Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Blocuri turn: idei și propuneri

269 posts, 100768 views
 
Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8  ... 20
 
 

📖 Pagination options
Re: Blocuri turn: idei si propuneri lucianxx9o

Un nou turn cu 30 de etaje pe Șoseaua Pipera

Zona clădirilor de birouri din nordul Capitalei se extinde. O nouă construcție de 120 de metri înălțime ar putea fi construită pe Șoseaua Pipera, în apropierea deja existentelor clădiri de birouri Nusco Tower, Euro Tower și Lakeview.
Grupul italian Nusco vrea să ridice un nou turn de birouri în nordul Capitalei. Clădirea cu o înălțime maximă de 120 de metri ar urma să fie ridicată pe Șoseaua Pipera, nr.44, chiar lângă deja existentul Nusco Tower, aflat la intersecția Șoselei Pipera cu Barbu Văcărescu.
“Înălțimea maximă admisă pentru această clădire este de 120 de metri, adică 25-30 de etaje. Nu știm însă dacă în proiectul final va rămâne această înălțime. Este posibil să nu mai aibă atât. Se lucrează acum la un studiu de piață în urma căruia se va hotărî exact”, a precizat pentru B365.ro, arhitectul Sorin Gabrea de la Western Outdoor, firma care a realizat Planul Urbanistic Zonal pentru această construcție.
Noua clădire va fi în principal una de birouri. Este posibil însă, ca la ultimele niveluri să fie construite și apartamente, potrivit arhitectului Sorin Gabrea. De asemenea, construcția va avea și patru niveluri în subsol, unde vor fi amenajate aproximativ 330 de locuri de parcare.
Imobilul va avea o suprafață construită de de 3.495 metri pătrați, în jurul acestuia urmând a fi amenajate alei pe o suprafață de 1332 metri pătrați și spații verzi pe 1883 metri pătrați.
Grupul italian Nusco a obținut deja nouă avize pentru acest proiect, inclusiv de la Direcția de Urbanism și de la Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Capitalei.
Planul Urbanistic Zonal privind construirea turnului de 120 metri se află deocamdată în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei și va trebui aprobat de Consiliul General al Municipiului București.


SURSA http://b365.realitatea.net/news/un-nou-turn-cu-30-de-etaje-pe-soseaua-pipera/

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri francezu72

zona e plina de cladiri de sticla...asa ca mi se pare bun ampalsamentul :-?

 


 • GAC
 • Posted:
 •  

Re: Blocuri turn: idei si propuneri GAC

Vai ce vesti bune.....de s-ar tine de cuvant... acum, ca se largeste la 3 benzi pe sens sos pipera, nu cred ca fluxul de masini generat de viitorii angajati, va sufoca....

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri Dominatrix

Si cu transportul public spre aceste marete buboaie urbanistice "ramane cum am stabilit"?

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri Goldmund

Nu e vorba doar de 'buboaiele' si transportul in comun(ideal ar fi ca buboaiele mari si f. mari sa fie construite langa statiile de metrou), Dominatrix, mai e vorba de locuri de parcare, de o unitate urbanistica nealterata a locului, nu in ultimul rand, VEGETATIE...Eu stiam ca exista un raport intre mp birouri si locurile de parcare pe care o cladire trebuie sa le aiba(dar nu locuirile de parcare in inchipuirea finantatorului, de ex. cele de la 'strada'!)
1-birouri/turnuri cu locuinte ar trebui construite DOAR in anumite zone ale Bucurestiului, de preferinta la periferie, langa statiile de metrou(si cele viitoare)
2-la  x   m.p. (pt birouri)si x ap.(pt locuinte)atatea locuri de parcare, dar si atata zona verde!
3-posibilii investitori in turnuri/cartiere de locuinte ar trebui dirijati mai intai spre proiectele neterminate( ex. Cartierul Henri Coanda:   http://www.ziare.com/articole/cartier+henri+coanda)

Un oras este cu atat mai valoros cu cat sunt indeplinite unele criterii: mai intai de toate e aerisit si imprejmuit cu zone verzi si de agrement, cu f. multa vegetatie spre centru, cu un transport in comun optim, alei si strazi pietonale spre centru(city) si apoi vin alti o mie de factori....Dar daca primii factori nu sunt indepliniti, e ca un elefant cu picioare de girafa... :idea:

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri Dominatrix

Hai sa vedem ce spune si "legea", mai precis HCGMB 66/2006:

- pentru o locuinta cu o suprafata de maxim 100 de mp se asigura un loc de parcare.
- pentru o locuinta cu o suprafata construita de peste 100 mp se asigura 2 locuri de parcare.
- pentru cladirile de hoteluri si birouri se va asigura un loc de parcare la fiecare 60 mp ai suprafetei desfasurate construite.
- pentru cladirile care adapostesc comert si alimentatie publica se va asigura minim un loc de parcare pentru fiecare 20 mp ai suprafetei desfasurate construite.

Bucurestiul are o singura si mare problema: este un oras fara management. Totul este la plezneala. Nici o logica, nimic. In ciuda numarului mare de maidanezi, i se poate spune "marele sat fara caini". Degeaba HCGMB 66 ii obliga pe investitori sa ingroape bani in parcare, daca primaria si politia nu isi fac treaba si nu aplica legea. Si daca si-au facut parcari subterane, bizonul isi lasa caruta 4X4 tot pe trotuar pentru ca... este mai comod. Asta e anormalitatea romaneasca.

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri lucianxx9o

Daca s-ar aplica legea, atunci trebuie sa luam in considerare si blocurile construite inainte de 90'. Cel putin blocurile-turn construite in utimi ani dispun de parcari subterane si la nivelul solului. ;)

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri Dominatrix

lucianxx9o wrote:
Daca s-ar aplica legea, atunci trebuie sa luam in considerare si blocurile construite inainte de 90'.
:lol:  :lol:  :lol:  Hotararile CGMB nu se aplica retroactiv...

