Clubul modeliștilorSimulatoareOMSI (2) The Omnibus Simulator

 

Topic: Omsi - The Bus Simulator - discutii diverse

358 posts, 177780 views
 
Go to page:  1  ... 20 21 22 23 24 25 26
 
 

📖 Pagination options
Re: Omsi - The Bus Simulator - discutii diverse mn_photography

Multumesc frumos! O sa incerc din nou mai pe seara.

 


Re: Omsi - The Bus Simulator - discutii diverse PitiqueXCIV

WT_fan06 wrote here:
OMSI 2 nu poate reda în mod realistic fizica troleibuzelor. Mai inspirat ar fi să faci totuși o linie de autobuz.


Salutare. De fapt sunt câțiva oameni care au în dezvoltare un sistem de troleibuz complet funcțional.

 


Re: Omsi - The Bus Simulator - discutii diverse WT_fan06

Știu despre ce e vorba și "complet funcțional" nu va fi niciodată, hai să fim serioși.  Să vedem dacă va ieși o versiune publică, mai întâi. În rest, piese de rețea nu avem, ci doar niște dungi negre, pentru că nu ai cum efectiv să construiești rețeaua (macazuri, separatoare, prinderi, cleme, console, fire, etc.).

Dacă vreți fizică realistică pentru troleibuze, colegul @Adrian.B v-a pus un link potrivit.

 


Re: Omsi - The Bus Simulator - discutii diverse PitiqueXCIV

Nu m-am exprimat eu corect, dar și tu vrei prea multe de la un joc. Când m-am referit la un sistem complet funcțional, era vorba de simularea mersului unui troleibuz cu ajutorul firelor de curent. Nici SIMT nu a fost la început ceea ce oferă acum fiind nevoie de peste 10 ani de dezvoltare continua. Ideea e ca unul din oamenii ăștia care dezvolta sistemul pentru omsi a spus ca "path"-ul si spline 3d ar fi gata el lucrând acum la sistemul de macazuri având 2 opțiuni. 1: sa se folosească de sistemul de la calea ferata, adică apeși manual cu mouse-ul pe macaz ca să îți selectezi direcția, iar a 2: vrea sa creeze un script ca betele, să urmeze firul cel mai apropiat de troleibuz. Mai e un tip care are de ceva vreme sistemul făcut inclusiv aranjarea betelor pe fir dar nu mai răspunde la mesaje.

 


Re: Omsi - The Bus Simulator - discutii diverse WT_fan06

Nu vreau prea multe de la un simulator! 😂

Ori simulează, ori nu. A avea sau nu o rețea realistică este un deal-breaker pentru mine ca jucător. Simplu. Iar OMSI este la limita capacităților sale și nu poate oferi mai mult decât o încropeală în ceea ce privește troleibuzele. Nu poate mai mult decât atât și sunt foarte puțini cei interesați în a avea troleibuze în acest joc pentru că experiența de condus e departe de ce trebuie.

Continui să urmăresc cu interes evoluția proiectului pentru troleibuze, însă eu cred că vă rămâne ceva foarte nișat în comunitatea OMSI 2.

 


Re: Omsi - The Bus Simulator - discutii diverse PaulIP

OMSI este ”la limita capacităților sale” în principal pentru că developerii (doi la număr) au abandonat lucrul în favoarea unei nebunii numite LOTUS; pe scurt, în delirul lor de grandoare au vrut să facă mama și tatăl simulatoarelor, care să includă autobuze, trolee, tramvaie, metrouri, aeronave (!!!) și vapoare (!!!!!). După cum vă puteți imagina, au eșuat răsunător, ajungând să ceară zeci de euro pe un produs nefinalizat (doar autobuze și tramvaie simulează până acum, și nici alea foarte bine) și fără perspective de viitor (e construit pe aceeași arhitectură din 2005-2007 ca OMSI dar cumva arată mai rău).

Ca să revin la subiect, OMSI este compilat într-o combinație ciudată de Delphi și Pascal cu ceva structuri de C (în condițiile în care e total neinspirat să folosești familia C pentru programare object-oriented) și sintaxă de cod Reverse Polish Notation. Doar developerii pot decompila codul sursă al jocului ca să adauge/scoată funcții, însă cum am zis și mai sus, nu mai au interes pentru așa ceva. În 2015 au scos versiunea 2.032 care permitea operarea tramvaielor (și un DLC third party imediat apoi), în 2016 au scos versiunea 3.004 pentru a acomoda autobuzul biarticulat (și un alt DLC cu dedicație), dar skepsisul a fost că 3.004 anula o parte din funcțiile tram-related ale 2.032.... Developerii au recunoscut ulterior că au făcut asta ca să forțeze comunitatea să treacă la LOTUS dacă vor tramvaie... Rezultatul? Cele mai populare addon-uri cu tramvaie pentru OMSI au apărut după 2017, grație unui patch/version changer, dovedind astfel că dacă te pui cu comunitatea, aproape mereu ți-o iei în barbă.

Morala poveștii? Luați-vă gândul de la trolee reproduse realistic în OMSI. Până și tramvaiele sunt abia fezabile, cu eforturi imense (asta dacă vrei să faci ceva fain, că altfel e simplu să faci o joacă de copii). Ce vedeți pe net la capitolul tentative de trolee în OMSI sunt videoclipuri care pot fi lesne prelucrate așa încât să ascundă hibe și neajunsuri, deci până nu voi testa personal ceva de genul nu mă hazardez să dau verdicte. Altminteri aveam deja RDS troleu "la cheie"...

 


Re: Omsi - The Bus Simulator - discutii diverse mn_photography

Cu hibridul Brașovean

PS. le mulțumesc foarte mult colegilor @Prichindel200 și @Alex777x pentru autobuz. :bere:IMG-20240609-WA0003 by mn_photography, sur FlickrIMG-20240609-WA0004 by mn_photography, sur Flickr

 


Re: Omsi - The Bus Simulator - discutii diverse PheonixLema_BV

Salut,crezi ca as putea face si eu rost de el? Te rog frumos!🤓

 


Go to page:  1  ... 20 21 22 23 24 25 26
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: OMSI (2) The Omnibus Simulator  • 
Choose destination

Since our 2314 forum members have written 423856 posts in 5275 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use