De toate pentru toțiComunitatea MetrouUsor

 

Topic: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire

1706 posts, 293637 views
 
Go to page:  1  ... 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122
 
 

📖 Pagination options
 • ByOnu
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire ByOnu

Si tu, Andrei, ce parere ai?

 


 • essco
 • Membru Bronze
 • Posted:
 •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire essco

andrei11 wrote here:
... habar nu am de ce îi sunt imputabile ministrului  educaţiei...

Fix din acelasi motiv din care tu ii imputezi USR-ului faptul ca nu a scos stalpisorii! Dar exact acelasi motiv!

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

ByOnu --> N-am nicio părere. Eu pe vremea Socialismului nu făceam politică, mi-am văzut de carte / de serviciu.
essco --> Studiază problema mai în amănunt, nu acesta e răspunsul corect.  Îmi pare rău,  asta e.  N-am fost PCR - ist pe vremea lui Ceauşescu, nu o să mă înscriu acum la bătrâneţe în vreun partid.  

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

Hai  să discutăm puţin despre nişte planuri ce frizează absurdul.
Este vorba despre această propunere.
Actualul primar impotent intelectual al Sectorului 2 şi echipa lui de  Consilieri  în loc să-şi consume energia pe fantezii ( bine, dacă nu au primit bani pentru ce gândesc ei nicio problemă ) ar fi trebuit să se concentreze pe cel puţin patru probleme esenţiale:
1) De ce mă pun pe mine să plătesc taxa de gunoi menajer pentru tot anul dacă eu întâmplător 7 - 8 luni / an nu stau în Bucureşti ?
2) Ar fi trebuit să rezolve cumva linia tramvaiului 5 înainte să dea drumul la circulaţie. Nu e vorba de capătul de la Exaero Băneasa ( care e în Sectorul 1 ), e vorba de linia de pe Barbu Văcărescu. A, o să mi se spună că  proiectul nu ţine de Primăria S 2 ?  Linia e pe teritoriul  S 2 ? E ! Deci e responsabil.
3) Să  desfiinţeze ( cel puţin să atace în instanţă ) parcările ilegale de pe trotuare înfiinţate de Firea.
4) Să găsească o metodă  ca stâlpişorii care nu lăsau  maşinile să intre pe trotuar şi care au fost distruşi de şoferi să nu mai poată fi scoşi.
5) Etc. --> Mai  marcăm şi noi străzile cu dungi pe asfalt ? Sau aşteptăm primăvara anului 2023 ?
__________________________
Din CV - ul actualului primar pe care nimeni nu-l ştie cum arată:
01/01/2018–01/01/2019 Coordonator executiv Comisia de Tăiat Hârtii 2, Bucharest (Romania)
01/08/2017–01/01/2018 Coordonator IT Comisia de Tăiat Hârtii 2, Bucharest (Romania)
__________________________
Şi ca să fie clar, n-am fost  membri PCR, nu ţin cu niciun partid politic actual, nu suport demagogia politică ( sau de altă natură ).

 


 • orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire orex

SA LE FIE RUSINE fostilor, si actualilor intai-statorilor ...


 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

Panoul cu propaganda face toţi banii...
289593470_5473120002708005_7871700770862019503_n.jpg (138.35 KB; downloaded 933 times)
P.jpg (31.99 KB; downloaded 925 times)

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Cristi N

Legat de gunoi, incepand cu Ianuarie a.c. nu se plateste taxa de gunoi catre DVBL decat daca refuzi sa iti faci contract cu Supercom, iar acolo vei plati in functie de cantitatea de gunoi generata si declarata.
Pana anul trecut se platea taxa de salubrizare la DVBL dar si atunci daca nu locuiai efectiv la adresa depuneai fizic sau electronic o "declaratie rectificativa" si scapai de taxa.

Multe lucruri sunt in Sectorul 2 si nu e Primaria Sectorului responsabila de ele: reteaua de tramvai, arterele pe care circula STB, reteaua de apa/canal, etc.

Deocamdata ADP S2 are dreptul sa monteze stalpisori doar in cadrul lucrarilor de reabilitare stradala. Sistematizarea rutiera din S2 este exclusiv obligatia ASB chiar daca strada respectiva este in administrarea sectorului. Marcajele rutiere intra tot la sistematizare la fel ca stalpisorii.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

