Parent forum: Județul Bihor

 

Topic: Știri, noutăti, perspective

179 posts, 49554 views
 
Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13
 
 

📖 Pagination options
 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

La S.C. OTL S.A. se află în teste autobuzul MAN LION’S CITY 12E, autobuz 100% electric. Acesta va circula începând cu data de 04 decembrie 2021 pe străzile din municipiul Oradea.          
  Modelul testat este construit în anul 2020 şi dispune de tehnologie şi facilităţi de ultimă oră.          
  Dintre dotări enumerăm:podea complet coborâtă, sistem de climatizare, sistem încălzire auxiliară, sistem de monitorizare prin camere video, sistem de avertizare sonoră, zonă unghiuri moarte şi alertă de proximitate, prize USB.          
  La capitolul caracteristici amintim: lungime 12 m, motor 160 kW, sistem de recuperare a energiei prin frânare, capacitate totală de transport 88 locuri.

Sursa: OTL
___________________________________
S.C. O.T.L. S.A. invită orădenii, cu mic, cu mare, la plimbări de agrement cu Tramvaiul de Epocă.          
  În perioada 04 decembrie 2021 -  02 ianuarie 2022 Tramvaiul de Epocă va efectua câte o cursă pe zi cu plecare la ora 18:15 din Piaţa Unirii.          
  Tramvaiul va avea traseul Piaţa Unirii - Casa de Cultură - Gara Centrală -Olosig – Biserica Emanuel – Piaţa Unirii.
  Biletele se pot achiziţiona de la controlorii de bilete din tramvai cu preţul de 8 lei/adult şi 4 lei/copil.        
  Dacă solicitările din partea călătorilor vor depăşi numărul locurilor disponibile  (33), avem posibilitatea de a efectua încă o cursă pe zi cu pornire din Piaţa Unirii la ora 18:50.
  Vă dorim călătorie plăcută!

Sursa: OTL
______________________________________
Lucrările la noua linie de tramvai care leagă cartierele Cantemir şi Ioşia de-a lungul pârâului Peţa se apropie de finalizare.

Potrivit primarului Oradiei, Florin Birta, constructorii se pregătesc să închidă şantierul cu ultimele amenajări.

„Lucrările se vor închide în circa o săptămână. Constructorii mai au de finalizat printre altele înierbarea spaţiului dintre linii, amenajarea refugiilor pentru călători din staţii şi montarea panourilor de informare din staţii care trebuie să sosească din China", a declarat primarul pentru BIHOREANUL.

Din 15 decembrie
Birta a mai spus că linia de tramvai ar putea fi dată în funcţiune în circa două săptămâni. „Dacă nu se întâmplă nimic deosebit legat de furnizarea materialelor din China, estimăm că pe 15 decembrie tramvaiele vor putea să circule pe noua linie", a spus primarul.

Conform directorului OTL, Adrian Revnic, noua linie de tramvai va fi dată în folosinţă în paralel cu demararea recepţiei lucrărilor. „Lucrările se vor termina undeva în jurul datei de 15 decembrie, când tramvaiele vor şi începe să circule pe strada Atelierelor. În paralel, se va face recepţia lucrărilor. Acestea au ca termen de finalizare sfârşitul anului", a spus Revnic.

Pe unde trec noile linii
Conform programării făcute de OTL, noua cale de rulare va deservi liniile 5 şi 7. Cele două vor avea un traseu comun pe direcţia Nufărul, Cantemir, Atelierelor, Făgăraşului şi se vor despărţi la intersecţia Căii Aradului cu Bulevardul Decebal.

Linia 5 va urma traseul străzilor Primăriei, Magheru, Republicii, Olimpiadei şi Parcul Liniştii pentru a înainta pe Decebal spre Calea Aradului şi returul către Nufărul pe malul Peţei.

Linia 7 va înainta pe Bulevardul Decebal, respectiv străzile Olimpiadei, Republicii și Magheru, pentru a se întoarce în Nufărul pe direcţia Calea Aradului, Ceyrat, Atelierelor şi Cantemir.

