Regiunile RomânieiBanatJudețul Caraș Severin

 

Topic: Transportul public din municipiul Caransebeș

2 posts, 518 views
  • PTMZ
  • Moderator forum
  • Posted:
  •  

Transportul public din municipiul Caransebeș PTMZ

Este efectuat de societatea Transal Urbis S.R.L., care gestionează și serviciul de salubrizare din municipiu. Serviciul de transport a fost reluat din februarie 2016, după aproape 15 ani de inactivitate. Parcul auto cuprinde 4 autobuze Euro Bus Diamond (EBD) achiziționate în 2016 și 2 microbuze Mercedes-Benz Sprinter, procurate în 2018.

Traseele deservite sunt în număr de 4:
1. Pipirig - Gară - Jupa
2. Pipirig - Balta Sărată
3. Pipirig - Spital - Aeroport
4. Pipirig - Valea Cenchii

Un bilet pentru o călätorie costă 2 lei, iar un abonament lunar are o valoare de 50 de lei.

În altă ordine de idei, azi a fost lansat sistemul de ticketing:
La Caransebeș a devenit operațional sistemul de ticketing pe mijloacele de transport în comun. Investiția se ridică la 10.000 de lei și a fost suportată de operatorul de transport local – Transal Urbis.

Administratorul societății Transal Urbis, Mihai Minea, a explicat că, prin introducerea noului sistem de taxare, s-a avut în vedere creșterea confortului pentru călători, promițând că, dacă va exista ajutor și înțelegere din partea consilierilor locali, se vor întâmpla și alte lucruri bune pe viitor cu transportul local.

„Pe lângă toate problemele, sărăcia și necazurile, am vrut să vedem că măcar un pic putem face și ceva în plus, să arătăm și noi a mileniul III. E doar începutul, dacă ne ajutăm între noi, ne ajutăm și în Consiliul Local, promitem că lucrurile vor fi mult mai bune în privința transportului public.”, a spus Mihai Minea.

leader board 728 x 90 px
Odată cu implementarea noului sistem de taxare, sunt puse la dispoziția călătorilor și carduri de culori diferite – maro, galben, albastru, care sunt oferite gratuit pensionarilor, elevilor, persoanelor cu dizabilități, precum și celor cu venituri sub 2.000 de lei. Practic, noile carduri au luat locul vechilor legitimații din carton, care vor putea fi încărcate electronic, evitându-se astfel cozile care se formau la preschimbarea acestora.

„Sistemul este introdus pe toate autobuzele și microbuzele care circulă la ora actuală în Caransebeș. Plata se poate face de acum și cu aceste carduri, dar și cash, și sperăm ca de anul viitor, din februarie, pentru a face și economie de hârtie, plata biletului să se poată face cu cod de scanare a POS-ului, și să luăm virtual biletul, de pe telefon. Călătorii care nu au card își pot face abonamente, care costă 50 de lei pe lună. Nu e mult, înseamnă 1,6 lei pe zi, iar un bilet pentru o călătorie costă 2 lei și se poate cumpăra din autobuz.”, a explicat Marius Vasilescu, șeful secției Transport Public Local al Transal Urbis.

Sursa: Expres de Banat

 


Transportul public din municipiul Caransebeș Andrei Andraș

Primăria Municipiului Caransebeș a lansat o licitație pentru achiziționarea a 4 autobuze electrice de 9 - 11 m și a stațiilor de încărcare aferente (4 lente și 2 rapide).

Bugetul alocat este în valoare de 9.000.000 RON, fonduri provenite din Programul Național de Redresare și Reziliență.

Ponderea punctajului:
- 40% preț;
- 30% capacitatea de transport a autobuzelor;
- 30% consumul de energie al autobuzelor.

Termene limită:
- depuneri oferte: 22 iunie;
- evaluări: 22 decembrie.

Link E-Licitație: https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/c ... 00166229

 


Home page  • 
Parent forum: Județul Caraș Severin  • 
Choose destination

Since our 2094 forum members have written 398687 posts in 4926 topics and 483 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use