MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM6 1 Mai - Aeroport Henri CoandăM6 • Discuţii, planuri, ştiri

 

Topic: Știri și articole din presă

468 posts, 168561 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 27 28 29 30 31 32 33 34
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri si articole din presa alexandru101

Metroul de Otopeni: Asocierea turco – română Gulermak – Somet, desemnată câștigătoare pe secțiunea Tokyo – Aeroport Henri Coandă – surse

"Umblă vorba prin târg că a câștigat asocierea Gulermak – Somet cu 97% din valoarea estimată, iar ceilalți au fost respinși”, menționează sursele API."

Sursă: Economica

 


Re: Stiri si articole din presa punmeister

Ar fi cea mai buna veste daca doar ei au ramas in joc  :bere:  :bere:  :bere:

 


Re: Stiri si articole din presa subway guru

Si eu zic la fel, ar fi doi constructori seriosi cu state vechi de lucrari duse la bun sfarsit. Gulermak a lucrat la metrou la Varsovia si nu am auzit decat cuvinte de lauda de la polonezi la adresa lor.
Asteptam decizia oficiala si contestarea contestatiilor.  :bere:

 


Re: Stiri si articole din presa subway guru

@sab
Care e problema daca in teorie se numeste M6-porumb iar in practica M4-papusoi???   :rofl:

 


Re: Stiri si articole din presa alexandru101

Metroul de Otopeni: E oficial! Asocierea turco – română Gulermak – Somet, desemnată câștigătoare pe secțiunea Tokyo – Aeroport Henri Coandă

Sursă: Economica

 


Re: Stiri si articole din presa orex

Vine in sprijinul celor afirmate s-un oficial...
𝗦𝗲𝗰𝘁𝗶𝘂𝗻𝗲𝗮 𝟮 𝗮 𝗠𝗮𝗴𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝗹𝗲𝗶 𝗠𝟲 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗕𝗮𝗻𝗲𝗮𝘀𝗮 𝗹𝗮 𝗢𝘁𝗼𝗽𝗲𝗻𝗶 𝗮𝗿𝗲 𝗰𝗮𝘀𝘁𝗶𝗴𝗮𝘁𝗼𝗿
Astăzi a fost desemnat câștigătorul pentru Sectiunea 2: Tokyo – Aeroport Henri Coandă a Magistralei M6 de la Băneasa la Otopeni, câștigătorul fiind GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş., care are la dispoziție 48 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Secțiunea 2: Tokyo – Aeroport Henri Coandă are un traseu de 7,6 km și cuprinde 6 stații:
🚇 Washington
🚇 Paris
🚇 Bruxelles
🚇 Otopeni
🚇 Ion I.C. Brătianu
🚇 Aeroport Otopeni

Valoarea contractului este de 1,27 miliarde de lei, fără TVA, din fonduri externe nerambursabile.

ℹ️ Vă reamintesc că în ședința de Guvern din 𝟮 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟭 𝗮𝗺 𝗱𝗲𝗯𝗹𝗼𝗰𝗮𝘁 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹 𝗠𝗮𝗴𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝗹𝗲𝗶 𝗠𝟲, iar la data de 𝟭𝟵 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟭 𝗮 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗹𝗮𝗻𝘀𝗮𝘁𝗮 𝗹𝗶𝗰𝗶𝘁𝗮𝘁𝗶𝗮.

ℹ️ 𝗠𝟲 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮 𝗹𝗶𝗻𝗶𝗲 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰 𝗱𝗲 𝗺𝗮𝗿𝗲 𝗰𝗮𝗽𝗮𝗰𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲, 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗳𝗮𝗰𝗲 𝗹𝗲𝗴𝗮𝘁𝘂𝗿𝗮 𝗶𝗻𝘁𝗿𝗲 𝗡𝗼𝗿𝗱𝘂𝗹 𝘀𝗶 𝗦𝘂𝗱𝘂𝗹 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶, 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮 𝗺𝗮𝗴𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝗹𝗮 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗹𝗲𝗮𝗴𝗮 𝗱𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁 𝗖𝗮𝗽𝗶𝘁𝗮𝗹𝗮 𝗱𝗲 𝗹𝗼𝗰𝗮𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗶𝗹𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗜𝗹𝗳𝗼𝘃 (𝗢𝘁𝗼𝗽𝗲𝗻𝗶 - 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶 - 𝗝𝗶𝗹𝗮𝘃𝗮).

PS
Adaugat la ce a spus unul dintre ”antevorbitori” tre sa mentionam si...İstanbul Mecidiyeköy – Mahmutbey Metro Project, İstanbul Otogar-İkitelli Metro, İstanbul Kadıkoy-Kartal Metro, ca nu-i de saga sa faci 65,3 km de metrou, oriunde ar fi.

 


Re: Stiri si articole din presa subway guru

Se pare ca Gulermak a luat potul cel mare atat la Cluj cat si la Bucuresti. Cel putin la M6 au luat tronsonul mai putin complicat.
Asteptam sa vedem si etapa de contestatii pana la semnarea contractelor.
In privinta pretului e mai mult ca sigur ca sunt clauze de actualizare a pretului in contract pe model international, alfel nu s-ar baga nimeni.

