Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiModernizare linii de tramvai (2022 - 202x)

 

Topic: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

96 posts, 12159 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7
 
 

📖 Pagination options
Re: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului Albert

Pai au făcut consultare de piața și tot ei spun ca pregătesc și lansarea achiziției pentru studiul de fezabilitate.

 


Re: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului survola

Cu linia de pa Str. Paleologu, dar secțiunea dintre Calea Moșilor și Calea Călărașilor, se va mai întâmpla ceva?

 


Re: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului SirVlady

Este inclusă și porțiunea aceea, aferentă lotului 5.

 


Re: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului 1689

Cred ca ar fi mai usor de urmarit evolutia proiectelor daca sectiunile de mai jos ar fi grupate pe loturi:

Lot x - descriere
- topic cu documentatia de licitatie, anunturi SICAP / licitatii / contestatii / atribuire / contract etc.
- topic cu poze evolutia lucrarilor
- topic de discutii

In momentul de fata e destul de dificil de gasit cine a licitat, pentru ce lot, in ce stadiu se afla procesul etc.

 


Re: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului Costin

O idee vehiculata in trecut in echipa a fost sa impartim topicele in subforumuri corespunzatoare fiecare unui traseu (linia 5, linia 14 etc). Nu este fix-fix impartirea de pe loturi, dar are ceva mai mult sens pentru oricine cunoaste traseele de tramvai cat de cat. Nu de alta, dar impartirea pe loturi este arbitrara, birocratica...

Am zis ca revenim la aceasta discutie cand subiectul mai evolueaza, presupun ca acum e momentul. Daca tot am "iesit public" cu ideile de impartire, puteti spune si voi ce pareri aveti.

 


Re: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului 1689

Da, probabil raportarea la linii ar fi una logica, dar in marea bulibaseala ce va urma (si care, ma tem, nu va fi de scurta durata…), liniile se vor modifica / suspenda / desfiinta etc.
In plus unele linii se suprapun lucrarilor asociate mai multor loturi (la o simpla trecere in revista imi vine in minte linia 19, a carei traseu e afectat de lucrari la cel putin 3 loturi …).
Ca definirea loturilor de licitatie de catre PMB nu are nici o logica, sint de acord, insa problema cred ca isi are radacinile in trecut, cind s-a inceput reabilitarea infrastructurii de tramvai fara a se lua in considerare atacarea unei axe de transport cap-coada. S-a facut tot facut pe bucatele, la fel de ilogic ca acum (sa ne aducem aminte de traseul liniei 5, care are 4 segmente modernizate in 4 etape diferite si nici acum nu va fi gata dintr-o bucata, ci din … 2 (3? - depinde unde o sa aiba in final capatul…))

 


Re: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului ByOnu

Mie mi se pare decenta impartirea actuala a subiectelor, fiecare bulevard sau set de străzi complementare cu subiectul lui.

Pentru treaba cu licitatie, anunturi SICAP / licitatii / contestatii / atribuire / contract etc., cred ca avem nevoie de niste voluntari care sa scrie aceste informatii in zona discutiilor fiecarui subiect in parte -- intr-un format unitar si curat.

E doar o idee.

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului V2A

Dintre cele 11 loturi pentru care s-au depus oferte, singurul rămas neatribuit este lotul 4 (reabilitare sistem rutier pe arterele Sfântul Constantin, Strada Ionel Perlea, Strada Grigore Cobălcescu și traseul de pe B-dul Ion Mihalache, Calea Griviței, B-dul Bucureștii Noi, B-dul Gloriei inclusiv cap terminal Strada Piatra Morii”, lungime traseu 6,700 km cale dublă linie curentă), unde nu s-a încheiat, încă, evaluarea financiară. Unicul ofertant a fost asocierea TANCRAD (lider) - CONSTRUCȚII ERBAȘU.

 


Re: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului SirVlady

Primarul General a anunțat în cadrul conferinței de presă de astăzi că s-au semnat contractele pentru toate cele 11 loturi de linii de tramvai pentru care s-au depus oferte. Acesta a mai menționat că urmează relansarea procedurii de achiziție pentru cele 4 loturi unde nu s-au depus oferte, acestea fiind comasate în două loturi.

Detalii aici: https://fb.watch/octeZTt8Ro/.

 


Re: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului shoppy

Buna harta aceea cu reteaua, plina de greseli, sper sa nu se ia dupa ea.

 


Re: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului Costin

Aici am impartit tronsoanele in functie de linia de care apartin (deci, asa cum am mentionat anterior, nu dupa impartirea artificiala a primariei, pe loturi, ci una ceva mai "naturala", cel putin pentru cei care cunosc liniile de tramvai in cauza). Orice pareri sunt binevenite (mai ales daca observati greseli).

 


Re: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului 1689

Impartirea pe loturi permitea urmarirea mai usoara a progresului fiecarui proiect si/sau compararea modului in care isi respecta obligatiile diferitele firme contractante.

Daca acum Bucurestiul este dat peste cap de o lucrare de nici doi km si care afecteaza un singur sens de circulatie, asteptati sa vedeti ce va fi cind jumatate de Bucuresti va fi scormonit…

 


Re: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului Costin

Pe de-o parte, inainte subiectele nu erau impartite dupa nici un criteriu, erau toate la gramada, deci acest gen de informatie nu s-a pierdut o data cu reorganizarea.

Pe de alta, insa, observatia este corecta. Informatia lipseste si este de interes. Ma gandesc ca putem crea un topic dedicat pentru raportat progresul, pe loturile primariei. Eventual cu linkuri catre subiectele si/sau subforumurile care corespund fiecarui lot. Ma mai gandesc...

 


Re: Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului SirVlady

Știe cineva dacă a apărut pe undeva în spațiul public relansarea procedurii de achiziție pentru loturile 1 și 2? Întreb deoarece eu unul nu am văzut nimic în acest sens, iar în același timp în conferința de presă din data de 9.11, Primarul General susținea la acea dată că săptămâna viitoare (rog deosebită atenție) se relansează procedura de achiziție pentru respectivele loturi, iar de atunci și până acum nu am văzut absolut nimic, doar lansarea unei proceduri de achiziție pentru supravegherea lucrărilor la toate șantierele (inclusiv pe loturile neofertate). Mă îndoiesc că se așteaptă ghidul de finanțare pe bani europeni din exercițiul financiar 2021-2027, în condițiile în care au putut lansa anul trecut licitația pentru cele 15 loturi de la acel moment fără o sursă stabilită de finanțare.

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6 7
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Modernizare linii de tramvai (2022 - 202x)  • 
Choose destination

Since our 2192 forum members have written 411803 posts in 5169 topics and 504 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use