Amenajarea a 3,8 kilometri de linie dublă de tramvai înierbată este finanțată din fonduri europene. Lucrările au fost atribuite prin licitaţie unei asocieri din care fac parte firmele Mari-Vila, Abed Nego şi Aquacons pentru suma de 69,1 milioane lei

Sursa: eBihoreanul

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

PTMZ wrote here:
Primăria Oradea a lansat o licitație pe două loturi pentru elaborarea studiului de fezabilitate, proiectului tehnic și a altor studii și avize conexe pentru etapele I și II ale proiectului „Coridorul de mobilitate Magheru - Republicii din Municipiul Oradea". Bugetul total alocat este în valoare de 1.563.229,42 RON, cu finanțare europeană prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT), fiecare lot având bugetul în valoare de 781.614,71 RON.

Ponderea punctajului:
- 80% preț
- 10% experiența arhitectului cu drept de semnătură
- 10% experiența șefului de proiect (inginer căi ferate, drumuri, poduri)

Termene limită:
- deprinderi oferte: 20 septembrie 2021
- evaluări: 20 martie 2022
Link E-licitație: https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100126058

Licitatia a fost anulata si relansata. Bugetul alocat a urcat la un total de 3.855.666,67 RON. Termene limita:
- depuneri oferte: 17 ianuarie 2022
- evaluari: 17 aprilie 2022
Link E-licitatie: http://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100133179

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Prima linie de tramvai construită pe un traseu nou creat în România, după 1990, va fi dată în funcțiune, mâine, 15 decembrie, la Oradea

Pentru constructia acestei linii noi au fost accesați peste 11 milioane de euro din fondurile europene pentru realizarea acestui proiect.

„Această extindere a liniei de tramvai este o premieră pentru România după 1990. Au fost lucrări de montare a liniei de tramvai, a firului de contact, a stâlpilor și tot ce a fost nevoie pentru ca linia de tramvai să poată fi dată, de mâine, în folosință. În următoarele zile mai rămân de montat panourile de informare pentru cetățeni, cu minutele în care ajung tramvaiele în stații și o porțiune din strada Atelierelor care încă nu a putut fi înierbată din cauza vremii. În cel mai scurt timp, toate lucrările vor fi finalizate. Acest proiect este unul benefic pentru locuitorii municipiului Oradea, având în vedere obiectivele noastre de modernizare continuă a parcului OTL, atât auto cât și de tramvaie. Cu siguranță va asigura o legătură mult mai bună între cartierele orașului nostru”, a declarat primarul Florin Birta.

Tramvaiele vor circula cu călători pe traseul nou construit Calea Aradului – str. Făgărașului – zona Ceyrat – str. Atelierelor – str. Salca – str. Dimitrie Cantemir.

5 și 7 – noile linii de tramvai din Oradea
Stațiile de tramvai vor fi situate pe Calea Aradului, în zona centrului comercial Auchan, lângă noua Sală Polivalentă, aproape de Universitatea din Oradea, în zona blocurilor din str. Ceyrat, lângă depoul OTL (str. Atelierelor) precum și pe str. Salca.

Tramvaiele vor circula pe liniile 5 și 7, linii nou create.

Linia 5 va urma traseul Nufărul, Salca, Universitate, Calea Aradului, Primăriei, Piața Unirii, Parcul 1 Decembrie, Magheru, Republicii, Gara Centrală, Olosig, Piața Decebal, Calea Aradului, Universitate, Salca și va ajunge în Nufărul.

Linia 7 va urma traseul Nufărul, Salca, Universitate, Calea Aradului, Piața Decebal, Olosig, Gara Centrală, Republicii, Magheru, Parcul 1 Decembrie, Piața Unirii, Primăriei, Calea Aradului, Universitate, Salca și va ajunge în Nufărul.

„Vom începe să circulăm pe liniile 5 și 7 la interval de 10 minute. O să vedem gradul de încărcare al acestora și în funcție de acest lucru o să luăm decizii, astfel încât traficul să se desfășoare în bune condiții și călătorii să fie mulțumiți  de serviciile pe care le oferim”, a precizat Adrian Revnic, directorul OTL.

Investiție cu bani europeni
Noua linie de tramvai are o lungime de 3,8 kilometri și este înierbată pe o suprafață de 2,3 km. Lucrările au presupus montarea liniei de tramvai, a firului de contact, a stâlpilor care susțin firul de contact, realizarea înierbării, a sistemului de irigații a gazonului, instalații de semaforizare și adăposturi în stațiile de tramvai. Totodată, au fost instalate cele două stații de redresare situate în Calea Aradului precum și în Depoul OTL. Astfel, stațiile de redresare asigură alimentarea cu energie electrică a tramvaielor.

