Transportul feroviar în RomâniaȘtiri, evenimente, discuții și documentații feroviare

 

Topic: ARF - Achizitia a 62 de rame electrice (RE-R/EMU)

217 posts, 65533 views
 
Go to page:  1  ... 10 11 12 13 14 15 16
 
 

📖 Pagination options
 • orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: ARF - Achizitia a 62 de rame electrice (RE-R/EMU) orex

O nouă prelungire la contractul de 4 miliarde lei pentru 62 de trenuri de scurt-parcurs : noul termen pentru depunerea ofertelor este 26 septembrie
Ministerul Transporturilor prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a prelungit până pe 26 septembrie termenul-limită pentru depunerea ofertelor la contractul de până la 4 miliarde lei pentru achiziția a 62 de trenuri noi de scurt-parcurs. Este o nouă prelungire la licitația lansată pe 16 mai și care avea termen inițial pentru depunerea ofertelor 4 iulie, așadar o întârziere de peste două luni și jumătate față de calendarul inițial cauzată și de clarificările/contestațiile pe care le-au depus companiile interesate.

 


 • orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: ARF - Achizitia a 62 de rame electrice (RE-R/EMU) orex

Licitația pentru 62 de trenuri electrice de scurt parcurs merge mai departe după ce CNSC a respins contestațiile Alstom, Pesa și Siemens.
Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor ( CNSC) a respins contestațiile companiilor Alstom, Pesa și Siemens la licitația Autorității pentru Reformă Feroviară pentru achiziția a 62 de trenuri electrice noi, de scurt parcurs. Licitația a fost lansată oficial la jumătatea lunii mai cu o valoare de 4 miliarde lei pentru trei loturi și avea termen inițial pentru depunerea ofertelor 4 iulie. După clarificări și contestații, noul termen pentru depunerea ofertelor este 6 octombrie, potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice. Deocamdată, Ministerul Transporturilor prin ARF a reușit să cumpere în primăvară 20 de trenuri electrice noi de lung parcurs, iar luna aceasta a semnat extensia de contract cu Alstom pentru alte 17 unități noi și o durată de mentenanță dublată la 30 de ani.

Alstom, Pesa (Polonia) și Siemens au solicitat Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor clarificări privind termenele de livrare sau modalitatea de calcul a sarcinii maxime pe osie și suspendarea procedurii de achiziție până la rezolvarea clarificărilor/contestațiilor, dar CNSC a respins toate cele trei plângeri ca nefondate : ,,Respinge, ca nefondate, cererile de suspendare a procedurii de atribuire, formulate de POJAZDY SZYNOWE PESA BYDGOSZCZ SA, SIEMENS MOBILITY SRL și ALSTOM TRANSPORT SA, în contradictoriu cu AUTORITATEA PENTRU REFORMĂ FEROVIARĂ. Împotriva ei se poate formula plângere, în termen de cinci zile de la comunicare.”- decizie CNSC.

 


 • orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: ARF - Achizitia a 62 de rame electrice (RE-R/EMU) orex

DERULAREA PROCEDURII DE ACHIZIȚIE RAME ELECTRICE REGIONALE
Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) informează că termenul pentru depunerea ofertelor în cadrul licitației pentru achiziția de rame electrice regionale (RE-R) a fost extins până la data de 12 octombrie.
Motivul prelungirii termenelor de depunere a ofertelor și a solicitărilor de clarificări derivă din necesitatea de a evita interpretări restrictive ale documentației și oferirea de șanse tuturor ofertanților interesați.
Licitațiile se fac pe principiul analizei costurilor pe întreaga durată de viață a materialului rulant și asigurarea funcționalității 100% a serviciului public de transport feroviar de călători. Prin urmare, ofertanții trebuie să propună solutiile tehnologice cele mai performante.
Echipa ARF, împreuna cu echipa de asistență BEI-Passa, face toate eforturile pentru a menține termenul de depunere pe 12 octombrie pentru a se evita, între altele, influențe inflaționiste majore asupra licitației, ținând cont de perioada prin care trece economia europeană.

 


Re: ARF - Achizitia a 62 de rame electrice (RE-R/EMU) Andrei98

AUTORITATEA PENTRU REFORMĂ FEROVIARĂ SUSPENDĂ LICITAȚIA PENTRU ACHIZIŢIA DE RAME ELECTRICE REGIONALE (RE-R)
Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) informează că, azi, 12 octombrie 2022, a suspendat procedura de achiziție a celor 62 rame electrice regionale RE-R, destinate transportului feroviar de călători pe rute suburbane și regionale, în urma publicării pe portalul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a soluției pe scurt în privința contestațiilor formulate pe procedură, respectiv: “admite contestația în parte și dispune remedierea”.

După publicarea deciziei CNSC, ARF va pune în aplicare măsurile dispuse, iar procedura de atribuire va fi reluată, în cel mai scurt timp, conform prevederilor legale.

  • PTMZ
 • Moderator forum
 • Posted:
 •  

Re: ARF - Achizitia a 62 de rame electrice (RE-R/EMU) PTMZ

Pe Club Feroviar se zvonește că ar fi vorba de oferte ale PESA și Alstom și (posibil) Siemens. Totuși, la cum e formularea, pare că se bazează doar pe faptul că aceștia trei au depus contestații:
Ofertele au fost depuse de PESA Polonia și Alstom Franța, nefiind la acest moment clar dacă o ofertă a venit și din partea producătorului german Siemens care recent a depus o contestația la licitație, la fel cu PESA și Alstom.

 


Re: ARF - Achizitia a 62 de rame electrice (RE-R/EMU) punmeister

PESA si Alstom sunt ofertantii pentru toate cele 3 loturi.

https://www.linkedin.com/posts/arf-autor ... _desktop

 


 • orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  


Go to page:  1  ... 10 11 12 13 14 15 16
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, evenimente, discuții și documentații feroviare  • 
Choose destination

Since our 2028 forum members have written 389599 posts in 4820 topics and 474 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use