Clubul modeliștilorSimulatoare și jocuri videoOMSI (2) The Omnibus Simulator

Topic: Omsi - The Bus Simulator - discutii diverse

427 posts, 202738 views

Go to page:  1  ... 25 26 27 28 29 30 31

📖 Pagination options
Re: Omsi - The Bus Simulator - discutii diverse valy

Știți cumva dacă pot crea un nou setvar pentru Citaro astfel încât să am simultan aer condiționat atât la șofer cât și la pasageri asa cum are de exemplu 4182?

După câteva ore am o oarecare idee ce trebuie să fac. Înțeleg că ar trebui să fie un fișier unde sunt definite toate aceste setvars și pe acela ar trebui să-l editez și să încerc să adaug combinația. Problema e că nu găsesc acest fișier și nu știu cum se numește. Am deschis tot felul de fișiere de tip list sau varilist dar n-am găsit nimic. Cine a lucrat cu autobuzul,  aveți idee cum se numește și eventual unde se găsește?

Și uite că am reușit de unul singur, ce-i drept mi-a luat ceva timp. Pentru cei interesați în setvar.osc schimbați la setvar_counter din 3 în 4 sau ce număr vreți să aibă opțiunea  (eu am pus 6) iar apoi în model_o530_e3_3t adăugați din nou mesh urile pentru ambele instalații iar la visible puneți ce număr să aibă opțiunea. :applause:  :yes:
OMSI2_20241218_195356.jpg (1.28 MB; downloaded 493 times)

Re: Omsi - The Bus Simulator - discutii diverse EDY LUPU

Salut,are cineva Mercedesurile noi (de preferat 2185) facute cu cabina?

Re: Omsi - The Bus Simulator - discutii diverse rosoo22

wip
Screenshot (77).png (1.53 MB; downloaded 178 times)
Screenshot (76).png (1.64 MB; downloaded 178 times)

Cumva echipa RomanianWorks ar putea face un skinpack cu reclame pentru Citaro Kajosoft? Mă gândeam la acele reclame din perioada 2011 - 2014 care acoperă autobuzul în totalitate. Eventual cât de complicată ar fi creare unor astfel de skin uri?

Utilizator anonim wrote here:
......

DSC_1348.JPG (231.71 KB; downloaded 79 times)

DSC_1350.JPG (224.34 KB; downloaded 79 times)

DSC_1361.JPG (245.06 KB; downloaded 79 times)

DSC_1371.JPG (242.88 KB; downloaded 79 times)

Re: Omsi - The Bus Simulator - discutii diverse PaulIP

Problema se pune mai complex de atât...

Înainte de a face orice repaint (cu sau fără reclame) este nevoie de poze sugestive (minim-minimorum câte una pentru fiecare latură a autobuzului; pozele stil stfp.net, "din colțuri" față-dreapta, față-stânga etc., sunt demne de considerat doar dacă nu există alternative). Doar așa se pot asigura condițiile pentru reproducerea realistă a unor reclame.
La Rocar De Simon nu prea se pune problema de astfel de condiții, așa că eu și restul echipei am făcut eforturi uriașe pentru a reproduce cât mai bine reclamele definitorii pentru versiunea 2 a addonului (un caz particular de repaint a durat 2 săptămâni doar să-l documentez ca lumea). Nu mereu am reușit cu acuratețe 100%, așa că am improvizat acolo unde nu am avut de ales. Hai să zic că asta e ceva ce a doua oară în viață n-aș mai vrea să fac.  :D

Apoi trebuie adus în discuție ce reclame reprezentative au existat în această perioadă - ceva care să te facă să te gândești "da, domne, asta înseamnă Citaro de București". Exemple din trecut există: Ikarus 260 (Camel și Tuborg), DAF (Panasonic și Cielo), Rocar De Simon (Ardaf, Far Est, Spor), până și V3A/V2A (Ceresit, Moment, Exalco). La Citaro nu-mi vine în minte nicio reclamă suficient de răspândită încât să fie asociată cu autobuzul în sine. Nici nu țin minte să fi văzut mai mult de un aurobuz colantat cu o reclamă anume. Probabil sunt subiectiv sau probabil a trecut prea puțin timp de atunci și nu e momentul să privim dintr-o perspectivă de "istorici".

Un alt aspect important de menționat este că acest Citaro payware are niște probleme cu randarea texturilor pe geamuri. Opacitatea texturii se schimbă în funcție de cum bate lumina pe geam și cum rotești camera cu rotița mouseului. Poți vedea și tu asta la stickerele de pe uși din setul de repainturi RATB. Din păcate autorul nu a venit cu bugfixuri semnificative în mai bine de un an de la lansare, deci nu se știe cât va dura până când această problemă va fi rezolvată.

Nu în ultimul rând, mai trebuie luată în calcul și disponibilitatea echipei pentru acest potențial proiect: din păcate cel puțin în prima jumătate a acestui an nu se pune problema să facem nimic pentru Citaro. Avem mult de lucru la Rocar De Simon și la Rathgeber, și mai avem și alte surprize mai mari sau mai mici în pregătire. Să nu mai vorbim că toată munca asta o facem în timpul liber, care și-așa în 2024 a fost destul de limitat (din varii motive independente de voința noastră, altfel Rocarul era deja publicat la ora asta).

Go to page:  1  ... 25 26 27 28 29 30 31

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: OMSI (2) The Omnibus Simulator  • 
Choose destination

Since our 2448 forum members have written 436222 posts in 5437 topics and 519 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”