Despre asociație și site-urile metrouusor.comAsociația "Metrou Ușor": Obiective, activități, proiecte, informațiiPetiții, luări de poziție, proiecte și solicitări realizate de Asociația „Metrou Ușor”

 

Topic: Delimitarea culoarului unic de pe Șos. Olteniței

18 posts, 5132 views
 
Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Re: Delimitarea culoarului unic de pe Șos. Olteniței andreiiul

Asociația Metrou Ușor wrote here:
În urma comunicatului Asociației Metrou Ușor din 7 decembrie 2022, primarul Sectorului 4 a declarat publicației G4Media faptul că PS4 are aviz de construire. Astfel, am trimis o solicitare către PS4 pentru a ne fi puse la dispoziție autorizația la care se face referire și avizele care au stat la baza emiterii autorizației, în special de la Comisia Tehnică de Circulație din PMB și STB S.A.


Update: Primarul Daniel Băluță a declarat pentru G4Media că există autorizație de construire pentru refacerea Șoselei Olteniței, iar gardurile despărțitoare de la tramvai vor fi montate din nou la finalul anului 2023, când se va termina lucrarea de refacere a arterei.

În legătură cu afirmatia ca gardurile de pe Șoseaua Olteniței au fost îndepărtate fara autorizație, precizez că artera e în reabilitare, având autorizație de construire emisă pe o durată de doi ani. Au fost efectuate lucrări la nivelul trotuarelor, afectând banda 1 de circulație. Ca atare, a fost necesară îndepărtarea temporară a gardurilor de la nivelul liniei de tramvai pentru a nu bloca traficul. Aceste garduri vor fi reamplasate după ce șoseaua va fi asfaltată și trasată, până la finalul anului 2023”, a declarat Băluță pentru G4Media.In bunul stil de transparenta institutionala a PS4 banuiesc ca nu s-a primit raspuns pt aceasta petitie?

 


Re: Delimitarea culoarului unic de pe Șos. Olteniței Asociația Metrou Ușor

Într-adevăr, deși Solicitarea noastră a fost înregistrată la PS4 cu Numărul 73774/08.12.2022, Asociației încă nu i s-a răspuns. S-a împlinit o lună de zile de la depășirea termenului legal de răspuns.

Astfel, pe data de 03.02.2023, am trimis o revenire către PS4, spre știința PMB, ADI-TPBI și STB S.A., prin care cerem trimiterea răspunsului și a documentelor solicitate (autorizații și avize). PMB ne-a comunicat că a luat notă de solicitare și că au trimis-o la rândul lor către PS4, de unde ar urma să primim răspunsul.

Amintim faptul că de același zid administrativ, cu termene depășite, ne-am izbit și în trecut, fiind necesare apeluri telefonice la registratura PS4.

 


Re: Delimitarea culoarului unic de pe Șos. Olteniței Asociația Metrou Ușor

Comunicat al Asociației Metrou Ușor, 31 mai 2023:

💥🚌 Desființarea separatoarelor de pe Șos. Olteniței provoacă pagube materiale, pune în pericol participanții la trafic și sabotează transportul public

⚠️ În decembrie 2022 trăgeam un semnal de alarmă privind desființarea abuzivă și unilaterală de către Primăria Sectorului 4 a separatoarele culoarului unic TRAM+BUS de pe Șoseaua Olteniței. Tot atunci arătam, cu dovezi oficiale, cum Primăria Capitalei a pierdut de sub control artere principale, lăsând PS4 să facă ce dorește cu planurile și strategiile de mobilitate ale Bucureștiului.

💸 Investiția realizată din bugetul local al PMB în cei 4km de culoar unic de pe Șos. Olteniței, în august 2019, a fost distrusă de PS4 la nici măcar 2 ani de la instalarea separatoarelor, în aprilie 2021.

