De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire

1884 posts, 400084 views
 
Go to page:  1  ... 115 116 117 118 119 120 121  ... 135
 
 

📖 Pagination options
Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire ByOnu

Am citit Cristian Buflon si am mers mai departe. Tipul a fost dat afara sau a iesit din USR din cauza viziunii sale prea conservatoare.

Da, lumea se schimba. Temperaturile astea sunt nebune si nu am trait vara astfel de temperaturi in perioada pre-2010.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

E o părere pur personală  a ta.
Călduri sufocante în Bucureşti au fost şi când am fost eu copil / adolescent, ni se impregna talpa tenisului / baschetului în asfalt. Ce e drept, ajutam şi noi amprenta, ne "înfingeam" în asfaltul respectiv călcâiul. Nu mai vorbesc de tocurilor unor cucoane care lăsau urme destul de adânci. Da, ştiu, o să replici că asfaltul comunist al trotuarelor era de calitate inferioară.
Ghinion, cu Cristian Buflon colaborez destul de bine pe e mail, facebook, etc.
Da, lumea se schimbă, acum la Tv orice accident de maşină este înfiorător, toate ştirile sunt apocaliptice, etc, etc.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire ByOnu

Banuiesc ca esti in relatii bune cu el. Si eu am fost pana am vazut ce ineptii anacronice posta.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Costin

Eu habar nu am cine e personajul si nici nu ma intereseaza prea mult sa aflu. Asa ca trec peste cine e si ce alte pareri are. Poate ar fi intelept sa faceti si voi asta. Pentru ca atunci raman doua aspecte:
- este media mult mai alarmista acum decat era acum 10 ani? Excesiv si inutil? Categoric.
- creste temperatura medie anuala de la an la an? Categoric.

Deci normal ca schimbarile climatice sunt doar o alta vaca de muls, dupa ce covidul ca subiect s-a fasait, si razboiul cam tot asa. Nu uitati ca orice canal media, atat clasic cat si internetul / facebook / instagram / etc castiga bani din timpul petrecut de privitor / ascultator / utilizator pe canalul / aplicatia respectiva. Si am ajuns intr-un punct in care, satul de avalansa de informatii, omul de rand e captivat doar de ce e mai senzational. Asa ca normal ca totul se ambaleaza astfel. Nici nu m-ar mira ca poza lui Buflon sa fie un fals, confectionata in Photoshop sau similar. Nici macar nu trebuie sa fie facuta de el. Caci astfel, este imaginea construita pentru senzationalism, sau este senzationalismul surprins in imagine? Ambele sunt plauzibile.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire ByOnu





Uitati-va la asta. Are doar 1 min. Cred ca este cea mai buna interpretare vizuala pentru climate change pe care am vazut-o.

Realizata de NASA.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire aztec

Deci..
Carbunele s-a creeat in ...mii de ani...acum milioane de ani...
Titeiul/petrolul s-a metamorfozat din depuneri in milioane de ani..

Carbunele se exploateaza de cateva sute de ani, titeiul de cam 100..
Si se cam apropie de final.
Si ne intrebam de ce avem ce avem...

Revenind.
Istoricul temperaturilor masurate este relativ mic.
Dar...au fost depasite maxime istorice.
Cam in toata lumea.
Apoi...exceptand maximele...este intervalul prelungit extrem de mult de cald/frig/seceta...etc.
Nu sunt eu extrem de batran...dar unde sunt zapezile de care imi aduc aminte de cand e de am mic...zapezile alea care tineau mai mult de 2 zile.
Nu ma refer la ninsori...

PS. Exista turba, exista lemnul, exista carbunele de lemn. Exista si baliga de vaca in loc de combustibil.
Exceptand turba, restul se renegera in aprox 100 ani...
Plus, pana acum 100 ani incalzeam maxim o camera, atat cat sa nu murim de frig, pe cand acum ....nu comentez.

Pana nu ajungem la un sistem total eco,...nu putem sa fie sustenabila planeta, la cati suntem acum pe ea.
Si nu geotermala, nu nucleara...
Eoliana/solara...genul asta.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire 1689

Cind/unde bate soarele si/sau vintul.

A pretinde atingerea Net Zero din soare si vint e o himera atita timp cit se doreste mentinerea unei cresteri economice.

Altfel... Ati vazut ce conditii meteo echilibrate au fost in 2020 ?

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

Am primit pe Facebook articolul...

