Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Termoficare

876 posts, 146869 views
 
Go to page:  1  ... 57 58 59 60 61 62 63
 
 

📖 Pagination options
Re: Termoficare andrei11

Mircea G wrote here:
Cu toate astea , trebuie sa spun ca eu am apucat sistemul de termoficare care " duduia " de nu puteai pune mina pe calorifer fara sa ajungi la urgente !  .

Confirm, şi eu l-am apucat !

 


 • orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Termoficare orex

Baga aceeasi presiune in ”sistem” si temperatura, ca-n anii 70, acum, si sa vezi cum totul se transforma-n gheizere, in svaiterul asta subteran din Bucuresti, si nu numai! :no:
In ritmul acesta de inlocuire al retelei primare mai vorbim de calorifere care sa ”sfârâie” la ”Sfantu Asteapta”! :no:

 


 • Costin
 • Site Admin
 • Posted:
 •  

Re: Termoficare Costin

cris_m wrote here:
Ma bag si eu in seama, altii cum se incalzesc daca nu in mod individual? De exemplu in tari unde teoretic e mai rece (Austria, Elvetia, tarile din Scandinavia, Canada etc). Eu cel putin n-am auzit/vazut CET-uri pe la ei.

Norvegia: la casa cu radioatoare electrice,  pompe de caldura si seminee cu lemn (complementar). La bloc cu apa calda si caldura de la CET pe gunoi si biomasa (deseuri de la procesatorii de lemn). Gunoiul este sortat in asa fel incat ce se arde este gunoi din mancare generator de metan / biogaz. Biogazul in exces alimenteaza masinile de gunoi.

 


 • orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Termoficare orex

@cris_m
La pretul platit de unii dintre ei si tu ai sta ca-n Zanzibar acum! ;)


 


Re: Termoficare Mircea G

Grunberg wrote here:
Nu e vorba de economie de piata. E doar meteahna romaneasca a lipsei interesului pentru munca de intretinere.
.........

Le amesteci rau!
Problemele din sistemul de distributie se cunosteau din anii 80 si chiar Ceausescu  se gindea la distributie noua , moderna , pe galerii , cu posibilitate de remediere usoara . Asta stiu ca am participat la discutie , cu totul intimplator. Din pacate costurile mari au aminat o asa lucrare  si s-a sistat din motiv de " deranj '89" .
Apoi a venit economia de piata care a avut prim scop distrugerea si furtul . Asa a ajuns " termoficarea " in economia de piata , cu plata comunista subventionata . Rezultatul este asta de azi . Dezastru!
Daca sistemul ar fi fost intretinut , dar si platit serviciul la valoarea reala de catre beneficiari , azi functiona " ceas " . Asa , beneficiarii au acceptat ce-au primit , fara drept de apel si cuvint , deoarece de zeci de ani primesc pomana .
Sa fi platit cum se plateste azi energia de catre cetatenii liberi ! puteau emite pretentii , puteau avea contracte serioase , puteau .... dar nu pot . Daca plateau corect , acum aveau .
............
@ AdrianC
"O centrala de apartament polueaza intr-un an cat o masina intr-un an. "
..........
Asta este la " fun " banuiesc !? Ai idee ce randament are o centrala pe gaz si cam cit functioneaza intr-o zi ????
...si afla ca pina AZI nu exista nimic mai rentabil . Nimic. Cum ai adus in discutie poluarea si ca supara noxele ....offf, ce sa spun , imi doresc sa se ajunga la mult discutatul proiect de stabilire a amprentei personale de carbon  cu taxe  personale . Atunci distractia va fi mare , caci multi " verzi " se vor dovedi cam maro cind lli se vor lua in calcul toate aspectele vietii . Efect de bumerang!

 


 • essco
 • Membru Bronze
 • Posted:
 •  

Re: Termoficare essco

Grunberg wrote here:
Ai prieteni din astia in Bucuresti? :) Unde locuiesc? ca in Militari sigur nu.
Eu mi-am pus din proprie initiativa robinete termostatate, exact in ideea de a preveni risipa. Erau numai un pic mai scumpe decit cele simple dar s-au dovedit deocamdata inutile. Nu am ajuns in situatia de a-mi fi prea cald.

La fel si eu, am pus in vara asta termostatati, programabili. deocamdata degeaba, pentru ca caloriferele sunt caldute.

 


Re: Termoficare Grunberg

MirceaG, eu le amestec?! Ca fapt divers, ce legatura are economia de piata cu termoficarea si cu prefectura? Nici macar nu a fost privatizata, e tot proprietate de stat, adminstrata de stat.

 


Re: Termoficare Mircea G

La preturi " capitaliste " cu plata socialista .

 


Re: Termoficare Grunberg

Noi pe Iuliu Maniu de peste o saptamina stam intr-un mare frig. Am reusit sa aflu de la dispecerat ca e din cauza celebrei conducte preizolate instalate in anul 2000 pe mijlocul bulevardului. Nu ma asteptam (si, ziceau, nici ei) sa plesneasca tocmai ea. intr-adevar sint doua excavatii, una in intersectia Apusului cu Iuliu Maniu, alta mai la vest catre autogara, pe spatiul verde median.

Conductele respective sint ingropate direct intr-un pat de nisip, nu instalate in canivouri. Asta stiu precis pentru ca am observat personal instalarea lor. Foarte interesant, deduc din ce imi spunea ca nu exista sau nu mai e functional sistemul de detectie si localizare a defectiunilor. Au sapat unde rabufnise apa si - surpriza - gaura nu era acolo. Acolo doar reusise sa iasa prin izolatia din material plastic.

Cu numai 5 ani inainte (‘94-‘95) inlocuisera inca o data o buna parte din magistrala. Atunci traseul tevilor era altul: sub trotuarul sudic la bd. Iuliu Maniu, tehnologie clasica cu canivouri, teava simpla cu izolatie de vata de sticla+carton bituminat+sirma. Le-au inlocuit 1:1 ca dupa numai 5 ani sa le scoata din uz si sa vina cu varianta actuala, pe sub scuarul median.

 


Go to page:  1  ... 57 58 59 60 61 62 63
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 1992 forum members have written 385033 posts in 4731 topics and 457 subforums.

 

© 2009 - 2022 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use