Sunt de acord cu ce ai scris, numai că cetăţeanul  obişnuit  gândeşte ca şi mine:
Capitala e împărţită în 6 Sectoare, ok, aşa să fie, nu depinde de mine.
Locuiesc în Sectorul 2, iarăşi aşa să fie, nici asta nu depinde de mine. La un moment dat deşi n-am schimbat locuinţa eram în Sectorul 3.
Tot ce văd în Sectorul 2 este al Sectorului 2, linii de tramvai, artere cu sau fără  STB, dungi pe asfalt, semafoare,  canalizări, gunoi, dezăpezire, etc.
E prea complicat să identific eu ce cui aparţine. Eu mă adresez primăriei "mele". Primăria e datoare "să se lupte" cu celelalte entităţi pentru rezolvarea problemelor semnalate.. Nu e în atribuţiile cetăţeanului să ştie că artera respectivă e la Primăria Generală, că STB - ul nu ţine de Sectoare, etc.
_______________________
Voi, ca şi Partid Politik, nu sesizaţi că este o încâlceală în administraţia Bucureştiului ? De ce oraşele mai mici, gen Braşov, Timişoara, etc, etc, nu au astfel de probleme ? La ei există o singură primărie care se ocupă de probleme. În Bucureşti nu, asta e strada mea, asta e a ta, semnul de circulaţie e habar n-am unde, canalizarea în altă parte, etc, etc.  Chiar nu sunteţi în stare să limpeziţi lucrurile ?
__________________
N-am înţeles ce e cu stâlpişorii. Ei au fost montaţi dar cetăţenii şoferi i-au rupt ca să intre cu maşinile pe trotuar. Cum rezolvăm ?

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Cristi N

E perfect normal ce spui.

Mecanismul e urmatorul: daca tu cetateanul Andrei11 faci o petitie prin care semnalezi o problema si subiectul nu tine de primaria de sector vei primi raspuns de la PS2 cu cine este institutia responsabila precum si ca petitia ta a fost redirectionata la institutia respectiva.

Da, impartirea administrativa actuala este o aberatie si sunt mai multe initiative care au incercat sa abordeze treaba asta. De exemplu: 1 si 2
Eu sunt sceptic ca pe termen scurt/mediu se va implementa asa ceva, deocamdata vedem ca tendinta e de a creste numarul de angajati la stat, nu de a micsora acest numar.

Despre stalpisori:
Daca strada e inca in garantie ii pune la loc ADP-ul, daca nu atunci se face adresa catre ASB.  Nu cred ca s-a avizat inca la PMB protocolul prin care ADP S2 sa poata face sistematizare pe strazile din administratia lor.
Tot in ideea asta s-au cerut de la Primaria generala mai multe bulevarde/sosele, sa vedem daca si cand vor sa le dea: HCL 97/2022.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Dristorul Nr.3

andrei11 wrote here:
Congresul XII - PCR
Pârvulescu contra Ceauşescu

Un fragment over-rated de care se tot vorbeste de peste 30 de ani. Parvulescu in primul rand era din aripa Dej a PCR. Stia si el ca toti din sala il "sustin" pe Ceausescu doar de fatada, ca regimul deja o luase intr-o directie gresita, si ca mai devreme sau mai tarziu toata treaba se va destrama.  A fost o cascadorie, probabil, pentru a-si arata si el coltii (probabil si cu sustinerea anumitor membrii PCR care nu il mai suportau pe Ceausescu sau alti factori). Oricum nu avea nimic de pierdut, mai ales la varsta lui. A fost ca sa fie, nimic mai mult sau mai putin.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Grunberg

Hehehe, la urechile mele de copil atunci ajunsese deja stirea sub forma: “gata, in locul lui Ceausescu vine altu’, unu’ Pirvulescu”. S-a fisiit repede, m-am entuziasmat degeaba. Abia peste citiva ani aveam sa scapam cu adevarat de Ceausescu. Aveam o sampanie frantuzeasca pusa la pastrare cu vreo 10 ani inainte; gindul secret al parintilor a fost sa o desfaca numai cind o pleca Ceausescu. Asa a fost bauta ea in noaptea de 22-23 decembrie ‘89, cam cu noduri ca incepusera impuscaturile pe la C.C. si se auzeau mai bine pe viu decit la televizor…

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

Cristi N, am citit cu atenţie << Exemplul 1 >>, propunerea este logică şi raţională. O singură observaţie, trebuie stabilită Aria Metropolitană după numărul de kilometri faţă de kilometul 0 ( cu ceva excepţii eventual ), sunt destule localităţi care s-ar încadra în Aria Metropolitană dar fac parte din alte judeţe, respectiv Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Dâmboviţa.
Două exemple, Bolintin Vale şi Adunaţii Copăceni  au fost tot timpul legate de Bucureşti dar "au căzut" în judeţul Giurgiu.

 


 • messe
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire messe

Nu uita de Mihailesti, cazut si el in Giurgiu (judet).

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Cristi N

Sunt multe lucruri de ajustat dar, din pacate,  restul partidelor nu  doresc in mod real o astfel de reorganizare.

De exemplu, ar fi o gramada de  posturi de primar care ar disparea. Acei primari au la randul lor influenta in partidele din care fac parte asa ca cel putin deocamdata suntem blocati in bucla asta.

 


Go to page:  1  ... 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea MetrouUsor  • 
Choose destination

Since our 1991 forum members have written 384711 posts in 4726 topics and 457 subforums.

 

© 2009 - 2022 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use