Proiectul este implementat de Primăria municipiului Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI). Contractul de proiectare și execuție a fost încheiat cu asocierea de firme SC Mari-Vila Com SRL, SC Abed Nego Com SRL și SC Aquacons SRL. Valoarea lucrărilor este de 11,6 milioane euro fără TVA.

„Ne-am obișnuit să intrăm în zone în care nu neapărat au fost făcute demersuri înainte, de aceea și extinderea liniei de tramvai se încadrează în acest tipar. Am învățat multe de-a lungul acestui proiect care a fost unul dificil, dar de a cărui inaugurare ne bucurăm cu toții astăzi”, a punctat Marius Moș, directorul DMPFI.

Obiectivul de investiții „Realizare legătură pe cele trei direcții a liniilor tramvai în intersecția între străzile Primăriei – Decebal – Calea Aradului și extindere linie nouă de tramvai pe traseul Calea Aradului – str. Făgărașului – str. Atelierelor (cu acces depou OTL) și legătura pe toate direcțiile cu str. D. Cantemir” este finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiție 4.1 Mobilitate urbană durabilă. Finanţarea nerambursabilă este de 98%, iar contribuția proprie a Primăriei Oradea este de 2%.

Sursa: Info Oradea

 


 • Author: orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

S.C. O.T.L. S.A. informează călătorii că, începând de miercuri, 22 decembrie 2021, din cauza lucrărilor executate de firma Drumuri Bihor S.A. la cap linie Nufărul, staţia de îmbarcare pentru liniile 5 şi 7 de tramvai se relocă în staţia de sosire dinspre Cantemir, iar pentru linia de autobuz T3 debarcarea călătorilor se va face în staţia de plecare (după ce autobuzul se va întoarce din sensul giratoriu).          
  Ne cerem scuze pentru disconfort şi vă mulţumim pentru înţelegere.

Sursa: OTL

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

În data de 22 decembrie 2021 în curtea OTL SA a ajuns autobuzul Solaris Urbino 12 Hydrogen, un autobuz de ultimă generaţie, prietenos cu mediul, cu emisii zero.
  Acest autobuz este silenţios şi cu un nivel foarte scăzut de vibraţii, cu o autonomie de până la 350 km, cu timp scurt de alimentare (aprox. 10 minute), dotat cu podea complet coborâtă, rampă de acces la uşa 2, acţionată manual, destinată persoanele cu dizabilităţi, dar şi cărucioarelor pentru copii. Cu o capacitate totală de transport de 87 de persoane, din care 33 pe scaune, autobuzele sunt dotate cu un sistem de ventilaţie, în salonul autobuzului există un spaţiu generos (2 metri) în salon, pentru carucioarele cu rotile.        
  OTL SA va testa autobuzul până după sărbători pe traseele de transport în comun ale societăţii iar în urma acestor teste, rezultatele vor fi comparate cu rezultatele autobuzelor electrice şi hybrid pe care societatea le are în dotare putându-se astfel trage concluziile potrivite privind randamentul şi eficienta autobuzului Solaris Urbino 12 Hydrogen.
  Acest lucru ne va fi util în achizitia de autobuze prietenoase cu mediul şi în acelaşi timp eficiente din punct de vedere a costurilor.          
  În Europa sunt, în acest moment, 109 posturi de lucru şi 51 de staţii de desfăşurare, iniţiativa de implementare a programului “autobuz curat” fiind deja semnată de 50 de oraşe.          
  Cheltuielile/ kg de hidrogen sunt preconizate a fi în scădere pe măsura extinderii infrastructurii de distribuţie şi retail.

