Totul despre transporturi şi infrastructura adiacentăTransport maritim și fluvial

 

Topic: Portul Galați

20 posts, 4329 views
 
Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Re: Portul Galați orex

Platformă multimodală în Portul Galați: Încep lucrările pentru modernizarea infrastructurii rutiere și feroviare din port, un proiect așteptat de 7 ani

Undă verde pentru modernizarea Portului Galați prin dezvoltarea platformei multimodale, un proiect cu finanțare europeană, prin care va fi modernizată rețeaua rutieră și construită o linie nouă de tren cu o lungime de 2,2 kilometri.

Ministerul Transporturilor a emis Autorizația de Construire pentru lucrări la „Platforma MultiModală Galați”, o investiție de 160 de milioane de lei cu o durată de realizare de 17 luni, conform proiectului realizat de Acciona-Baicons.

Lucrările cuprind 4 etape: modernizarea infrastructurii portuare, modernizarea infrastructurii rutiere și feroviare în zona platformei multimodale, obiectul 3 regăsit în Autorizație: Platforma Multimodală implementat de catre Port Bazinul Nou SA și obiectivul 4 Platforma Multimodală Galați – Crearea unui nou acces în spațiul de stocare și zona de manevră, implementat de către METALTRADE IN & OUT GATE S.R.L.

În urmă cu două săptămâni, CFR Infrastructură (Regionala Galați) a redeschis, după 22 de ani, linia de tren cu ecartament normal (european) care permite transportul cerealelor din Ucraina.

Contractul semnat în mai 2022 cu Asocierea Tancrad-Citadina și Lemacons pentru obiectul 2 are o valoare de 94 de milioane de lei, iar lucrările constau în modernizarea a 2,2 kilometri de șosea pentru înlăturarea blocajelor și relocarea unui segment de cale ferată pentru fluidizarea circulației feroviare în zona portuară Etapa II, anunța Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, la semnarea contractului.

„A fost semnat contractul pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galați, un proiect care va asigura un flux mai eficient de mărfuri în acest port, prin reconfigurarea si îmbunătățirea infrastructurii publice rutiere și feroviare de acces în port. Știm că acest proiect trenează de peste 7 ani de zile! Cel mai important este să fie finalizat, până anul viitor, deoarece acest proiect- în valoare de 94,14 milioane de lei (cu TVA inclus)- este finanțat prin POIM 2014-2020. Prin contractul semnat astăzi va fi modernizată infrastructura rutieră din zona Platformei Multimodale pentru înlăturarea blocajelor în trafic și va fi relocat un segment de cale ferată pentru fluidizarea  traficului feroviar din zona portuară. Lucrările vor consta în:
-modernizarea a 2,284 km de drum rutier;
-construirea unui sens giratoriu și crearea unui pasaj peste intersecția cu calea ferată în vederea eliminării blocajului în zona de acces în port;
– construirea  a 2,288 km de cale ferata nouă”, a transmis compania.
Primăria Galați a emis Certificatul de Urbanism încă din 2016, iar contractul de finanțare a fost semnat în 2020.

 
Re: Portul Galați shoppy

Bine ca "va fi preluat de o locomotiva speciala"...

 


Re: Portul Galați orex

Proiectul de HOTĂRÂRE a Guvernului privind reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții “Platformă multimodală Galați – înlăturarea blocajelor majore prin modernizarea infrastructurii existente și asigurarea conexiunilor lipsă pentru rețeaua centrală Rhin-Dunăre/Alpi”
Scurtă descriere

    Prin promovarea proiectului “Platformă multimodală Galați – înlăturarea blocajelor majore prin modernizarea infrastructurii existente și asigurarea conexiunilor lipsă pentru rețeaua centrală Rhin-Dunăre/Alpi”, C.N. APDM S.A. Galați își propune să ofere servicii de calitate și competitive clienților portuari, o infrastructură de transport dezvoltată, precum și condiții de mediu, securitate și siguranță în port, încurajând astfel creșterea traficului portuar în scopul de a transforma Portul Galați într-un important centru de tranzit.

    Investiția va fi realizată de parteneriatul format din C.N. APDM S.A. Galați, S.C. Port Bazinul S.A. Galați și S.C. Metal Trade International S.R.L. Galați, care au semnat Acordul de cooperare nr. 8485/24.11.2014 pentru pregătirea și realizarea proiectului.

    Realizarea obiectivului de investiții va duce la:
modernizarea infrastructurii portuare de bază, a zonelor de depozitare și de stivuire, eliminarea blocajului pe rețeaua rutieră existentă, respectiv drumul de acces la rețeaua rutieră națională;
modernizarea infrastructurii rutiere publice, prin crearea unui pasaj/pod peste intersecția cu calea ferată de acces în zona portuară și a unui sens giratoriu.
modernizarea echipamentului și a întregii infrastructuri de bază care să permită funcționarea optimă a tuturor modurilor de transport prin utilizarea unor interfețe tehnice și fizice eficiente, procesele de transbordare vor deveni mai rapide, mai solide și, prin urmare, capacitatea operațională va fi îmbunătățită.

    Lucrările proiectului contribuie la realizarea obiectivului C.N. APDM S.A. Galați, de a crește traficul și pe cale de consecință de a crește veniturile proprii din activitatea de bază, precum și din activitățile conexe și auxiliare.

     Proiectul vizează integrarea Portului Galați în fluxurile internaționale de mărfuri prin crearea facilităților portuare pentru operarea mărfurilor cu precădere în sistem naval – feroviar.

    Platforma multimodală va funcționa într-un sistem integrat cu zonele adiacente dezvoltate ale Galațiului pentru furnizarea serviciilor logistice și activități industriale (Zona Liberă Galați și Parcul Industrial Galați) contribuind astfel la dezvoltarea de noi locuri de muncă atât pe durata lucrărilor de construcții, dar mai ales pe termen lung

 Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Transport maritim și fluvial  • 
Choose destination

Since our 2283 forum members have written 420908 posts in 5244 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use