Regiunile RomânieiInițiative și proiecte inter-regionale sau inter-județene

 

Topic: Ministerul Dezvoltării - achiziție 70 autobuze electrice de 10m operabile în condiții de deal

98 posts, 28143 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7
 
 

📖 Pagination options
Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 70 autobuze electrice de 10m operabile în condiții de deal PTMZ

Încă o amânare a pronunțării, pentru data de 19 noiembrie.

 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 70 autobuze electrice de 10m operabile în condiții de deal TheTigerBeast

Nu mai zic nimic.
2022 bate la usa si licitatia asta inca nu e gata...

 Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 70 autobuze electrice de 10m operabile în condiții de deal PTMZ

Plângerea a fost respinsă, inclusiv capetele de anulare a licitației și de respingere a ofertei BMC ca neconformă. Se respinge, de asemenea, sesizarea CCR, CJUE și ÎCCJ. Cu privire la sesizarea CCR, se poate depune recurs în termen de 48 de ore de la pronunțare:
Solutia pe scurt: Respinge cererea de sesizare a Curţii Constituţionale, ca inadmisibilă. Respinge cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în vederea pronunţării unei hotărâri preliminarii, ca inadmisibilă. Respinge cererea de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile, ca inadmisibilă. Respinge capătul de cerere prin care se solicită să se dispună „anularea procedurii", ca inadmisibil. Respinge excepţia inadmisibilităţii cu privire la solicitarea de „respingere ca neconformă a ofertei declarate câştigătoare", ca neîntemeiată. Respinge plângerea formulată de petenta-contestatoare, ca nefondată. Definitivă. Cu privire la soluţia de respingere ca inadmisibilă a cererii de sesizare a Curţii Constituţionale, cu drept de recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare. Calea de atac se va depune la Curtea de Apel Bucureşti, secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată azi, 22.11.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre    22.11.2021

 Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 70 autobuze electrice de 10m operabile în condiții de deal PTMZ

Fii puțin mai explicit, nu înțeleg ce neclaritate dorești să clarific.

Cineva din dosar (nu știu dacă BMC, Karsan sau ministerul) a cerut să sesizeze Curtea Constituțională pe marginea unor aspecte. Completul a respins cererea pe motiv că era inadmisibilă, dar a oferit posibilitatea de atacare a deciziei în acest sens.

Restul soluției este definitivă, plângerea a fost respinsă și BMC rămâne câștigător, deci rezultatul  se mai poate ataca doar prin cerere revizuire sau contestație în anulare.

Mai multe detalii vedem când vine Hotărârea Civilă.

 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 70 autobuze electrice de 10m operabile în condiții de deal PTMZ

Transportul public de călători din municipiile Iași, Târgu Mureș, Tulcea și din județul Neamț se va desfășura în condiții moderne, prietenoase cu mediul, ca urmare a finalizării, de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a procedurii de atribuire a achiziției publice pentru 70 de autobuze electrice de cca. 10 m, operabile în condiții de deal.

Astfel, urmează să fie încheiate contractele de furnizare pentru:
• municipiul Iași - 24 autobuze, 7 stații de încărcare rapidă și 24 stații de încărcare lentă; valoarea contractului este de 47.280.008 lei (fără TVA);
• municipiul Târgu Mureș - 15 autobuze, 5 stații de încărcare rapidă și 15 stații de încărcare lentă; valoarea contractului este de 29.549.995 lei (fără TVA);
• municipiul Tulcea - 10 autobuze, 3 staţii de încărcare rapidă și 10 staţii de încărcare lentă; valoarea contratului este de 19.700.000 lei (fără TVA);
• județul Neamț - 21 autobuze, 7 staţii de încărcare rapidă și 21 staţii de încărcare lentă; valoarea contratului este de 41.369.993,00 lei (fără TVA).
Ofertantul câștigător pentru toate cele 4 loturi este BMC TRUCK & BUS.

* * *

Finanțarea proiectelor este asigurată de MDLPA, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 – ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4e - „Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, Obiectivul specific 4.1 – „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”.

Sursa: Ministerul Dezvoltării

 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 70 autobuze electrice de 10m operabile în condiții de deal TheTigerBeast

În cursul zilei de astăzi, 24 noiembrie 2021, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a anunțat că a finalizat procedura de atribuire a achiziției publice pentru 70 de autobuze electrice de 10 metri, operabile în condiții de deal, dintre care 24 sunt destinate Municipiului Iași.

„Mulțumesc Ministerului Dezvoltării și, în mod deosebit, domnului ministru Cseke Attila, pentru întreaga colaborare pentru modernizarea transportului public și transformarea acestuia în unul ecologic! Grație fondurilor europene avem contracte semnate pentru 32 de tramvaie ultramoderne, PESA și Bozankaya, din care 15 au ajuns deja în orașul nostru, și pentru încă 20 de autobuze electrice Solaris de 12 metri. Continuăm programul amplu de modernizare a liniilor de tramvai și vom construi un nou depou, independent energetic, în Dacia. Așa cum am promis, transportul public în orașul nostru devine verde, modern, inteligent!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Cele 24 de autobuze au o valoare de achiziție de 47.280.008 lei, fără TVA (56.263.209,52 lei, cu TVA, circa 11,4 milioane de euro) și vor fi livrate de compania românească BMC Truck & Bus.

