Regiunile RomânieiMoldovaJudețul Galați

 

Topic: Stiri, noutati, perspective

294 posts, 151455 views
 
Go to page:  1  ... 15 16 17 18 19 20 21
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Stimați călători,

Vă informăm că, în urma reluării lucrărilor din cadrul proiectului pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare în cartierul Barboşi, autobuzele repartizate la traseul 31, pe sensul de mers Barboși – Micro 19, vor avea capăt de linie în dreptul Bisericii Sf. Nectarie.

Precizăm că, această modificare se va menține pe toată perioada de derulare a lucrărilor de extindere rețea de apa și canalizare.

Vă mulțumim pentru înțelegere.

Sursa: Transurb Galați

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Societatea Transurb S.A. anunță că, în data de 24 ianuarie 2022, în intervalul orar 13:30 – 14:30, circulația rutieră va fi restricționată pe strada Domnească, pe tronsonul cuprins între strada Vasile Alecsandri și strada Cezar, în vederea bunei  desfășurări a  manifestărilor dedicate Zilei Unirii Principatelor Române.

Astfel, traseul de troleibuz 102 (Micro 19 – Parc CFR) va avea capăt de linie în Centru (Str. Domnească – Str.Brigadierilor – Str. Nicolae Bălcescu), urmând apoi itinerariul obișnuit.

Autobuzele repartizate la traseul 105 ( Micro 19 – Grădina Publică) vor circula deviat pe Str. Domnească – Str. Basarabiei – Str. Traian – Spitalul Militar și retur.

Autobuzele care vor circula pe traseul 26 vor fi deviate pe Str. Gării – Str. Basarabiei – Str. Traian – Bariera Traian – urmând traseul stabilit și retur.

Vă mulțumim.

Sursa: Transurb Galați

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

În viitorul pe termen mediu, se dorește achiziția de noi autobuze și troleibuze:
Probabil, într-un viitor foarte apropiat, nu mai departe de un an, un an și jumătate, veți mai vedea minimum încă 40 de autobuze și cred că încă 10-15 troleibuze și în felul acesta acoperim întreaga flotă a celor de la Transurb cu mijloace de transport noi și moderne.

Sursa: Viața liberă

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Cu tot ce se lucreaza acum, va fi linia din Galati -cea pe care se va circula cu cele 3 trasee- integral reabilitata? Daca nu, cat ramane?

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Mai rămâne doar linia spre Combinat, dar aceasta e în conservare.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Inseamna ca e 100% (fara linia in conservare). Bravo lor.

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Începând din 11 martie 2022, pe bulevardul 1 Decembrie 1918 se vor derula lucrări de curățare și întreținere a căii de rulare a tramvaielor, precum și probe în vederea reluării circulației acestor mijloace de transport, anunţă Primăria Galaţi.

"Pentru buna derulare a acestor operațiuni, facem apel către toți conducătorii auto să nu mai staționeze mașinile pe calea de rulare a tramvaielor.

Acțiunile sunt necesare întrucât ne dorim reluarea circulației tramvaielor traseului 39, începând de la 1 aprilie 2022, într-o primă etapă din Micro 19 până la Piața H.M. Berthelot și retur”, transmite administraţia locală.

Sursa: Viața Liberă

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Reluarea circulației  tramvaielor pe traseul 39

Stimați călători,

Vă informăm că, începând cu data de 1 aprilie 2022, se va relua circulația tramvaielor pe traseul 39. În primă etapă, acestea vor circula de la capăt traseu Micro 19 până la Piața H.M. Berthelot (Micro 40) și retur.

Transferul călătorilor pe segmentul  Piața H.M. Berthelot ( Micro 40) – Cimitirul Israelit și retur  se va efectua cu autobuze care vor circula cu o frecvență de 20 de minute.

Sursa: Transurb Galați

 


Re: Stiri, noutati, perspective deprodio

"Astăzi, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local figurează noi proiecte privind achiziția a 22 de autobuze electrice, 10 tramvaie, 5 troleibuze și 6 microbuze nepoluante."
https://www.gazetagalatiului.ro/noi-inve ... ZutYL6AU
Ar fi perfect ca cele 5 troleibuze sa aibe autonomie pentru a putea circula pe traseul 9 :roll:

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

La fel ca la Brăila, întrebarea se pune dacă acele 10 tramvaie vor fi licitate separat sau e vorba de finanțare pentru cele de la PESA (sau Astra, deși aici acordul-cadru e foarte probabil expirat de ceva vreme).

 


Re: Stiri, noutati, perspective deprodio

Ar putea Ministerul Dezvoltarii sa predea licitatiile cu castigatorul aferent,fiecarui municipiu pentru a gasi surse de finantare?

 


Re: Stiri, noutati, perspective deprodio

"Începând de luni, 9 ianuarie 2023, se va relua circulația tramvaielor pe traseul 44 (Comat - Piața Centrală), traseu ce va fi asigurat cu două tramvaie având o frecvență de 30 de minute, anunță Primăria Galați. Totul este posibil în urma modernizării străzilor Traian Vuia, Henri Coandă, George Coșbuc (tronson strada Henri Coandă - strada Alexandru Măcelaru).