Invazia proștilor, sfârșitul umanității!
Marea dramă a omenirii nu este nici covidul și nici ciuma. Nu este nici HIV și nici măcar un război. Toate sunt depășite, ca intensitate și consecințe, de imensa, fabuloasa, de nepătruns prostie. Oamenii devin, pe zi ce trece, mai proști.
Nu ne tâmpim pentru că mâncăm soia sau, dimpotrivă, prea multă carne, ci pentru că am aruncat toată înțelepciunea omenirii la gunoi apoi i-am dat foc, nu de alta, dar trebuie să salvăm planeta. Nu o vom salva. Suntem prea mulți și, desigur, prea proști; cât timp nu ne putem salva pe noi înșine, cum am putea avea grijă de biata planetă. E incredibil cum prostia a devenit pandemică, reușind să distrugă în câțiva anișori tot ce a clădit și creat omul mai de preț.
Generația decrețeilor, cea care a crezut că poate schimba lumea din temelii, cu Dumnezeu alături, va pleca în curând, lăsând în urma sa un ultim și de neacoperit gol. Suntem ultimii care am devorat, ascunși sub plapumă, furând lumină de la o lanternă prăpădită, cărțile copilăriei. Cu foi rupte de atâtea recitiri, știam pe de rost pasaje întregi din "La Medeleni" și, deși nu era cazul, replicile lui Scarlett...
Suntem ultimii care am scos din minți străzi întregi cu strigăte de "nenea, ne dați mingea" și "tanti mama lui Arpi, vine Arpi jos?" cu joaca până noaptea târziu, când acasă ne aștepta fie o scatoalcă, fie o urecheală, dar, inevitabil, căldura insuportabilă a locuințelor devenite, în toiul vacanței de vară, adevărate cuptoare că, de, nu știam nimic de reabilitare..
Plecăm încet și, odată cu noi, dispare acel "sărumânaaaaa" aruncat cu putere oricărui cetățean întâlnit pe scara blocului, cunoscut sau nu. Azi e suficient să arunci un "bună" din vârful buzelor țuguiate, cu ochii dați artistic pesta cap, în genul "ce favoare îți fac, bro..."
Pleacă în curând generația ce asculta, alături de părinți, ascunși în colțul bucătăriei, "Europa liberă" cu urechea lipită de un radio prăpădit, ce hârâia ca un bolnav tbc-ist, înțelegând, pe cât se putea, că trăia într-un non sens care azi (ce oroare) începe să pară, de-a dreptul frecventabil. Am fost copiii deprinși cu respectul, maturizați înainte de vreme, aruncați în apă fără să știm să înotăm, că "doar așa poți răzbi", auzeam țipând de pe marginea bazinului...
Am fost adolescentele leșinate de emoție că ne-am pupat la reuniune cu vreun drăguț cu un an mai mare, sperând în taină la un dans mai lent, feriți eventual de ochii lui dirigu... Mi-e tot mai greu să înțeleg lumea în care trăiesc și pun asta pe seama faptului că azi cartea a devenit un moft penibil și demn de dispreț. Că a fi educat și cu un minim de cărți citite este doar o manifestare a unei slăbiciuni, în mințile netede ale celor care decid soarta lumii.
Am devenit o adunătură de bipezi cu ochii țintiți în niște aparate obsedante, care fac dovada statutului social. Am devenit niște biete marionete ale unor indivizi la fel de proști precum cei care, cândva, erau trecuți în clasa a cincea doar de milă. Planeta întreagă este condusă de cei care nici să copieze corect nu erau în stare.
Iar noi suntem în top... Și asta pentru că nu ne pasă de nimic. Nu ne pasă de mizeria din jurul nostru pentru că nu ne pasă de mizeria din noi. Devenim din ce în ce mai limitați, sfârșind, probabil, prin a emite sunete guturale, așteptând răspunsul din telefon. Vom deveni maimuțe ce știu să tasteze. Pe măsura ce prostia se înscăunează, transformăm în bășcălie tot.
Pentru că nu mai citim, ne lăsăm influențați de indivizi fundamental idioți, dar care știu să mintă și să fie vocali, să ne promită ultimul telefon sau cea mai bună variantă de laptop. Am ajuns mult mai jos decât votanții pentru o găleată de plastic și pentru asta nu e Europa de vină. Ne batem joc de țara asta zi de zi, de trecut și de oamenii care au murit ca noi să putem să ne îndopăm cu pizza și Coca Cola. Viața se reduce la cât mâncăm, ce mașină cumpărăm, în ce zonă a globului ne pozăm pentru a muri de invidie vecinul de la parter.
Vom pleca și odată cu noi va pleca generația care asculta Pink Floyd și Led Zeppelin, dar dădea iama și la filarmonică și operă, îmbrăcați la patru ace, cu muieri ce arătau și se comportau ca niște doamne, cu bărbați cel puțin încălțați corect. Se vor duce, în curând, ultimele bastioane ale simplității și firescului. Lăsăm lumea pe mâna celor care au, totuși, un scop comun. Viața fără Dumnezeu.
Judecător Adriana Stoicescu

