Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov

 

Topic: Săptămâna Europeană a Mobilității în București

22 posts, 1449 views
 
Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
 • cris_m
 • Moderator forum
 • Posted:
 •  

Săptămâna Europeană a Mobilității în București cris_m

În cadrul acestui topic se vor posta reportajele foto și video realizate cu ocazia evenimentului desfășurat în perioada 16-22 septembrie 2022 în capitală.

 


 • cris_m
 • Moderator forum
 • Posted:
 •  

Re: Săptămâna Europeană a Mobilității în București cris_m

Surprize și premii din partea TPBI pentru utilizatorii transportului public, în Săptămâna Europeană a Mobilității

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) le-a pregătit mai multe premii și surprize utilizatorilor transportului public din regiune, cu ocazia evenimentului „Săptămâna Europeană a Mobilității”, care are loc în perioada 16-22 septembrie 2022, tema din acest an fiind „Better Connections”.

Municipiul București participă la inițiativa anuală organizată de Comisia Europeană atât prin proiecte ale Primăriei Capitalei, cât și ale TPBI.

Mobility Expo

În weekendul 17-18 septembrie (orele 10.00-18.00), la intrarea din Piața Charles de Gaulle a Parcului Regele Mihai I, TPBI va organiza „Mobility Expo” – un eveniment care informează publicul despre proiectele de mobilitate inițiate și aflate în curs de dezvoltare la nivelul Regiunii București – Ilfov. La expoziție, atât cei mici cât și adulții vor putea admira produsele și serviciile oferite de diverși actori de pe scena regională a transportului public, inclusiv cel alternativ.

Tinerii și copiii vor fi cu siguranță atrași de vehiculele, echipamentele și efectivele de câini și de cai ale Jandameriei Române, care vor fi prezentate în cadrul evenimentului „Mobility Expo”. Astfel, cei mici vor avea ocazia să îmbrace vestele, să probeze căștile, scuturile și celelalte echipamente folosite în misiuni, să cerceteze vehiculele și să pornească semnalele acustice și vizuale, dar și să admire câteva exemplare din efectivele de câini și cai din dotarea Jandarmeriei.

Polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere le vor explica copiilor și tinerilor cum să circule corect pe drumurile publice și să evite astfel accidentele. În acest sens, într-un autobuz din dotarea brigăzii, vor fi prezentate diverse situații și imagini și vor rula filme de scurt metraj cu un conținut educativ. În plus, vizitatorii vor putea admira în detaliu motocicletele folosite de polițiști în diverse acțiuni.

Green Line

Sâmbătă, 17 septembrie, și duminică, 18 septembrie, între orele 10.00-18.00, TPBI va înființa trasee speciale de autobuz, denumite „Green Line”, care vor avea stații în principalele puncte de interes din Capitală și în zonele adiacente parcurilor, dar și în diferite puncte cu atracții turistice din Județul Ilfov: Palatul Mogoșoaia, Muzeul Atelier din Piscu, Mănăstirea Cernica, Mănăstirea Pasărea, Mănăstirea Vlad Țepeș. Autobuzele vor purta inscripția „Green Line” și vor circula pe următoarele trasee:

Linia 700: Parcul Regele Mihai I – Parcul Izvor – Parcul Tineretului – Parcul Alexandru Ioan Cuza – Parcul Tei – Parcul Regele Mihai I, cu opriri în stațiile Piața Drumul Taberei, Pod Izvor, Colegiul Național Gheorghe Șincai (Parcul Tineretului), Șoseaua Câmpia Libertății, Bd. Lacul Tei, Parcul Regele Mihai I;
Linia 701: Parcul Regele Mihai I – Parcul Mogoșoaia – Palatul Brâncovenesc – Parcul Regele Mihai I, cu opriri în stațiile Parcul Mogoșoaia, Palatul Brâncovenesc, Parcul Regele Mihai I;
Linia 702 – Parcul Regele Mihai I  – Therme – Mănăstirea Vlad Tepeș – Muzeul Atelier Școala de la Piscu – Mănăstirea Vlad Tepeș – Parcul Regele Mihai I, cu opriri în stațiile Therme București, Primăria Balotești (ambele sensuri), Mânăstirea Părinților Carmelitani Desculți (ambele sensuri), Snagov Centru (ambele sensuri), Biserica Gruiu (ambele sensuri), Mânăstirea Vlad Țepeș (ambele sensuri), Fermei (ambele sensuri), Piscu Muzeu Atelier (ambele sensuri), Parcul Regele Mihai I;
Linia 703 – Parcul Regele Mihai I – Mănăstirea Pasărea – Mănăstirea Cernica – Parcul Regele Mihai I, cu opriri în stațiile Gheața, Moara Domnească Centru, Găneasa, Mânăstirea Pasărea, Ștrandului (ambele sensuri), Mânăstirea Cernica, Bucur Obor, Parcul Regele Mihai I.

