De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Clubul "Flacara Rosiatica"

4253 posts, 744850 views
 
Go to page:  1  ... 286 287 288 289 290 291 292  ... 304
 
 

📖 Pagination options
 • ADK
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" ADK

Are cineva idee de pe TPU pe Chrome mi se vede așa? pe Firefox nu are nici-o problemă, plus că nu e singurul care se vede așa sau nu se pot încărca anumite imagini.
2022-04-30_115310.jpg (63.62 KB; downloaded 1524 times)

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

Facebook - Bucureştiul de Altădată
10.05.2022.jpg (447 KB; downloaded 1429 times)

 


 • ADK
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" ADK

Faină chitanța aia, dar grupul e privat.

În altă ordine de idei, am verificat recenzarea acum ceva timp dar nu reușeam să intru în posesia codului, deși trecuse o săptămână. Am refăcut chestionarul, de data asta mult mai atent, încât a rămas doar o singură întrebare fără răspuns (adică aia cu codul de recenzor necompletat) și după o altă săptămână am verificat și s-a realizat cu succes, primind un cod de genul 12-34-56-78 (care probabil, după cum și spune nu mă ajută decât la locul de muncă cu o zi liberă, și aia probabil plătită). Mă gândesc că e util de păstrat și în cazul în care intervine o problemă cum că nu am realizat chestionarul, și primesc vreo amendă, deși puțin probabil. Observ că termenul cu recenzarea online a fost prelungit, dacă ai habar de cum funcționează electronic îl faci repejor, recenzarea ”față-în-față” o văd utilă mai mult pentru cei ce nu se pricep/dețin PC-uri și/sau telefoane android, ori că se duc ei, ori că vine recenzorul acasă.

Deși e datoria cetățeanului de rând, dar eu unul aș oferi mai multe variante de răsplată, nu doar cu o zi liberă de la locul de muncă. Aș oferi și posibilitatea reducerii impozitului (măcar pe locuință) și/sau eventualelor amenzi de anumite categorii, ori aș acorda un voucher la alimentele de bază. Evident, aș oferi doar o singură opțiune de alegere, dar aș încuraja oamenii să răspundă unor întrebări pentru a crește (cât de puțin) calitatea statisticilor, așa dacă nu oferi chiar nimic nici să nu ai pretenția că acolo se va scrie absolut totul corect. S-ar completa doar să se ia de o grijă, și dacă-l faci online ai toate scuzele să zici că ai greșit că nu știu ce ai selectat fără să știi. Alte state cred că le oferă ca fapt-divers cetățenilor mai multe facilități, nu le-ar zice direct - e obligația ta, altfel primești amendă, doar nu trăim nici în junglă.

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Grunberg

Si eu am reusit, cu chiu, cu vai sa obtin “ceferticatele”, cite unul pentru fiecare CNP recenzat. Asadar, daca un membru al familiei (sau prieten, cunoscut) completeaza datele pentru n persoane, vor fi emise certificate pentru fiecare CNP, nu numai pentru cel ce se recenzeaza pe sine. Chestia asta nu rezulta din comunicatele oficiale sau, cel putin la urechile mele nu a ajuns. Din acest motiv s-a impamintenit ideea ca fiecare trebuie sa se recenzeze pe sine si automat sa aiba si sa divulge statului adresa sa de email. Multi nu au adresa email dar si mai multi nu doresc sa o puna la dispozitia statului!

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Hawkuletz

Nu mi se pare o atat de mare problema punerea "la dispozitia statului" a unei adrese de e-mail. Oamenii pentru care secretul adresei de e-mail este atat de important stiu deja sa isi creeze mai mult de o singura adresa. Intr-adevar sunt oameni "fara adresa de e-mail" dar in general multimea cetatenilor fara adresa de e-mail se suprapune destul de bine cu multimea celor care oricum nu au nivelul de cunostinte necesar pentru a efectua cu succes autorecenzarea.

Cat despre "premiu" - hai sa fim realisti, timpul maxim de munca investit in autorecenzare este, cu ingaduinta 1-2 ore (la mine fu sub o ora). Scutire de 8 ore pentru 1-2, mie mi se pare destul premiu. A, ca poate ar fi fost cazul de ceva separat pentru pensionari/someri/studenti.. da, poate, dar presupun ca s-a pornit de la ideea ca ei au oricum mai mult timp la dispozitie? Sau poate o rasplata direct materiala ar fi fost mai complicata?

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" subway guru

Si cine plateste chiulul?

