Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

 

Topic: Stații, case de bilete, microdispecerate

2254 posts, 649733 views
 
Go to page:  1  ... 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161
 
 

📖 Pagination options
Re: Stații, case de bilete, microdispecerate Stefan_79

Cel mai util lucru: platformele de beton. Dacă există și staționare a autobuzelor acolo trebuie neapărat beton. În alte localități (nu știu exact situația Bucureștiului) există platforme betonate pentru stațiile de autobuz (și chiar străzi întregi făcute din plăci de beton) de dinainte de 1989 și rezistă și acum cu brio. Am văzut prin alte topicuri că se vorbea de aderența betonului/că ar fi un beton special pentru automobile, acum vin cu întrebarea - credeți că acum 30+ ani exista asemenea tenhologie pentru a face un beton special pentru tonajul autovehiculelor? Și cel de atunci tot a rezistat interperiilor. Un beton ce se ”mânâncă” repede este un beton prost, ori constructorul nu a respectat condițiile impuse în proiect (așa-numita completare de material).

 


Re: Stații, case de bilete, microdispecerate WT_fan06

Criza este recurentă, de câteva ori pe an, în multe stații, pentru că niște incompetenți refuză să aplice soluția corectă, adică betonul în dreptul stațiilor.

Dacă nici operatorul STB S.A. (adică principalul prejudiciat în această ecuație) nu face push pentru ca autobuzele să nu mai dea cu burta de x ori pe zi de caldarâm, atunci restul întrebărilor sunt de prisos.

 


Re: Stații, case de bilete, microdispecerate shoppy

Da, solutia corecta care nu exista, sau care de 50 de ani se tot experimenteaza si tot bitum se foloseste, si trebuie aplicata punctual inconjurata de bitum sau borduri si nu pe suprafete mari ca in aeroport, si este si foarte scumpa, si nu este clar cine trebuie sa dea bani pentru ea, si nu o sa plateasca nimeni ca sa fie intretinuta corect in timp, si nu poate fi intretinuta de oricine ci doar de cel care a facut-o initial, si trebuie sa organizezi dezapezirea din 6 sectoare sa nu dea cu sare de parca dorel din basculanta o sa stea sa opreasca/porneasca sarea in dreptul fiecarei statii.

Macar de am fi noi in stare sa asfaltam calumea cand trebuie si deabia cand aia merge bine sa ne gandim la alte solutii mai pretentioase.

 


Re: Stații, case de bilete, microdispecerate WT_fan06

@shoppy, ca să nu dezinformezi, te rog să cercetezi mai bine subiectul.

Soluția "bus pads", adică folosirea betonului în stații, este o soluție răspândită, concepută special pentru a contracara neajunsurile asfaltării în zonele intens circulate de vehicule grele.

Soluția se regăsește și în Europa, și în America, și în alte colțuri ale lumii și este demonstrată. Se construiesc stații și terminale de la zero cu această metodă. Nu e niciun experiment. "Problemele" înșirate de tine sunt niște nonprobleme sau "probleme" aplicabile și asfaltului, neavând nicio greutate ca și contra-argument.

https://nacto.org/publication/transit-st ... us-pads/

 


Re: Stații, case de bilete, microdispecerate Stefan_79

Folosirea plăcilor de beton pentru stațiile de autobuz a fost implementată și la noi chiar și înainte de 1989, fără vreo prea mare tehnologie. Spre exemplu, în Constanța îmi trec prin minte la o primă vedere 2 mari stații ce au beneficiat de acest sistem pe bază de beton, prima stație ar fi cea de la parcul Gării (fostele linii 2 și 5) și cea de la Republica (sens de mers spre Fantasio). Acestea au rezistat cu brio interperiilor și mediului salin de la mare, neavând problemele asfaltului (gâlme, gropi, șamd) dar neavând parte nici de vreo mare întreținere. Totodată, ele au fost refăcute odată cu lucrările din oraș, ba chiar mai mult, s-a extins acest sistem la mai multe stații. Soluția este una mai bună și mai trainică, chiar dacă investiția inițială este mare, dar dacă faci un simplu calcul, ai ajunge la același preț dacă ai reasfalta din cinci în cinci ani.

 


Re: Stații, case de bilete, microdispecerate WT_fan06

Din 5 în 5 ani ar fi enorm în condițiile în care dacă s-ar asfalta astăzi stația de la Unirii, după o vară ar arăta exact la fel cum arată în pozele colegului @cris_m. De aici reiese că investiția în betonare ar fi chiar mult mai rentabilă...

 


Re: Stații, case de bilete, microdispecerate tramlovr

Se lucrează la peronul stației "Bd. Constructorilor", sens Gara Basarab.

 


Re: Stații, case de bilete, microdispecerate orex

Sunt exagerat de scumpe (cca. 10.000 E/bucata) toate aceste adaposturi modulare, chiar daca includ mobilierul stradal! :bleah:

 


Re: Stații, case de bilete, microdispecerate alchimistul

"Your tax money at work"

 


Re: Stații, case de bilete, microdispecerate ByOnu

Cateva table pe un schelet 10k euro?

 


Re: Stații, case de bilete, microdispecerate shoppy

S-a facut licitatie sau s-a inventat ceva unicat ca sa se dea prin atribuire directa?

 


Re: Stații, case de bilete, microdispecerate BGP2597

Atribuirea directă e o procedură de achiziție aplicabilă doar la contracte care nu depășesc 900.000 de lei fără TVA pentru lucrări sau 270.000 de lei fără TVA pentru produse sau servicii, nu ține de caracteristicile produsului achiziționat.

 


Re: Stații, case de bilete, microdispecerate orex

In 2019 PMB a lansat o licitatie, intitulata  „ Achiziție de elemente constructive pentru mobilier urban, respectiv adaposturi modulare pentru statii de troleibuz si statii de autobuz", pentru incheierea unui acord-cadru pe 4 (patru) ani.  Cantitatea min. 500 - max. 2000 buc. Achizitia a avut doar 2(doi) ofertanti, atribuirea facandu-se in favoarea asocierii EUROMEDIA GROUP (Leader),X-TRA CLEAN SERVICES,  Electrogrup.
Valoare contabila totala adaposturi statii STB.png (232.94 KB; downloaded 1112 times)

PS
Appo!
@shoppy
De  ce crezi ca-i toata frenezia asta din ultima vreme cu montarea unor noi adaposturi? Ca-n 2024 e ”ultima strigare”. ;)

 


Re: Stații, case de bilete, microdispecerate cosmindaniel

Au apărut băncuțe acoperite și în stația Piața Crângași. Ar fi fost ideal să fie măcar 3 pe fiecare parte
IMG_3951.jpeg (1.64 MB; downloaded 995 times)

 


Go to page:  1  ... 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2332 forum members have written 425609 posts in 5292 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use