Sursa: OTL

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Programul de circulaţie al mijloacelor de transport în comun în perioada 24 – 30 Decembrie 2021 va fi următorul:
  Vineri, 24.12.2021            
  Tramvaiele vor circula conform programului de zile lucrătoare cu vacanţă şi se vor retrage de pe trasee în intervalul orar 21:30 – 22:30.            
  Autobuzele vor circula conform programului de zile lucrătoare cu vacanţă şi se vor retrage de pe trasee în intervalul orar 21:30 – 22:30, inclusiv cele care circulă pe traseele metropolitane, cu excepţia celor de pe liniile:          
  - Linia 19: ultima cursă de la ERA Shopping Park la ora 19:30,          
  - Linia 23: ultima cursă de la ERA Shopping Park la ora 19:45,
  - Ultimele curse de la Magazinul Auchan: pe linia 20, 21N  şi 21 R  se vor efectua la ora 18:30,
  - Linia 22: ultima cursă de la Remarkt la ora 18:15,
  - Linia 30: ultima cursă de la Magazinul Leroy Merlin la ora 17:10,          
  - Pe liniile expres 31, 32, 33, 34, şi 35 se vor efectua numai cursele de dimineaţă şi de la amiază.
  Sâmbătă, 25.12.2021            
  Tramvaiele vor circula conform programelor de circulaţie valabile în zilele nelucrătoare şi vor  intra în circulaţie începând cu ora 5:45 până la ora 23:00.          
  Autobuzele vor circula conform programelor de circulaţie valabile în zilele de duminică şi sărbători legale.            
  - nu se efectează curse pe liniile 19, 20, 21N, 21R, 22, 23, 26, 27, 30, 31, 32, 33, 34, 35 şi pe linia metropolitană 722 (Oradea – Săldăbagiu de Munte).
  Duminică, 26.12.2021          
  Tramvaie: Conform programelor de circulaţie valabile în zilele nelucrătoare.          
  Autobuze: Conform programelor de circulaţie valabile în zilele de sărbători legale, cu excepţia celor de pe liniile prezentate în continuare:          
  - Liniile 19 şi 23: conform programelor de circulaţie valabile luni-sâmbătă. Autobuzele nu intră la Dedeman          
  - Pe liniile 20 şi 21N primele curse vor sosi la Magazinul Auchan la ora 7:41, iar pe linia 21R la ora 8:24          
  - Pe linia 22 se efectuează curse conform programului de circulaţie valabil în zilele de luni până sâmbătă          
  - Nu se efectează curse pe liniile 26, 27, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 şi pe linia metropolitană 722 (Oradea – Săldăbagiu de Munte).          
  - Cursa Transfrontaliera Oradea-Biharkeresztes nu circulă în data de 25.12.202.          
  Punctele de vânzare vor fi deschise în 26.12.2021 conform programului de duminică, iar în 25.12.2021 vor fi închise.

Sursa: OTL

 


 • Author: orex
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective orex

Parcare supraetajată cu 335 de locuri în locul Pieței Nufărul din Oradea
Primăria Oradea va construi o parcare supratejată în cartierul Nufărul, ca urmare a necesității de a suplini locurile de parcare desființate odată cu modernizarea b-dului Nufărul – Cantemir. În acest moment, autoritățile locale realizează Studiul de fezabilitate, urmând ca, în perioada următoare, să fie demarată procedura de licitație pentru atribuirea lucrărilor de proiectare plus execuție.

„Prin modernizarea B-dului Nufărul- Cantemir, au fost desfiinţate foarte multe locuri de parcare, așa că, pentru a asigura locurile de parcare necesare celor care parcau în zona respectivă, am încheiat un contract cu o firmă din Oradea pentru realizarea unui Studiu de Fezabilitate privind construcţia unei parcări auto supraetajate cu 335 de locuri, din care patru pentru persoanele cu dizabilităţi şi șase pentru maşinile electrice. Piața respectivă se desființează pe perioada lucrărilor, iar după finalizare vom decide ce se va întâmpla cu spațiul comercial care va fi realizat”, a declarat primarul Florin Birta.

Noua parcare va avea demisol, parter și patru etaje, iar la nivelul parterului, va exista și un spațiu comercial de 1.766 de mp. Pentru a putea să-și continue activitatea, comercianții vor fi mutați în alte piețe (Piața Decebal, Piața Cetate), unde sunt spații disponibile.

Investiția se ridică la 26,5 milioane de lei fără TVA, cu o durată de execuție a lucrărilor de 12 luni. Primăria Oradea va construi alte două parcări, una lângă Spitalul Județean de Urgență, iar alta pe str. Iosif Vulcan.