 


 • ByOnu
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Discuții diverse ByOnu

Zic sa vad si eu ce e Metropola TV...
Screenshot_20220619-230156_YouTube.jpg (596.54 KB; downloaded 1152 times)
Screenshot_20220619-230139_YouTube.jpg (480.35 KB; downloaded 1152 times)
Screenshot_20220619-230122_YouTube.jpg (514.93 KB; downloaded 1152 times)
Screenshot_20220619-230101_YouTube.jpg (629.48 KB; downloaded 1152 times)

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

Primită de la un prieten,  preluată la rândul lui de pe un Facebook oarecare.

Ce rost mai are să știe absolvenții teorema lui Pitagora, volumul sferei, scrisul și cititul, Creangă și Eminescu, franceză ori spaniolă, mecanisme simple și vectori, compoziția chimică a materiei, viața plantelor și animalelor, Renașterea și umanismul, marile descoperiri geografice, deosebirea dintre Munții Alpi și Munții Anzi sau dintre limba latină și America Latină ?
Există mulți oameni astăzi, mai ales dintre reprezentanții noilor generații, care nu simt nici un fel de handicap în lipsa lor de cultură, în ignoranța lor, în mintea lor vidată în mod intenționat și care – educați pentru contingent și obișnuiți cu trăirea clipei – vor ca în școală să se dobândească nu cunoștințe, ci numai deprinderi, numai tehnici de viețuire și de supraviețuire, numai modalități de adaptare la mediu.
Adaptarea omului la viața curentă pe care o trăiește nu s-a făcut niciodată prin discipline practice care să le excludă pe cele considerate „teoretice”, ci prin teorie serioasă care să explice bine viața cotidiană.
De aceea, a spune că matematica este inutilă, fiindcă elevii nu vor folosi, niciodată, în viață, integralele sau limitele este un nonsens.
Matematica este prezentă în toate fibrele omului contemporan, în toate evenimentele vieții cotidiene, dar ea trebuie studiată în școală ca să poată fi folosită.
Altminteri, devin problematice chiar măsurarea unui teren, exprimarea unui procentaj, regula de trei simplă sau transformarea hectarelor în kilometri pătrați.
Veți spune că toate astea le face acum computerul.
Fals !
Le face omul, cu ajutorul computerului, iar dacă omul face acest lucru în mod mecanic, fără să înțeleagă și să poată explica ce face, atunci, omul contemporan a ajuns, deja, un mecanism, încetând să mai fie om.
La literatură, un elev nu mai poate citi toate romanele importante ale omenirii sau ale românilor și nici nu mai acceptă să preia mecanic opiniile criticilor și istoricilor literari și să le învețe pe de rost.
Dar asta nu-i dă cuvânt să spună că literatura secolului al XIX-lea – de exemplu – este desuetă și să pretindă în programele școlare texte sportive, reportaje despre catastrofe naturale, regulamente și instrucțiuni etc. în locul textelor literare.
Lectura clasică se poate completa cu filmul inspirat din literatură (și se poate îmbina arta literară cu arta cinematografică). În locul textelor plicticoase din criticii consacrați, se pot face dezbateri și se pot ghida elevii spre descoperirea de către ei înșiși a sensurilor unui text literar.
Dar nu se poate înlocui textul literar cu textul banal !
Firește, anii au trecut și școala este obligată să țină pasul cu viața, dar nu aruncând peste bord valorile reale în favoarea unora iluzorii. Iar programele europene, naționale sau locale de educație sunt foarte importante, dar nu de ele ducem lipsă, în primul rând, ci de aplicarea legilor existente, de scoaterea educației din statutul de cenușăreasă, de tratarea cu seriozitate a școlii.
Altminteri, vom distruge, fără bombe și fără pandemii, dar, pas cu pas, acest popor.
Ioan-Aurel Pop,
Președintele Academiei Române

 


 • essco
 • Membru Bronze
 • Posted:
 •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" essco

@ByOnu: Metropola e detinuta de un consilier PSD Voluntari, e televiziunea lui Pandele si a sotiei lui, doamna sârma. La ce sa te astepti. Era plin de antivaccinisti in studioul lor tot timpul.
E trompeta PSD .

 


 • orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" orex

Avem un DUBLU CAMPION MONDIAL la inot si mai vorbim, incă, de șușanele?!

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" subway guru

N-am contribuit noi cu nimic de nimic la performanta uluitoare a acestui baiat minunat…

 


 • aztec
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" aztec

Intrebare
Ce sens are ca gardul cimitirului Bellu sa fie dublat cu alt gard, metalic?
Trecem de la borduri etajate la garduri duble?

 


 • orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" orex

Esti invidios, nu de alta dar, mai mult ca sigur, n-ai ”statia terminus” intr-un astfel de loc cu verdeata! :rofl:

 


 • aztec
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" aztec

Azi am intrat pt prima data.
Dar intrebarea ramane...e aiurea rau.

 


Go to page:  1  ... 286 287 288 289 290 291 292  ... 304
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2094 forum members have written 398769 posts in 4927 topics and 483 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use