Despre asociație și site-urile metrouusor.comAsociația "Metrou Ușor": Obiective, activități, proiecte, informațiiPetiții, luări de poziție, proiecte și solicitări realizate de Asociația „Metrou Ușor”

 

Topic: Propuneri pentru Metrorex S.A.

20 posts, 6138 views
 
Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Re: Propuneri pentru Metrorex S.A. survola

Având în vedere că ați avut succes cu propunerea de mai sus (modificarea pasajului la statia Aviatorilor), poate ar fi bine să continuați și să propuneți edificarea unui nou acces la statia Piața Victoriei, cel care ar avea ieșirea înspre strada Buzești.
Poate preia lucrarea PS1.

 


Re: Propuneri pentru Metrorex S.A. punmeister

Ain't gonna happen cu Clotilde la S1.

 


Re: Propuneri pentru Metrorex S.A. ByOnu

Atunci cu cine la S1? :roll:

 


Re: Propuneri pentru Metrorex S.A. Asociația Metrou Ușor

Asociația Metrou Ușor a trimis Primăriei Sectorului 1, Primăriei Municipiului București și Metrorex SA propunerea de a realiza cel de-al doilea lift în pasajul de subtraversare a bulevardului Aviatorilor, respectiv galeria sudica de acces a stației de metrou.
propunere asoc metrou usor instalare lift pasaj pietonal aviatorilor.png (79.42 KB; downloaded 1894 times)
AMU nr28 19 05 2022 Accesibilizare Pasaj Pietonal Aviatorilor.pdf
AMU nr28 19 05 2022 Accesibilizare Pasaj Pietonal Aviatorilor.pdf (193.48 KB; downloaded 219 times)

 


Re: Propuneri pentru Metrorex S.A. shoppy

ByOnu wrote here:
Atunci cu cine la S1? :roll:
Cu aceeasi de la MT.

 


Re: Propuneri pentru Metrorex S.A. Asociația Metrou Ușor

Asociația Metrou Ușor wrote here:
Asociația Metrou Ușor a trimis Primăriei Sectorului 1, Primăriei Municipiului București și Metrorex SA propunerea de a realiza cel de-al doilea lift în pasajul de subtraversare a bulevardului Aviatorilor, respectiv galeria sudica de acces a stației de metrou.Primăria Sectorului 1 a înaintat propunerea noastră către Metrorex S.A. și a primit următorul răspuns:

Către,

CONSILIUL LOCAL SECTOR  1, ADMINISTRAȚIA DOMENIULUI PUBLIC SECTOR 1

Referitor la petiția Asociației Metroul Ușor


Ca urmare a adresei dumneavoastră cu numărul 21661/10.06.2022, transmisă şi înregistrată la Metrorex cu numărul M.01/8169/14.06.2022 şi în conformitate cu art. 6 alin (4) din Ordonanţa Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor aprobată cu modificări prin Legea nr. 233/2002, vă comunicăm următoarele:

Metrorex a implementat într-o primă etapă mai multe proiecte de investiții prin care s-au amplasat în majoritatea stațiilor de metrou sisteme de transport persoane din zona peroanelor stațiilor către vestibule și exteriorul stațiilor, pentru creșterea mobilității persoanelor cu mobilitate redusă. Aceste sisteme de transport au fost montate inclusiv în stațiile de metrou care din construcție nu au fost prevăzute cu acest tip de instalații. La momentul demarării acestor proiecte, pentru încadrarea în sumele alocate, s-a avut în vedere dotarea stațiilor de metrou aflate în exploatare cu un lift de la peronul central al stației sau 2 lifturi pentru stațiile cu peroane laterale, către vestibul și un lift care să facă legătura cu exteriorul stației, lifturi a căror amplasare a trebuit realizată atât în zone apropiate din stație (în interior), cât și în zone disponibile pentru amplasare la exterior.  

Astfel, în stațiile de metrou sunt amplasate și sunt în exploatare un număr de 145 lifturi și 280 escalatoare. Din cauze tehnice generate de amplasarea stațiilor și a configurației acestora, nu a fost posibilă montarea de lifturi (interior și/sau exterior) și parțial escalatoare, în 5 stații de metrou (Obor, Piața Muncii, Dristor 2, Anghel Saligny, Pantelimon).

În cazul stației Aviatorilor, ca urmare a recomandării Proiectantului Magistralei 2 de metrou, liftul exterior a fost amplasat pe partea dreaptă a accesului principal al stației, zonă cu cel mai mare trafic de călători. Pentru amplasarea unui al doilea lift, în partea stângă a accesului principal, apreciem că nu sunt probleme de ordin tehnic în ceea ce privește interferența cu infrastructura de metrou existentă.

Pentru asigurarea finanțării proiectului (prin care să se crească mobilitatea persoanelor cu mobilitate redusă în toată rețeaua de metrou prin montarea de lifturi și escalatoare, suplimentar față de cele în exploatare), etapă esențială pentru demararea efectivă a proiectului, avem ca prioritate accesarea unei finanțări nerambursabile.

De asemenea, conform Strategiei de dezvoltare a metroului, avem în pregătire proiectul de modernizare a stațiilor de pe Magistrala 2 de metrou, proiect care va fi propus pentru finanțare și implementare, după finalizarea proiectului de reabilitare a căii de rulare de pe această linie.

Metrorex apreciază că amplasarea unui lift suplimentar la accesul principal al stației Aviatorilor este fezabilă, aceasta fiind luată în considerare spre a fi propusă atât în cadrul unui nou proiect de creștere a mobilității persoanelor cu mobilitate redusă, cât și în cadrul proiectului de reabilitate a stațiilor Magistralei 2 – proiect care va fi promovat pentru obținerea finanțării din fonduri europene.


Cu stimă,
DIRECTOR GENERAL,                                          
ec. Mariana MICLĂUȘ

 


Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Petiții, luări de poziție, proiecte și solicitări realizate de Asociația „Metrou Ușor”  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420580 posts in 5242 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use