MetrouReţeaua de metrou din Bucureşti

 

Topic: Stațiile Piața Unirii 1 și 2

153 posts, 26471 views
 
Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 
 

📖 Pagination options
 • sab
 • Posted:
 •  


 • Utilizator anonim 2
 • Posted:
 •  

Re: Stațiile Piața Unirii 1 și 2 Utilizator anonim 2

Voua nu vi se pare ceva in neregula cu pasajul de corespondenta Unirii 1 cu 2? E foarte ingust, claustrofob. In zilele  cu trafic pre pandemie in caldura si putoare de covrigi,  mai prindeai cite o aglomeratie ingrozitoare, un val de calatori care te purta implacabil, fara intoarcere, in pas de parastas pina la intilnirea cu valul din partea cealalta.

Prins in viltoarea aia, ma gindeam ca daca mi s-ar face rau si as cadea, probabil as fi zdrobit. Daca cineva are  de gind sa puna o bomba sau sa raspindeasca o molima, acolo ar fi locul perfect.

Auzisem niste povesti ca ar fi trebuit sa aiba latimea dubla dar genialul cirmaci s-a grabit sa-i prezinte oaspetelui Gorbaciov noile statii de metrou si a dat ordin sa termine mai repede. Au facut si un pocinog spargind aiurea betoanele si, sub presiunea timpului, au terminat o singura caseta de tunel si asa a ramas. Nu stiu cit e adevarat si cit e infloritura dar cert e ca avem o mare problema de dimensionare acolo, cu consecinte mai mari decit banuim. Stiu oameni pe care groaza de acest pasaj i-a facut sa isi schimbe locuinta si locul de munca numai sa nu-l mai tranziteze.

Se poate realiza dublarea lui? Banuiesc ca da dar macar se are in vedere? Nu am auzit pina acum vreo propunere in acest sens.

 


Re: Stațiile Piața Unirii 1 și 2 andrei11

De putut se poate orice acolo din punct de vedere tehnic, numai că costă bani. Cel mai greu - din punctul meu de vedere - este când  viitorul pasaj se va întâlni cu Dâmboviţa.
Şi nici nu e clar pe unde se va face legătura cu M 7.

 


 • sab
 • Posted:
 •  

Re: Stațiile Piața Unirii 1 și 2 sab

Nu se va face nimic, ne temem de lucrări mai dificile. Nu ați văzut ca M7, mai nou, nici măcar nu se mai doreste sa treacă printre M1/3 si M2 in piața? Are traseul ocolit pe la Biblioteca Nationala.
Nu stiu carui isteț  i-a putut trece prin cap traseul acesta al lui M7, dar implica niste probleme mari de corespondenta...
Noroc ca s-au construit ceva clădiri lângă Tribunal și s-ar putea sa nu mai aibă de ales, revenind la traseul "clasic", pe diagonala pietei. Aceasta este singura sansa sa se reconfigureze pasajul actual.

 


Re: Stațiile Piața Unirii 1 și 2 ByOnu

Legat de pasajul actua de corespondenta. Nu ar fi suficienta doar largirea lui, ci ar trebui construite, in oglinda, noi scari fixe si rulante in capatul dinspre Unirii 1.

Mai mult, Unirii 1 ar trebui adaptata in sensul in care avem nevoie de scari ca la Unirii 2, care sa coboare direct din pasaj pe mijlocul peronului. Astfel, s-ar elimina ocolul prin balconul ingust.

 


Re: Stațiile Piața Unirii 1 și 2 punmeister

Si eventual eliminate treptele care duc spre scarile rulante pentru a spori accesibilitatea (plus montat lifturi).

 


 • sab
 • Posted:
 •  

Re: Stațiile Piața Unirii 1 și 2 sab

Singurul lucru care se poate face la Unirii1 cred ca este o structura metalica cu rulante în oglinda,paralele cu liniile de metrou și cu balconul. Dar va fi mare înghesuială acolo.
Despre lift nu cred ca poate fi vorba, cel puțin in zona actualelor scari din pasaj. Acolo suntem...sub Dâmbovița. Si nu poți sa mai sapi decât prin devierea raului... Doar cu ocazia M7....
Iar despre lărgit...teoretic este posibil, tot cu ocazia M7,pentru ca atunci Dâmbovița va trebui deviata. Ce incurca la lărgire este plecarea de la U2, practic nu poți sa mai faci un pasaj paralel cu actualul, plecând de la a doua "spartura" (cea de lângă patiserie) pentru ca te lovești de scările de la capatul celalalt. Poti sa dublezi pasajul plecand doar din fostul restaurant McDonalds, dar vine complet aiurea.
De aceea eu am dubii ca pasajul chiar trebuia sa fie dublu. Poate se confunda cu cele doua pasaje circulare paralele, o varianta de proiect care a picat.

 


Re: Stațiile Piața Unirii 1 și 2 subway guru

Cred ca se referea la lifturi din peronul PU1.

 


 • sab
 • Posted:
 •  

Re: Stațiile Piața Unirii 1 și 2 sab

Avem lift la peron, dar poți sa ieși doar afara . La fel la U2.
Nu avem lift la corespondenta și nici nu sunt sanse. Degeaba pui la peron către corespondenta, dacă mai departe nu exista lift.

 


Re: Stațiile Piața Unirii 1 și 2 subway guru

Pe gandirea de a scurta ocolisul s-ar justifica totusi.

 


Re: Stațiile Piața Unirii 1 și 2 orex

Oho, si cat ai scurta!

 


Re: Stațiile Piața Unirii 1 și 2 subway guru

Dar se impotriveste Mrex de teama ca s-ar supra-aglomera pasajul pietonal…

  • sab
 • Posted:
 •  

Re: Stațiile Piața Unirii 1 și 2 sab

Nu s-ar supraaglomera, ca toți atâția oameni vor folosi pasajul. Se va produce însă gâtuire la intrarea în pasaj din balcon.

@Utilizator anonim 2 Acesta este planul cu pasajul dublu, însă erau doua tuneluri circulare destul de înguste. Nu știu cu ce intenționau sa le sape, probabil cu scutul, deși par mici de tot. Poate de aceea sunt doua găuri in peretele de la U2, altfel nu au sens, puteau sa facă o spărtură mai mare (cat caseta) si era mai logic.
Ce pare însă interesant la acest plan este ca tunelurile par sa vina in zona scării fixe la U1 (adică dinspre U1), ceea ce mie îmi pare imposibil. Sau poate scările erau pe dos fata de ce avem acum.
Ceva da cu virgula.
Plan-Unirii-3.jpg (93.29 KB; downloaded 2408 times)

 


Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Reţeaua de metrou din Bucureşti  • 
Choose destination

Since our 2325 forum members have written 424140 posts in 5280 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use