Totul despre transporturi şi infrastructura adiacentăAspecte diverse din transporturi şi infrastructură

 

Topic: Infrastructura si demolarile/exproprierile

137 posts, 58344 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
 

📖 Pagination options
Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia shoppy

Aia nu e parerea mea, vezi ca sunt pe acolo niste doua puncte, niste ghilimele, chestiile alea se  interpreteaza cumva, tu ori citesti pe sarite ori nu intelegi punctuatie, poate ca de aia o tot tii sus si tare cand toata lumea iti explica pe dos. Zici ca discutam, o discutie normala are o finalitate, altfel e ridicola, e "ca cu ala" la care toti ii zic ca e beat da el nu se duce sa se culce.

Si chiar daca eu ti-am propus alt fel de protest pe care fie ca nu l-ai inteles fie ca te-ai facut ca nu l-ai vazut ca nu iti convenea, da, dorinta poporului, atunci cand nu mai e conforma cu dorinta conducatorilor, se manifesta cu pietre si coctailuri molotov, o sa zici ca aici nu facem revolutii ca in Egipt sau in '89 si ca e totusi o tara civilizata.
Uite exemplu de proiect de constructie dintr-o tara civilizata, cand la Hong Kong(parca, sau la Tokyo) s-a facut aeroportul Kai Tak fermierii de acolo au primit banii din dezpagubiri si dupaia constructorii au intrat cu buldozerele, buldozere ce s-au dovedit adevarati magneti de coctailuri molotov; cand s-a decis construirea unei insule artificiale pentru construirea unui nou aeroport s-a procedat altfel, s-a facut lista cu cei afectati(logic primii au iesit pescarii) si s-au chemat pescarii la masa tratativelor, li s-au platit dezpagubiri si totul a mers struna.
Asa si la noi, pana cand nu iesi in strada nu o sa te bage nimeni in seama, pentru ca unul care tot ce face pentru pasiunea lui e sa joace din tastatura, din confortu scaunului de acasa si al anonimatului oferit de internet, nu reprezinta nimic pentru clasa conducatoare, iar dovada este de netagaduit, case de adevarata valoare cad zilnic in Bucuresti, cu toate zecile de forumuri si bloguri de pasionati de istorie si arhitectura.

edit:
Cornel, nici cand, ca nu ii tine....

 



Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Nightwolf

Comunicat de presă - Salvaţi Bucureştiul
17 organizatii non-guvernamentale solicita Premierului Emil Boc si viceprim-ministrului Marko Bela demiterea Ministrului Culturii si Patrimoniului National, Kelemen Hunor.
Organizatiile non-guvernamentale reclama Ministrului lipsa de implicare în procesul de distrugere a patrimoniului, precum si lipsa unor măsuri de corectare a unor disfunctionalitati in sistemul de protejare a patrimoniului.

Organizatiile non-guvernamentale considera atitudinea dlui. Kelemen Hunor in proiectul Diametrala Buzesti - Berzei - Uranus in profund dezacord cu misiunea si portofoliul domniei sale de ocrotitor al patrimoniului. Lucrarile s-au derulat, pana in acest moment, fara un aviz din partea Ministerului Culturii si Patrimoniului pentru proiectul in ansamblu.

Ministrul putea si era obligat sa solicite sistarea lucrarilor in zona până la emiterea acestui aviz. Cu toate acestea, Ministerul a emis avize de desfiintare individuale pentru 60 de cladiri istorice din zona Berzei - Buzesti. Mai mult, a emis ultimele 18 avize dupa ce se angajase in fata ONG-urilor ca nu mai emite avize de desfiintare.

Către

Dl. Emil Boc, Prim-Ministru al Guvernului Romaniei

Dl. Marko Bela, Presedintele Uniunii Democrate Maghiare din Romania, viceprim-Ministru al Guvernului Romaniei

Stimate Domnule Prim-Ministru,

Stimate Domnule Viceprim-Ministru,

Va solicitam demiterea Ministrului Culturii si Patrimoniului National, dl. Kelemen Hunor, pentru neindeplinirea atributiilor care ii revin in protejarea patrimoniului national. In mandatul sau, Domnul Ministru:

- nu a corectat disfunctionalitatile majore ale sistemului in protejarea patrimoniului

- nu s-a manifestat impotriva niciunei agresiuni majore asupra patrimoniului construit

- dimpotriva, Ministerul a fost de cateva ori complice la accelerarea procesului de distrugere.

