Despre asociație și site-urile metrouusor.comAsociația "Metrou Ușor": Obiective, activități, proiecte, informațiiPetiții, luări de poziție, proiecte și solicitări realizate de Asociația „Metrou Ușor”

 

Topic: Proiect de bugetare participativă 2022: Restaurarea tramvaiului istoric V2A-2S 4042

15 posts, 7306 views
 
Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Proiect de bugetare participativă 2022: Restaurarea tramvaiului istoric V2A-2S 4042 Asociația Metrou Ușor

Votează acum pentru restaurarea tramvaiului istoric V2A-2S 4042 aici: https://bugetare-participativa.pmb.ro/view/78

Trimite linkul prietenilor și povestește-le despre proiect! Fiecare vot contează! Îți mulțumim!


Consultarea comunității
Membrii comunității au fost consultați prin intermediul rețelelor de socializare și prin forumul Asociației Metrou Ușor. Însă, o susținere covârșitoare este demonstrată prin cele aproape 3000 de semnături electronice nominale unice ale Petiției ce poate fi consultată aici (link): https://campaniamea.declic.ro/petitions/ ... urestean

Durata proiectului
9-12 luni (se va definitiva cu ajutorul specialiștilor din Uzina STB, URAC)

Beneficiarii proiectului
cetățeni, turiști, instituții culturale și educaționale, Societatea de Transport București STB SA

Inițiatorul proiectului
Asociația Metrou Ușor

Mod implicare
1. Consultare pe parcursul derulării proiectului.
2. Promovare proiect prin mijloacele disponibile ale Asociației (social-media, forum, portal online, etc).
3. Documentarea procesului de restaurare și punerea la dispoziția instituțiilor PMB / STB SA / instituții culturale (etc.) a tuturor materialelor de interes rezultate.

Utilitatea proiectului
Salvarea și restaurarea unui mijloc mobil de importanță tehnică și istorică, reprezentativă pentru industria locală autohtonă a Municipiului București.

Acțiuni necesare pentru implementare
1. Analizarea bunului de către specialiștii din Uzina STB URAC și aproximarea estimării operațiunilor tehnice necesare și ale costurilor ce se vor impune.
2. Realizarea proiectului tehnic pentru realizarea procesului de restaurare.
3. Introducerea bunului în procesul de restaurare în cadrul Uzinei STB URAC.
4. Promovarea și documentarea întregului proces pe durata lucrărilor pentru transparență și pentru corecta informare a cetățenilor.
5. Eveniment public oficial de lansare a bunului mobil istoric restaurat. Invitații către presă, oficialități și persoane marcante relevante.
6. Gararea acestuia pe termen nedeterminat într-o unitate STB S.A. acoperită, protejată de intemperii meteorologice și vandalism.
7. Acordarea permisiunii publicului doritor de a vizita bunul într-un cadru organizat, conform unui program bine definit, cu sau fără perceperea unor taxe de acces - la latitudinea proprietarului/beneficiarului.

Costul total (estimat)
500.000 LEI (inclusiv TVA)

Amplasamentul proiectului
Bun mobil. Situat în prezent în Depoul STB Victoria, str.Mexic nr.19

Vă rugăm să vedeți Anexa atașată.
Anexa Proiect restaurare tramvai istoric V2A 2S.pdf
Anexa Proiect restaurare tramvai istoric V2A 2S.pdf (1.9 MB; downloaded 280 times)
Fotografie coperta.png (1.69 MB; downloaded 6544 times)

 


Re: VOTEAZĂ! - Restaurarea tramvaiului istoric V2A-2S 4042 Asociația Metrou Ușor

⚠️ [APEL]: Proiectul pentru restaurarea tramvaiului românesc V2A-2S s-a bucurat de sute de like-uri! Vă mulțumim pentru susținerea morală. Din păcate, foarte puțini aleg să și voteze. 700 de like-uri și doar 100 de voturi.

⚠️ Dragi prieteni, este nevoie să ne mobilizam real și să votăm proiectul pe site-ul Primariei. Proiectul trebuie să ocupe locul 1 sau locul 2 în clasamentul voturilor pentru a primi finanțarea. În acest moment, proiectul NU va putea primi finanțare, fiind pe locul 3.

✅ Avem nevoie de VOTURI, nu de LIKE-uri. Înțelegem că votarea este un efort, fiind necesară înregistrarea și confirmarea adresei de e-mail, însă doar prin acest efort de 5 minute, tramvaiul 4042 va putea fi salvat.

