Totul despre transporturi şi infrastructura adiacentăTransport aviatic

 

Topic: Aeroportul Internațional Craiova [CRA/LRCV]

2 posts, 273 views
  • orex
  • Membru Silver
  • Posted:
  •  

Aeroportul Internațional Craiova [CRA/LRCV] orex

S-a semnat contractul de 100 milioane euro prin care Aeroportul Internaţional Craiova va fi extins şi modernizat
Conducerea Aeroportului Internaţional din Craiova a semnat, miercuri, contractul de proiectare şi execuţie lucrări pentru proiectul de 100 milioane euro prin care acest aeroport va fi extins şi modernizat, conform Agerpres.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, a declarat că prin această investiţie zona Aeroportului din Craiova va deveni un adevărat pol de dezvoltare pentru întreaga regiune Sud-Vest Oltenia.

"Este un contract de finanţare pentru extinderea şi dezvoltarea Aeroportului din Craiova, contract semnat în decembrie 2021, de aproape 100 milioane euro, care aduce o nouă perspectivă atât pentru aeroport, cât şi pentru judeţ şi întreaga zonă. Toată zona aeroportului este un adevărat pol de dezvoltare economică. Aici avem o serie de investiţii, printre care şi o investiţie pentru un terminal intermodal de cargo şi transport de marfă. Este primul aeroport din România care a accesat fonduri prin POIM, iar acest contract este cel mai mare contract ca valoare derulat în acest moment de CJ Dolj. Mă bucur că licitaţia a mers foarte repede, au candidat firme importante, au depus oferte, care au fost analizate la virgulă şi a câştigat această asociere după câteva luni de licitaţie, nu după ani, aşa cum se întâmplă uneori, din cauza contestaţiilor şi a proceselor. De altfel, aşa ar trebui să meargă tot ce înseamnă licitaţie într-o ţară europeană, nu doar din fonduri europene, ci şi din fonduri locale", a spus preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.
Contractul face parte din proiectul "Extinderea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Craiova", proiect finanţat în cadrul Axei Prioritare nr. 2 - Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Obiectiv specific 2.3 - Creşterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor, Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020, cu o valoare totală de 479.273.902,31 lei inclusiv TVA, din care cofinanţare UE 280.518.150,47 lei fără TVA.
Proiectul este co-finanţat de Consiliul Judeţean Dolj, care este şi proprietarul Aeroportului Internaţional din Craiova.
Licitaţia a fost cîştigată de Asocierea Construcţii Erbaşu + Grup Primacons + Vahostav - SK, AS, prin lider Construcţii Erbaşu.
Contractul prevede servicii de proiectare, servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuţie a lucrărilor (inclusiv fazele determinante şi modificări ale proiectului dacă este cazul) şi execuţia lucrărilor.

 


  • Gabi23
  • Site Admin
  • Posted:
  •  

Re: Aeroportul Internațional Craiova [CRA/LRCV] Gabi23

Au fost demarate lucrările:
Aeroport Craiova Erbașu.png (27.07 KB; downloaded 109 times)
Aeroport Craiova Erbașu_001.jpg (477.62 KB; downloaded 109 times)
Aeroport Craiova Erbașu_002.jpg (593.68 KB; downloaded 109 times)
Aeroport Craiova Erbașu_003.jpg (502.41 KB; downloaded 109 times)
Aeroport Craiova Erbașu_004.jpg (723.21 KB; downloaded 109 times)

 


Home page  • 
Parent forum: Transport aviatic  • 
Choose destination

Since our 1992 forum members have written 385033 posts in 4731 topics and 457 subforums.

 

© 2009 - 2022 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use