Consideram scandalos ultimul gest al Ministrului Culturii, prin care a sfidat decizia Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice, cel mai important organism profesional in protejarea patrimoniului. Desi Comisia a solicitat oprirea lucrarilor de demolare in proiectul Buzesti-Berzei, Ministrul a consimtit la emiterea avizelor de demolare pentru alte 27 de imobile. Mai mult, pentru 18 dintre acestea ministrul se angajase in fata organizatiilor neguvernamentale din Platforma pentru Bucuresti ca Ministerul nu va emite avizul decat in baza unei documentari complete si dupa consultarea Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice.

I. Neindeplinirea masurilor solicitate de Raportul Comisiei Prezidentiale pentru Patrimoniu

Pe 16 septembrie 2008, Comisia Prezidentiala pentru Patrimoniu Construit, constatand gravitatea agresiunii asupra patrimoniului construit, solicita un numar de masuri de urgenta de ordin administrativ si legislativ. Niciuna din aceste masuri nu a fost luata pana in acest moment.

Ministerul Culturii s-a angajat oficial sa propuna un Cod al Patrimoniului pana in octombrie 2010. Nu numai ca un astfel de Cod nu a aparut pana in acest moment, dar organizatiile de protejare a patrimoniului nu au fost niciodata consultate de catre Minister in elaborarea Codului.

II. Neregulile de la Directia pentru Cultura Bucuresti

Pe 3 iunie 2010, 22 de organizatii neguvernamentale au trimis Ministrului Culturii un memoriu in care semnalau numeroase acte si actiuni ale Directiei pentru Cultura Bucuresti, structura locala a Ministerului, indreptate impotriva patrimoniului construit pe care Directia are in atributii sa il apere. Organizatiile faceau referire si la raportul corpului de control al Ministrului Culturii din 2009, care a gasit numeroase incalcari ale legii in protejarea patrimoniului.

In ciuda memoriului organizatiilor neguvernamentale si a raportului corpului de control, Ministrul Culturii nu a luat nici o masura pentru normalizarea activitatii Directiei pentru Cultura Bucuresti.

Mai mult, Ministerul Culturii a confirmat avizele ilegale pentru demolare emise de Directia pentru Cultura Bucuresti pentru imobilele din str. Gutenberg nr. 3A si Sos. Kiseleff nr. 39, desi organizatiile neguvernamentale au semnalat ca nu era de competenta Directiei sa le emita.

III. Proiectul diametralei Buzesti- Berzei

Proiectul diametralei Buzesti-Berzei, desi are consecinte importante asupra patrimoniului construit, nu are avizul Ministerului Culturii. Desi lucrarile sunt de notorietate publica, desi organizatiile de protectia patrimoniului i-au solicitat-o, Ministrul nu a solicitat oprirea lucrarilor pana la avizarea proiectului, ci a avizat demolarea a 33 de cladiri.

Pe 26 ianuarie 2011 Comisia Nationala a Monumentelor Istorice a solicitat oprirea lucrarilor de demolare din proiect pana la evaluarea de catre Comisie a intregului proiect. Ministrul Culturii a trecut, însă, peste decizia Comisiei si a permis structurii locale a Ministerului emiterea avizelor de demolare pentru alte 9 imobile.

Mai mult, pe 2 februarie 2011, Ministrul a promis personal organizatiilor neguvernamentale ca Ministerul nu va emite avize de desfiintare pana la clarificarea situatiei. Cu toate acestea, in intervalul 10-14 februarie structura locala a Ministerului a emis avize de desfiintare pentru alte 18 imobile.

Declasarea monumentelor istorice Hotel Marna si Casa C-tin Radulescu (Cinema Feroviar) s-a produs cu incalcarea de catre Ministerul Culturii a procedurilor de declasare, iar avizarea demolarii lor s-a facut cu incalcarea unei decizii judecatoresti.