🙏🏻 Vă mulțumim pentru înțelegere și sprijin. Vă rugăm, votați proiectul la adresa de mai jos. Durează maximum 5 minute.

VOTAȚI: https://bugetare-participativa.pmb.ro/view/78


Photo credit: Joachim Kaddatz, mai 1988 / Dragoș Cîșu, iulie 2021.
Colaj 4042.png (1.63 MB; downloaded 5975 times)
Colaj foto: Joachim Kaddatz, mai 1988 / Dragoș Cîșu, iulie 2021.

 


Re: VOTEAZĂ! - Restaurarea tramvaiului istoric V2A-2S 4042 ByOnu

După cum scrie mai sus, verificasem și eu personal acum câteva ore care este situația.

Sunt puțin confuz. Înțeleg că există o probabilitate mare ca unii să nu locuiască/lucreze/studieze în București, însă discrepanța este mare.

:cry:

Suntem o comunitate mare! Trebuie să fim uniți! Fiecare vot contează! Cu siguranța fiecare dintre noi are cel putin 5-10-20 de oameni în cercul apropiat pe care îi poate motiva să voteze.

De soarta acestui proiect depinde atât viitorul lui 4042 pe care noi toți împreună l-am salvat de la fier vechi în 2020, dar și viitorul Muzeului -- un proiect pentru care ne-am luptat în ultimii 3 ani.
diferenta voturi likeuri.png (883.14 KB; downloaded 5887 times)

 


Re: VOTEAZĂ! - Restaurarea tramvaiului istoric V2A-2S 4042 Asociația Metrou Ușor

⚠️ Dragi prieteni,

În ultimele zile mai mulți ne-au întrebat cum se clasează proiectul nostru (câte voturi are). Momentan ne luptăm pentru poziția a 2-a, cursa fiind una foarte strânsă.

🔵 Voturile pentru fiecare proiect pot fi vizualizate aici: https://bugetare-participativa.pmb.ro/in ... igible=1

✅ CONTĂM pe fiecare VOT pentru a ne clasa pe una din primele două poziții și pentru a-i asigura lui 4042 finanțarea de care are nevoie pentru a fi restaurat. Așadar, vă rugăm VOTAȚI și DISTRIBUIȚI proiectul nostru către cât mai multe persoane ce ar putea fi interesate. Este o miză reală, o cursă reală și doar primele 2 proiecte vor primi banii la final (bugetul este de doar 1 mil. RON, iar sumele estimate de proiectele fruntașe sunt de 500.000 RON).

VOTAȚI AICI: https://bugetare-participativa.pmb.ro/view/78

Vă mulțumim!
Proiecte eligibile.jpg (240.68 KB; downloaded 4825 times)

 


Re: VOTEAZĂ! - Restaurarea tramvaiului istoric V2A-2S 4042 ByOnu

Am urmarit evolutia, iar daca in ultimele doua saptamani cresterea numarului de voturi a fost una relativ constanta si sustinuta, de cateva zile numarul de voturi a ramas cam intepenit. In acest timp, proiectul de pe locul 2 este la o distanta de 120 de voturi la momentul acesta. Trebuie sa recuperam acest decalaj, deci hai sa facem tot posibilul pentru a motiva prieteni, colegi, samd sa voteze. Din experienta proprie, este preferabila o discutie 1 la 1, altfel oamenii nu prea considera ca merita deranjul.

 


Re: VOTEAZĂ! - Restaurarea tramvaiului istoric V2A-2S 4042 Andrei98

Daca fiecare om care are cont aici si citeste asta ar spune prietenilor sau familiei sa voteze s-ar aduna destule voturi cat sa ajunga si pe locul 2, eu unul am convins si colegi de la serviciu sa voteze, lucrand cumva chiar in domeniu. Faptul ca nu a depasit nici macar 400 de voturi nu poate insemna altceva decat ca interesul este scazut chiar si printre unii pasionati.

 


Re: VOTEAZĂ! - Restaurarea tramvaiului istoric V2A-2S 4042 WT_fan06

Trist, dar adevărat. Uitându-mă pe Facebook, majoritatea voturilor au venit de la oameni care n-au tangență cu domeniul, dar își aduc aminte și țin la istoria acestui oraș, atât cât a mai rămas (din acea istorie).

