MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM4 Străulești - Gara de Nord - Gara ProgresulM4 • Discuţii, planuri, ştiri

 

Topic: M4 • Gara de Nord - Progresul (discuții generale)

909 posts, 167276 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 59 60 61 62 63 64 65
 
 

📖 Pagination options
Re: M4 Gara de Nord - Progresul andreiiul

Am gasit pe site-ul PS4 urmatorul proiect de HCL. Pana la un punct sunt ok aceste asocieri, dar consider ca sunt oportune abia in momentul in care ti-ai rezolvat toate problemele majore din sector (daca S4 sta mai bine, la S5 e jale).

Proiect de Hotărâre privind solicitarea acordului Consiliului General al Municipiului București pentru împuternicirea expresă a Consiliului Local al Sectorului 4 de a hotărî cu privire la asocierea Sectorului 4 al Municipiului București cu Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Societatea de Transport cu Metroul Bucureşti ”METROREX” S.A., Consiliul Județean Ilfov, Compania Naţională de Căi Ferate ”CFR”-S.A. şi Sectorul 5 al Municipiului București în vederea realizării în comun a proiectului de utilitate publică privind extinderea Magistralci M4 de metrou: Tronsonul Gara de Nord-Gara Progresul


https://ps4.ro/wp-content/uploads/2023/03/af-pr-nr-73-20.03.2023.pdf
af-pr-nr-73-20.03.2023.pdf
af-pr-nr-73-20.03.2023.pdf (322.48 KB; downloaded 64 times)

 


Re: M4 Gara de Nord - Progresul shoppy

Da, asociere prin trecerea raspunderii de la PMB la PS4, PMB continua sa-si semneze taierea in bucati si cedarea lor la PS-uri.

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: M4 Gara de Nord - Progresul sab

A mirosit Baluta vreo posibilitate de a cheltui bani publici? Cum adică "realizare în comun" ? Ce realizează CFR SA din proiectul M4?

 


Re: M4 Gara de Nord - Progresul shoppy

Pe hartie exista niste asociatii intre toate entitatile posibile ca sa se asigure ca dezvoltarea infrastructurii de transport din Bucuresti si Ilfov se face unitar, cu o viziune comuna si nu la intamplare sau chiar unii impotriva celorlalti. Evident ca in realitate fiecare face ce vrea ca sa traga cat mai multa spuza pe tarta sa si daca nu esti un membru supus al partidului corect atunci esti doar zgomot de fond, ce bani o fi mirosit Baluta pe acolo nu stiu, dar chiar si fara nici un ban, delegarea scrisa a unor drepturi de la PMB la PS4 este o victorie pentru el.

 


Re: M4 Gara de Nord - Progresul survola

Probabil face accesurile.
Si avizeasa PUZ-urile.

 


Re: M4 Gara de Nord - Progresul alexandru101

Care este stadiul proiectului până la urmă? Nu prinde PNRR clar, vor să-l schimbe cu M6, să vedem dacă le iese.

Se așteaptă lansarea licitației de execuție sau încă n-au făcut toate studiile alea pregătitoare (fezabilitate, geo etc)?

 


Re: M4 Gara de Nord - Progresul punmeister

Se asteapta licitatia pentru PT+Executie.

 


Re: M4 Gara de Nord - Progresul subway guru

Si toate avizele necesare…

 


Re: M4 Gara de Nord - Progresul ClumsyTreant

Bună ziua! Sunt nou pe aici și fix pentru întrebarea aceasta mi-am făcut contul. Sunt fan al transportului public, dar nu știu urbanism, iar acest proiect, care e o nebuloasă pentru oricine e implicat, din ce am întrebat, este posibil să reprezinte o problemă din care nu știu cum pot să scap.