Concursuri

„TPBI GO!” –  În perioada „Săptămânii Europene a Mobilității” (16-22 septembrie), TPBI va lansa mai multe concursuri, printre care „TPBI GO!”. Acesta se va desfășura în perioada 17-18 septembrie și urmărește încurajarea publicului, în special a tinerilor, să utilizeze transportul public și cel alternativ, nepoluant. Câștigătorii concursului vor fi desemnați prin tragere la sorți și vor primi abonamente de călătorie cu mijloacele de transport în comun și trotinete. Pentru înscriere în concurs, ei vor trebui să scaneze un cod QR care va fi afișat în vehiculele de pe liniile „Green Line”. Cei care vor scana toate cele patru coduri de pe cele patru linii vor avea mai multe șanse de câștig.

„Fotografii – Transportul public din București și Ilfov” – O altă surpriză pregătită de TPBI este concursul pentru pasionații de fotografie și transport public și alternativ, „Fotografii – Transportul public din București și Ilfov” care se va desfășura pe tot parcursul campaniei „Săptămâna Europeană a Mobilității” (16-22 septembrie). Cele mai bune poze vor fi utilizate în viitoarele campanii de promovare a transportului public realizate de TPBI, iar câștigătorii concursului vor primi calendare de perete care conțin fotografiile trimise de ei pentru concurs.

„Quiz – Transportul public din București și Ilfov” – Nu în ultimul rând, TPBI a pregătit și un concurs online cu premii „Quiz – Transportul public din București și Ilfov”, care se va desfășura pe site-ul propriu www.tpbi.ro, iar cei care vor răspunde corect vor fi primi vase izolate termic pentru băuturi calde sau reci (tip termos), stick-uri de memorie și baterii externe pentru telefoanele mobile.

Ziua Porților deschise

O altă acțiune oferită de TPBI în cadrul „Săptămânii Europene a Mobilității” este „Ziua Porților Deschise”, care va avea loc în ziua de 17 septembrie 2022, între orele 09.00 și 15.00. În această perioadă, publicul va avea acces în depoul de tramvaie Dudești al STB SA și la Muzeul STB.

La Depoul Dudești, publicul va putea vizita unitatea de exploatare și va putea afla modul de funcționare a diferitelor subansamble ale tramvaielor. Participanții la eveniment vor putea admira diferite modele de tramvaie de epocă și vor efectua un tur al depoului cu unul dintre aceste vagoane.

Tot în ziua 17 septembrie, între orele 9.00-15.00, Muzeul STB va fi deschis pentru cei care doresc parcurgerea unei scurte incursiuni în istoria transportului în comun din București și în activitatea lucrătorilor din transportul public.

Plimbare cu tramvaiul de epocă

Duminică, 18 septembrie, între orele 09.00 și 14.00, pasionații tramvaielor se vor putea plimba cu un model de epocă pe traseul: Depoul Dudești – Piața Hurmuzachi – Bucur Obor – Depoul Victoria – Lizeanu – Piața Sf. Gheorghe și retur.

Pe traseele speciale „Green Line”, cât și la plimbarea cu tramvaiul de epocă, sunt valabile toate titlurile de călătorie din oferta tarifară a TPBI.

„Săptămâna europeană a mobilității” reprezintă o inițiativă a Comisiei Europene, prin care, în aceeași perioadă, în fiecare an, se încearcă găsirea de soluții inovatoare la problemele actuale de mobilitate urbană. Bazându-se pe succesul „Zilei internaționale fără mașini”, inițiată în Franța în anul 1998 și marcată anual în ziua de 22 septembrie, „Săptămâna europeană a mobilității” a fost lansată la 19 aprilie 2002, la Bruxelles, fiind în prezent susținută de Direcția Generală Mobilitate și Transport a Comisiei Europene. Evenimentele desfășurate în cadrul acestei campanii au scopul de a-i încuraja pe cetățenii europeni să încerce și alte mijloace de transport decât cele personale și să promoveze dezvoltarea unui transport urban durabil.