 


Re: Stiri si articole din presa BIGRED1984

Chiar si  Dubai Metro Expo 2020 , extensie la cel existent ... m-am dat cu el, arata super, este pe estacade totusi dar merita mentionat. (totusi daca ma gandesc parca intra si in subteran, era mixt)

 


Re: Stiri si articole din presa subway guru

Are o portiune subterana in centrul vechi.

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Știri și articole din presă V2A

https://economedia.ro/metrou-pana-la-aer ... kIeD8szY
Metrou până la Aeroportul Otopeni : Metrorex poate semna cu turcii de la Gulermak contractul pentru tronsonul 2 Băneasa-Otopeni. Pe șantier va lucra și constructorul român SOMET

Ministerul Transporturilor poate semna cu asocierea Gulermak-Somet contractul pentru proiectarea și execuția Magistralei M 6, secțiunea II Băneasa-Aeroport Otopeni. Turcii de la Gulermak, asociați cu Somet, constructor român specializat în lucrări feroviare au câștigat contractul de 1,3 miliarde lei, iar contracandidații Alsim Alarko (constructorul primei secțiuni până la Băneasa) și Dogus nu au depus contestații, potrivit surselor Economedia. Somet este unul dintre constructorii români care lucrează la stația Tudor Arghezi din sectorul 4 pe M 2 Berceni-Pipera.
[...]

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Știri și articole din presă sab

Metroul spre Aeroportul Otopeni: Lucrările pentru secțiunea 1 Mai – Băneasa încep peste o lună – Sorin Grindeanu

https://economedia.ro/metroul-spre-aerop ... owGRDMzQ

Lucrările pentru construirea primelor șase stații de metrou ale Magistralei Gara de Nord – 1 Mai – Aeroport Otopeni vor începe peste o lună, a anunțat, marți, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Constructorul secțiunii 1 Mai – Băneasa (stația Tokyo) este Alsim Alarko, compania din Turcia care lucrează pe loturile 1 și 2 ale Autostrăzii A0 București Sud (33 km).

Contractul pentru primele șase stații ale Magistralei M6 a fost semnat în martie 2022 cu 48 de luni termen pentru proiectare și execuție, dar contractul este doar pentru structura stațiilor, nu și pentru instalații și finisaje. Sorin Grindeanu spune că termenul pentru începerea lucrărilor i-a fost comunicat de constructor: „Am avut o discuție cu antreprenorii săptămâna trecută (n.r la verificarea șantierului Alsim Alarko de pe A0 Sud) și mi-au spus că undeva într-o lună pe prima secțiune din M6”.

Prima secțiune a M6 ar putea fi finanțată din cele 300 de milioane de euro din PNRR propuse inițial pentru M4 Gara de Nord – Filaret dacă la Comisia Europeană se aprobă transferul fondurilor.

Secțiunea 1 Mai – Tokyo va avea o lungime de 6,6 km și cuprinde 6 noi stații:

– Pajura
– Expoziției
– Piața Montreal
– Gara Băneasa
– Aeroport Băneasa
– Tokyo (Centrul comercial Băneasa).

A doua secțiune, Băneasa – Aeroport Otopeni, va fi construită de Asocierea Gulermak – Alstom – Arcada, contractul urmând să fie semnat în scurt timp.


 


Re: Știri și articole din presă alexandru101

Contractul pentru secțiunea Tokyo/Băneasa - Aeroport Henri Coandă a Magistralei 6 de metrou va fi semnat pe 2-3 mai, a anunțat vineri ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.


Sursă: Economica

 


Re: Știri și articole din presă subway guru

Metrorex semnează contractul pentru Băneasa – Otopeni
https://clubferoviar.ro/metrorex-semneaz ... otopeni/

 


Re: Știri și articole din presă alexandru101

"Orizontul de timp pentru finalizarea întregii Magistrale 6, nu numai a lucrărilor de structură de rezistenţă este anul 2027. Anul trecut, pe 8 martie am semnat contractul de structură de rezistenţă pentru lotul 1. Azi, de Ziua Tineretului, am semnat contractul pentru lotul 2. (...) În perioada următoare va fi lansată, este încărcată în SEAP, documentația pentru lucrările de arhitectură, cale de rulare, instalaţii electromecanice şi curenți slabi, urmând ca până la finalul anului să lansăm şi procedura pentru sistemul de automatizare trafic, precum şi achiziția a 12 trenuri de metrou, care vor deservi Magistrala 6. Deci orizonul de timp e anul 2027 şi ne vom incadra astfel încât să avem o punere în funcțiune cu călători a Magistralei 6", spune Mariana Miclaus.

Sursa

Deci în viitorul apropiat se lansează și licitațiile pentru celelalte lucrări ce nu țin de structură. Pare că se mișcă bine baieții. Credeți că e realizabil proiectul până în 2027?

 


Go to page:  1  ... 27 28 29 30 31 32 33 34
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M6 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2245 forum members have written 417000 posts in 5190 topics and 507 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use