De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii

3349 posts, 424356 views
 
Go to page:  1  ... 221 222 223 224 225 226 227  ... 240
 
 

📖 Pagination options
Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii subway guru

Bilantul saptamanal al vaccinarilor cu prima doza a insumat 46069persoane, in usoara crestere fata de statisticile din intreaga luna precedenta.

 


Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii PTMZ

Situația de azi, 12 ianuarie, a vaccinărilor:
- persoane vaccinate, doze administrate și reacții adverse:



- reacții adverse în curs de investigare: 232
Sursa: vaccinare-covid.gov.ro

 


Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii Aron

Ezitarea la nivel mondial de a recunoaște faptul că persoanele nevaccinate nu sunt afectate de Omicron este, oarecum, justificată, având în vedere că s-ar recunoaște, astfel, eșecul vaccinării. Cert este încă că, cel puțin în România, noua variantă nu produce decât forme ușoare sau asimptomatice la nevaccinați, după cum admit și medicii din spitale. La nivel european, România apare cu aproape 18% infectați cu Omicron într-o săptămână, deși, în realitate, au fost 3%.

România are mai multe cazuri de infectări cu Omicron, însă acestea nu apar în statistici, pentru că nu au fost testate, persoanele fiind asimptomatice. ECDC estimează un procent  de 17,7% infectări cu Omicron în România în săptămâna 27 decembrie-2 ianuarie, procentul raportat în țară fiind de circa 3%. Cum se manifestă Omicron la nevaccinați, cu greu am reușit să aflăm de la medicii din spitale, pentru că nu prea au avut astfel de pacienți. Și, chiar și atunci când au fost internați, aceștia aveau forme ușoare și erau doar ținuți sub observație, probabil pentru a studia comportamentul noii variante.

”Este greu să tragi o concluzie. Pentru că în momentul de față nu putem vorbi în România de Omicron ca despre o variantă predominantă, deoarece avem mai mult Delta. Relevant este că în momentul de față sunt forme ușoare cu Omicron, dar după 15 februarie vom putea să tragem concluzia clar despre cum se manifestă cei infectați cu Omicron. După părerea mea va fi clar un procent mai mare de forme ușoare față de valul 4, iar nevaccinatul va face o formă mai ușoară cu Omicron, decât cu Delta. Mai este un aspect foarte important, pe lângă cei care s-au vaccinat, mai există un procent mare al celor care au trecut prin boală și au protecție. Oricum, am mai spus acest lucru, Omicron și valul 5 înseamnă ultima strigare din pandemie. Asta nu înseamnă că dispare virusul, pentru că noțiunea de pandemie nu se referă la virus, se referă în primul rând la un număr mare de cazuri într-un timp scurt și care cuprinde cel puțin două continente sau tot mapamondul. Iar noi vom trece la etapa aia în care vor fi cazuri la nivel regional sau cazuri izolate”, ne-a declarat dr. Adrian Marinescu, director medical al Institutului ”Matei Balș” din Capitală.

Simptome, doar pentru imunizați
Studiile observaționale făcute în țările în care Omicron a devenit varianta dominantă arată că pacienții au totuși simptome, chiar dacă ceva mai blânde. În principal, acestea sunt oboseala, tusea și febra. Deși medicii din aceste țări țin să sublinieze de fiecare dată că simptomele sunt mai ușoare pentru că populația s-a vaccinat într-un procent foarte mare, aceștia omit să vorbească despre cum sunt afectați de Omicron nevaccinații, probabil datorită faptului că nu prea există astfel de cazuri. Mai mult, după cum spune și dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta”, noua variantă rămâne la nivelul căilor aeriene superioare.

”Se pare că mutațiile pe care le-a suferit virusul prin trecerea de la Delta la Omicron nu mai au capacitatea să recunoască țesutul pulmonar. Acest lucru este un fapt bun, dacă ne gândim la cazurile de Delta și cazurile extrem de severe pe care le-am avut în terapie intensivă”, a declarat dr. Beatrice Mahler.