Sursa: TPBI

 


 • cris_m
 • Moderator forum
 • Posted:
 •  

Re: Săptămâna Europeană a Mobilității în București cris_m

În cazul evenimentului „Porți deschise”, în incinta depoului Dudești au fost expuse tramvaiele istorice și două tramvaie actuale, un CH-PPC și un Bucur LF. De asemenea, au fost expuse elemente constructive regăsite pe acestea: două boghiuri (tip V3A și LF), un pantograf Schunk, partea mecanică a controller-ului, partea de control a tracțiunii și nou-sositele cricuri hidraulice pentru tramvaiele Astra Imperio.
Evenimentul s-a bucurat de mulți vizitatori, de toate vârstele, chiar dacă s-a încheiat cu aproape 2 ore înaintea orei comunicate oficial...
DSC_0520.jpg (536.25 KB; downloaded 1162 times)
DSC_0566.jpg (564.61 KB; downloaded 1162 times)
DSC_0567.jpg (558.1 KB; downloaded 1162 times)
DSC_0606.jpg (519.98 KB; downloaded 1162 times)
DSC_0607.jpg (585.53 KB; downloaded 1162 times)
DSC_0580.jpg (578.52 KB; downloaded 1162 times)
DSC_0602.jpg (596.76 KB; downloaded 1162 times)
DSC_0620.jpg (588.42 KB; downloaded 1162 times)
DSC_0627.jpg (430.48 KB; downloaded 1162 times)

 


 • cris_m
 • Moderator forum
 • Posted:
 •  

Re: Săptămâna Europeană a Mobilității în București cris_m

Continuare

DSC_0537.jpg (488.83 KB; downloaded 1149 times)
DSC_0539.jpg (394.47 KB; downloaded 1149 times)
DSC_0540.jpg (424.67 KB; downloaded 1149 times)
DSC_0541.jpg (390.36 KB; downloaded 1149 times)
DSC_0551.jpg (372.82 KB; downloaded 1149 times)
DSC_0552.jpg (429.82 KB; downloaded 1149 times)
DSC_0553.jpg (420.96 KB; downloaded 1149 times)
DSC_0544.jpg (449.8 KB; downloaded 1149 times)
DSC_0543.jpg (439.82 KB; downloaded 1149 times)
DSC_0550.jpg (503.37 KB; downloaded 1149 times)

 


 • cris_m
 • Moderator forum
 • Posted:
 •  

Re: Săptămâna Europeană a Mobilității în București cris_m

Și câteva cadre cu harta și orarul liniilor 70x, materiale informative cu ocazia evenimentului și autobuzul 7087 deservind linia 700 pe care le-am surprins în cartierul Titan, mai exact pe strada Constantin Brâncuși.
DSC_0664.jpg (529.52 KB; downloaded 1138 times)
DSC_0665.jpg (441.31 KB; downloaded 1138 times)
DSC_0666.jpg (391.11 KB; downloaded 1138 times)
DSC_0684.jpg (531.04 KB; downloaded 1138 times)
DSC_0685.jpg (510.4 KB; downloaded 1138 times)

 


Re: Săptămâna Europeană a Mobilității în București lykkelig.

Vin și eu cu poze cu 7093
Terminal Parc Regele Mihai I
DFDFEB4E-3108-403C-88D4-122C77F05708.jpeg (993.82 KB; downloaded 1084 times)
Stația Sos Câmpia Libertăți
DEF81B06-FFE4-46B4-A86E-1140FEA29BF2.jpeg (1.66 MB; downloaded 1084 times)

 


Re: Săptămâna Europeană a Mobilității în București Andrei98

Dupa ce incompetentii de la  TPBI au anuntat un program pentru ziua portilor deschise mai lung decat in realitate si azi au dat- o in bara cu  programul plimbarilor cu tramvaiul de epoca. In program era trecut pana la ora 14 si in realitate la 12:20 in Dudesti nu mai voiau sa continue.

 


 • cris_m
 • Moderator forum
 • Posted:
 •  

Re: Săptămâna Europeană a Mobilității în București cris_m

Andrei98 wrote here:
[...] la 12:20 in Dudesti nu mai voiau sa continue.

