Zona metropolitană BucureștiUnitățile de întreținere și exploatare ale STB

 

Topic: Depoul Bucureştii Noi

131 posts, 72122 views
 
Go to page:  1  ... 4 5 6 7 8 9 10
 
 

📖 Pagination options
  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Depoul Bucureştii Noi ADK

Logic și normal orice linie trebuie să se retragă cât mai aproape de depou (în acest caz, nu se va retrage linia 97 deservită de Berceni dinspre Străulești, sau Bucureștii-Noi de la Tineretului).

Doar că dacă este deservită de BN, acesta spre Străulești trece prin fața depoului iar unele linii fie intră direct, fie merg până la capăt și se întorc la depou. În acest caz, normal ar trebui ca turele mici să se retragă direct (deoarece la orele serii mai poți găsi alternative), urmând ca turele normale să meargă până la capăt, că doar nu vrei să rămâi pe jos la 11-12 noaptea.

Scrie în fiecare itinerarul de unde te retragi, nu de unde vrei tu. Comparația cu vechiul 97 e cam aiurită deoarece versiunea actuală a liniei este alta...

 


Re: Depoul Bucureştii Noi andrei.

Mulțumesc pentru răspuns! Am întrebat pentru că circul ocazional prin zonă la o oră târzie și linia 97 mă ajută dacă merge și pe Bucureștii Noi și nu se retrage dinspre Bd. Tineretului.
Cât despre ce zice "itinerarul", vă spun sincer că nu se prea respectă (vorbesc acum strict de noapte și nu de turele mici). În același interval orar (11-12), există troleibuze care fac direct dreapta la depou sau altele care merg până la Străulești. Nu mai zic că și cele care totuși merg înainte nu iau tot timpul călători.
Comparația cu ce era înainte am făcut-o pentru că era un standard pentru STB, cel puțin pentru această zonă. La tramvaie, pentru că se putea efectua virajul la stânga spre depou, mereu mergeau (și încă o fac) până la Mezeș/Dămăroaia, după caz, și apoi cu firma setată pe STB (te luau dacă te rugai frumos și aveai noroc de un vatman cumsecade). Acest lucru se poate observa și din orar, pentru că turele de sosire de la Mezeș/Dămăroaia ajungeau și până aproape de ora 12, în timp ce la Gara de Nord/Vasile Pârvan se cam terminau de pe la 10.
La troleibuze în schimb, nu aveau posibilitatea să facă stânga la intersecția cu Str. Pajurei, deci retragerea se făcea de la Sfinții Voievozi, respectiv Arena Națională. Pe traseu, mergeau cu firma pe "Se retrage la depoul BN" și luau călători până la ultima stație înainte de depou, ceea ce mi se pare și corect. Îl numesc standard pentru ca se aplica și pentru turele Iribus Citelis ale depoului Vatra Luminoasă pe 86, cu firma pe retragere de la Dridu și cu călători.
Am reexplicat situația veche ca să arăt că înainte chiar exista o regulă care se respecta la literă. Acum, pentru că troleibuzele pot merge haihui, fără a mai depinde de rețeaua de contact, se retrage fiecare unde vrea, cu sau fără calatori. Am încercat să-mi dau seama dacă troleibuzele ar mai trebui sa meargă până la Străulești sau nu, dar nu am reușit, deoarece ambele terminale au troleibuze sosind până pe la ora 12, dat fiind faptul că linia este deservită de depouri diametral opuse. Deci în concluzie, cum este corect: până la Străulești sau nu? Și cu sau fără călători?

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Depoul Bucureştii Noi ADK

Trimite un e-mail la STB/TPBI și ei te vor lămuri cel mai bine... normal ar trebui să depindă ora, dar în mare nu cunosc în Bucureștii-Noi prea bine.

Însă în Berceni spre exemplu, în trecut, linia 77 se retrăgea (cel puțin la sch. 2) cam doar de la P-ța Reșița (când până la Nițu Vasile, unde era depoul, mai putea face o semi-cursă, gen (și) 8 de la Zețarilor sau 35 de la Basarab), plecând imediat după turul din față fără călători. Deși economic nu justificam, evident că acum mergând la Unirii tot de la Reșița ar trebui să se facă retragerile.

Pe 73-ul unit cu 74 se făceau de la ambele capete retragerile, deoarece erau la distanțe aproape egale de depou (era o idioțenie doar mutarea captatorilor aproape de intrarea de depou dacă veneai dinspre Alexandru Obregia, inclusiv dinspre Reșița unde coborai de fapt de 2 ori, n-au fost în stare să pună niște macaze și așa s-a mers (s-o mai merge?) de o groază de timp).

Tot în trecut, linia 141 care are capăt la o aruncătură de băț de garaj, se retrăgea de la ambele capete (nu știu acum), deși logic trebuia doar de la Zețarilor. Dar retragerile (și) de la IMGB se făceau (cel puțin la orele mai târzii) pe traseul liniei și nu pe varianta ce-a mai scurtă către garaj, cum și 125 se retrăgea și de la Peco Silflor Move care era înafara orașului în loc de IMGB (deși după ora 23, nu prea mai erau deloc călători către Vulcan, ce să faci în pustietatea care era în anii ăia...).

 


Re: Depoul Bucureştii Noi shoppy

Vezi oarul de trecere prin statii si daca nu se respecta faci plangere la TPBI.
Nu mai stiu care este politica de luat pasageri pe acces/retragere dar daca se face ar trebuii si aceste treceri notate in program si evidentiate cumva(incercuit cifra) ca sa arati ca este trecere de acces/retragere.

 


Re: Depoul Bucureştii Noi Daniel72

Retragerile se efectuează de la Străulești pentru depoul BN iar pentru Berceni de la Bd.Tineretului!

 


Go to page:  1  ... 4 5 6 7 8 9 10
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Unitățile de întreținere și exploatare ale STB  • 
Choose destination

Since our 2305 forum members have written 422932 posts in 5268 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use