Totodată, vor surveni și următoarele modificări în programul de transport public, precizează Primăria:

- se va modifica capătul traseului 39, din Micro 40 la Comat. Traseul va fi asigurat cu șase tramvaie cu o frecvență de 10 minute;

- pe relația Comat - Bariera Traian - Cimitir Israelit, transportul va fi asigurat cu două autobuze, cu o frecvență de 20 de minute;

- se vor desființa traseele de autobuz 17 și 36, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 416/29.06.2022.

- stațiile „Baia Comunală", amplasate pe strada Basarabiei, care deserveau doar traseul de autobuz 36 se vor anula."

https://www.viata-libera.ro/eveniment/19 ... dX_eo2_Y

 


Re: Stiri, noutati, perspective Pavlov195

Parc și bază de atletism, în locul autobazei Transurb

Conform declaraților primarului municipiului Galați la emisiunea "Ediție specială" difuzată de către Pro Lider FM, se are în plan mutarea autobazei Transurb pe Str. Macului, în locul actualei locații urmând să apară un parc și o bază sportivă pentru atletism.

Un parc și o bază de atletism, acestea sunt planurile primarului Ionuț Pucheanu pentru zona pe care momentan o ocupă autobaza Transurb. Pentru relocarea acesteia a fost atribuit, în luna februarie un contract de proiectare, în valoare de 220.000 de lei fără TVA. Misiunea firmei Genymar 2008 SRL, care a câștigat contractul oferind „cel mai bun raport calitate-preț”, este aceea de a realiza studiul de fezabilitate.

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, își dorește relocarea autobazei Societății Transurb de pe bulevardul Coșbuc pe strada Macului, pentru regenerarea urbană a zonei pe care o ocupă în prezent.

„Odată eliberată zona aceasta pe care momentan o ocupă Transurb – vorbim despre niște hectare multe – ne dorim ca jumătate din ea să o transformăm într-un parc. Iar cealaltă jumătate, într-un hub, o bază sportivă pentru atletism, acoperind toată plaja de sporturi în zona atletismului. În acest sens am avut o discuție cu campionul nostru la seniori de această dată, domnul Paul Găvănescu”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu în emisiunea „Ediție Specială”, la Pro Lider FM.

Pentru a nu fi înțeles greșit, edilul-șef a ținut să precizeze că nu se va construi un stadion, ci doar o bază de antrenament care să aibă și gradene, care să poată găzdui, totuși, o etapă europeană, locală, națională.

„Pentru cei care se întreabă, cel mai bun exemplu – cel puțin pentru mine - este stadionul pe care îl au cei de la Buzău. Mie, personal, îmi place foarte mult. E o investiție care nici măcar nu a fost extraordinar de mare, dar e nevoie de această investiție la Galați pentru că am dat campioni la atletism și cel mai probabil vom mai da”, declara primarul cu ceva timp în urmă pentru Radio România Actualități.

„Iar cealaltă bucată de teren va fi un parc în adevăratul sens al cuvântului, care să deservească toată zona respectivă, care nu are așa ceva și este înțesată - slavă cerului! - de mii și mii de oameni care locuiesc acolo. Cine nu-și dorește să locuiască mai aproape de un parc sau de o zonă unde să poată face sport?”, a spus Ionuț Pucheanu.

Edilul-șef crede că în programul operațional regional viitor ar putea exista banii necesari pentru un astfel de proiect de relocare a Transurb și regenerare urbană.

Deocamdată, autoritățile așteaptă studiul de fezabilitate pentru reamenajarea terenului propus spre relocare, în funcție de fluxurile tehnologice care urmează să se desfășoare pe acest amplasament si de dotările necesare în viitor.


Sursa articolului - Viața Liberă
Disponibil la: https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/212107-parc-si-baza-de-atletism-in-locul-autobazei-transurb

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Stimați călători,

     Primăria municipiului Galați informează că începând de sâmbătă, 1 iunie 2024, se va înființa Traseul de autobuz 43, care va asigura temporar transportul călătorilor din zona (Liceul nr. 9 - Căminele “Combinatului”), până la modernizarea căii de rulare a tramvaiului pe al doilea tronson al Bulevardului Siderurgiștilor.
    Traseul va fi următorul: Piața Energiei - str. Siderurgiștilor (Combinatului) - str. Pictor Isser  - str. Nicolae Deleanu - Cămine Combinat (și retur).
Stații vor fi la: Piața Energiei, Liceul nr. 9 (pe ambele sensuri), Cămine Combinat.
      Acest traseu va fi asigurat cu un autobuz tip Karsan și va avea o frecvență de 30 minute.
      Prima plecare de la Cămine va fi la ora 05:00 și ultima de la Piața Energiei la ora 22:00.
      Programul complet de transport cu toate orele de plecare de la capetele de traseu și stațiile intermediare va putea fi consultat pe site-ul operatorului de transport SC Transurb SA.

Sursa: Facebook - Transurb Galati - https://www.facebook.com/transurbgl

 


Go to page:  1  ... 15 16 17 18 19 20 21
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Galați  • 
Choose destination

Since our 2318 forum members have written 423898 posts in 5275 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use