Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

 

Topic: Accidente / incidente

4881 posts, 1273593 views
 
Go to page:  1  ... 317 318 319 320 321 322 323  ... 349
 
 

📖 Pagination options
Re: Accidente / incidente Cristi N

@ikarus13  pentru masinile parcate in alveole sau in alte zone in care ingreuneaza circulatia transportului public sunati la Locala. Acum exista cadrul de a da amenzi si in lipsa soferului.

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Accidente / incidente ADK

De sunat, suni dar până îți vine echipajul (cu toate că n-ar trebui să dureze mai mult de 2-3 minute) riști să plece mașina iar șoferul să scape nepedepsit. Și poate avea "ocazia" să o facă de multe ori. În București ca în București, deși nu că ar trebui să fie o excepție, dar dai de orașe mai mici nu cu multe alveole unde omul "de rând" parchează și el ori pentru câteva minute, ori pentru câteva ore (dacă nu-l vede cine trebuie sau nimeni nu se sesizează), că dacă vine autobuzul doar poate să-l "ocolească"...

Deși subiectul este de București, dar o astfel de idioțenie probabil doar în Buzău pot vedea: stația Micro 5 sens gară, adică aceasta: https://maps.app.goo.gl/B3Syj6MgfXefV8Gd8

Se întâmplă să nu fie de multe ori ocupată țărănește de către cei care au treabă la poștă și vor să tragă în botul calului. Vine un autobuz în viteză care nu intră în alveolă, călătorii dau să vină spre mașină și brusc din spate apare un alt autobuz care intră în alveolă, dar cum a intrat așa și iese, în fața celui care a oprit direct pe bandă, chiar nu știu cine le-a dat unora volanul în mână. Deși nu-i singura stație cu alveolă din oraș dar este cam singura unde am văzut de cele mai multe ori probleme și "profesionalismul" unora.

 


Re: Accidente / incidente Chev Celios

cris_m wrote here:
Eu as vrea sa stiu cine a gandit accesul de la Giurgiului tocmai la Cora Pantelimon pentru 102... Era chiar asa greu sa il gandeasca la CFR Progresul?


Probabil si cel care a gandit retragerile din 253 de la Spitalul Fundeni la Titan.

Uneori alveolele sunt gandite prost si oricat ai incerca nu poti sa intri cum trebuie in statie, plus ca multi calatori coboara de pe trotuar in statie sau sunt copaci care ingreuneaza intrarea la bordura. Numai zic de stalpi pusi fix la 5 cm de margine.

Cristi N wrote here:
@ikarus13  pentru masinile parcate in alveole sau in alte zone in care ingreuneaza circulatia transportului public sunati la Locala. Acum exista cadrul de a da amenzi si in lipsa soferului.


Am sunat la politia locala de mi-a venit rau pentru masinile parcate aiurea pe str. Gara Herastrau. Degeaba.  Politia Rutiera/ Locala este ca si inexistenta in orasul asta.

 


Re: Accidente / incidente Cristi N

Cel putin PL S2 nu mai e degeaba cand dau cate 3500 - 4000 de sanctiuni pe luna. Sursa
Eficienta celor de la PL S2 o sa creasca dupa ce in bugetul pe anul asta sunt prinse echipamente (camere cu GPS si imprimante portabile ca sa nu mai stea sa scrie PV-uri de mana) care sa le permita intocmirea proceselor verbale si a notelor de constatare mai rapid.
In primavara asta o sa inceapa si ridicatul  care o sa functioneze 24/7 cu cel putin 2 daca nu chiar 3 platforme.

Mai e mult de munca, lucrurile sunt departe de perfectiune dar macar se misca treaba.
Amenzi ianuarie.jpg (259.13 KB; downloaded 2231 times)

 


Re: Accidente / incidente shoppy

Asta ca sa dea soferul telefon la locala nu merge, pai ar sta soferul numai la telefon.
Solutia (in primul rand pentru locala) ar fi montarea de camere in statii cu soft de recunoastere a masinilor care nu sunt autobuz si trimiterea automata a filmarii catre agentul care completeaza amenzile, o solutie si mai sf ar fi niste camere portabile, omologate, conectate la internet si GPS la care doar faci poza la ilegalitate si poza se duce direct la cel care completeaza amenzi.