Ministerul Culturii nu a luat nici o masura fata de demolarea ilegala a imobilului din str. Berzei 34, parte a unui ansamblu monument istoric. Cu dispret fata de lege si fata de mandatul sau de ocrotitor al patrimoniului, a avizat ulterior demolarea deja consumata.

Cu consideratie,

ActiveWach - Agentia de Monitorizare a Presei

Asociatia pentru Protectia si Documentarea Monumentelor si Patrimoniului (Pro_Do_Mo)

Alianta Civica

Asociatia Bucuresti

Asociatia Ecopolis

Asociatia Frontul Negustoresc Obor

Asociatia Odaia Creativa

Asociatia pentru Tranzitie Urbana

Asociatia Pro Democratia - Club Bucuresti

Asociatia Rencontres du Patrimoine Europe-Roumanie

Asociatia Salvati Bucurestiul

Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu

Centrul de Cercetare si Dezvoltare Anthropoesis

Fundatia Eco-Civica

Fundatia Media Art & Social Experiment

Grupul Militia Spirituala

Societatea Academica din Romania - SAR

 


Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia ANTENA

Nightwolf wrote:
Comunicat de presă - Salvaţi Bucureştiul
17 organizatii non-guvernamentale solicita Premierului Emil Boc si viceprim-ministrului Marko Bela demiterea Ministrului Culturii si Patrimoniului National, Kelemen Hunor.
Organizatiile non-guvernamentale reclama Ministrului lipsa de implicare în procesul de distrugere a patrimoniului, precum si lipsa unor măsuri de corectare a unor disfunctionalitati in sistemul de protejare a patrimoniului.


Ce sa-ti povestesc
Casele astea se degradeaza de 20 de ani incoace si nu s-a obosit nici un ONG sa ia atitudine.
S-au trezit acum, cand au vazut buidozerele in strada. Probabil ca si aceste ONG vor ceva publicitate, iar daca tot s-a ivit ocazia, de ce sa n-o faca pe gratis, nu?

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Dr2005

jailor wrote:
Eu intreb pe cei care nu amintesc de principalii vinovati ai degradarii zonei, Primaria si Ministerul culturii, ce urmaresc? Mai intreb de ce primaria nu a facut nimic si nici Ministerul culturii?...cumva sa hraneasca cu terenuri in centru nomenclatura de partid?!


Planurile pentru lărgiri de bulevarde şi alte lucrări ,,mari" există de ani buni, nu sunt o invenţie a primăreilor de acum. Înainte de '89 era destul de uşor să arunci în stradă oamenii, mai ales dacă era vorba de case deja naţionalizate.
După '89, foştii prorpietari s-au judecat ani de zile pentru a-şi redobândi vechile case. Evident, în timpul ăsta primăria ori le-a închiriat pe nimic unor locatari dubioşi, ori le-a lăsat în paragină şi indienii s-au stabilit în ele şi au început să le fură bucată cu bucată. Când s-au întors vechii prorpietari, majoritatea trecuţi de prima tinereţe, e lesne de înţeles că nu au avut bani să repare clădirile. Mulţi le-au vândut mai departe rechinilor imobiliari, la un preţ de nimic. Aceştia din urmă ori le-au renovat şi le-au vândut mai departe, ori le-au lăsat să pice. Evident, cei care au cumpărat în ultimii ani imobile gata renovate în zonă sau au băgat bani buni în reparaţia lor acum sunt, practic, furaţi şi aruncaţi în stradă chiar de primărie.
Soluţia s-a aplicat cu succes şi la Pasajul Basarab: s-au scos cu forţa şi pe nimic prorpietari, iar acum tot terenul ăla din zona podului (care nu era oricum afectat de pod, dar aşa a fost aranjamentul de sus, profitându-se de faptul că mulţi stăteau ilegal în zonă), inclusiv fabrica de bere, e DE VÂNZARE. Evident, un băiat deştept cu pile prin primărie l-a cumpărat imediat după exprorpieri, la un preţ de câteva ori mai mic decât valorează. Acum, că ditai pasajul trece pe lângă el, că nu mai e industrie în zonă, e aproape de metrou, de gară, de centru, de hypermarket... clar mizează să îşi recupereze măcar de 4-5 ori cât a băgat în el.
Punem pariu că aşa se va face şi pe Buzeşti şi Berzei? De exemplu, între Şos. Polizu şi Cal. Griviţei s-a ras tot, cu excepţia clădirii înalte de birouri, a maternităţii şi a clădirilor cu ieşire în Polizu. A rămas un ditai câmpul acolo, care pun pariu că deja e cumpărat de la Primărie de cineva şi va fi în curând plin de pancarte cu ,,De vânzare", la fel ca terenul demolat pentru Pasajul Basarab.

