De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Despre oferte și promoții, modul de calculare ale prețurilor etc

7 posts, 264 views
 • ADK
 • Posted:
 •  

Despre oferte și promoții, modul de calculare ale prețurilor etc ADK

Despre oferte, promoții, discont-uri etc, modul de calculare ale prețurilor produselor din magazine sau din alte părți, precum și ce prețuri sunt corecte în privința imobiliarelor sau ale autoturismelor etc. Un subiect cu posibil multe discuții...

Sunt perioade când se promit plafonări de prețuri, dar unele se măresc constant, în ciudă că veniturile rămân aceleași și astfel de la o zi la alta leul începe să nu prea mai aibă valoare, dar există și ceva căi prin care putem să-i dăm noi o valoare, în ciudă că poate părea greu, dar asta depinde de fiecare cum decide sau cum poate.

Eu dintotdeauna am fost un tip mai calculat, asta dacă nu am fost obligat să îmi achiziționez ceva dintr-un loc mai scump din cauza împrejurărilor. Mereu încerc să optez spre locurile unde știu că sunt cele mai accesibile, evitând astfel plătirea unor diferențe nejustificabile, lucru ce știu că sunt destui care urmăresc la fel, dar nu de puține ori s-a întâmplat să găsesc mai ieftin în alte părți și să-mi pară rău de diferențele date în plus, dar măcar nu am mai cumpărat de acolo.

Nu vreau să se înțeleagă că sunt... zgârcit, dar la ce magazin te-ai duce care sunt una lângă alta, când știi că în prima pâinea e 1,50 lei iar în al doilea aceeași pâine e 2 lei? Despre asta mă refer, nu mai zic când diferențele sunt mai mari de atât. Sunt de părere că fie că vorbim de banul muncit sau primit, nu trebuie cheltuit fără rost, însă cum își dirijează fiecare portofelul e problema sa.

Eu unul am serviciul eșalonat (acum momentan sunt în concediu), adică în pauzele de lucru care sunt și de câteva ore, judecând că mi-ar lua prea mult dacă m-aș întoarce acasă, prefer să mi le consum prin... hipermarketuri sau alte magazine similare, astfel că am început să cunosc ceva mai bine... piața, unde sunt mai rentabile prețurile și cam ce politici au fiecare, chiar și din discuțiile cu angajații, am să le relatez mai jos sau prin alte postări.

Astăzi spre exemplu am fost într-un Lidl, unde am avut norocul la "ultimele bucăți" (categoria "diverse") să găsesc mai multe produse necesare mie, alteori se întâmplă să fie cam goale rafturile respective sau pline de orice nu am nevoie, ori le consider încă scumpe și așa. Etichetele sunt portocalii, ca să fie văzute de către casier, doar că sunt etichetate cam la nimereală de genul "noi muncim, dar nu gândim", adică oriunde, inclusiv pe detalii esențiale numai pe codul de bare original nu. De regulă sunt -30%, dar pot fi și -50% (rareori am văzut alte procentaje), și sunt găsite aici din următoarele motive:

-data expirării este apropiată;
-există defecte sau lipsuri;
-sunt ultimele bucăți.

Lucruri căutate expres de mine pentru că de cele mai multe ori, vorbim de defecte banale sau alte criterii îndeplinite ce eu unul le accept.

Nu prea recomand însă alimentele perisabile din această categorie, am văzut chiar și cu ambalajele parte, rupte, poate au stat la căldură (mai ales puse de proști pe rafturile din magazin) etc, deși erau în termen, mi s-au părut în neregulă câteodată la gust astfel că de acum prefer să sar peste această categorie, mai ales din acest loc. Am destule exemple de prețuri...bune, sau bune cel puțin pentru mine, că unii nu m-au crezut, pe o parte din lucruri încă mai sunt etichetele prezente și acum (pentru că risc să scorojesc și produsul dacă încerc să îndepărtez prețul).

Un mic exemplu de promoție de astăzi, sunt aceste doze de suc cu puțin peste 1 leu mai ieftine, dar chiar și așa se percepe garanția de 50 bani. De regulă prețul acestui produs diferă de loc, găsindu-se chiar și la 7-8 lei, deja ca și cum ți l-ai cumpăra la 2l (cantitatea la doze raportat la preț evident că nu-i rentabilă, dar nu pot acum să mă car cu bidonul după mine, și uneori - mai ales la drum - prefer puțin și bun decât mult și prost).