 


Re: Accidente / incidente ByOnu

Ar merge totusi un parteneriat direct intre operatori si Politia Locala (de sector in cazul asta) pentru asigurarea unei linii telefonice dedicate, rapide, intre dispeceratul operatorului si politie.

Soferii/vatmanii au totusi obligatia de a anunta obstacole/probleme de pe traseu (cele care au legatura cu prestarea serviciului in conditii optime si sigure).

In acest caz, ar putea anunta rapid (prin statiile radio - care mai au, sau alte modalitati) numele statiei, sensul de circulatie si problema, iar de formalitati sa se ocupe dispeceratul sau cineva desemnat din dispecerat. Practic soferul/vatmanul doar ar da informatia bruta catre dispecerat, iar apoi de stat in telefoane sa se ocupe dispeceratul.

 


Re: Accidente / incidente reiny2000

Amenda trebuie să fie scrisă de mâna polițistului, sau doar semnată și ștampilată?

 


Re: Accidente / incidente Cristi N

Cand agentul constata o contraventie (de ex. sunt masini parcate neregulamentar) are doua variante, frecventa lor e cam jumate/jumate:

- soferul poate fi identificat pe loc si se intocmeste direct PV-ul. Reglementarea e data de Ordonanţa nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor.
- soferul nu poate fi identificat si se intocmeste nota de constatare care ajunge mai repede sau mai tarziu la proprietarul autoturismului. Documentul asta are un regim mai simplu, formatul lui este stabilit de primarie/politia locala.

La prima vedere as zice ca ambele e suficient sa fie doar semnate de agent, iar restul informatiilor sa fie printate.

 


Re: Accidente / incidente oc7avian

La Universitate (Piața Universității) sunt constant parcate mașini de poliție în stație. Nu, nu în misiune.

 


Re: Accidente / incidente Cristi N

Tot misiune este, de exemplu la rutiera se numeste: supravegherea traficului.  :twisted:

 


Re: Accidente / incidente georgica2704

Ciocnire 2 tramvaie (47 cu 25) între stația de la Liberty și Spataru Preda inspre depoul Progresu azi pe la ora 14.
Sursa : Facebook , Info Trafic Bucuresti si Ilfov
329402270_910282013429025_3079694692316294847_n.jpg (103.92 KB; downloaded 1953 times)
329677269_871167577545418_63097413763207910_n.jpg (381.18 KB; downloaded 1952 times)

 


Re: Accidente / incidente 1689

Uitindu-ma la acoperisul Tatrei si la cit de valurit e, ma gindesc ca putea fi si mai rau… Bine ca nu s-a rupt sasiul.

 


Re: Accidente / incidente oc7avian

@Cristi N Rutiera stă deobicei în "giratoriu", la statuie. În alveola primei stații sunt doar parcate, deobicei 2 mașini goale. Și pare că devine obicei, că joi am prins combo de x2 poliție, x1 Poliție Locală, x1 Jandarmerie. Deci m-a lăsat autobuzul în stradă.

Aș fi zis că poate misiune, dar am recunoscut obișnuința, iar locala se întorcea cu plasa de la nonstop (n-am nicio problemă că fac pauze de masă/apă, ci doar cu locul de oprire)

 


Re: Accidente / incidente Media

Aseară în jurul orei 21 în intersecția Ziduri Moși x Colentina, pantograful lui 056 (linia 21) s-a dat peste cap, nu știu dacă s-a rupt sau nu.
Traficul a fost blocat. Si autobuzele care circula pe linia de tramvai au avut de suferit, s-au blocat și ele. Apoi, cu greu și-au facut loc printre tramvai și gard.

 


Go to page:  1  ... 317 318 319 320 321 322 323  ... 349
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2279 forum members have written 420712 posts in 5243 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use