Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

 

Topic: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze

1061 posts, 250916 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 70 71 72 73 74 75 76
 
 

📖 Pagination options
Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze asx24

Vasile52 wrote here:
Din potriva, acum trebuie! Astfel incat proiectele sa fie corelate.

Si daca nu era clar ca este nevoie de o banda unica, Digi24 a lansat un reportaj in care se arata ca durata de deplasare de la intrarea in Bucuresti pana la Cotoroceni este de o ora! Adica o viteza medie de 6 km/h. Link catre reportaj: https://www.youtube.com/live/3VvxqKf6Uq4 ... p;t=1150

Cu ce sa corelezi daca proiectul lor e tinut secret?  :lol:  Noi nu stim de el, ei nu se uita pe aici, si nimeni nu pare sa aibe curiozitatea sa ii traga de maneca.

Despre benzi unice oricum o sa spuna ca e in sarcina PMB si cu asta basta. Stim discursul lui.

Mi-ar placea sa vad benzi unice dar pentru mine ca utilizator prioritare sunt pistele si as prefera sa fie facute urgent pentru ca in zona aia chiar nu ai nicio varianta sa ajungi cu bicicleta undeva in mod decent (la benzile unice ai metroul, ai tramvaiul 25, exista ceva). Si e clar ca la PMB mai dureaza, si daca ar fi gata prin absurd sa le faca, parca vad ca inainte de chestii ajutatoare ca penetratia Timisoara, Prel. Ghencea, ceva din A0/DNCB pe acolo, adaugarea Iuliu Maniu in sistemul de semaforizare inteligent, nu o sa aiba curaj sa mai constranga din traficul auto de pe el.

 


Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze cosminduru

Nu se va face nimic. Au trecut 3 ani din cei 4 de mandat la PMB. Orice demers este blocat în comisii și comitete. Avem planuri, studii, proiecte, fezabilități și masterplanuri.

Benzile unice STB abia anunță viceprimarul că se fac și trece 1 an și nu se fac. Nimeni din structurile de putere nu le vrea. Mai marii poliției rutiere nu vor așa ceva. Să stea ei să fie agasați de noi reguli și telefoane că nu se respectă? Să încurce circulația? Uitați-vă cât durează o avizare. Un primar responsabil ar fi făcut benzi unice în primul an de mandat pe TOATE șoselele unde circulă STB. Ei fac benzi unice pe bucățele minuscule de câte o stație sau două, cu timiditate, plantând niște stâlpișori care oricum sunt rupți ulterior și nu se respectă. Eu însumi folosesc "banda unică" dintre Coposu și Unirii, mai ales că 117 și celelalte ies în banda 2 când pleacă din stația de la Sf. Vineri.

Benzile de biciclete sunt deja blasfemie. Dacă benzi STB nu sunt făcute, cele de biciclete vor rămâne tot un vis umed.
Astea două măsuri erau posibile cu investiții minime și puțină mobilizare. Dar nimeni nu vrea. Nicușor ar fi trebuit să riște, să le facă cu hei-rup, chiar dacă era hulit. Lumea s-ar fi obișnuit. Acum e prea târziu. A ales calea comodă, călduță, să se ascundă în spatele hârtiilor și procedurilor.

 


 • shoppy
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze shoppy

Bula imobiliara din Bucuresti merge foarte bine si evident dezvoltatorii fac foarte mult lobby ca lucrurile sa cintinue sa mearga bine, daca te apuci sa faci benzi STB si dupaia sa amendezi la sange toti bizonii care le incalca ca sa nu spuna lumea ca ai cheltuit bani degeaba, atunci toate familiile din provincie care deja au doua cazane de 1.000€ si care viseaza sa vina in Bucuresti sau deja sunt aici si au 30 de ani in fata de platit rate incep sa chitatie: unde isi parcheaza cazanele pe gratis?, pe unde merg cu ele?, a pai stai ca nu mai ai nici unde parca pe gratis nici unde merge ca ori e blocat ori te amendeaza politia, asa nu se mai cumpara case si bula imobiliara scade, deci cat timp toata lumea este multumita cu situatia actuala inseamna ca nu trebuie facut nimic.

 


Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze punmeister

Benzile de biciclete sunt deja blasfemie.

Sau rastelurile pentru biciclete care erau in proiectul Metropolitanelor.

 


 • ByOnu
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze ByOnu

Sa nu uitam.
Promisiune benzi unice.jpeg (175.13 KB; downloaded 1194 times)

 


Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze cosminduru

Amuzant, dar nu a specificat martie care an. Poate martie 2024. Sau martie 2030

Promisiuni deșarte. Pe teren nu s-a întâmplat nimic. La fel și cu Floreasca, sensuri unice, Beller. Acolo măcar au pus indicatoare.
Nu cred că e vina viceprimarului, și pe el l-au dus alții cu vorba.
Poliția rutieră e ocupată cu luat șpăgi, nu cu benzi unice.

 


Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze oc7avian

Au astupat gropile de pe banda unică de pe Iuliu Maniu (Lujerului -> Apaca). Măcar e mai lin drumul, char dacă rămâne denivelat

 


Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze reiny2000

Am mers eu ieri și nu erau astupate decât cele de la Liceul Tudor Vladimirescu, mai sunt altele spre Apaca dar le-au ratat.

 


 • bgd70
 • Membru Bronze
 • Posted:
 •  

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze bgd70

Conform unei declaratii a viceprimarului Bujduveanu, din 16 iunie incepe asfaltarea si realizarea marcajelor rutiere pe Calea Floreasca si apoi se vor implementa culoarele de autobuz.

 


 • Aron
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze Aron

Se face anu de când s-a dat drumul la circulație pe ex Vasilea Milea. De ce nu introduce linia 105 pe cale de rulare a tramvaielor de la intersecția cu Bd Timișoara până la gara Basarab. Ar salva cel puțin 30 de minute la ora de vârf evitând coloana de pe Sos Orhideelor( oe sensul spre cartier) si Doina Cornea+Paul Teodorescu (ambele sensuri)

 


Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze reiny2000

Nu știu dacă au loc două autobuze pe culoar. În plus, dacă țin bine minte, culoarul a fost îngustat când a fost refăcută linia.

 


 • cris_m
 • Moderator forum
 • Posted:
 •  

Re: Culoarele unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze cris_m

Teoretic ar avea loc, nu difera cu mult de restul liniilor. Si eu m-am tot gandit la solutia propusa de Aron, am tot zis ca trimit la TPBI propunerea, asa cum am facut si in cazul liniei 311 intre Iancului si Muncii.

 


Go to page:  1  ... 70 71 72 73 74 75 76
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2094 forum members have written 398688 posts in 4926 topics and 483 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use