 


Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia danielstan

Ma pufneste rasul cand vad ce denumiri au ONG-urile astea de aprtament:

Frontul Negustoresc - bine ca nu au zis Frontul Plugarilor din 1945
Asociatia pentru Tranzitie Urbana - incotro se indreapta Tranzitia Urbana?

Parca le-a ales Grupul Divertis cu al sau Serviciu Roman de Comedie.

 


Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia chevic

cu talc e denumirea salvati bucurestiul. adica sa o facem noi ceilalti ca ei nu pot.

interesanta informatia ca dl hunor a fost dat in judecata acum in prag de alegeri in partid. cineva il vrea neaparat pe eckstein ?

s-a daramat si sub alti ministrii de la cultura, aia au fost dati in judecata de organizatiile astea non-interesate ?

 


Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia chevic

nu sunt un expert in bucuresti, arhitectura, trafic, etc si nici un exponent al unor idealuri legate de viitorul urbei. reactiile mele vin atunci cand descopar ceva si nu sunt demne de verdicte, sunt doar comentarii in legatura cu ceea ce vad in concordanta cu priceperea si bunul simt, atat cat am.

aici este vorba ca in alte parti de reactii tardive si non-inteligente. dezbaterea pe tema daramarii unor maghernite, case, cladiri, blocuri sau ce or fi fost sau sunt si vor fi demolate poate dura la nesfarsit si nu va putea fi niciodata transata cu argumente solide de o parte sau alta. ambele parti au dreptate. mai bine s-ar canaliza energiile pe un lucru mult mai important decat daramarea pseudo-monumentului hala matache. ce se va pune in loc. decat sa il dai pe hunor in judecata decat sa te iei de oprescu(parca si el a fost dat in judecata) si sa te lupti pentru ceva ce nu mai poate fi reparat si ceva care oricum nu ar fi fost reparat de nimeni mai bine s-ar canaliza energiile pe realizarea unui plan pentru noul bulevard. de la modul in care vor fi date terenurile in folosinta, la tipul de arhitectura pentru viitoarele cladiri, parametrii acestora, functionalitatea si ma rog tot ce e nevoie. am mai scris asta pe aici in toata splendoarea lor aceste organizatii lupta pentru cauze pierdute in loc sa se lupte pentru viitor.

si aici e nevoie chiar de oameni care sa aiba capacitatea profesionala pentru a realiza ceva pentru viitor. vad diferite proiecte pentru diverse locuri in bucuresti si nu pot sa nu remarc ca toate au in comun o arhitectura moderna. acest nou bulevard incepe cu niste blocuri ceausiste continua cu cladiri de sticla oribile. asta e nu mai ai ce sa faci. care este stilul cu care poate fi continuat, ce trebuie facut pentru ca viitorul bulevard sa aiba personalitate ? asta trebuie discutat. asta e problema pe catre trebuie sa o atace nonii astia.

 


  • sss
  • Posted:
  •  

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia sss

Daca as gasi butonul, ti-as da like!

Deja topicul asta a deraiat spre o cearta sterila pro sau contra proiect  :cry:

 


Re: Infrastructura si demolarile/exproprierile Costin

Va rugam sa continuati aici toate discutiile despre demolari si/sau exproprieri. Toate mesajele de pana acum fac referire la demolarile pentru supralargirea Buzesti-Berzei, dar acum, avand topic separat, sunt binevenite orice discutii indiferent de proiectul de infrastructura care le genereaza, atata timp cat acestea se incadreaza in tematica noului topic - si anume demolarile sau exproprierile. Spor la dezbatut  ;)

 


Re: Infrastructura si demolarile/exproprierile subway guru

@cos
Mai este un mic 'cuibusor' privind demolarile pe M4...
viewtopic.php?f=203&t=261&start=182#p42169
Poate faci 'curatenie' si acolo...

