Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

 

Topic: Discuții despre transportul local din București (partea a II a)

378 posts, 60174 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 27
 
 

📖 Pagination options
Discuții despre transportul local din București (partea a II a) sorin.niculescu_

V2A wrote here:
Lucrările din Piața Eroii Revoluției și Bd. Timișoara duc la devierea a patru linii de tramvai și la suspendarea liniei 25. TPBI înființează temporar liniile 12 și 625

Patru linii de tramvai (1, 7, 10 și 19) vor fi modificate, iar linia 25 va fi suspendată începând cu data de 26 iulie 2023, pentru a permite executarea unor lucrări de regenerare urbană la Piața Eroii Revoluției și Bd. Timișoara. Totodată, pentru preluarea călătorilor, va fi înființată linia de tramvai 12 și o linie navetă de autobuz: 625.

Întrucât circulația tramvaielor va fi restricționată în aceste zone, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) se află în situația de a lua următoarele măsuri:

Linia 1 va funcționa, de la „Șura Mare”, pe traseul: Șos. Giurgiului, Șos. Olteniței, Calea Văcărești, Șos. Mihai Bravu, Șos. Ștefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Pasajul Victoriei, Șos. Nicolae Titulescu, Pasajul Basarab, Șos. Orhideelor, Bd. Doina Cornea, Bd. General Paul Teodorescu, Bd. Timișoara, Str. Progresului, Str. Dr. Istrati, Bd. Mărășești, Bd. Octavian Goga, Calea Vitan, Șos. Mihai Bravu, Calea Văcărești, Șos. Olteniței, Str. Șura Mare.

Linia 10 va funcționa, de la „Șura Mare”, astfel: Șos. Giurgiului, Șos. Olteniței, Calea Văcărești, Șos. Mihai Bravu, Calea Vitan, Bd. Octavian Goga, Bd. Mărășești, Str. Dr. Istrati, Șos. Progresului, Bd. Timișoara, Bd. General Paul Teodorescu, Bd. Doina Cornea, Pasajul Basarab, Șos. Nicolae Titulescu, Pasajul Victoriei, Bd. Iancu de Hunedoara, Şos. Ștefan cel Mare, Șos. Mihai Bravu, Calea Văcărești, Șos. Olteniței, Str. Șura Mare.

Linia 7 va funcționa între „CFR Progresul” și „Șura Mare” pe Şos. Giurgiului, Şos Olteniței, Str. Șura Mare și retur.

Linia 19 va funcționa între „Chimopar” și „Piața Unirii” pe traseul: Bd. Theodor Pallady, Bd. 1 Decembrie 1918, Str. Liviu Rebreanu, Bd. Camil Ressu, Şos. Mihai Bravu, Calea Vitan, Bd. Octavian Goga, Str. Nerva Traian, Pod Timpuri Noi, Bd. Gh. Șincai, Calea Șerban Vodă, Şos. Viilor, Str. Dr. Istrati, Str. 11 Iunie, Bd. Regina Maria, terminal „Piața Unirii”, cu întoarcere pe Bd. Regina Maria, Str. 11 Iunie, Str. Dr. Istrati, Şos. Viilor, Calea Șerban Vodă, Bd. Gh. Șincai, Pod Timpuri Noi, Str. Nerva Traian, Bd. Octavian Goga, Calea Vitan, Şos. Mihai Bravu, Bd. Camil Ressu, Str. Liviu Rebreanu, Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Theodor Pallady, terminal „Chimopar”.

Linia 25 va fi suspendată temporar.