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Punctele de vânzare a titlurilor de călătorie vor fi deschise după următorul program:          
  - În 31 decembrie 2021  - program pentru zile lucrătoare,          
  - În 1 ianuarie 2022,  toate punctele de vânzare vor fi închise,          
  - În 2 ianuarie 2022 - program pentru zilele de Duminică.      
             
  Programul de circulaţie al mijloacelor de transport în comun va fi următorul:
 
  Vineri, 31.12.2021          
  Tramvaie: Conform programelor de circulaţie valabile în zilele lucrătoare cu vacanţă. Tramvaiele se vor retrage din circulaţie în intervalul orar 19:00-20:00.          
  Autobuze: Conform programelor de circulaţie valabile în zilele lucrătoare cu vacanţă. Autobuzele se vor retrage din circulaţie în intervalul orar 19:00-20:00, cu următoarele excepţii:
  -       Linia 19: ultima cursă pleacă de la ERA Shopping Park la ora 18:30;
  -       Linia 23: ultima cursă pleacă de la ERA Shopping Park la ora 18:45;
  -       Ultimele curse de la Magazinul Auchan: pe liniile 20, 21N şi 21R pleacă la ora 18:30;
  -       Linia 22: ultima cursă pleacă de la Remarkt la ora 18:15;
  -       Linia 30: ultima cursă pleacă de la Magazinul Leroy Merlin la ora 17:20;    
  -    Pe liniile  31 şi 32 se vor efectua numai cursele de dimineaţă şi de la amiază    
  -    Pe liniile expres  33, 34 şi 35 se vor efectua numai cursele de dimineaţă.          
  Pe liniile metropolitane se va circula conform programelor de circulaţie valabile în zilele de duminică şi sărbători legale, dar se vor retrage în intervalul orar 19:00 – 20:00.          
  Pe linia transfrontalieră Oradea-Biharkeresztes, ultima cursa se va efectua cu plecare de la Auchan la ora 15:40  
 
  Sâmbătă, 01.01.2022          
  Tramvaie: Conform programelor de circulaţie valabile în zilele nelucrătoare. Tramvaiele vor  intra în circulaţie începând cu ora 7:00.
  Autobuze: Conform programelor de circulaţie valabile în zilele de sărbători legale. Autobuzele vor intra în circulaţie începând cu ora 7:00 cu excepţia următoarelor linii:          
  - Linia 13 va avea program de circulatie începand cu ora 06:00, pentru asigurarea transportului cadrelor medicale către, şi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă          
  - Pe liniile 19, 20, 21N, 21R, 22, 23, 26, 29, 30, 31, 32, 33, 34 şi 35 – nu se efectuează curse.          
  Pe liniile metropolitane se va circula, începând cu ora 7:00,  conform programelor de circulaţie valabile în zilele de duminică şi sărbători legale          
  Pe linia transfrontalieră Oradea-Biharkeresztes nu se vor efectua curse.
 
  Duminică, 02.01.2022            
  Tramvaie: Conform programelor de circulaţie valabile în zilele nelucrătoare.          
  Autobuze: Conform programelor de circulaţie valabile în zilele de duminică şi sărbători legale, cu următoarele excepţii:            
  - Pe  liniile 20 şi 21 N - primele curse vor ajunge la Magazinul Auchan la ora 7:41          
  - Pe linia 21R - prima cursă va ajunge la Magazinul Auchan  la ora 8:24          
  - Pe liniile expres 33, 34 şi 35 - nu se efectuează curse pe liniile expres.          
  Pe liniile metropolitane se va circula conform programelor de circulaţie valabile în zilele de duminică şi sărbători legale.
  Pe linia transfrontalieră Oradea-Biharkeresztes se va circula conform programului de circulaţie valabil pentru fiecare zi.

Sursa: OTL

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Tramvai în Episcopia?
Pentru reducerea consumului energetic, Primăria Oradea şi-a propus să continue reabilitarea termică a blocurilor, respectiv a şcolilor şi a grădiniţelor, şi să modernizeze sistemul de iluminat public (investiţie estimată la 8 milioane euro).