Proiectul include și construirea și punerea în funcțiune a șapte staţii de încărcare rapidă şi a 24 staţii de încărcare lentă.

Cele 24 de autobuze electrice de 10 metri vor fi folosite în transportul public din Iași astfel: 14 pe ruta 42 (Copou - CUG) și 10 pe traseul 52 (Piaţa Alexandru cel Bun - Pasaj Octav Băncilă - Copou).

Celelalte autobuze sunt destinate Municipiului Târgu Mureș (15 autobuze), Municipiului Tulcea (10 autobuze) și Județului Neamț (21 de autobuze).

Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”.

 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 70 autobuze electrice de 10m operabile în condiții de deal PTMZ

Pe 25 noiembrie, Karsan a făcut recurs (probabil la partea de sesizare a Curții Constituționale, care a fost respinsă).

 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 70 autobuze electrice de 10m operabile în condiții de deal PTMZ

Mâine se semnează contractul la Iași:
Luna trecută, Ministerul Dezvoltării a finalizat licitația pentru achiziția a 70 de autobuze electrice cu o lungime de 10 metri pentru Iași (24), Târgu Mureș (15), Tulcea (10) și Suceava (21), în cadrul unui proiect derulat de autoritatea centrală cu fonduri europene. Licitația a fost adjudecată de către producătorul BMC Truck & Bus, în condițiile în care la procedură au mai participat firme din Cehia, Turcia și Germania.

„Vin autobuzele de 12 metri, este vorba de 20 de bucăţi, iar pe 23 decembrie semnăm contractul pentru cele de 10 metri, adică alte 24 de unităţi”, a declarat Mihai Chirica pentru ZiarulEvenimentul.

Achiziţia include și construirea și punerea în funcțiune a șapte staţii de încărcare rapidă şi 24 staţii de încărcare lentă. Cele 24 de autobuze electrice de 10 metri vor fi folosite în transportul public din Iași astfel: 14 pe ruta 42 (Copou – CUG) și 10 pe traseul 52 (Piaţa Alexandru cel Bun – Pasaj Octav Băncilă – Copou).

Alte 20 de autobuze electrice, de 12 metri fiecare, vor veni la Iaşi anul viitor. Contractul pentru furnizarea maşinilor a fost semnat pe 15 aprilie cu reprezentantul pe România al Solaris Bus & Coach din Polonia. Cele 20 de autobuze electrice vor deservi rutele 28 (Triumf – Podu Roş – Mircea cel Bătrân – Dacia) şi 36 (Dacia – Gară – Copou – Breazu). De asemenea, contractul mai prevede realizarea a șase stații de încărcare rapidă și 20 de stații de încărcare lentă.

În ultimii ani, transportul public local a trecut prin modificări semnificative. În prezent, toată rețeaua de cale de rulare pentru tramvaie este modernizată, cea mai mare parte a reabilitărilor fiind făcută cu fonduri europene. Aici se adaugă cele 100 de autobuze noi Euro 6, achiziţionate de la producătorul turc Isuzu (88 unităţi), plus alte 12 de la BMC. Din cele 32 de tramvaie achiziționate cu fonduri europene, cele 16 furnizate de producătorul polonez PESA aua juns deja la Iaşi, plus alte două livrate de producătorul turc Bozankaya. Adăugând cele 44 de autobuze electrice achiziționate cu fonduri europene – 20 de la Solaris și 24 de la BMC – avem imaginea unui transport în comun de calitate, care, potrivit primarului, îi va determina pe ieşeni să lase maşinile personale în favoarea mijloacelor de transport.

Sursa: Pulsul ieșean

 Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 70 autobuze electrice de 10m operabile în condiții de deal PTMZ

Într-adevăr.

Conferința de presă de la Iași, privind semnarea contractului:


 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 70 autobuze electrice de 10m operabile în condiții de deal PTMZ

Azi s-a semnat contractul și pentru autobuzele CJ Neamț:
Contractul pentru achiziţia celor 21 de autobuze electrice, din fonduri europene, prin cadrul Programului Operaţional Regional, a fost semnat joi, de conducerea Consiliului Județean Neamț. Valoarea contractului de furnizare este de 49,2 milioane lei, cu TVA.

„Ne dorim modernizarea transportului public de călători, urmărind asigurarea unui transport ecologic la standarde europene. Pentru judeţul Neamţ vor fi achiziţionate 21 de autobuze electrice cu lungimea de 10 metri, însoţite de 7 staţii de încărcare rapidă şi 21 staţii de încărcare lentă”, a transmis președintele administrației județne, Ionel Arsene.

Cele 21 de autobuze vor fi livrate etapizat, până la sfârşitul anului 2023.

Autobuzele vor fi de tip nearticulat, cu podea integral coborâtă, asigurând astfel facilităţi pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă.

Procedura de achiziţie a fost derulată de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, în calitate de lider de parteneriat iar din proiect mai fac parte municipiile Iaşi, Târgu Mureş şi Tulcea.

Sursa: G4 Media

 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 70 autobuze electrice de 10m operabile în condiții de deal PTMZ

Toate loturile licitației au fost atribuite pe 5 ianuarie. Contractul la Târgu Mureș s-a semnat pe 15 decembrie 2021, iar la Tulcea pe 29 decembrie 2021.

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6 7
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Inițiative și proiecte inter-regionale sau inter-județene  • 
Choose destination

Since our 2335 forum members have written 425818 posts in 5294 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use