70% vs 30%
Ultimele cazuri de Omicron raportate în România arată că noua variantă îi vânează mai mult de vaccinați. Astfel, din numărul total al acestora, 70% erau vaccinați și doar 30% erau nevaccinați. Potrivit ultimei raportări a Institutului de Sănătate Publică, au fost înregistrate 112 cazuri Omicron, din care 37 erau nevaccinate. Totodată, dintre cei 112, doar 11 aveau istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia, Franța, Tanzania, Bulgaria, SUA și Austria.


https://www.national.ro/coronavirus/neva ... WfNV-RV4" target="_blank">
  • Sursa: https://www.national.ro/coronavirus/neva ... WfNV-RV4
  •  


    Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii aztec

    Mda...ce sa zic.
    Mie mi-e clar.
    Click si RomaniaTV sunt in linie cu acest articol .


    Ca sa parafrazez un topic de mai sus...i-a spus un prieten.


    Hint.
    Oare nu cumva are o legatura si indaratnicirea celor nevaccinati si de a face teste si a recunoaste ca au covid?
    Intreb si eu...
    Si ma intreb...Sputnik sau AUR?
    Sau e tot aia?

     


    Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii subway guru

    Desi DSP e vai mama lui, din putinele secventieri facute spune ca deja jumatate dintre cazurile noi analizate sunt cu omicron, restul comentariilor sunt doar vorbe de palavre…cine vrea sa se amageasca in loc sa priveasca realitatea nu are decat dar sa nu incerce sa ne abureasca pentru ca nu tine…
    Nu are cum Romania sa inoate contra valului ce napadeste mapamondul. Om fi noi dacii liberi dar nici chiar asa…
    Singurul lucru imbucurator e numarul redus de decese ce vine sa intareasca scenariul raspandirii omicronului pe scara larga.
    Valul cinci e in plina desfasurare, urmeaza sa vedem cat de curand cat dureaza si ce urmari poate avea.

     


    Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii PTMZ

    Situația de azi, 13 ianuarie, a infectărilor:
    - cazuri noi: 9785 (1153 reinfectați)
    - cazuri reconfirmate pozitiv: 559
    - teste efectuate (24h): 63 714, din care:
    • RT-PCR: 20 583
    • rapide antigenice: 43 131
    - rata de infectare: 15,35%
    - rata de pozitivare: 17,23%
    - cazuri confirmate: 1.875.887, din care:
    • cazuri reinfectate: 17 118
    • cazuri vindecate: 1.771.333
    • cazuri decedate: 59 150
    • cazuri active internate la unități de profil: 3272, din care minori: 203 (9 la ATI)
    • cazuri confirmate în izolare la domiciliu: 39 067
    - pacienți la ATI: 441, din care vaccinați: 49
    În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.785 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 1.185 mai mult decât în ziua anterioară. 1.153 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Încă două județe intră în scenariul roșu, este vorba de județele Brașov și Ilfov.

    Evoluția cazurilor noi pozitive din ultimele 7 zile o găsiți în graficul de mai jos.

    Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:
    MmJkNDI1YjBjMDc5OWE2NWE2NmRhZTBkNmU3NTM3NmM=.thumb.jpg (88.48 KB; downloaded 1735 times)


    În total, până astăzi, 13 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.875.887 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 17.118 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

    1.771.333 de pacienți au fost declarați vindecați.

    Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 559 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

    Până astăzi, 59.150 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

    În intervalul 12.01.2022 (10:00) – 13.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 36 de decese (19 bărbați și 17 femei), dintre care 2 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Iași, Mureș, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Timiș, Vâlcea.

    Dintre cele 36 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 2 la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 la categoria de vârstă 50-59 ani, 7 la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 la categoria de vârstă peste 80 ani.

    34 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

    Din totalul de 36 de pacienți decedați, 34 au fost nevaccinați și 2 vaccinați. Cei 2 pacienți vaccinați aveau vârste peste 80 ani. Pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

    Au fost raportate 2 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Bihor și Covasna, unul în luna octombrie 2021 și unul în luna decembrie 2021.

