Parent forum: Județul Brașov

 

Topic: Zona Metropolitană Brașov - transport public integrat

94 posts, 26257 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7
 
 

📖 Pagination options
 • shoppy
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Zona Metropolitană Brașov - transport public integrat shoppy

Pentru Brasov - Predeal biletul se plateste la sofer?

 


Zona Metropolitană Brașov - transport public integrat Andrei Andraș

Dacă urci din Brașov îl iei de la casieria capătului de linie Roman, în rest, da, plătești și primești de la șofer bilet cu două călătorii.
IMG.jpg (50.66 KB; downloaded 1781 times)

 


Zona Metropolitană Brașov - transport public integrat Andrei Andraș

Comunicat de presă

În ședința Adunării Generale a Asociației Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov din 18.03.2022, s-a aprobat prin Hotărârea AGA nr. 6 „Programul-pilot de integrare tarifară în Zona Metropolitană Brașov” pentru transportul public local de persoane, efectuat prin curse regulate de operatorul de transport regional SC RATBV SA - experimental, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu data de 1.04.2022.

Aceasta vizează crearea unor noi titluri integrate de călătorie, precum „Abonament lunar metropolitan” și „Abonament anual metropolitan”, valabile pe toate liniile din Zona Metropolitană, inclusiv în polul de creștere, Municipiul Brașov, cu prețul corelat cu rata de suportabilitate pentru transportul public local (3% din venitul mediu/gospodărie). Prețul unui abonament lunar va fi de 195 lei și este valabil de luna viitoare doar în cazul operatorului de transport SC RATBV SA.

De asemenea, tot în ședința AGA, s-a aprobat înlocuirea „biletului special încasat în mijlocul de transport”, respectiv amenda pentru cei care nu aveau bilet sau abonament, cu două tipuri de sancțiuni contravenționale:

 • „Bilet special încasat în mijlocul de transport pentru nevalidare titlu de călătorie” pentru călătorii care nu validează titlul de călătorie la urcarea în mijlocul de transport (respectiv pentru cei care au asupra lor un titlu de călătorie, fie bilet, fie abonament, dar care nu a fost validat). Fapta va fi sancționată cu 60 lei.

 • „Bilet special încasat în mijlocul de transport pentru lipsa titlului de călătorie” (respectiv cei care nu dețin asupra lor nici un titlu de călătorie) la prețul de 195 lei.

  Decizia s-a luat pentru determinarea călătorilor care utilizează serviciul public de transport local fără să dețină un bilet sau un abonament valabil, să achiziționeze și să valideze titlul de călătorie la urcarea în mijlocul de transport. Acest cuantum al sancțiunilor este valabil în cazul achitării contravenției pe loc, în caz contrar, se achită un tarif dublu, respectiv 120 lei sau 390 de lei. Noul cuantum al sancțiunilor este valabil tot începând cu data de 1 aprilie 2022, atât în cazul operatorului SC RATBV SA, cât și în cazul operatorului SC Servicii Săcelene SA.

  În prezent, au loc consultări cu cei doi operatori de transport brașoveni în vederea implementării prevederilor acestei hotărâri a Adunării Generale a Asociației Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov.

  Asociația Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov
 •  


  Zona Metropolitană Brașov - transport public integrat Andrei Andraș

  Măsuri pentru liniile de transport metropolitan ce deservesc comuna Hărman

  Conform aprobării Asociației Metropolitane pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public (AMDDTP) Brașov, începând de duminică, 01 mai 2022, toate cursele planificate pentru deservirea comunei Hărman vor fi efectuate până la capătul de traseu din Podu Oltului (Linia 511). Stația Troiță Avram Iancu situată pe Strada Avram Iancu  va fi deservită pe sensul Podul Oltului spre Brașov.

