Regiunile RomânieiOlteniaJudețul DoljTransportul în comun din municipiul Craiova (RAT SRL)

 

Topic: Traseele de transport in comun din Craiova

19 posts, 7091 views
 
Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Re: Traseele de transport in comun din Craiova andreir14

In sedinta de azi a Consiliului Local Craiova, s-a votat delegarea serviciului de transport public in cadrul AMTPC (Asociatia Metropolitana de Transport Public Craiova) catre RAT SRL. Aceasta hotarare a venit atat cu introducerea de noi trasee, cat si cu modificari ale traseelor deja existente, aspecte pe care le voi prezenta mai jos:

Se vor infiinta 2 trasee urbane noi:

-  Linia 7, avand traseul: Gara - Bld. Dacia - Triaj - Han Craiovita - Str. Brestei - Bld. Raului - Parcul Tineretului - Stadion - Sf. Dumitru - Liceul Carol I - A. I. Cuza - Gara. Dupa mai mult timp, autobuzele vor traversa din nou centrul vechi al orasului.
-  Linia 8, avand traseul: Gara - Piata Centrala - Pod Electro - Hanul Doctorului - Aeroport.

In cazul ambelor trasee, frecventa intervalul va fi de 30 de minute in timpul saptamanii, la orele de varf, respectiv de 60 de minute in afara orelor de varf si in weekend + sarbatori legale.

Urmatoarele trasee urbane vor suferi modificari:

-  Linia 1b nu va mai intoarce la Noul Frigorifer (Olas Prod), ci la Fantana Popova, actualul capat al liniei 5b, traseul fiind prelungit pe Aleea 2 Bechet si Str. Bucura.
-  Linia 5b nu va mai intoarce la Fantana Popova, noul capat fiind mutat in cartierul Veteranilor (Str Infanteriei - Str. Vanatorii de Munte - Str. Artileriei).
-  Linia 20 va fi extinsa pana la intrarea in Water Park (Str. Banul Stepan - Str. Cosuna - Water Park).
-  Linia 23b va avea capat de linie pe Str. Carpenului, in loc de str. Teilor (Dezbenzinare).

Urmatoarele trasee metropolitane vor fi infiintate:

-  T. M. Breasta: Piata Centrala - Teatru - Compania de Apa - Cernele - Breasta - Valea Lungului;
-  T. M. Bucovat: Piata Centrala - Stadion - Parcul Tineretului - Bucovat - Leamna - Sarbatoarea;
-  T. M. Carcea: Piata Centrala - Pod Electro - Metro - Liceul Tehnologic Carcea - Selgros - Ford - Piata Centrala. Mai apare si un traseu care o ia practic invers fata de ce am aratat deja. Orar oribil, cu 3-4 curse/zi L-V si doar o cursa in weekend si de sarbatori;
-  T. M. Ghercesti: Gara - Vama Lapus - Pod Electro - Hanul Doctorului - Centura - Primarie Ghercesti - Baragan - Teisani - Mocanei - Cornet;
-  T. M. Isalnita: Gara - Teatrul National - Smith - Casa Tineretului - Han Craiovita - CLF - Primaria Isalnita;
-  T. M. Pielesti: Piata Centrala - Pod Electro - Metro - DC87 - Primaria Pielesti - Sat Campeni;
-  T. M. Preajba, care e exact linia 4 prelungita pana in Preajba, pe str. Trandafirilor. Puteau sa prelungeasca linia 4 pana acolo si sa se ocupe de un traseu separat, care sa ajunga in localitatea Malu Mare, in schimb.
-  T. M. Simnicu de Sus: Gara - Bld. Dacia - Consul - Aleea 4 Simnic - Simnicu de Sus - Dutulesti.

 


Re: Traseele de transport in comun din Craiova cris_m

Cand spui "x minute" te referi la intervalul de urmarire, nu la frecventa. Frecventa este 1/interval si se masoara in unitati pe ora. Cum am mai spus si cu alte ocazii, nu e o greseala uriasa, inclusiv marii specialisti o fac, dar e bine sa folosim termenii corecti pe cat posibil :yes:

 


Re: Traseele de transport in comun din Craiova andreir14

Incepand de luni, 11.09.2023, RAT va incepe sa opereze atat traseele metropolitane, cat si (cel mai probabil) cele doua linii urbane, mentionate in postarea anterioara. Orarul traseelor metropolitane a fost publicat de AMTPC si poate fi vizionat aici.

De asemenea, in viitorul apropiat, se va infiinta o noua linie metropolitana, cu traseul Craiova (Piata Centrala) - Malu Mare (sat Malu Mare). Viceprimarul comunei a facut public orarul de circulatie al noului traseu, insa nu se stie de cand vor opera autobuzele RAT in localitate. Poza cu orarul, mai jos:

img-2023-09-09-19-13-25.png (964.47 KB; downloaded 1186 times)

 


Re: Traseele de transport in comun din Craiova andreir14

Incepand de luni, 19.02.2023, se va infiinta linia 7, avand urmatorul traseu, usor modificat fata de proiectul adoptat in sedinta de Consiliu Local: Gara - Bld. Dacia - Craiovita Noua (Big) - Promenada Mall - Str. Raului - Sala Polivalenta / "Ciuperca" si retur. De asemenea, intervalul va fi de 60 de minute, si nu de 30, cum era prevazut initial, iar plecarile se vor efectua de la Gara la ore fixe. Programul de circulatie va fi 06:00 - 21:00, de luni pana duminica.

Traseul liniei 7, in forma actuala
img-2024-02-16-22-10-38.png (1.02 MB; downloaded 604 times)


Nu inteleg de ce autobuzele vor pleca din ora in ora, cand puteau sa le lase la 30 de minute (sau chiar mai putin, pe viitor, daca se impune). Vorbim de a doua posibilitate de a ajunge cu transportul public la mall-ul Promenada (cealalta fiind tramvaiul, avand statie in proximitatea centrului comercial), deservind si alte zone importante din oras. De asemenea, puteau sa devieze traseul autobuzului pe Bld. Oltenia, astfel:

Un mic ocol, insa zona aratata nu este deloc deservita de transport public. Se putea infiinta cate o statie pentru fiecare sens de mers, zona prin care trece actualul traseu fiind deja deservita de mai multe linii de autobuz, inclusiv de la Gara (E1R).
img-2024-02-16-22-28-29.png (352.17 KB; downloaded 604 times)

 


Re: Traseele de transport in comun din Craiova WT_fan06

Oricum, cu interval de o oră, linia va fi un zero barat pentru public. Bani aruncați pe km făcuți degeaba.

 


Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Transportul în comun din municipiul Craiova (RAT SRL)  • 
Choose destination

Since our 2304 forum members have written 422799 posts in 5267 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use