Infrastructura rutieră din RomâniaLucrări la autostrăzi și drumuri expresA1 (București - Pitești - Sibiu - Deva - Lugoj - Timișoara - Arad - Nădlac)

 

Topic: Tronsonul Deva - Lugoj

125 posts, 39454 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9
 
 

📖 Pagination options
Re: Tronsonul Deva - Lugoj orex

Start oficial pentru Autostrada cu tuneluri Lugoj-Deva. UMB poate începe etapa de proiectare din 5 decembrie
Etapa de proiectare pentru secțiunea Holdea-Margina, Autostrada cu tuneluri dintre Lugoj și Deva finanțată prin PNRR poate începe din 5 decembrie 2022, conform ordinului oficial pe care l-a transmis CNAIR, a precizat Compania de Drumuri la solicitarea Economedia. Practic, etapa de proiectare a celor aproape 10 kilometri (2 kilometri cu tuneluri) începe oficial la două luni și jumătate de la semnarea contractului cu asocierea UMB-Euro Asfalt, prima mare lucrare de infrastructură rutieră din România în care va lucra și un constructor din Bosnia-Herțegovina.
,,Supervizorul a emis Ordinul administrativ de Începere prin care a fost notificat antreprenorul asupra datei de începere a activității de proiectate, respectiv data de 05.12.2022, în conformitate cu prevederile clauzelor contractuale.” a transmis CNAIR.
Astfel, din 5 decembrie se calculează cele 11 luni pentru etapa de proiectare după care urmează 34 de luni pentru execuție. Este practic, o cursă contra cronometru pentru a respecta jalonul din PNRR pentru finalizare, august 2026 termen pe care, cu o mobilizare foarte bună, UMB îl poate respecta. De asemenea, și Ministerul Transporturilor este așteptat să rezolve cu celeritate toate avizele și autorizațiile necesare.

 


Re: Tronsonul Deva - Lugoj orex

Încă două spații de servicii au fost deschise pe A1!
Strategia CNAIR pentru dotarea, operarea și întreținerea spațiilor de servicii de pe rețeaua de autostrăzi și drumuri expres, continuă prin deschiderea unui nou lot privind alte două spații de servicii pe A1, Nădlac – Deva, tronson Lugoj - Deva, km. 428+310 stânga și km. 428+310 dreapta, situate în zona localității Făget.

Joi, 08.12.2022, au fost date în folosință încă două spații de servicii ca urmare a contractelor de concesiune încheiate între CNAIR și Mol România Petroleum Products SRL.

Dotările puse la dispoziție în aceste spații de servicii sunt:
Parcare autoturisme;
 - 59 locuri pe Calea 1 (din care 2 locuri pentru persoanele cu dizabilități)
 - 59 locuri pe Calea 2 (din care 2 locuri pentru persoanele cu dizabilități)

Parcare camioane;  
- 21 locuri pe Calea 1
- 21 locuri pe Calea 2

Parcare autocare;    
-   3 locuri pe Calea 1
-   3 locuri pe Calea 2

Parcare motociclete;
-  10 locuri pe Calea 1
-  10 locuri pe Calea 2

 Zonă aspirator;
- 1 loc pe Calea 1
- 1 loc pe Calea 2

Stații încărcare vehicule electrice pentru încărcare până la 100 KW (curent continuu) și până la 22 KW (curent alternativ) – conectori CCS, CHAdeMO și Type 2;
- 4 locuri pe Calea 1
- 4 locuri pe Calea 2

Stație distribuție carburant;
Spațiu comercial;
Snack bar;
Toalete publice;
Anexă container dușuri.


Încă două spații de servicii au fost deschise pe A1!
Luni, 12.12.2022, au fost date în folosință încă două spații de servicii ca urmare a contractelor de concesiune încheiate între CNAIR și Mol România Petroleum Products SRL.
Strategia CNAIR pentru dotarea, operarea și întreținerea spațiilor de servicii de pe rețeaua de autostrăzi și drumuri expres, continuă prin deschiderea unui nou lot privind alte două spații de servicii pe A1, Nădlac – Deva, tronson Lugoj - Deva, km. 446+890 stânga și km. 446+890 dreapta, situate în zona localității Traian - Vuia.

Dotările puse la dispoziție în aceste spații de servicii sunt:
Parcare autoturisme:
- 149 locuri pe Calea 1 (din care 5 locuri pentru persoanele cu dizabilități);
- 149 locuri pe Calea 2 (din care 5 locuri pentru persoanele cu dizabilități).

Parcare camioane:
- 10 locuri pe Calea 1;
- 10 locuri pe Calea 2.

Parcare autocare:    
- 3 locuri pe Calea 1;
- 3 locuri pe Calea 2.