Pentru preluarea călătorilor va fi înființată linia de tramvai 12, care va funcționa între terminalele „CFR Progresul” și „Gara Basarab” astfel: Şos. Giurgiului, Str. Anghel Alexandru, Str. Zețarilor, Prelungirea Ferentarilor, Calea Ferentari, Calea Rahovei, Şos. Progresului, Bd. Timișoara, Bd. General Paul Teodorescu, Bd. Doina Cornea, Șos. Orhideelor, terminal „Gara Basarab”, cu întoarcere pe Șos. Orhideelor, Bd. Doina Cornea, Bd. Gral Paul Teodorescu, Bd. Timișoara, Şos. Progresului, Calea Rahovei, Calea Ferentari, Prelungirea Ferentarilor, Str. Zețarilor, Şos. Giurgiului, terminal „CFR Progresul”.

Pentru călătorii din zona Bulevardului Timișoara, de la aceeași dată, va funcționa linia navetă de autobuz 625 între „Depoul Militari” și „Piața Danny Huwe” pe traseul: Str. Preciziei, Str. Valea Cascadelor, Bd. Timișoara, Șos. Panduri, Bd. Geniului, Piața Danny Huwe, cu întoarcere pe Bd. Geniului, Bd. Timișoara, Str. Valea Cascadelor, Str. Preciziei, terminal „Depoul Militari”.

Pentru a asigura transbordări facile, linia navetă 610 va funcționa pe un traseu prelungit, între „Romprim” și stația „Șoseaua Progresului” (situată pe Strada Năsăud), astfel: terminal Romprim, Şos. Olteniței, Piața Eroii Revoluției, Șos. Viilor, Str. Constantin Istrati, Şos. Progresului, Str. Năsăud, cu întoarcere pe Șos. Viilor, Piața Eroii Revoluției, Şos. Olteniței, terminal „Romprim”.

https://tpbi.ro/lucrarile-din-piata-eroi ... -si-625/


Aveți idee oare în cât timp vor actualiza cei de la TPBI harta liniilor urbane de autobuze de zi? Mă refer aici la adăugarea prelungirii 610-ului și adăugarea 625-ului. Totodată, trebuie actualizată și harta liniilor de tramvaie din București.

 


Re: Discuții despre transportul local din București cosmindaniel

În cursul acestei nopți. Deja au introdus linia 12

 


Re: Discuții despre transportul local din București Andrei98

Nu pot sa nu observ cum au lăsat pe Giurgiului doar tramvaiul 7 care bănuiesc că nu va fi suplimentat consistent pentru a face față cererii și nici 625 nu va ajunge acolo. Tramvaiele de pe cele 3 linii circulau pline ochi la ore de vârf...

 


Re: Discuții despre transportul local din București BGP2597

Din mesajele care s-au mai postat pe forum reiese că a linia 7 va avea același număr de ture ca în forma lui normală, deci va circula ceva mai des, având în vedere că traseul s-a redus cu jumătate din lungime.

 


Re: Discuții despre transportul local din București LucaTB

Este o harababură totală cu reorganizarea asta. În primul rând, liniile 11 și 12 se țin într-un trenuleț cumplit, având ambele 18, respectiv 20 de ture, în total 38 de tramvaie pe 2 trasee aproape identice, ceea ce duce la o viteză redusă per total și blocaje, mai ales în zone ca Răzoare, unde situația aglomerației era deja destul de rea. În al doilea rând, capătul de la Șura Mare, care deja era la capacitate maximă, e hyper aglomerat cu 1, 7 și 10 și se circulă foarte îngreunat. În al treilea rând, nici măcar nu au scris liniile modificate/înființate pe plăcuțele de stație și nici nu au lipit foile în stații, cum au făcut când au revenit tramvaiele pe fostul Bd. Vasile Milea. Mulți călători sunt bulversați din această cauză, neștiind ce modificări s-au petrecut.
Să sperăm că nu vor dura mult lucrăriile de la Eroii Revoluției și de pe Bd. Timișoara...

 


Re: Discuții despre transportul local din București Andrei98

Ca orice lucru bun care nu ține mult la noi au dat-o iar de gard cu informarea călătorilor. Ăștia suntem și asa trebuie să fie la noi mereu...

