MetrouReţeaua de metrou din Bucureşti

 

Topic: Stația Timpuri Noi

114 posts, 12043 views
 
Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9
 
 

📖 Pagination options
Re: Stația Timpuri Noi ByOnu

https://campaniamea.declic.ro/petitions/ ... puri-noi

Către: Ministerul Transporturilor; Metrorex S.A., Primăria Municipiului București
Semnează pentru păstrarea numelui stației de metrou Timpuri Noi![/i]

Cerem Ministerului Transportului, conducerii Metrorex S.A., Primăriei Municipiului București să se păstreze numele original al stației de metrou Timpuri Noi, să respecte istoria locului și legătura emoțională pe care cetățenii din zonă o au cu el!


De ce este important?
Cetățenii Bucureștiului s-au trezit cu știrea că stația de metrou Timpuri Noi va fi redenumită Octavian Udriște, după numele inginerului care a semnat punerea în funcțiune a primei linii de metrou din București, obligație din fișa postului, de altfel!

Decizia a fost luată cu de la sine putere de conducerea Metrorex S.A., compania națională care asigură transportul subteran în capitală. Motivul invocat este acela că stația a fost denumită inițial după platforma industrială Timpuri Noi, care nu mai există acum. Uzina Timpuri Noi a fost înființată în 1864 și, chiar dacă nu mai există, rămâne o legendă a industriei românești.

Și locul Timpuri Noi există în memoria colectivă a bucureștenilor! Toată lumea îl recunoaște și îl numește așa. Mai mult, ansamblul de clădiri de birouri care a fost construit pe vechea platformă industrială poartă numele de Timpuri Noi Square, păstrând astfel memoria locului.

Nu credem că toponimia orașului ar trebui stabilită arbitrar de un consiliu de administrație a unei companii. Funcționarii care și-au dedicat activitatea profesională transportului cu metroul pot fi cinstiți în alte moduri, nu modificând numele locurilor din capitală.

În plus, există deja în București strada Logofătul Udriște, denumită după numele lui Năsturel Udriște, mare boier și cărturar din Țara Românească din secolul 17. Strada aceasta nu se află în zona Timpuri Noi, iar coincidența de nume ar crea confuzie pentru cei care tranzitează orașul.
Toponimia urbană nu trebuie stabilită arbitrar de conducerea unei companii de transport. Autoritățile locale, în consultare cu cetățenii, ar trebui să stabilească numele locurilor publice pe care le frecventează în comunitate.[/quote]

 


Re: Stația Timpuri Noi survola

Am semnat.

 


Re: Stația Timpuri Noi WT_fan06

Semnat.

 


Re: Stația Timpuri Noi neoman

Semnat si eu!

 


Re: Stația Timpuri Noi sorin.niculescu_

Am semnat!

 


Re: Stația Timpuri Noi ByOnu

Parerea fostului ministru Costescu. Omul asta a fost ministru, ma!

*precizare, MU n-are nicio treaba cu petitia, sa fie clar, mi-a fost recomandata pe Facebook si am zis s-o impartasesc cu voi.
ministru.jpeg (134 KB; downloaded 1390 times)

 


Re: Stația Timpuri Noi survola

Oamenii astia nu au înțeles nimic.
Aici era lupta anticomunistă, se face in sfarsit dreptate.

 


Re: Stația Timpuri Noi Luca M.

Am convins inca doua persoane sa semneze si o voi semna si eu astazi.

 


Re: Stația Timpuri Noi aztec

Sa schimbam si Bucurestii Noi ce naiba...ca nu mai sunt noi.. s-au învechit.
Sa schimbam si numele de metrorex...ca doar nu are coroana...merge pe sub pamant...sa ii zicem metrosobolan.

 


Re: Stația Timpuri Noi 1.cremsnit

ByOnu wrote here:
De Semanatoarea stim noi, cei care am prins-o cu numele asta. In rest, unii ridica o spranceana si habar n-au despre ce statie vorbim.

Este adevarat. Insa la fel de adevarat e ca Semanatoarea era statie de capat pe primul tronson de metrou inaugurat in Romania. Macar pentru motivul asta puteau lasa denumirea asa cum era...

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Stația Timpuri Noi Utilizator anonim 2

Corect. Am semnat si eu. Macar atita sa facem daca alta brinza nu.

In alta ordine de idei: in afara de “impresia artistica”, ce rost are petitia? In afara de a estima cumva nivelul indignarii publicului,  astia o pot ignora cu gratie. Singurul lucru cert e ca unii alcatuiesc o baza de date cu nume, prenume si emailuri. Te intrebi pe urma de unde vine spamu’…

 


Re: Stația Timpuri Noi shoppy

Si daca a fost ministru ce?!? Si Basescu a fost si ministru, si primar, si presedinte, si tot numai prostii vorbeste.

Daca petitiile nu au nici un rost atunci scrisul pe forum nici atat, pe forum de ce ti-ai introdus adresa de email?, nu ti-e frica de spam?
Daca esti ingrijort de spam poti sa introduci adresa de email nupagadi@yahoo.com, semnarea petitiei nu este coditionata de confirmarea de pe email.

 


Re: Stația Timpuri Noi andreicfr

Am semnat si eu

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Stația Timpuri Noi sab

Errare humanum est sed perseverare diabolicum. Uite asa ne trezim cu denumiri ca Georgian, Udriste, Rozorea...Peste cativa ani toate statiile vor avea nume de directorii Metrorex. De parca metroul s-a construit din banii proprii Metrorex. Ii ajungea placuta, spun eu... :evil:

Stația de metrou Timpuri Noi își va mai păstra puțin timp numele și apoi se va numi Octavian Udriște. Primul semn al schimbării poate fi văzut acolo
https://monitorizari.hotnews.ro/stiri-in ... colo.htm

Metrorex a demarat procedura de schimbare a numelui stației de metrou Timpuri Noi în „Octavian Udriște” și spune că va parcurge toate etapele necesare, inclusiv o consultare publică. Cei de la Metrorex lasă de înțeles că schimbarea se va produce în curând, iar un prim semn este vizibil în stație: a fost instalată o plachetă în cinstea inginerului care a fost și el prezent la dezvelire.

