Infrastructura feroviară din RomâniaMagistrale de cale feratăMagistrala 600

 

Topic: Linia 603: Zorleni- Falciu CFR- HM Falciu Nord

3 posts, 479 views
 • drbm
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Linia 603: Zorleni- Falciu CFR- HM Falciu Nord drbm

Grindeanu: Se redeschide linia feroviară peste Prut Zorleni – Fălciu – Frontiera cu Republica Moldova

Ion Dobreanu, 17 03. 2022
https://www.economica.net/grindeanu-se-r ... 397.html

„Continuăm astfel eforturile concrete pentru sprijinirea persoanelor refugiate din Ucraina, care sosesc în România prin frontiera cu Republica Moldova”, explică șeful Transporturilor.
Potrivit lui, CFR a intervenit în regie proprie pentru a permite circulația în condiții de siguranță pe acest sector de cale ferată și pentru repunerea în funcțiune a Haltei Fălciu.
„Luăm în mod constant toate măsurile necesare pentru asigurarea unor coridoare de tranzit care să asigure legături eficiente cu alte orașe importante din România dar și cu Punctele de Trecere a Frontierei cu țările vecine”, adaugă Grindeanu.

 


 • drbm
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Linia 603: Zorleni- Falciu CFR- HM Falciu Nord drbm

G4Media
ANCHETE • 17 MARTIE 2022 • REDACȚIA

Linia feroviară Zorleni – Fălciu – Frontiera cu Republica Moldova se redeschide pentru gestionarea mai eficientă a fluxurilor de refugiaţi, a anunţat joi, pe Facebook, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, CFR a intervenit în regie proprie pentru a permite circulaţia în condiţii de siguranţă pe acest sector de cale ferată şi pentru repunerea în funcţiune a Haltei Fălciu.

Potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES, linia de cale ferată Zorleni – Fălciu – Fălciu Frontieră este o linie feroviară care traversează râul Prut şi care asigură legătura directă cu Staţia CF Cantemir, punct feroviar de frontieră al Republicii Moldova.

„Prin redeschiderea liniei feroviare Zorleni – Fălciu – Fălciu Frontieră, în lungime de circa 60 de km, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA se aliniază eforturilor concrete ale României în preluarea şi gestionarea fluxului crescut de refugiaţi din Ucraina, care sosesc în ţara noastră, prin graniţele cu Republica Moldova”, se menţionează în comunicat.

Linia de cale ferată Zorleni – Fălciu – Fălciu Frontieră, destinată atât transportului feroviar de călători, dar şi de marfă, a fost închisă în anul 2015, deoarece niciun operator de transport feroviar român sau din Republica Moldova nu a mai solicitat trasă pentru desfăşurarea transportului pe această secţie de cale ferată neinteroperabilă.

Astfel, în contextul crizei umanitare din Ucraina şi a numărului mare de refugiaţi, care sosesc prin punctele feroviare de la graniţa cu Republica Moldova, redeschiderea şi crearea condiţiilor necesare reluării transportului de călători pe linia Zorleni – Fălciu Frontieră reprezintă în acest moment o măsură necesară în eforturile comune depuse de autorităţile locale şi centrale pentru descongestionarea fluxului crescut de refugiaţi şi reducerea presiunii de la celelalte puncte de frontieră cu Căile Ferate din Moldova.

„Pentru redeschiderea liniei de cale ferată Zorleni – Fălciu – Fălciu Frontieră, Sucursala Regională de Căi Ferate Iaşi a executat în regie proprie lucrările necesare pentru crearea condiţiilor în vederea realuării transportului feroviar, lucrări care au constat în înlocuirea de traverse, completarea cu material mărunt de cale şi piatră spartă, lucrări de consolidare a liniei, de defrişarea a vegetaţiei pe o suprafaţă totală de 144.000 mp, precum şi lucrări de asigurare a gabaritului de trecere în zona trecerilor la nivel”, se mai precizează în comunicat.

De asemenea, în clădirea Hm Fălciu au fost realizate lucrări de igienizare şi de salubrizare, lucrări desfăşurate cu sprijinul Primăriei Bogdăneşti, precum şi lucrări de repunere în funcţie a instalaţiilor sanitare şi electrice, inclusiv a sistemului de supraveghere video al sectorului Poliţiei de Frontieră.

„Menţionăm faptul că toate aceste demersuri, menite să asigure condiţiile necesare preluării tuturor persoanelor refugiate din Ucraina, întreprinse de Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA în punctele feroviare de frontieră de tranzit cu Republica Moldova, din nordul şi nord-estul ţării, se aliniază eforturilor comune ale autorităţilor locale, centrale şi ale societăţii civile care s-au mobilizat în acţiuni concrete de sprijin umanitar şi de coordonare strânsă în depăşirea provocărilor cu care ne confruntăm în această perioadă”, se mai spune în document.

Conform sursei citate, personalul companiei CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare naţionale, va lua în continuare toate măsurile necesare şi va colabora permanent cu autorităţile locale şi centrale pentru asigurarea condiţiilor necesare preluării fluxului crescut de refugiaţi, care se află în tranzit în ţara noastră, pentru legătura feroviară cu Ungaria, inclusiv persoanelor de orice naţionalitate, care sosesc din Ucraina, şi solicită îndrumare şi asistenţă în staţiile de cale ferată.

Potrivit CFR, în staţiile de cale ferată, la solicitarea primăriilor şi prefecturilor, au fost amenajate spaţii pentru refugiaţi, unde primesc hrană şi asistenţă, până la preluarea şi transportarea acestora în centrele special amenajate de autorităţile locale şi centrale. (Sursa foto: CFR Călători)

https://www.g4media.ro/linia-feroviara-z ... ide.html

 


 • drbm
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Linia 603: Zorleni- Falciu CFR- HM Falciu Nord drbm

tufadevenetia.mp3
tufadevenetia.mp3 (2.13 MB; downloaded 47 times)

RadioImpuls:
Dimineața Nebună. Motivul rușinos pentru care linia feroviară Zorleni – Fălciu – Frontiera cu Republica Moldova nu a putut fi deschisă.

"Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că va redeschide o cale ferată mai veche din apropierea Republicii Moldova. Totul pentru a falicita transportul refugiaţilor din Ucraina. Însă se pare că această acţiune nu au putut fi dusă la bun sfârşit.

Cei care s-au ocuapat de reabilitarea liniei ferate nu au putut curăța zona din apropierea Bogdănești, motivând că este o zonă de pădure cu multe uscăciuni."

23:04, Mar 22, 2022
Andreea Burghelea
https://www.radioimpuls.ro/dimineata-neb ... 20209700

 


Home page  • 
Parent forum: Magistrala 600  • 
Choose destination

Since our 1993 forum members have written 385183 posts in 4739 topics and 460 subforums.

 

© 2009 - 2022 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use