  Noile grafice de circulație vor fi postate la sfârșitul acestei săptămâni pe site-ul www.ratbv.ro, în secțiunea „Trasee și orare”, iar afișele vor purta mențiunea „Valabil din 01.05.2022”.
  582 - 29.10.2021.JPG (236.52 KB; downloaded 1395 times)
  RATBV

   


  Zona Metropolitană Brașov - transport public integrat Andrei Andraș

  Dragi locuitori ai comunei Prejmer,

  Pe perioada vacanței de vară (1 iulie - 4 septembrie), ne dorim să implementăm programul de vară pe cursele liniei 520 operată de RATBV deoarece gradul de încărcare al autobuzelor este unul foarte mic, iar costurile de operare sunt unele foarte mari în astfel de condiții. Am făcut mari eforturi pentru elevii, studenții și locuitorii noștri, iar din toamnă vom regândi și vom face un plan în așa fel încât să putem să ajungem la un transport performant așa cum ne dorim cu toții, inclusiv mutarea capătului de linie la Gara Brașov. Prin urmare, cursele liniei 520 vor fi suspendate în totalitate, iar cetățenii comunei vor putea folosi linia 540 Vama Buzăului - Prejmer - Brașov pentru deplasarea spre Brașov.
  582 - 02.10.2020.JPG (252.64 KB; downloaded 1169 times)
  Primăria Comunei Prejmer

   


  Zona Metropolitană Brașov - transport public integrat Andrei Andraș

  Primăria Comunei Cristian a răspuns solicitărilor cetățenilor din zonă și a reușit în scurt timp extinderea traseului liniei de transport metropolitan 110 până la sensul giratoriu cu A3 / DN 73G. Ca urmare, a fost construită stația „Nicolae Titulescu”, cu alveolă, pe partea dreaptă a Drumului Vulcanului.
  110.jpg (213.67 KB; downloaded 976 times)
  Primăria Comunei Cristian

   


  Zona Metropolitană Brașov - transport public integrat Andrei Andraș

  În această săptămână, cu ocazia desfășurării la Râșnov a Rockstadt Extreme Fest, RATBV, la solicitarea Primăriei Râșnov, respectiv a organizatorilor festivalului, a asigurat participanților 3 curse suplimentare pe linia 130 cu plecare de la Cinematograful Amza Pellea la orele 00:20, 01:40 și 02:00.
  IMG_5727.JPG (190.18 KB; downloaded 873 times)

   


  Zona Metropolitană Brașov - transport public integrat Andrei Andraș

  Locuitorii comunei Teliu vor beneficia de serviciile de transport public ale RATBV

  Autobuzele de pe linia metropolitană 540 (Brașov – Vama Buzăului) vor opri de marți, 16 august, în mai multe stații amenajate în comuna Teliu în urma acordului încheiat între primăria acestei comune și cea din Vama Buzăului. Toate punctele de îmbarcare / debarcare călători din Teliu sunt situate pe DN 10, fiind operaționalizate șapte perechi de stații pe ambele sensuri – „PECO Teliu”, „Primăria Teliu”, „Lupu”, „Școala Teliu”, „Pârâu Bozia”, „Viaduct”, „Poiana Florilor”, precum și o stație facultativă doar pe sensul de deplasare spre Vama Buzăului – „Facultativă Nicolae Bălcescu”.

  De menționat faptul că pentru a veni în sprijinul călătorilor, traseul liniei 540 va fi modificat de marți astfel că autobuzele nu vor mai avea capăt de linie în terminalul „Triaj”, ci în stația „Căprioara” din imediata vecinătate a gării Brașov. Decizia a fost luată după ce prelungirea liniei metropolitane ce deservește comuna Feldioara s-a dovedit a fi benefică pentru foarte mulți călători. În perioada următoare se vor lua măsuri similare și pentru liniile de transport public de călători ce deservesc comunele Prejmer și Hălchiu.