Dar cum menționasem, etichetele sunt puse aiurea-n tramvai... De trebui tu ca cumpărător să fi atent dacă ți le scanezi corect, sau dacă casiera le scanează ea corect:
IMG_20240515_135239.jpg (1.81 MB; downloaded 286 times)

Acestea fac parte din "ultimele bucăți" (posibil să fi fost la bax), deoarece data de expirare este prin toamnă:
IMG_20240515_135422.jpg (1.79 MB; downloaded 286 times)

La casă, doamna casieră îmi spune că sucurile au etichete de... bere (eu unul nu dădusem atenție), dar e în regulă (păi ce vină am eu că angajații muncesc cu c*rul?). Eu zic că nu am văzut, deși ciudat de ce nu este descrierea corectă... "Nu este nimic ciudat." Bine, fie ca tine - îmi venea să-i zic... Mă întrebaseră de 3 ori de aplicația magazinului, și de fiecare dată am zis că nu o am (nu avea de fapt sens s-o scanez).

Deși aparent Lidl așa mai face, pune prețul cu altă etichetă, pe ei interesând să încaseze de fapt acei bani. Anyway...

Un alt produs sunt aceste plicuri pentru pisici, cu eticheta iar pusă ca în vânt...
IMG_20240515_135854.jpg (1.8 MB; downloaded 286 times)


La Kaufland la fel se repetă situația... trebuie să scanezi cu pistolul ca să iei prețul corect, și încă ce cod original:
IMG_20240515_135752.jpg (1.82 MB; downloaded 286 times)

IMG_20240515_135808.jpg (1.9 MB; downloaded 286 times)


Produse cu reduceri bune, sunt de regulă alimentele făinoase, care se întâmplă să existe scurgeri în urma unor avarieri, sunt reparate și vândute rapid (am avut mai multe exemple de genul, mai ales din Kaufland, unde și ultimele bucăți, inclusiv... telefoane, se vindeau la niște prețuri ce-ți e greu să crezi că au putut fi):
IMG_20240515_135946.jpg (1.83 MB; downloaded 286 times)


Un exemplu bun la Carrefour, atât ca poziționarea noului preț cât și prețul în sine (produsele expiră luna aceasta):
IMG_20240515_135533.jpg (1.91 MB; downloaded 286 times)

Aici avem prețurile un pic cam mari, puse iar de-a valma pe aceste etichete de troller:
IMG_20240515_140343.jpg (1.85 MB; downloaded 286 times)

Spray-urile acestea le lipseau țumburușurile (sau cum se numesc corect), pe care oricum eu le recuperez după ce le golesc, tuburile find pline (primul este luat dintr-un magazin chinezesc, restul 2 din Kaufland):
IMG_20240515_140718.jpg (1.88 MB; downloaded 286 times)


Și la Jumbo se pot găsi multe produse cu reduceri bune, cel puțin eu l-am frecventat pe cel din Ploiești cel mai mult. Am ca un exemplu rapid aceste scrumiere auto cu capace lipsă, ce oricum mă interesau ca locuri de depozitat:
IMG_20240515_140819.jpg (1.82 MB; downloaded 286 times)


Conversând pe aceste teme cu un coleg de forum, i-am arătat și lui o parte dintre exemplele bune (dacă le mai are și citește, l-aș ruga să le atașeze aici).

 


 • ADK
 • Posted:
 •  

Re: Despre oferte și promoții, modul de calculare ale prețurilor etc ADK

Mulțumesc PTMZ pentru lipirea celor 2 mesaje, trecuseră deja ora de la primul și nu l-am mai putut edita.

Continuăm cu diverse exemple mai la îndemână - avem un caiet mic ce și o eugenie a fost invidioasă la preț:
IMG_20240515_140505.jpg (1.71 MB; downloaded 234 times)

Niște creioane ce le-am luat mai demult pentru un copil (deocamdată - nu l-am găsit încă), cu etichetele puse de-a valma, dar măcar la prețuri bune:
IMG_20240515_140204.jpg (1.91 MB; downloaded 234 times)

IMG_20240515_140216.jpg (1.87 MB; downloaded 234 times)

Coșuri de gunoi mici din Jumbo, cu capacele lipsă, ce mă interesau oricum pentru depozitat:
IMG_20240515_170358.jpg (1.87 MB; downloaded 234 times)

Chingi din Lidl de la super promoții/oferte (când sunt ultimele bucăți), prețul original e oricând de 35 lei/set (au fost - și am - ceasuri Parkside, preșuri, rucsacuri luate la același preț și nu numai):
IMG_20240515_171326.jpg (1.91 MB; downloaded 234 times)