 


Re: VOTEAZĂ! - Restaurarea tramvaiului istoric V2A-2S 4042 ByOnu

Intreb si aici, este cineva in grupul de Facebook Tribuna STB sau alte grupuri ale angajatilor? Daca da, ne puteti ajuta, va rugam, sharuind postarea asta in grup(uri)?

https://facebook.com/InitiativaMTB/posts ... 68458261

Am aprecia foarte mult, iar ... realist, cred ca ne indreptam spre situatia in care aceasta mai este singura sansa. La ora la care vorbim trebuie sa recuperam cele 120 de voturi. Nu pot decat sa sper ca si angajatii vad beneficiile acestui proiect ...daca va castiga: URAC ar primi fonduri pentru o restaurare pentru prima oara dupa multi ani, s-ar mai readuce putin in lumina istoria si importanta tramvaiului in Bucuresti. Sper sa ne fie parteneri in acest demers. Daca restaurarea se dovedeste un succes, ar putea urma si altele.

Din pacate, eu cel putin, nu am cunostinte pe aceste grupuri. Insa ma gandesc ca la cat de multi pasionati suntem, trebuie sa fie macar unul dintre noi pe acolo. *Am fost pe astfel de grupuri pana cand am renuntat la Facebook acum cativa ani, deci nu este imposibil de intrat.

 


Re: VOTEAZĂ! - Restaurarea tramvaiului istoric V2A-2S 4042 LucaTB

Eu sunt, am distribuit postarea respectivă. Succes în continuare!

 


Re: VOTEAZĂ! - Restaurarea tramvaiului istoric V2A-2S 4042 ByOnu

:o  :P  :bere:  :applause:

Multumim mult mult!  :love:

 


  • AlexTB
  • Posted:
  •  

Re: VOTEAZĂ! - Restaurarea tramvaiului istoric V2A-2S 4042 AlexTB

O să distribui si eu postarea pe un alt grup in care sunt angajati ai STB S.A!
Succes la proiect! :bere:

 


Re: VOTEAZĂ! - Restaurarea tramvaiului istoric V2A-2S 4042 Asociația Metrou Ușor

⚠️ ULTIMA ȘANSĂ! Votează ACUM restaurarea tramvaiului istoric V2A-2S 4042: https://bugetare-participativa.pmb.ro/view/78

✅ Pasul 1. Accesați proiectul: https://bugetare-participativa.pmb.ro/view/78
✅ Pasul 2. Înregistrați-vă / autentificați-vă pentru a vota (verificați și în SPAM primirea email-ului)
✅ Pasul 3. Votați proiectul (veți vedea mesajul verde „Ați votat acest proiect”)

⚖️ Doar primele două proiecte clasate vor câștiga! Avem nevoie de TINE pentru a înclina balanța! Clasamentul în timp real: https://bugetare-participativa.pmb.ro/in ... igible=1

Vă mulțumim! 💙
4042.png (1.63 MB; downloaded 3655 times)

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: VOTEAZĂ! - Restaurarea tramvaiului istoric V2A-2S 4042 ADK

Poate sunt eu încă prea optimist (în legătură cu recondiționarea lui), dar 4042 nu cred că va mai fi vreodată "4042". Nu cred că pot exista 2 tramvaie cu același număr de inventar la același operator. Dacă în trecut autobuzele se mai suprapuneau cu tramvaiele, probabil era altă treabă. Vezi 6502 care nu există și în varianta autobuz, find oarecum o prostie că acest număr e sărit la Otokare, în cazul ăsta mai bine renumerotau Lohnerul.

Revenind, 4042 poate o să fie maxim ... 2539, dacă o mai fi valabil numărul de înmatriculare vechi. Sau să nu aibă număr de inventar, cum nici V09 nu are însă ar fi ceva incomplet. Rămâne de văzut întâi să se strângă voturile, văd că sunt vreo 485, nu știu cam de câte ar mai fi nevoie dacă trebuie să fie pe primul sau al doilea loc pe pagină, că primele 2 proiecte au voturi mai puține. Există vreun termen pentru rezultatul final?

 


Re: VOTEAZĂ! - Restaurarea tramvaiului istoric V2A-2S 4042 LucaTB

Termenul limită pentru votare a fost 17 iulie.

 


 
Go to page:  1 2
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Petiții, luări de poziție, proiecte și solicitări realizate de Asociația „Metrou Ușor”  • 
Choose destination

Since our 2332 forum members have written 425581 posts in 5292 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use