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Utilizator anonim 2

A propos de prosti: am gasit undeva pe internet o harta cu distributia coeficientului de inteligenta (IQ) pe glob, ca medie pe tara. Stiam ca valoarea de 100 e media, un om absolut normal iar sub 83 sint oligofrenii, atit de limitati incit in America e o lege prin care se interzice recrutarea lor in armata pentru ca nu pot executa nici o activitate fara sa se puna pe sine sau pe altii in pericol. Proportia lor e de 11% din populatie! Un numar urias, daca stam sa ne gindim bine, cam 1 din 10 oameni. Am fost tentat sa nu cred; in cercul meu de prieteni, colegi sau cunoscuti nu e niciunul :) dar esantionul nu e reprezentativ. Noi, prin faptul ca am fost absolvit niste facultati, sintem deja “cernuti”. Daca, in schimb, luam drept esantion populatia din bloc, s-ar putea sa nimerim procentul.

Revenind la inceputul ideii, media pentru Romania nu e 100 ci 92! Diferenta e uriasa, procentul celor cu 83 fiind mult mai mare. Asta poate explica multe.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Costin

Lamentari din partea unei persoane care nu înțelege pe ce lume traieste, nu intelege ca e normal ca lumea sa se schimbe si astfel se opune oricarei schimbari. Tot ce am citit mai sus e o tragica lamentare ca vremurile se schimba si persoana respectiva nu e de acord cu asta.

...in loc sa observe ca într-adevăr nivelul mediu de educatie scade o data cu scaderea calitatii actului educational, si sa ridice niste intrebari pertinente. Nu, din contra, zice ca e de vina schimbul generatiilor si evolutia absolut normala a societății, nicidecum scoala inca condusa si sustinuta in mare majoritate chiar de generatiile pe care insasi le ridica in slavi.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

Părerea mea este că lumea se schimbă în rău, nu în bine.
Ştiu părerea generaţiei din care faci parte. Stai la locul tău moşule, ai îmbătrânit şi te-ai ramolit.
Te caută moartea pe acasă şi tu umbli lelea pe străzi
Etc, mai sunt expresii din astea deja consacrate. Culmea că generaţia din care fac parte  le foloseam şi noi prin anii 1975 - 1980. Fix aceleaşi expresii şi fix aceeaşi percepţie o aveam şi noi faţă de cei care aveau 60 de ani prin anii '980.

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Utilizator anonim 2

Nici eu nu prea sint de acord cu ideile din articol. Generatiile actuale nu sint neaparat mai bune sau mai proaste ci doar diferite. Plus ca e greu sa stabilesti niste caracteristici generale pornind de la un numar limitat de indivizi cunoscuti, ajungind la niste concluzii poate gresite dar sigur subiective. Uite, eu de exemplu consider ca tinerii de azi nu mai sint obedienti, spre deosebire de tinerii de ieri si asta e un lucru bun. Am cunoscut citiva “tineri”, adica cu 10 ani mai mici decit mine, si la ei nu tine chestia cu “faci asa pentru ca zic eu”.

Au invatat din experienta altora - ca mine - ca rezultatele scolare bune nu au nici o corelatie cu succesul ulterior in viata. Bine, aici depinde cum definim succesul dar noi am crescut cu ideea ca e suficient sa inveti bine la scoala si pe urma viata iti va fi automat usoara. Gresit! Cu toata scoala si experienta profesionala, tot la nivel salarial de casiera de metrou sint, nu am decit un apartament comunist si niste economii ce se devalorizeaza. Pentru ce sa imi fi tocit coatele in facultati?! Iata lipsa motivatiei tinerei generatii.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire aztec

Marea diferenta....social networks..
Si nu in bine.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire omirica

Nu e nici bine, nici rău cu rețelele sociale. Asta e, cum e și țigara să zicem. Ce e rău e deruta care s-a instalat și renunțarea la cultivarea simțului comun, a logicii și a discernământului. Lucruri la care școala românească n-a excelat niciodată.

 


Go to page:  1  ... 115 116 117 118 119 120 121  ... 135
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2279 forum members have written 420714 posts in 5243 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use