Aici avem un exemplu când erau ultimele 3 bucăți (mi-au plăcut demult aceste tacâmuri și intenționam măcar un set când mai scădea prețul, am luat unul cu 90 lei, se mai cumpăraseră unul între timp, și la o diferență de 2-3 zile ultimul era deja la jumătate de preț), nu au piese lipsă iar suportul este metalic:
IMG_20240515_171614.jpg (1.98 MB; downloaded 234 times)

IMG_20240515_171646.jpg (1.85 MB; downloaded 234 times)

Fețe de masă cu celebrul film "Cars" (au fost mai multe și pe vreo 3 modele):
IMG_20240515_171207.jpg (1.98 MB; downloaded 234 times)

Exemple aș mai avea pe puțin 100(!) - și asta doar de acasă, dar nu cred că are rost să umplu topicul cu ele... și nu mă refer la banalități.

 


Re: Despre oferte și promoții, modul de calculare ale prețurilor etc ByOnu

Ti se pare anormal faptul ca niste angajati cu salariul minim pe economie care au de lipit 1000 de etichete pe zi nu acorda atentie de chirurgi pentru niste doze de suc si o cutie de creioane care vor ajunge la cos in primul minut dupa deschidere?

 


Re: Despre oferte și promoții, modul de calculare ale prețurilor etc Costin

Amintesc ca mica publicitate este strict interzisa pe forum. E la limita regulamentului topicul de fata, rog sa fie pastrat in limite si pe viitor.

 


 • ADK
 • Posted:
 •  

Re: Despre oferte și promoții, modul de calculare ale prețurilor etc ADK

ByOnu - înțeleg ce înseamnă oboseala, dar să nu fi în postura de client când vei realiza poate tocmai acasă că ai plătit prețul întreg din cauza codului pus la nimereală. Asta vroiam să argumentez cumva cu... dovezi (mă așteptam la întrebări poate "dar unde ai văzut tu asta?"), cu toate că toți intrăm prin magazine așa că nu trebuie să fie ceva nou. Acum dacă vii cu mașina dincolo de țară... iar pe drum te cuprinde oboseala, nu mai trebuie să conduci normal?

Costin - normal intenționam să fie un topic de discuții mai generale și mai puțin de... ce am postat eu, care mă voi opri la ce am postat mai sus (îmi consumă și timp fără rost, mănâncă din spațiul de stocare mult, că nu le pot pune la dimensiuni mici, plus că nu prea era ideal tocmai că se consideră cumva... reclame). Normal pusesem topicul la "Mesaje în lucru" și nu intenționam prea mult să-l continui, dar am zis să încerc și să văd ce păreri există, ca și cu... zodiaticul. Nu e o supărare dacă se dorește ștergerea topicelor, și puținele informații generale să fie discutate la Club.

Vroiam totuși să promovez reducerea poluării, că înainte produsele cât de puțin defecte se aruncau. Nu prea existau promoțiile astea acum mai mai mulți ani, deși și prețurile întregi erau mai accesibile...

 


Despre oferte și promoții, modul de calculare al prețurilor etc. Andrei Andraș

Înțeleg că problema / nemulțumirea ta este faptul că eticheta cu prețul scăzut nu este pusă peste codul de bare al produsului. Ei bine, cel puțin în rețeaua Mega Image (unde activez) nu o vei vedea niciodată acolo din simplul motiv că dacă acel produs nu se vinde, trebuie „scăzut” (scos din inventar) la final de zi, iar codul de bare ce trebuie scanat este cel de pe produs, nu de pe eticheta cu preț redus. Faptul că și celelalte rețele de supermarket-uri procedează la fel, nu mă face decât să cred că motivul este identic.

Nu voi continua discuția pentru că mi se pare un subiect irelevant pentru acest forum.

 


 • ADK
 • Posted:
 •  

Re: Despre oferte și promoții, modul de calculare ale prețurilor etc ADK

La Mega într-adevăr așa se procedează, deși în Buzău e un singur astfel tip de magazin deschis în 2018, care mai mereu este gol (atât de clienți cât și aproape de produse, nu-i deloc popular aici) și rareori l-am vizitat.

Subiectul este irelevant în felul său deoarece nu are de-a face cu scopul prezenței noastre pe forum, dar este totuși într-o secțiune de off-topic.

 


Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2305 forum members have written 422932 posts in 5268 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use