    În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.272, cu 209 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 441 de persoane, cu 24 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 441 pacienți internați la ATI, 49 au certificat care atestă vaccinarea.

    Din totalul pacienților internați, 203 sunt minori, 194 fiind internați în secții, cu 34 mai mult decât în ziua anterioară și 9 la ATI, cu 3 mai mult decât în ziua anterioară.



    Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 11.268.189 teste RT-PCR și 6.481.284 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 20.583 de teste RT-PCR (10.770 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.813 la cerere) și 43.131 de teste rapide antigenice.

    Pe teritoriul României, 39.067 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 3.284 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 54.361 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 372 de persoane.

    În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3.695 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 522 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

    Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 12 ianuarie, 1.349 sancțiuni contravenționale, în valoare de 229.800 lei.

    De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost întocmit, ieri, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

    Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

    Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

    În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 23.843 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS – CoV – 2 (coronavirus): 2.557 în Italia, 16.951 în Spania, 206 în Marea Britanie, 133 în Franța, 3.125 în Germania, 97 în Grecia, 49 în Danemarca, 37 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 12 în SUA, 9 în Suedia, 146 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 75 în Elveția, 5 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 8 în Bulgaria, 45 în Cipru, 8 în India, 5 în Ucraina, 9 în Emiratele Arabe Unite, 17 în Republica Moldova, 3 în Muntenegru, 218 în Irlanda, 5 în Singapore, 5 în Tunisia, 14 în Republica Coreea, 2 în Bosnia și Herțegovina, 2 în Serbia, 8 în Croația, 6 în Portugalia, 6 în Polonia și câte unul în Argentina, Luxemburg, Malta, Brazilia, Kazakhstan, Republica Congo, Qatar, Vatican, Egipt, Pakistan, Iran, Slovenia, Federația Rusă, Finlanda, Kuweit și Nigeria. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 201 cetățeni români aflați în străinătate, 40 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 60 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, 3 în Suedia, 5 în Irlanda, 2 în Elveția, 3 în Austria, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo, unul în Grecia, unul în Iran, unul în Polonia, unul în Bulgaria, unul în Nigeria, unul în Turcia și unul în Croația au decedat.

    Dintre cetățenii români confirmați cu infecție cu noul coronavirus, 798 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Tunisia și unul în Argentina.

    Sursa: Digi24

     


    Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii PTMZ

    Situația de azi, 13 ianuarie, a vaccinărilor:
    - persoane vaccinate, doze administrate și reacții adverse:
    tabel-13.01.jpg (77.48 KB; downloaded 1651 times)

    - reacții adverse în curs de investigare: 228
    Sursa: vaccinare-covid.gov.ro

     


    Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii Aron

    The European Union’s drug regulator on Tuesday (11 January) expressed doubts about the need for a fourth booster dose of COVID-19 vaccine and said there is currently no data to support this approach as it seeks more data on the fast-spreading Omicron variant.

    “While use of additional boosters can be part of contingency plans, repeated vaccinations within short intervals would not represent a sustainable long-term strategy,” the European Medicines Agency’s Head of Vaccines Strategy, Marco Cavaleri, told a media briefing.

    The EMA official raised concerns that a strategy of giving boosters every four months hypothetically poses the risk of overloading people’s immune systems and leading to fatigue in the population.

    Cavaleri also said more data on the impact of the new variant on vaccines and a better understanding of the evolution of the current wave were needed to decide whether an Omicron-specific vaccine was needed.

    “It is important that there is a good discussion around the choice of the composition of the vaccine to make sure that we have a strategy that is not just reactive … and try to come up with an approach that will be suitable in order to prevent a future variant,” he said.

    The EMA said it was currently in conversation with vaccine developers in case there is a need for an updated vaccine but added that any such change would need to be coordinated globally.
    The World Health Organisation said earlier Tuesday that more than half of people in Europe were on track to catch the variant in the next two months.

    The WHO also warned that repeated COVID boosters were not a viable strategy, comments the EU’s medicines regulator echoed.

    “If we have a strategy in which we give boosters every four months, we will end up potentially having problems with immune response,” the EMA’s Cavaleri said.

