in mana ani de zile in razboi, au facut ca AZI tara asta sa fie libera pentru ca...niste HOTI sa-si bata joc de ea!!! Nu domnule. Gratuitate pe-o linie la alegere pentru persoanele de peste 65 ani, si gratuit pe toate liniile pentru veteranii de razboi, in fata carora, ma inclin cu respect!!!!

 


 • Dr2005
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Dr2005

Mai bine ar pune o limită de pensie, să zicem 500 RON, până la care să se dea gratuit şi încă una, să zicem 750 RON până la care să dea redus. De ce să se plimbe domn' colonel în rezervă cu pensie de 2900 RON gratis, când eu, deşi sunt student, plătesc?

 


 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 21
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Galați  • 
Choose destination

Since our 2333 forum members have written 425691 posts in 5294 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use