  O altă noutate se referă la faptul că de săptămâna viitoare cursele dintre Brașov și Vama Buzăului vor fi realizate cu autobuze Menarini. În ceea ce privește orarul de circulație al liniei 540, acesta va fi afișat în toate stațiile de pe traseu, precum și pe site-ul www.ratbv.ro, în secțiunea „Trasee și orare”. Pe site-ul societății noastre, în secțiunea „Tarife”, sunt postate și prețurile tuturor tipurilor de bilete și abonamente ce pot fi achiziționate pentru a putea călători pe această linie.
  IMG_5254.JPG (297.21 KB; downloaded 714 times)
  RATBV

   


  Zona Metropolitană Brașov - transport public integrat Andrei Andraș

  În continuarea postării anterioare, harta actualizată a liniei 540.
  540.jpg (228.19 KB; downloaded 576 times)

   


  Zona Metropolitană Brașov - transport public integrat Andrei Andraș

  Anunț privind modificarea unor trasee și orare din Zona Metropolitană

  Din data de 5 septembrie, se va relua circulația pe linia metropolitană 520, Brașov – Prejmer, cu mențiunea că traseul parcurs de autobuze va fi prelungit pe raza municipiului Brașov până în giratoriul din zona Făget. Astfel, suplimentar față de vechiul traseu, va fi parcursă și distanța dintre terminalul Triaj – Sala Sporturilor – Gara CFR Brașov – Făget și retur. Autobuzele vor opri în toate stațiile cuprinse pe acest traseu.

  Tot din data de 5 septembrie 2022 se va suplimenta și numărul de autobuze alocate traseelor metropolitane 130 și 131, care asigură legătura între Brașov și Râșnov.

  RATBV

   


  Zona Metropolitană Brașov - transport public integrat Andrei Andraș

  Deviere temporară trasee 520 și 540

  RATBV îi informează pe utilizatorii liniilor de transport metropolitan 520 (Brașov – Prejmer) și 540 (Brașov – Vama Buzăului) cu privire la faptul că începând din 16 septembrie traseul acestor linii este deviat prin Lunca Câlnicului, schimbarea fiind determinată de restricția completă de circulație aplicată pasajului rutier dintre DN10 și DN11. Astfel:

  Linia 520:

 • dus: FĂGET – Bulevardul Gării - Strada Hărmanului - DN 11 - Strada Pictor Iacob Brujan (Lunca Câlnicului) - Strada Mare (Prejmer) - Strada Brasovului – DN10 – PARC INDUSTRIAL PREJMER.

 • întors: PARC INDUSTRIAL PREJMER – DN10 – Strada Brasovului – Strada Mare – Strada Pictor Iacob Brujan (Lunca Câlnicului) – Strada Principală (DN11) – Vizaviu (întoarcere) – Strada Principală – DN11 – Strada Hărmanului – Bulevardul Gării – FĂGET.

  Linia 540:

 • dus: CĂPRIOARA – Bulevardul Gării - Strada Hărmanului - DN 11 - Strada Pictor Iacob Brujan (Lunca Câlnicului) - Strada Mare (Prejmer) - Strada Brasovului (Stupinii Prejmerului) - DN 10 – Strada Tudor Vladimirescu (Teliu) – DN10 - DC 49A – Acriș – DC 49A – Strada Principală (Vama Buzaului) - VAMA DE SUS.

 • întors: VAMA DE SUS – Strada Principală (Vama Buzăului) - DC 49A – Acriș – DC 49A - DN 10 – Strada Tudor Vladimirescu (Teliu) - DN 10 – Strada Brașovului (Stupinii Prejmerului) - Strada Mare (Prejmer) - Strada Pictor Iacob Brujan (Lunca Câlnicului) - DN 11 - Strada Hărmanului - Bulevardul Gării – CĂPRIOARA.

  Menționăm că graficele de circulație ale liniilor 520 (Brașov – Prejmer) și 540 (Brașov – Vama Buzăului) vor fi afișate în toate stațiile de pe traseu și pe site-ul www.ratbv.ro în cursul zilei de 16 septembrie.
  0.jpg (72.74 KB; downloaded 211 times)
  Asociația Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov
 •  


  Go to page:  1 2 3 4 5 6 7
   
   

  📖 Pagination options
  Home page  • 
  Parent forum: Județul Brașov  • 
  Choose destination

  Since our 1960 forum members have written 379781 posts in 4611 topics and 454 subforums.
  Within the past 24 hours there were 185 registered members online who wrote 86 posts.

   

  © 2009 - 2022 Asociația „Metrou Ușor”

  Powered by PhpBB In DotNet

  Terms Of Use