Pentru "înverzirea" transportului, oraşul ia în calcul să cumpere 60 de autobuze hibrid, electrice sau alimentate cu hidrogen (24,9 milioane euro), 20 de tramvaie (36,3 milioane euro), dar şi să extindă calea de rulare pentru acestea din urmă în mai multe zone: spre Parcul Industrial 1, pe străzile Ştefan cel Mare – Episcopia, pe Calea Clujului – Războieni – Muntele Găina – Cantemir ori spre Aeroport.

"Deocamdată sunt doar idei pe care le luăm în calcul, dar avem nevoie de un studiu care să ne spună care variantă este mai fezabilă, iar apoi să vedem şi sursa de finanţare", explică viceprimarul Marcel Dragoş (foto). Oradea mai ia în calcul şi introducerea unui tren metropolitan în comunele din jur, folosind reţeaua feroviară existentă.

Sursa: eBihoreanul

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Pentru a veni în sprijinul călătorilor, OTL SA a deschis în cartierul Rogerius un punct nou de preluare date şi emitere carduri situat pe strada Corneliu Coposu, nr. 21 (la parterul blocurilor din vecinătatea liniei de tramvai).          
Programul punctului de preluare a datelor (“ROGERIUS”) este  de luni până vineri între orele 9:00 -17:00.

Sursa: OTL

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

PTMZ wrote here:
PTMZ wrote here:
Primăria Oradea a lansat o licitație pe două loturi pentru elaborarea studiului de fezabilitate, proiectului tehnic și a altor studii și avize conexe pentru etapele I și II ale proiectului „Coridorul de mobilitate Magheru - Republicii din Municipiul Oradea".

Licitatia a fost anulata si relansata. Bugetul alocat a urcat la un total de 3.855.666,67 RON. Termene limita:
- depuneri oferte: 17 ianuarie 2022
- evaluari: 17 aprilie 2022
Link E-licitatie: http://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100133179

Ofertanți:
1) İNPRO MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK ANONİM ŞİRKETİ, cu INTERHUB DEVELOPMENT în calitate de subcontractant (lotul 1)
2) Asocierea S.C. Someș-Top-Grup S.R.L. - COSTIN ȘI VLAD BIROU DE PROIECTARE S.R.L. (ambele loturi), cu următorii subcontractanți:
- Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
- ABED NEGO COM
- STUDIO 82 (de asemenea terț)
- TOPO EXPLORER S.R.L.
- S.C. Electro-Aparataj S.R.L.
- GEO-TECH
3) Asocierea S.C. F.I.P. Consulting S.R.L. - Urban Proiect Grup (ambele loturi), cu următorii subcontractanți:
- EXPERTUS
- Muzeul Țării Crișurilor
- INTEGRATED ROAD SOLUTIONS S.R.L.
- HELMERT
- WALHALLA INVEST PRODCOMIMPEX S.R.L.

 


 • Author: Puss in Boots
 • Membru Bronze
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

PTMZ wrote here:
Tramvai în Episcopia?
Pentru reducerea consumului energetic, Primăria Oradea şi-a propus să continue reabilitarea termică a blocurilor, respectiv a şcolilor şi a grădiniţelor, şi să modernizeze sistemul de iluminat public (investiţie estimată la 8 milioane euro).

Pentru "înverzirea" transportului, oraşul ia în calcul să cumpere 60 de autobuze hibrid, electrice sau alimentate cu hidrogen (24,9 milioane euro), 20 de tramvaie (36,3 milioane euro), dar şi să extindă calea de rulare pentru acestea din urmă în mai multe zone: spre Parcul Industrial 1, pe străzile Ştefan cel Mare – Episcopia, pe Calea Clujului – Războieni – Muntele Găina – Cantemir ori spre Aeroport.

"Deocamdată sunt doar idei pe care le luăm în calcul, dar avem nevoie de un studiu care să ne spună care variantă este mai fezabilă, iar apoi să vedem şi sursa de finanţare", explică viceprimarul Marcel Dragoş (foto). Oradea mai ia în calcul şi introducerea unui tren metropolitan în comunele din jur, folosind reţeaua feroviară existentă.

Sursa: eBihoreanul


Aveam impresia ca se facusera deja studii pt tramvai in Episcopia pt ca se vorbeste de cativa ani despre asta.

 


Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Bihor  • 
Choose destination

Since , our 1904 forum members have written 368862 posts in 4481 topics and 445 subforums.
Refresh interval: 30 minutes.

 

© 2009 - 2022 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use