 


Re: Infrastructura si demolarile/exproprierile 2009

Ştiţi ce mă contrariază pe mine extraordinar de mult? Pe Ceauşescu l-au făcut în fel şi chip pentru că a demolat pentru Centrul Civic, iar astăzi toată lumea e de acord cu aceste demolări. Oricum mi se par aiurea aceste demolări, atâta timp cât cât se expropriază numai jumatate din terenul oamenilor, atât cât este necesar pentru lărgire, pentru că restul va râmâne numai maidane şi bucăţi de anexe din spate ale clădirilor demolate, un fel de veşnic şantier. Îmi place că noi vorbim pe aici ce zgârie nori o să apară, dar până să apară acei zgârie nori, mai trebuie expropriat, iar asta se va face şi mai greu, pentru că zgârie norii nu vor mai fi de utilitate publică, iar expropierile să meargă rapid ca la bulevard. Trebuia expropriat acum totul şi luat terenul în administraţia primăriei şi primăria să vadă ce şi cum şi construit ceva unitar. Da! aşa merita să înceapă lucrările, dar cum s-a făcut acum nu! evident pentru trafic e bine, dar nu şi pentru ţesutul urban.
Eu, părere personală binenţeles, zic că acest bulevard vă rămâne un veşnic şantier pe vreo 20 de ani dacă nu mai bine ca şi zona din spatele Academiei.

 


Re: Infrastructura si demolarile/exproprierile George

Dupa cum s-a punctat in ultimul mesaj, exproprierile sunt in principiu doar partiale, pe aliniamentul stradal, nu exista niciun temei legal sau de orice alta natura pentru a expropria mai mult decat e strict necesar pentru lucrare. Ceea ce inseamna ca sunt proprietari care pastreaza terenuri si vor putea construi in viitor, la noul bd. In caz contrar, probabil "fericitii" sunt aia din spate, care vor realiza la un moment dat "pleasca" si vor incepe sa vanda super scump, ca pilosul (probabil, aproape sigur, nu?) care a cumparat teren de la fabrica de bere Grivita, langa pasaj.
Deci zgarie-norii, daca apar, vor aparea pe proprietatile neexpropriate, probabil vandute "dezvoltatorilor".
Sunt de acord cu ce s-a spus mai sus, esentiale sunt planurile pt. viitorul bulevard: cum vrem sa arate constructiile si spatiile publice din zona. Ori vedeti bine, aici primaria nu zice nimic, nici ong-urile de trei lei (prin strategie, intentia o socotesc buna,  pana la proba contrara).
Cat despre Centrul Civic, cu riscul de a deranja cativa nostalgici, e o aberatie monstruoasa, o zona moarta dpdv urbanistic si care rupe in doua un vechi tesut urban. Sunt tot felul de "straturi" contrastante, fara sens, unde s-au distrus si expropriat mici proprietati (ghiciti cate sute mil. euro vom plati pentru asta...nota de plata pt. exproprierile lui Ceasca abia vine, pe legislatia restituirilor, pret de vreo 3 - 4 linii de metrou noi noute), iar acum in general s-au aciuat minoritari.

 


Re: Infrastructura si demolarile/exproprierile 2009

Care tot felul de strate contrastante la Centrul Civic? Sunt două straturi blocurile noi, şi ce a rămas în spate. Bine că la acest bulevard nu vor exista straturi contrastante ci doar maidane. Dacă e să punem problema aşa până şi Parisul e plin de spaţii contrastante, la bulevarde imobile haussamaniene, iar în spatele lor, vechiul Paris Medieval. Măcar Centrul Civic e unitar, nu ca acest bulevard azi demolăm şi maine nu ştim ce construim!

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Aspecte diverse din transporturi şi infrastructură  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use