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri lucianxx9o

Dominatrix wrote:
lucianxx9o wrote:
Daca s-ar aplica legea, atunci trebuie sa luam in considerare si blocurile construite inainte de 90'.
:lol:  :lol:  :lol:  Hotararile CGMB nu se aplica retroactiv...

ahhh asta nu stiam   :mrgreen:

 


 • GAC
 • Posted:
 •  

Re: Blocuri turn: idei si propuneri GAC

In viitorul apropiat ne asteptam la o mininatie de 24 de etaje langa Piapa Presei Libere...
De-abia astept....

"GTC confirmă asocierea cu George Copos pentru un turn cu 24 de etaje în Bucureşti
duminică, 23:52 Autor: Cristina Cuncea

Shimon Galon, directorul GTC România: Planificăm să începem construcţia în acest an şi să o finalizăm la începutul anului 2013
Globe Trade Center (GTC) anunţă asocierea cu Ana Group, deţinut de omul de afaceri George Copos, în vederea dezvoltării unui turn de birouri în Bucureşti, cu o suprafaţă de circa 30.000 de metri pătraţi şi a cărui finalizare este stabilită pentru începutul anului 2013.

"GTC începe dezvoltarea unei noi clădiri de biroruri într-o zonă centrală din Bucureşti. Clădirea, denumită Ana Tower, va fi amplasată în apropierea complexului City Gate dez­voltat de GTC (din piaţa Presei Libere - n.red.). Proiectul este un parteneriat 50-50% între GTC România şi Ana Group, iar GTC va conduce proiectul din partea joint-ven­ture-ului", informează GTC.

Ana Tower va avea circa 30.000 de metri pătraţi, structuraţi în 24 de etaje. Imobilul este al cincea proiect de birouri dezvoltat de GTC în Bucureşti, după Europe House, America House, City Gate South şi City Gate North.

"Suntem încrezători că Ana Tower va beneficia de o cerere puternică din partea companiilor interesate să închirieze spaţii de birouri. Planificăm să începem construcţia în acest an şi să o finalizăm la începutul anului 2013", a declarat Shimon Galon, directorul GTC România.

Omul de afaceri George Copos a declarat în luna aprilie că lucrările de construcţie la imobilul de birouri, din apro­pierea hotelului Crowne Plaza, vor începe în 3-6 luni, men­ţionând că investiţia se ridică la circa 70 de milioane de euro.

Copos deţine un teren de 3.500 de metri pătraţi lângă hotelul Crowne Plaza, controlat tot de omul de afaceri, unde a anunţat încă din anul 2008 că vrea să dezvolte un turn de birouri. Din cauza crizei financiare, construcţia acestuia a fost amânată, la fel ca şi alte proiecte imobiliare pe care le-a anunţat omul de afaceri.
duminică, 23:52 Autor: Cristina Cuncea",  zf

 


 • GAC
 • Posted:
 •  

Re: Blocuri turn: idei si propuneri GAC

In ceea ce priveste PPL, peisajul s-a schimbat deja. O noua cladire de birouri se inalta spre cer, ajutata de 2 macarale turn. Progresul  este remarcabil. La inceput de vara, abia se vedeau primele etaje, dar acum sunt ridicate 15 etaje.... Chiar si asa, nu pot sa-mi dau seama daca este acea cladire de 24 de etaje promisa. Oricum ar fi, la cum se lucreaza, vom afla curand cate etaje va avea. Ar fi benefic sa mai vedem in acea zona noi santiere de zgarie nori, mai ales ca nu sunt vagaune adica monumente istorice.

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri telvanni

Floreasca SkyTower, 37 etaje, 137m inaltime
Am o intrebare pentru cunoscatori(subway guru...): cu toate ca am lucrat cativa ani la ridicarea blocurilor turn, nu am vazut niciodata elementele acelea din capul armaturilor verticale, se vad in pozele de mai jos; poate ma lamureste cineva ce sunt.
Multumesc!
DSCN9008.JPG (286.85 KB; downloaded 5146 times)
DSCN9012.JPG (281.7 KB; downloaded 5146 times)
DSCN9013.JPG (208.11 KB; downloaded 5145 times)

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri subway guru

telvanni wrote:
Floreasca SkyTower, 37 etaje, 137m inaltime
Am o intrebare pentru cunoscatori(subway guru...): cu toate ca am lucrat cativa ani la ridicarea blocurilor turn, nu am vazut niciodata elementele acelea din capul armaturilor verticale, se vad in pozele de mai jos; poate ma lamureste cineva ce sunt.
Multumesc!

Nici o problema, draga colega...din contra, cu cea mai mare placere...
E vorba de conectori cap/cap pt armaturi ce elimina imbinarea cu eclise sudate a armaturilor de fier-beton...(nici nu mai discut despre imbinarile prin suprapunere)...
Le-am folosit din greu si la Basarab, de la fundatii si pana la pilonii podului...scutesc o groaza de manopera si calitatea e...excelenta...
Daca ai ocazia...nu ezita si foloseste-i...e super...

 


 • GAC
 • Posted:
 •  

Re: Blocuri turn: idei si propuneri GAC

@telvanni
Pozele sunt recente?
A inceput lucrul la turn? Cat de intensa e activitatea pe santier?
sau lucrarile sunt in "conservare" de prin 2008, cand piata imobiliara a cazut?

@guru. Capetele acelea de prindere sunt cu filet, sau daca nu, cum se face prinderea efectiv?

 


Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8  ... 20
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420528 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use