Parcare motociclete:
- 10 locuri pe Calea 1;
- 10 locuri pe Calea 2.

Zona aspirator:
- 2 locuri pe Calea 1;
- 2 locuri pe Calea 2.

Stații încărcare vehicule electrice pentru încărcare până la 100 KW (curent continuu) și până la 22 KW (curent alternativ) – conectori CCS, CHAdeMO și Type 2;
- 4 locuri pe Calea 1;
- 4 locuri pe Calea 2.

 Stații distribuție carburant;
Stații încărcare GPL;
Spații comerciale;
Snack bar;
Toalete publice;
Anexă container dușuri.
Alte 2 spații de servicii cu dotări similare vor fi deschise în perioada imediat următoare pe A1, Nădlac – Pitești,  tronson București - Pitești, km. 110+100 (stânga) și km. 110+100 (dreapta), Centura Pitești.

 


Re: Tronsonul Deva - Lugoj orex

4 noi spații de servicii moderne deschise pe A1, Nădlac - Arad
Joi, 09.03.2023, au fost date în folosință încă patru spații de servicii moderne ca urmare a contractelor de concesiune încheiate între CNAIR și Rompetrol Downstream SRL.

Strategia CNAIR pentru dotarea, operarea și întreținerea spațiilor de servicii de pe rețeaua de autostrăzi și drumuri expres, continuă prin deschiderea a două noi loturi privind alte patru spații de servicii pe autostrada A1, tronsonul Nădlac – Arad, km. 558+380 (stânga și dreapta), în zona localității Pecica și pe tronsonul Deva – Orăștie, km. 340+500 (stânga și dreapta), în zona localității Orăștie.

Dotările puse la dispoziție pentru spațiile de servicii de pe tronsonul Deva – Orăștie, zona localității Orăștie sunt:
Parcare autoturisme:
- 105 locuri pe Calea 1 (din care 5 locuri pentru parcare autoturisme pentru persoanele cu dizabilități, 4 locuri pentru încărcare vehicule electrice și 2 puncte aer-apă-aspirator);
- 97 locuri pe Calea 2 (din care 5 locuri pentru parcare autoturisme pentru persoanele cu dizabilități, 4 locuri pentru încărcare vehicule electrice și 2 puncte aer-apă-aspirator).

Parcare camioane și autocare:
- 14 locuri pe Calea 1;
- 14 locuri pe Calea 2.

Stații distribuție carburant - pe Calea 1 și Calea 2;

Stații încărcare vehicule electrice cu patru locuri, cu puterea de încărcare de 100 KW (curent continuu) și 22 KW (curent alternativ), prevazută cu conectori CCS, CHAdeMO și Type 2 – pe Calea 1 și Calea 2;

Stații încărcare GPL - pe Calea 1 și Calea 2;

Spații comerciale - pe Calea 1 și Calea 2;

Restaurante (Fast-Food) - pe Calea 1 și Calea 2;

Snack bar - pe Calea 1 și Calea 2;

Toalete publice - pe Calea 1 și Calea 2.

Alte spații de servicii vor fi deschise în perioada imediat următoare pe Autostrada A1, între Arad și Lugoj, în următoarele locații:

Spațiile de servicii de la km. 530+536 (stânga și dreapta), în zona localității Șagu;
Spațiile de servicii de la km. 500+596 (stânga și dreapta), în zona localității Giarmata;
Spațiile de servicii de la km. 481+646 (stânga și dreapta), în zona localității Recaș.
Precizăm că strategia CNAIR privind dezvoltarea parcărilor sigure și securizate, pentru autovehiculele de mare tonaj, pe rețeaua de drumuri de mare viteză din administrare prevede si amenajarea, ulterioară deschiderii acestora, de spații destinate dușurilor.

 


Re: Tronsonul Deva - Lugoj orex

Antreprenorul obiectivului de investiții
“Autostrada A1 Lugoj –Deva, Lot 2: km 27+620 - km 56+220, Secțiunea E și finalizare Secțiunea D” a început investigațiile geotehnice pe teren.
ℹ️ Reamintim că în luna octombrie 2022 a fost semnat contractul cu asocierea S.C. Spedition UMB S.R.L. – S.C. Tehnostrade S.R.L. – S.C. SA & PE Construct S.R.L. - EURO-ASFALT d.o.o pentru finalizarea lucrărilor la autostrada #A1, pe sectorul amintit.
✅Echipele specializate lucrează cu cinci instalații de forat. Contractul se află acum în perioada de proiectare.

 Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: A1 (București - Pitești - Sibiu - Deva - Lugoj - Timișoara - Arad - Nădlac)  • 
Choose destination

Since our 2251 forum members have written 417686 posts in 5205 topics and 510 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use