    “And secondly of course there is the risk of fatigue in the population with continuous administration of boosters.”

    Countries should instead start thinking about spacing out boosters at longer intervals, and synchronising them with the start of the cold season in the way that flu vaccines are currently administered, Cavaleri said.

    Endemic disease

    According to EMA, the spread of the Omicron variant is pushing COVID towards being an endemic disease that humanity can live with, although it remains a pandemic for now.

    “Nobody knows exactly when we will be at the end of the tunnel but we will be there,” Cavaleri, said.

    “With the increase of immunity in population – and with Omicron, there will be a lot of natural immunity taking place on top of vaccination – we will be fast moving towards a scenario that will be closer to endemicity,” he added.


    Sursa: https://www.euractiv.com/section/coronavirus/news/eu-drug-regulator-expresses-doubt-on-need-for-fourth-booster-dose/

    Deci a noastra EMA zice ca nu exista date care sa sustina acest lucru. Dar la nivelul Uniunii deja exista implementata valabilitatea certificatului verde de 9 luni si ca aceasta se reinnoieste cu alta doza de vaccin.....

     


    Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii PTMZ

    Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat joi o hotărâre prin care schimbă modul de trecere la învățământul online. Școlile nu vor mai funcționa în sistem fizic sau online în funcție de rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice, ci în funcție de gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID la nivel de județ.

    Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința din 13 ianuarie Hotărârea nr. 3 pentru
    • abilitarea Ministerului Educației și Ministerului Sănătății pentru modificarea Ordinului comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 în sensul permiterii desfășurării cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe, în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19;
    • scoaterea de la rezervele de stat a unsprezece construcții ușoare din elemente modulate, în vederea organizării unor puncte de triaj observațional/epidemiologic la unitățile spitalicești din județele Arad, Hunedoara, Teleorman și Timiș.
    Mai precis, școlile vor funcționa cu prezența fizică a elevilor în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%.

    Dacă paturile COVID din spitale sunt ocupate mai mult de 75%, școlile din județul respectiv trec în sistem online, potrivit hotărârii adoptate de CNSU. Pentru a se redeschide școlile în aceste județe, gradul de ocupare a paturilor COVID în spitale trebuie să scadă sub 70%.

    Puteți citi integral aici Hotararea CNSU nr. 3 din 12.01.2022:
    PTc3YjIzZmE4MDZhOTdhMzkzODYxMDFhNWVjZTNlMDJl.pdf
    PTc3YjIzZmE4MDZhOTdhMzkzODYxMDFhNWVjZTNlMDJl.pdf (257.46 KB; downloaded 54 times)

    Sursa: Digi24

     


    Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii orex

    Aron wrote here:
    Dar la nivelul Uniunii deja exista implementata valabilitatea certificatului verde de 9 luni si ca aceasta se reinnoieste cu alta doza de vaccin.....

    AIUREA! :yes:
    Mai musca cineva la chiftea?
    Sa vad EU dupa 30.06.2022 unde n-o sa ma primeasca! :rofl:
    Astea-s documentele oficiale ale subsemnatului!
    Certificat COVID 2_2 M1 .png (53.22 KB; downloaded 1617 times)


    Certificat COVID 3_3. M1png.png (55.25 KB; downloaded 1617 times)

     


    Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii PTMZ

    Situația de azi, 14 ianuarie, a infectărilor:
    - cazuri noi: 9884 (1047 reinfectați)
    - cazuri reconfirmate pozitiv: 458
    - teste efectuate (24h): 63 217, din care:
    • RT-PCR: 20 613
    • rapide antigenice: 42 604
    - rata de infectare: 15,63%
    - rata de pozitivare: 16,35%
    - cazuri confirmate: 1.885.771, din care:
    • cazuri reinfectate: 17 118
    • cazuri vindecate: 1.773.435
    • cazuri decedate: 59 180
    • cazuri active internate la unități de profil: 3490, din care minori: 230 (10 la ATI)
    • cazuri confirmate în izolare la domiciliu: 41 886
    - pacienți la ATI: 456, din care vaccinați: 49
    Aproape 10.000 de noi cazuri de Covid și 30 de decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, a anunțat vineri Grupul de Comunicare Strategică.