Problema: locuiesc în casa aproape lipită de Gara Progresul. Cum de? Tata lucrează la CFR, iar casa aia, așa dărăpănată cum era (pe urmă s-a investit mult în ea, treptat, ca să fie cu adevărat locuibilă - nici apă nu avea când ne-a fost dată), a fost singurul locușor pe care l-a putut numi acasă, pentru că a fost vândut părinților mei pe o sumă nici prea mare, nici prea mică - de împrumuturi a fost nevoie. Veniturile familiale nu sunt cine știe ce. Am încercat să înțeleg din proiectul de la primărie dacă vom fi afectați în vreun fel - se zvonește în secție la tata că urmează să fim expropriați. Din păcate, nu înțeleg prea multe din planșele disponibile publicului. Speram că poate aici pot găsi niște ajutor să descifrez ceea ce pentru mine sunt hieroglife.

Noi stăm la curte, avem animale de companie, dar terenul curții e doar închiriat de la CFR. Și orice speranțe pe care le aveam, că poate într-o zi îl vom putea cumpăra, s-au distrus de când cu proiectul acesta. Ne e frică nu doar că o să pierdem curtea, ci și casa, și o să primim în schimb praf în ochi. Nu am găsit știri în care proprietarii să fi primit sume acceptabile pentru exproprieri, iar dacă ne vor da €10.000, nu vom avea ce face cu ei - ce casă poți cumpăra de o sumă ca asta? Nu aș vrea nici să ajung să fiu forțat să renunț la animalele de companie, dar 3 câini și 2 pisci nu pot fi ținute într-o garsonieră, cât ne-am permite să cumpărăm.

Cu roșu, casa noastră. Cea din dreapta e a vecinului. Din planșele lor, nu-mi dau seama dacă am fi afectați de construcția respectivă. Știți cumva, în situații de acest tip, dacă măcar proprietarii expropriați primesc sume mai mult decât infime? Am încercat să întreb la primărie, mi s-a spus numai „Noi nici nu știam că sunt locuințe acolo, că la noi în sistem apar drept magazii” și „Stați liniștiți, că mai durează până se aprobă”. Din păcate, niciunul din răspunsuri nu a fost, de fapt, un răspuns.

Poate desena cineva, pe o hartă „cu poze”, să înțeleagă și cei ca mine care nu știu să citească planșe, care va fi aria afectată în zona Gării Progresul?

Vă mulțumesc pentru ajutor!

Screenshot 2023-10-27 at 11.42.12.png (1.66 MB; downloaded 1313 times)

Screenshot 2023-10-27 at 11.40.33.png (1.91 MB; downloaded 1313 times)

 


Re: M4 Gara de Nord - Progresul shoppy

Daca ai cadastru nu conteaza ce spune pe vorbe cineva de la primarie, valoarea exproprierilor se calculeaza pe baza pretului de vanzare/cumparare a metrului patrat din zona ta, se face media preturilor de pe ultimii doi ani, te poti interesa la un notar din zona care este pretul pe metru patrat construit si neconstruit si inmultesti cu cati metrii ai, posibil sa faca o magarie sa plateasca doar 90% din cat rezulta pe ideea ca foarte putini o sa stea cu banii blocati 2 ani cat dureaza procesul doar pentru a recupera cei 10%.

 


Re: M4 Gara de Nord - Progresul shoppy

Schema este orientata cu nordul in sus, asa cum apare si pe Google Maps: https://www.google.com/maps/@44.3655894, ... ntry=ttu

Perimetrul statiei de metrou (peretii forati exteriori) este cel cu albastru, mie mi se pare ca statia de metrou este plasata in parcare lipita de cladirea garii(dreptunghiul mov), adica fix cat sa nu demoleze gara.
progresul.jpg (238.45 KB; downloaded 1202 times)

 


Re: M4 Gara de Nord - Progresul ClumsyTreant

Am înțeles, deci e o posibilitate mare că vom fi expropriați. Mulțumesc de ajutor!

 


Re: Știri și articole din presă reiny2000

sab wrote here:
Magistrala 4 de metrou: În următoarele săptămâni va fi lansat în licitație tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul
https://www.economica.net/magistrala-4-d ... 413.html

Ok, dar de unde scot bani?

 


Re: M4 Gara de Nord - Progresul subway guru

Din fondurile UE.

 


Go to page:  1  ... 59 60 61 62 63 64 65
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M4 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2245 forum members have written 417014 posts in 5190 topics and 507 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use