După ce s-a comunicat pentru prima oară despre planul de a schimba numele au fost mulți care au spus că o astfel de modificare nu are rost, din mai multe motive. „Timpuri Noi” este o zonă foarte cunoscută din București, locul are o istorie și trebuie păstrată legătura emoțională cu acest loc, se spunea într-o petiție online care se opunea schimbării. În plus, ar fi mai greu să se orienteze în metrou pentru cei care nu merg des.

Cine este Octavian Udriște, omul în onoarea căruia va fi redenumită stația de metrou Timpuri Noi
Joi dimineață a avut loc un eveniment festiv în stația Timpuri Noi: a fost dezvelită o plachetă în cinstea inginerului Octavian Udriște care a avut un rol esențial la construirea metroului din București. Udriște are 88 de ani și a lucrat 19 ani la Metrou, fiind și director general între 1994 și 1996.

Octavian Udriște, prezent la eveniment, a spus că este o mare onoare faptul că o stație îi va purta numele și prenumele.

Cei de la Metrorex spun că vor parcurge etapele premergătoare necesare pentru ca numele stației să fie schimbat. Am întrebat dacă va fi și o consultare publică, iar răspunsul a fost afirmativ, însă cei de la Metrorex sunt convinși că modificarea de nume se va produce cu siguranță și nu peste mult timp.

„Domnul Octavian Udriște, numele dumneavoastră trebuie amintit zilnic la o stație de metrou, în difuzoarele ce anunță stația următoare”, a spus joi, Mihai Barbu, președinte al CA Metrorex, la evenimentul de dezvelire a plachetei din stația Timpuri Noi.

„Sunt onorat, nu am cuvinte să exprim sentimentele care mă cuprind”, a spus Octavian Udriște, despre inițiativa de fi redenumită stația după numele său.

Am întrebat și dacă, în loc de a schimba numele stației total, asta însemnând să fie schimbată denumirea pe toate plăcuțele care indică magistralele și în alte stații, nu ar fi o soluție ca la Timpuri Noi în stație să se adauge „-Octavian Udriște. S-ar numi doar acolo „Timpuri Noi - Octavian Udriște” și nu ar trebui modificat și în alte stații. Răspunsul a fost că poate fi luată în calcul o astfel de soluție mai rapidă.


Timpuri Noi este o stație foarte frecventată: în anul 2022, la stație au fost înregistrate aproximativ 3 milioane de validări pentru călătoria cu metroul. Prima linie de metrou din București funcționează din 1979, fiind deschisă între Timpuri Noi și Semănătoarea (8,6 km, șase stații). Din 2009, Semănătoarea se numește Petrache Poenaru.

Reamintim că CA al Metrorex s-a întrunit pe 7 septembrie și a propus pornirea demersurilor pentru schimbarea denumirii stației. Publicația Club Feroviar, la care Udriște este președinte onorific, a scris pe 12 septembrie despre acest demers.

Ce a spus Metrorex, într-un răspuns trimis HotNews.ro la întrebări despre planul de schimbare:

Având în vedere activitatea profesională de excepție în domeniul feroviar a domnului Octavian Udriște (specialist în domeniul feroviar, recunoscut la nivel internațional), precum și implicarea în construirea și dezvoltarea metroului bucureștean, fiind unul dintre factorii decisivi în punerea în funcțiune în anul 1979 a metroului bucureștean, membrii Consiliului de Administrație, întruniți în ședința Consiliului de Administrație din data de 07.09.2023 au propus întreprinderea demersurilor legale pentru schimbarea denumirii stației de metrou ”Timpuri Noi” în stația de metrou ”Octavian Udriște”.


În acest context, raportat la hotărârea CA, Metrorex va parcurge etapele premergătoare necesare în vederea realizării unui astfel de proiect. Odată cu aceste demersuri, se va urmări inclusiv îmbunătățirea semnalisticii în stațiile de metrou prin implementarea unui sistem standardizat care să respecte principiile de orientare, direcționare, informare, restricționare și avertizare. În funcție de aceste aspecte se va putea face o estimare de costuri.

Metrorex urmărește să aducă îmbunătățiri serviciilor oferite publicului călător, iar în derularea proiectelor noastre opinia publică reprezintă un reper important. Menționăm că în anul 2022, la stația Timpuri Noi au fost înregistrate aproximativ 3 milioane de validări pentru călătoria cu metroul.

În același timp, ținem să precizăm, că Metrorex onorează contribuția tuturor celor care facilitează deplasarea durabilă a milioanelor de oameni, prin intermediul metroului, un mijloc de transport rapid, sigur și ecologic.

Din acest motiv și luând în considerare acțiunea complexă de redenumire, în Săptămâna Europeană a Moblității, aducem un omagiu specialiștilor implicați în construirea și funcționarea metroului bucureștean, din rândul cărora face parte și domnul Octavian Udriște.
image-2023-09-21-26550028-0-placheta-onoarea-lui-octavian-udriste.jpg (139.11 KB; downloaded 749 times)

 


Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Reţeaua de metrou din Bucureşti  • 
Choose destination

Since our 2192 forum members have written 411813 posts in 5169 topics and 504 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use