    În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.884 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 99 mai mult decât în ziua anterioară. 1.047 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

    Incidența a înregistrat creșteri în 42 de județe.


    În total, până vineri, în România au fost înregistrate 1.885.771 cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 18.165 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.773.435 de pacienți au fost declarați vindecați.

    Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 458 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

    Până vineri, 59.180 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

    În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 30 de decese (17 bărbați și 13 femei), dintre care 3 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Botoșani, Brașov, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Sălaj, Suceava, Vrancea.

    Dintre cele 30 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 la categoria de vârstă 50-59 ani, 3 la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 la categoria de vârstă peste 80 ani.

    Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

    Din totalul de 30 de pacienți decedați, 24 au fost nevaccinați și 6 vaccinați. Cei 6 pacienți vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 50-59 ani și peste 80 ani. Pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

    Au fost raportate 3 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județul Giurgiu, unul în luna noiembrie 2021 și 2 în luna decembrie 2021.

    În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.490, cu 218 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 456 de persoane, cu 15 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 456 de pacienți internați la ATI, 49 au certificat care atestă vaccinarea.

    Din totalul pacienților internați, 230 sunt minori, 220 fiind internați în secții, cu 26 mai mult decât în ziua anterioară și 10 la ATI, cu unul mai mult decât în ziua anterioară.

    Sursa: Digi24
    _____________________________
    Situația de azi, 14 ianuarie, a vaccinărilor:
    - persoane vaccinate, doze administrate și reacții adverse:
    tabel-14.01.jpg (74.09 KB; downloaded 1558 times)

    - reacții adverse în curs de investigare: 227
    Sursa: vaccinare-covid.gov.ro

     


    Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii aztec

    Eu nu inteleg siguranta asta a unora ca asta e ultimul val si ca gata...
    La rata asta de multiplicare, de unde nu stim ca nu apare o mutatie si mai rea?

     


    Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii andrei11

    Cică speră să se comporte ca şi guturaiul.
    Cică e tot un coronavirus guturaiul banal, tot contagios şi tot cu caracter epidemic.
    Nu mă întreba  de unde am auzit, nu mai ţin minte, de la un Tv, era un doctor sau o doctoriţă care ne-a informat.

     


    Re: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii Costin

    O idee similara, data tot la TV (doar ca la mine in  Norvegia si tot asa nu am link), e ca ministerul sanatatii isi doreste sa lase virusul sa circule cat mai mult in societate atata vreme cat sistemul sanitar face fata, in ideea ca noua varianta e mai putin periculoasa si trebuie sa ne obisnuim sa convietuim cu virusul printre noi, oferind in acelasi timp imunitate nevaccinatilor si un 'boost' la cea a vaccinatilor. Stiindu-i pe oamenii astia cat sunt de paranoici, oricat de interesant ar suna abordarea, stiu sigur ca de cum va creste presiunea pe spitale vor reintroduce restrictii. Dar cel putin la nivel de intentie se incearca abordarea asta noua si cred ca e o idee buna.

    Ei totusi se bazeaza pe datele conform carora circa 80% din cazurile din spitale sunt la persoane nevaccinate, si dat fiind ca acestia sunt relativ putini in societatea norvegiana (cam 11% nevaccinati cu 2 doze), atunci se poate spera la convietuirea cu virusul fara probleme majore in spitale. La care se adauga si responsabilitatea crescuta in randul populatiei unde poti avea incredere ca daca cineva nu se simte bine ramane acasa. Insa mie unul mi s-ar parea o abordare cam riscanta in Romania, unde nici rata de vaccinare si nici calitatea sistemului medical nu sunt prea incurajatoare.

     


    Go to page:  1  ... 221 222 223 224 225 226 227  ... 240
     

    📖 Pagination options
    Home page  • 
    Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
    Choose destination

    Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

     

    © 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

    Powered by PhpBB In DotNet

    The Terms Of Use