Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

 

Topic: Accidente / incidente

4881 posts, 1273600 views
 
Go to page:  1  ... 316 317 318 319 320 321 322  ... 349
 
 

📖 Pagination options
Re: Accidente / incidente nokia2110

Am trimis sesizare.
Să vedem dacă primesc răspuns. Acum aflu şi eu unde e aria.
Acum 1 zi jumate (03 II) pe Bd. Chişinău a fost întreurptă circulaţia tramvaielor seara din cauza unui accident rutier. S-au buşit două maşini, una fiind destul de avariată.

 


Re: Accidente / incidente alchimistul

Nu prea se mai iau calatori pe retragere, din ce remarc in ultima vreme. Am descris recent o experienta pe retragerea lui 220, cand eram si cu sotia si baiatul si nu ne-a lasat sa calatorim de la Piata Rahova pana la Nasaud. Majoritatea busurilor nu o mai fac demult, vad ca s-a extrapolat si in cazul tramvaielor. Noile vagoane de pe 41 nici gand sa ia pe cineva de la Ghencea catre depoul Alexandria. Unii vatmani/soferi au tot avut, probabil, experiente neplacute cu cetateni "respectabili", gasti cu comportament demn de filmele cu "zombie" si asa sufera si calatorii corecti. Multumim STB si calatorilor civilizati

 


Re: Accidente / incidente bgd70

Eu la trolee si tramvaie nu am patit sa nu ma ia pe retragere, cu cateva exceptii. La autobuze in schimb, am observat ca nu opresc in statii. In 2021 cand am cerut un punct de vedere STB-ului au confirmat ca se iau calatori pe retragere.

 


Re: Accidente / incidente TrainWrecker

Singura linie pe care o mai iau de cand in cand pe retragere este linia 5 si vatmanii mereu opreau in statie si preluau calatorii.

 


Re: Accidente / incidente Chev Celios

Accesul si retragerea sunt "deplasari tehnice" nu "comerciale".  Iar ca sofer risti sa ai probleme daca Doamne Fereste se intampla un accident pe acces/ retragere.

 


Re: Accidente / incidente andrei11

Ai citit tu instrucţia de la << deplasări tehnice >> şi aşa scrie, că dacă ai accident ai probleme ?
Dacă în instrucţie scrie că eşti obligat să iei călători nu o să ai probleme.

 


Re: Accidente / incidente shoppy

Pai de aceea s-au facut afisajele cu "Se retrage la autobaza nustiucare" ca sa-l puna pe retragere, sa vada calatorii si sa-l ia daca le este util.
"Este clar ca trebuie sa se dea o circulara in care sa spuna ca sa se respecte circulara anterioara in care scria ca se iau calatori pe retragere."

 


Re: Accidente / incidente Media

Nici STV nu mai ia pe retragere. Sting lumini din salon, opresc afișajul și nu mai opresc. In schimb ii vezi in aplicație și stai și ii aștepți ca prostu in stație. Si ei trec in mare viteza pe langa tine și incearca sa ai contact vizual sa vadă ca le faci semn, ca dai din mâini.

 


Re: Accidente / incidente Chev Celios

Da am citit instructia si asa zice. Daca calatorul pateste ceva in caz de accident asigurarea nu il va despagubi pentru ca nu avea ce sa caute acolo.  Afisajele cu se retrage la autobaza nu stiu care sunt de ani de zile, de pe vremea RdS-urilor si DAF-urilor. Toata tampenia asta cu luatul calatorilor pe acces/retragere a aparut acum cativa ani cand se bagase si afisajele in care se zicea si pe ce artere face statii.  Ca sa intelegeti KM facuti pe acces/retragere sunt platiti diferit(mai putin) fata de km facuti pe comercial.  

 


Re: Accidente / incidente cosminduru

Este vorba totuși de comoditate mai mult decât de reguli. Șoferii și vatmanii nu dau ei doi bani pe reguli, în general nu trag în alveole, nu respectă timpii, intervalele, trec pe roșu, fumează la volan, se joacă pe telefon etc.  Hai să nu ne prefacem că fix la regula asta cu acces/retragere dau ei pe dinafară de corectitudine. Ei de fapt vor să ajungă mai repede la depou/autobază să se care acasă.

Dacă ar fi oameni cu puțin bun simț și empatie ar lua călători, mai ales că vorbim de ore de noapte de retragere când sunt câțiva călători care nici nu mai au alternative (poate doar pe radialele de la Unirii). Pe mine spre ex. m-a luat noaptea de curând un tramvai tehnologic, un Rathgeber, deci mai există și oameni normali și empatici.  Efortul de a lua pe retragere este minim, dar cum ziceam sunt egoiști și bagă scuza asta cu circulara, costul, vrăjeli.

 


Re: Accidente / incidente Dragos31

Am mai scris si in alt topic acum cateva luni pe baza aceleiasi probleme. Pe graficele de circulatie apar urmatoarele mesaje pentru soferi. Ultimul spune clar ca trebuie facute statii pe acces si retragere.

Grafic circulatie 178.jpg (280.04 KB; downloaded 1314 times)

 


Re: Accidente / incidente ikarus13

Pe itinerar scrie clar ca trebuie efectuate stațiile pe acces și retragere dar nu este alocat un timp pentru acest lucru.
Dau un exemplu exact pentru ca trec personal prin acest lucru.
Acces de la autobaza Giurgiului la Cora Pantelimon pentru schimbul 2: 45 de minute(102 si 104). În acest interval abia ai timp sa ajungi la capat la timp fără sa efectuezi stațiile. Pur și simplu ajungi de multe ori întârziat fără sa faci stații. Daca efectuezi toate stațiile regulamentar(pe lângă faptul ca durează mai mult pentru ca la aproximativ 90% din stații trebuie sa dai explicații călătorilor în legătură cu traseul pe care îl urmezi) ajungi întârziat și aproape toate turele se dau peste cap din cauza ta.

In legatura cu alveolele. Cum sa le efectuezi corect? În majoritatea cazurilor nu ai loc de mașinile parcate neregulamentar. Ba chiar în unele alveole sunt niște gropi de îți e mila pur și simplu de vehicul.

Trec soferii pe rosu? Pai ai zis ca trebuie sa respecte timpii. Daca soferul circula 100% regulamentar cu stațiile efectuate cum iti doresti, viteza de deplasare care sa nu pună în pericol siguranta pasagerilor, pietonilor, vehiculului și nu forțează uneori semafoarele iti spun eu sigur ca pe majoritatea liniilor nu se poate încadra la program.

Sunt soferi/vatmani care stau pe telefon și fumează în timpul cursei, asta clar nu e deloc normal.

Iar la treaba cu vor sa fuga mai repede acasă nu e chiar asa. Ai un program. Daca ajungi la depou/autobaza mult mai devreme/târziu trebuie sa dai niște explicații.

 


Re: Accidente / incidente cris_m

Eu as vrea sa stiu cine a gandit accesul de la Giurgiului tocmai la Cora Pantelimon pentru 102... Era chiar asa greu sa il gandeasca la CFR Progresul?

 


Re: Accidente / incidente Robert24

Nu cred ca se refera nimeni la accesele sau retragerile din timpul zilei, unde exista n optiuni.
Un exemplu concret poate fi o retragere la Giurgiului de la Cora, mi se pare absolut normal sa iei calatori, timpul total nu va creste cu mai mult de 10 minute...

 


Go to page:  1  ... 316 317 318 319 320 321 322  ... 349
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2279 forum members have written 420712 posts in 5243 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use