MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM4 Străulești - Gara de Nord - Gara ProgresulM4 • Discuţii, planuri, ştiri

 

Topic: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului

3290 posts, 473722 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 228 229 230 231 232 233 234 235
 
 

📖 Pagination options
Re: M4 Gara de Nord - Progresul subway guru

Si toate avizele necesare…

 


Re: M4 Gara de Nord - Progresul ClumsyTreant

Bună ziua! Sunt nou pe aici și fix pentru întrebarea aceasta mi-am făcut contul. Sunt fan al transportului public, dar nu știu urbanism, iar acest proiect, care e o nebuloasă pentru oricine e implicat, din ce am întrebat, este posibil să reprezinte o problemă din care nu știu cum pot să scap.

Problema: locuiesc în casa aproape lipită de Gara Progresul. Cum de? Tata lucrează la CFR, iar casa aia, așa dărăpănată cum era (pe urmă s-a investit mult în ea, treptat, ca să fie cu adevărat locuibilă - nici apă nu avea când ne-a fost dată), a fost singurul locușor pe care l-a putut numi acasă, pentru că a fost vândut părinților mei pe o sumă nici prea mare, nici prea mică - de împrumuturi a fost nevoie. Veniturile familiale nu sunt cine știe ce. Am încercat să înțeleg din proiectul de la primărie dacă vom fi afectați în vreun fel - se zvonește în secție la tata că urmează să fim expropriați. Din păcate, nu înțeleg prea multe din planșele disponibile publicului. Speram că poate aici pot găsi niște ajutor să descifrez ceea ce pentru mine sunt hieroglife.

Noi stăm la curte, avem animale de companie, dar terenul curții e doar închiriat de la CFR. Și orice speranțe pe care le aveam, că poate într-o zi îl vom putea cumpăra, s-au distrus de când cu proiectul acesta. Ne e frică nu doar că o să pierdem curtea, ci și casa, și o să primim în schimb praf în ochi. Nu am găsit știri în care proprietarii să fi primit sume acceptabile pentru exproprieri, iar dacă ne vor da €10.000, nu vom avea ce face cu ei - ce casă poți cumpăra de o sumă ca asta? Nu aș vrea nici să ajung să fiu forțat să renunț la animalele de companie, dar 3 câini și 2 pisci nu pot fi ținute într-o garsonieră, cât ne-am permite să cumpărăm.

Cu roșu, casa noastră. Cea din dreapta e a vecinului. Din planșele lor, nu-mi dau seama dacă am fi afectați de construcția respectivă. Știți cumva, în situații de acest tip, dacă măcar proprietarii expropriați primesc sume mai mult decât infime? Am încercat să întreb la primărie, mi s-a spus numai „Noi nici nu știam că sunt locuințe acolo, că la noi în sistem apar drept magazii” și „Stați liniștiți, că mai durează până se aprobă”. Din păcate, niciunul din răspunsuri nu a fost, de fapt, un răspuns.

Poate desena cineva, pe o hartă „cu poze”, să înțeleagă și cei ca mine care nu știu să citească planșe, care va fi aria afectată în zona Gării Progresul?

Vă mulțumesc pentru ajutor!

Screenshot 2023-10-27 at 11.42.12.png (1.66 MB; downloaded 1763 times)

Screenshot 2023-10-27 at 11.40.33.png (1.91 MB; downloaded 1763 times)

 


Re: M4 Gara de Nord - Progresul shoppy

Daca ai cadastru nu conteaza ce spune pe vorbe cineva de la primarie, valoarea exproprierilor se calculeaza pe baza pretului de vanzare/cumparare a metrului patrat din zona ta, se face media preturilor de pe ultimii doi ani, te poti interesa la un notar din zona care este pretul pe metru patrat construit si neconstruit si inmultesti cu cati metrii ai, posibil sa faca o magarie sa plateasca doar 90% din cat rezulta pe ideea ca foarte putini o sa stea cu banii blocati 2 ani cat dureaza procesul doar pentru a recupera cei 10%.

 


Re: M4 Gara de Nord - Progresul shoppy

Schema este orientata cu nordul in sus, asa cum apare si pe Google Maps: https://www.google.com/maps/@44.3655894, ... ntry=ttu

Perimetrul statiei de metrou (peretii forati exteriori) este cel cu albastru, mie mi se pare ca statia de metrou este plasata in parcare lipita de cladirea garii(dreptunghiul mov), adica fix cat sa nu demoleze gara.
progresul.jpg (238.45 KB; downloaded 1648 times)

 


Re: M4 Gara de Nord - Progresul ClumsyTreant

Am înțeles, deci e o posibilitate mare că vom fi expropriați. Mulțumesc de ajutor!

 


Re: Știri și articole din presă reiny2000

sab wrote here:
Magistrala 4 de metrou: În următoarele săptămâni va fi lansat în licitație tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul
https://www.economica.net/magistrala-4-d ... 413.html

Ok, dar de unde scot bani?

 


Re: M4 Gara de Nord - Progresul subway guru

Din fondurile UE.

 


Re: M4 Gara de Nord - Progresul sorin.niculescu_

Se mai aude ceva de extensia asta? Cam când s-ar preconiza începerea lucrărilor?

 


Re: M4 Gara de Nord - Progresul PTMZ

Ce începere a lucrărilor să avem, în condițiile în care nu avem nicio licitație în acest sens și trebuie făcută și proiectare pe deasupra?

Estimativ, presupunând că licitația ar fi lansată mâine, prin absurd, ar dura cam 2-3 ani până la finalizare, bazat pe experiențele anterioare. Mai intră și proiectarea cu toate avizele vreo 2-3 ani, deci dacă se dă o sapă până în 2030, ne putem considera norocoși.

 


Re: M4 Gara de Nord - Progresul zapacitu

De acord. Probabil se va pune problema de M4 dupa ce e in lucru M5 pe la Pantelimon. Teremen estimat de punere in functiune 2039 :D

 


Re: Știri și articole din presă shoppy

Deci primul PS care construieste magistrala de metrou este PS4, hai sa punem pariu care PS va fi primul care va construi autostrada sau aeroport.

Vad ca apare legatura Hasdeu - Izor, parca nu se mai facea sau nu sunt eu la zi.

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Știri și articole din presă sab

N-as crede... mai degraba au reciclat ceva vechi.
Chiar daca se face acea legatura... este absolut INUTILA. Ca de altfel intregul traseu de la Hasdeu pana la Puisor.

 


Re: Știri și articole din presă shoppy

Cum este inutil metroul in oras si legatura intre magistrale de metrou?

 


Re: Știri și articole din presă satanistu

Studiu de fezabilitate nu e facut nu? Daca nu inseamna ca dupa 2030 o sa se construiasca si nici macar nu sunt batute in cuie statiile.

 


Go to page:  1  ... 228 229 230 231 232 233 234 235
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M4 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2335 forum members have written 425819 posts in 5294 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use