 


Re: Discuții despre transportul local din București Gabi23

Hărțile sunt prezente în majoritatea vagoanelor, încă de ieri. Și în stații s-au pus, se lucrează și pentru modificarea tuturor indicatoarelor.
Faptul că unii călători nu știu să citească e o clasică problemă. Că era loc de o informare mai din timp și eficientă, asta e universal valabil.  
26.07.2023 (1).jpg (202.57 KB; downloaded 2125 times)
26.07.2023 (2).jpg (155.9 KB; downloaded 2125 times)
26.07.2023 (3).jpg (196.64 KB; downloaded 2125 times)

 


Re: Discuții despre transportul local din București BGP2597

Fără supărare, dar asta nu e o suspendare de o stație care să se anunțe de pe o zi pe alta. E o modificare semnificativă pentru un termen determinat și necomunicat a unora dintre cele mai importante linii de tramvai din oraș. Astfel de anunțuri se fac cu minim o săptămână înainte, cu atât mai mult cu cât intern se cunoștea situația încă de la începutul lunii.  Nu poți să dai vina pe călători că ieri când au coborât din tramvai în drum spre casă nu s-au uitat ce o să se întâmple de azi, că mă îndoiesc că hărțile alea au fost puse ieri la ora 4:00 în toate stațiile și vagoanele.

 


Re: Discuții despre transportul local din București shoppy

La Paris in toate trenurile RER ai pe usi anunturi cu lucrarile programate pe tot anul in curs.

 


Re: Discuții despre transportul local din București LucaTB

Gabi23 wrote here:
Hărțile sunt prezente în majoritatea vagoanelor, încă de ieri. Și în stații s-au pus, se lucrează și pentru modificarea tuturor indicatoarelor.
Faptul că unii călători nu știu să citească e o clasică problemă. Că era loc de o informare mai din timp și eficientă, asta e universal valabil.
În multe stații de pe RFG nu erau lipite foile. Am observat că au mai lipit câteva în cursul zilei de astăzi, dar nu prea scuză faptul că nu au fost informați călătorii într-un mod clar si concis unde să nu se creeze confuzii.

 


Re: Discuții despre transportul local din București cosminduru

De obicei aceste modificări intrau sâmbata, pentru a permite oamenilor să se adapteze (în week-end circulă mai puțini). Probabil începerea lucrărilor nu a ținut de STB și au fost nevoiți să schimbe peste noapte.
La Răzoare este dezastru, dacă nu se face acel semafor comandat pt. tramvaie.

 


Re: Discuții despre transportul local din București Gabi23

Sunt de acord că este o modificare majoră și că era nevoie de o informare din timp...
Dar când lucrurile sunt foarte din scurt timp solicitate, în stradă este rezultatul pe care îl vedeți. Rugați-vă să lucreze într-un ritm bun atât PS4 la Eroii Revoluției, cât și cei de la ENERGETICA SERVICII vor executa lucrările de termoficare...

 


Re: Discuții despre transportul local din București Andrei98

De închiderea de pe Bd.Timișoara pentru lucrările Termoenergetica știam de la începutul anului, ei și-au făcut treaba și au anunțat din timp intenția. Problema apare când se lasă totul pe ultima sută de metri pe baza zicalei populare lasă că mai este timp.
Pe lângă asta mă întreb de ce nu s-a prelungit la Progresu linia 11 și suplimentată cu vagoanele din 12, liniile astea doar se dublează și se încurcă una pe alta. Aceiași situație este și la 19, dublează aiurea 23 și 27 când se puteau suplimenta liniile respective cu vagoanele din 19.

 


  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Discuții despre transportul local din București GPS

Pentru că sunt două lucrări, iar dacă la Eroii Revoluției lucrările se finalizează înainte de Timișoara, linia 12 va circula pe Șoseaua Viilor, în timp ce 11 rămâne prin Ferentari.

 


 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 27
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420528 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use