💥 Între timp, incompetența autorităților continuă să producă pagube. Astăzi, un autoturism a ignorat marcajul continuu de pe axul drumului și a taiat calea unui autobuz STB care circula corespunzător pe culoarul unic. Rezultatul accidentului putea fi mult mai grav, putând să fi existat răniți. Evident, circulația mijloacelor de transport public a fost blocată, dar detaliul este irelevant din moment ce fluența transportului public pe inelul central (arteră vitală) nu pare să mai reprezinte o prioritate pentru PS4 și PMB. Accidentul de astăzi reiterează importanța separatoarelor fizice într-un oraș în care respectarea regulilor de circulație devine din ce în ce mai facultativă.

⁉️ În urma poziției noastre publice din decembrie 2022, PS4 a afirmat în presă că are "autorizație de construire", fără a preciza dacă deține și avizele necesare din partea capitalei. Amintim cum Comisia Tehnică de Circulație NU a avizat demontarea separatoarelor, iar dispariția acestora a modificat complet condițiile de trafic și siguranța participanților la trafic. Mai mult, STB, adică proprietarul separatoarelor, nu a fost nici măcar informată.

📄 Ulterior afirmației primarului sectorului 4, am Solicitat, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, avizele și autorizațiile lucrărilor, primind numărul de înregistrare 73774/08.12.2022 la PS4. În ciuda insistențelor scrise și telefonice după depășirea termenului legal, PS4 a ales să încalce legea, iar la mai bine de jumătate de an distanță, încă nu am primit răspunsul. PS4 rămâne, din păcate, una dintre cele mai netransparente autorități locale cu care încercăm să interacționăm, răspunsurile venind întărziate, pe lângă subiect, sau ...nu vin deloc.

⚠️ Nu doar PS4 a ignorat apelul nostru, ci și conducerea Primăriei Generale, care nu a ieșit niciodată public cu o poziție oficială privind situația Șos. Olteniței, cu toate că este principalul păgubit și cu toate că am solicitat acest lucru în repetate rânduri.

🔴 Vedeți punctul nostru de vedere din decembrie 2022, precum și dovezile la care facem referire, aici: https://facebook.com/100070014202734/pos ... uHLm1zl/

⚠️ CEREM ÎNCĂ O DATĂ reinstalarea separatoarelor pe culoarul TRAM+BUS de pe Șos. Olteniței, pentru a crește siguranța, fluența și calitatea serviciului de transport public de pe această arteră vitală de circulație. Confruntați cu nepăsarea autorităților, nu putem decât să vă îndemnăm și pe voi, călătorii afectați, să solicitați același lucru către PS4 și PMB, pentru condiții de transport mai rapide și mai sigure.

Fotografii: Emilian Florea pe grupul Info Trafic Bucuresti si Ilfov.


Accident Sos Oltenitei 31.05.2023 poza1.jpeg (169.12 KB; downloaded 561 times)

Accident Sos Oltenitei 31.05.2023 poza2.jpeg (161.2 KB; downloaded 561 times)

Accident Sos Oltenitei 31.05.2023 poza3.jpeg (102.66 KB; downloaded 561 times)

Punctul in care a avut loc accidentul pe Sos Oltenitei.png (1.99 MB; downloaded 561 times)

 


Re: Delimitarea culoarului unic de pe Șos. Olteniței andreiiul

Sa speram ca gardurile vor reaparea dupa reasfaltatea Oltenitei. Intr-un raspuns primit in aplicatia PS4 mi-au transmis ca anul asta ar avea loc reasflatarea
"În cursul anului 2023 covorul asfaltic va fi înlocuit și marcajele vor fi refăcute conform proiectului avizat de Comisia Tehnică de Circulație. "
Intre timp PS4 a avut grija ca linia continua, ce separa sensurile de mers de pe culoar, sa dispara. Marcajele au fost sterse din iarna.

 


Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Petiții, luări de poziție, proiecte și solicitări realizate de Asociația „Metrou Ușor”  • 
Choose destination

Since our 2275 forum members have written 420380 posts in 5239 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use