Ti-ai identificat singur cauza problemei.  :mrgreen:

 


Re: Săptămâna Europeană a Mobilității în București WT_fan06

Postare de pe pagina de Facebook Bună dimineața, București

O grămadă de oameni, și adulți, și copii, și puști, păcăliți și dezamăgiți. Călătoriile cu tramvaiul de anii '60-'70 fuseseră anunțate până la ora 14, azi, dar la 12:20, vagonul ajuns la Depoul Dudești pentru ultima tură a zilei ne-a anunțat că nu mai face alta, pe mentalitatea ceaușistă "Șefu' a zis" și pe cea de capitalism sălbatic "Nu-i plătește nimeni omului încă o oră de muncă". A fost nevoie de insistențele câtorva părinți și copii, un sfert de oră, pentru ca în cele din urmă să vină soluția și să respecte ce au promis.
Peștele de la cap se-mpute. ;) Iar una dintre legile psihologiei organizaționale personalitatea conducătorului, a "șiefului" se imprimă asupra funcționării instituției/organizației și a angajaților. Angajați rigizi, speriați, resemnați, comozi.

Mulțumim oamenilor corecți care insistă!

Organizatori:
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pt Transport Public București Ilfov
Societatea de Transport București - STB SA
Primăria Municipiului Bucureşti
Consiliul Judetean Ilfov
#mobilityweek

Același lucru s-a întâmplat și cu o zi înainte, când obloanele depoului Dudești au fost trase "spontan".

 


Re: Săptămâna Europeană a Mobilității în București virgil23

Vin si eu cu un video de la depoul Dudesti! :) 


 • shoppy
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Săptămâna Europeană a Mobilității în București shoppy

Ce-i mai laudau unii ca sunt pasionati de meserie, pai cand iti intra copii pe poarta si poti sa ii distrezi sau sa le explici, atunci se vede diferenta dintre pasionati adevarati si ciubucari de orice ocazie.

 


Re: Săptămâna Europeană a Mobilității în București virgil23

Că tot se vorbește de plimbarea cu tramvaiul de epocă(care a fost un fiasco total, nu stiam ca aglomeratia de epocă face si ea parte din plimbare), las o poză cu 6001 de la Piața Sf. Gheorghe și un mic video din timpul evenimentului.
37D3D57D-2E98-4670-B646-96D71B603437.jpeg (1006.19 KB; downloaded 403 times) 


 • FabiM
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Săptămâna Europeană a Mobilității în București FabiM

Si de la mine cateva cadre, putin mai tarziu, dar ca o adaugare la pozele lui @cris_m .
DSC_9806.jpg (1.68 MB; downloaded 188 times)
DSC_9802.jpg (1.93 MB; downloaded 188 times)
DSC_9804.jpg (1.71 MB; downloaded 188 times)
DSC_9807.jpg (1.6 MB; downloaded 188 times)
DSC_9808.jpg (1.55 MB; downloaded 188 times)
DSC_9815.jpg (1.83 MB; downloaded 188 times)
DSC_9810.jpg (1.89 MB; downloaded 188 times)
DSC_9811.jpg (1.92 MB; downloaded 188 times)
DSC_9812.jpg (1.98 MB; downloaded 188 times)
DSC_9813.jpg (1.62 MB; downloaded 188 times)

 


 • FabiM
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Săptămâna Europeană a Mobilității în București FabiM

Continuare...
DSC_9816.jpg (1.9 MB; downloaded 170 times)
DSC_9817 2.jpg (1.85 MB; downloaded 170 times)
DSC_9820.jpg (1.23 MB; downloaded 170 times)
DSC_9831.jpg (1.85 MB; downloaded 170 times)

Purtator Bucur LF si detalii
DSC_9862.jpg (1.73 MB; downloaded 170 times)
DSC_9863.jpg (1.63 MB; downloaded 170 times)
DSC_9864.jpg (1.74 MB; downloaded 170 times)

+ Boghiu V3A.
DSC_9865.jpg (1.52 MB; downloaded 168 times)
DSC_9866.jpg (1.63 MB; downloaded 168 times)

 


 
Go to page:  1 2
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 1959 forum members have written 379778 posts in 4611 topics and 454 subforums.
Within the past 24 hours there were 182 registered members online who wrote 83 posts.

 

© 2009 - 2022 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use