Parent forum: Transportul în comun din municipiul Iași (CTP Iași SA)

 

Topic: Autobuzele Solaris Urbino 12 Electric din Iași

8 posts, 1711 views
 • PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Autobuzele Solaris Urbino 12 Electric din Iași PTMZ

Prin intermediul unei licitații organizate de Ministerul Dezvoltării pentru un total de 131 de autobuze electrice de 12 metri lungime operabile în condiții de deal, destinate pentru 7 orașe, Primăria Municipiului Iași a semnat pe data de 15 aprilie 2021 un contract în valoare de aproximativ 67 de milioane de lei pentru 20 de autobuze electrice Solaris Urbino 12 Electric (cunoscute și sub denumirea de Solaris Urbino Electric nE12). Conform graficului de livrare din cadrul licitației, primul autobuz trebuie livrat în maxim 18 luni de la semnarea contractului, ceea ce ar însemna undeva în jurul lunii octombrie 2022, dacă se păstrează graficul licitației.

În septembrie, primăria va face o deplasare la fabrica Solaris pentru a vedea stadiul vehiculelor comandate:
✅ Achiziționarea a 20 de autobuze electrice Solaris de 12 metri
• Contractul de furnizare în valoare de aproape 67 de milioane de lei a fost semnat pe 15 aprilie 2021. Autobuzele sunt în lucru, în luna septembrie a a acestui an urmând ca o delegație a municipalității să facă o vizită de lucru la fabrica din Polonia.

Sursa: Facebook - Primăria Municipiului Iași

 


 • PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Autobuzele Solaris Urbino 12 Electric din Iași PTMZ

Primele autobuze vor ajunge începând cu luna octombrie a acestui an:


 


Re: Autobuzele Solaris Urbino 12 Electric din Iași Puss in Boots

Firma serioasa mereu.

 


Re: Autobuzele Solaris Urbino 12 Electric din Iași luk777

Cand ar trebui sa ajunga prima unitate? S-a cam lasat linistea in legatura cu acest subiect...

 


 • PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Autobuzele Solaris Urbino 12 Electric din Iași PTMZ

Pare că declarațiile anterioare ale oficialilor nu s-au adeverit, deci ar trebui să ne luăm după grafic. Prototipul e programat în maxim 18 luni de la emiterea ordinului de începere (care coincide, în multe cazuri, cu semnarea contractului), deci undeva mai spre finalul anului, prin octombrie.

Spre comparație, Sibiul și le va primi în luna iulie, contractul fiind semnat în martie 2021 (16 luni), iar Suceava le așteaptă în septembrie, contract semnat în aprilie 2021 (17 luni). Deci septembrie-octombrie mi se pare cel mai realist termen.

 


 • orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Autobuzele Solaris Urbino 12 Electric din Iași orex

Primăria Iași investește 2 milioane de euro pentru stații de încărcare electrică. Când va fi semnat contractul
Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a anunțat că în cursul acestei săptămâni speră să încheie contractul pentru a putea începe construcția stațiilor de încărcare electrică ieșene. Este vorba despre cele două stații care vor fi amplasate în Copou și în cartierul Tudor Vladimirescu.
Primarul Iașului a prezentat modul în care intenționează să continue modernizarea și digitalizarea mijlocului de transport în comun pe raza municipiului pe care-l conduce.

Când vor fi construite stațiile de încărcare electrică
Anunțate încă de la începutul anului trecut, după ce au trecut de faza de licitație, demarată pe 18 ianuarie 2022, stațiile electrice de încărcare devin o realitate din ce în ce mai palpabilă. Primarul Iașului, Mihai Chirica, a anunțat că speră ca, în timpul acestei săptămâni, să semneze contractul care le-ar permite începerea lucrărilor.„Suntem în faza de semnare de contract pentru construirea de stații electrice pentru autobuzele electrice care trebuie să sosească la Iași. Sunt 2 stații de forță pe care le construim în Copou, respectiv în Tudor Vladimirescu”, a anunțat Mihai Chirica.
Este vorba despre o investiție de aproximativ 2 milioane de euro, bani proveniți din fonduri locale. După semnarea contractului, primarul speră ca stațiile să fie construite cât mai repede cu putință pentru a putea fi puse în funcțiune la venirea lotului de autobuze la finalul acestui an.

Când va veni primul lot de autobuze electrice
Anunțate încă din 2021, autobuzele electrice ar trebui să ajungă la Iași în toamna acestui an, după cum a menționat primarul Mihai Chirica. Recent, edilul a reiterat că primul lot de autobuze va ajunge până la finalul acestui an. Este vorba despre o serie de 20 de autobuze, de 12 metri lungime. Cel de-al doilea lot, de dimensiune redusă, de 10 metri, este așteptat în cursul anului viitor, 2023.
„Autobuzele electrice vor ajunge spre sfârșitul acestui an. Sperăm ca în primul lot să vină toate cele 20 de autobuze de 12 metri lungime. Vestea bună este că vom semna în această săptămână și contractul pentru executarea prizelor, a stațiilor de încărcare electrică de forță, cele 2, una din Copou, una din Tudor Vladimirescu pentru care am pus la dispoziție 2 milioane de euro. Și așteptăm în 2023 lotul 2 cu autobuzele de 10 metri pe care le vom folosi în special în zona centrală”, a explicat edilul Iașului.

 


Re: Autobuzele Solaris Urbino 12 Electric din Iași gabriel

Azi a sosit primul autobuz electric.
Sursa foto: Facebook Primăria Iași
autobuz electric Iasi.jpg (88.44 KB; downloaded 345 times)

 


Re: Autobuzele Solaris Urbino 12 Electric din Iași Alex Mariciuc

Avem și un Video


 


Home page  • 
Parent forum: Transportul în comun din municipiul Iași (CTP Iași SA)  • 
Choose destination

Since our 1959 forum members have written 379778 posts in 4611 topics and 454 subforums.
Within the past 24 hours there were 181 registered members online who wrote 83 posts.

 

© 2009 - 2022 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use