Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Bugetul Municipiului București

326 posts, 127159 views
 
Go to page:  1  ... 18 19 20 21 22 23 24
 
 

📖 Pagination options
Re: Bugetul Municipiului Bucuresti andrei11

Supra - evaluarea vine de la supralărgire, nu te-ai prins ?

 


Re: Bugetul Municipiului Bucuresti subway guru

S-a aprobat bugetul!
Urmeaza statia Timpuri Grele, fara peron…
https://clubferoviar.ro/bugetul-bucurest ... ansport/

Bugetul a fost aprobat la orele serii, cu 34 de voturi pentru, 15 abțineri și cinci voturi împotrivă.

Noile tramvaie Astra pentru București
Primarul Dan spune că în două săptămâni se va semna contractul pentru 100 de tramvaie
Dacă ședința de dezbateri s-a desfășurat vineri în condiții decente, momentul votului a fost marcat de jigniri, unul dintre principalii protagoniști fiind Aurelian Bădulescu, lider al consilierilor generali PSD. „Vezi-ți măi copile de treaba ta” sau ”hoțomanul de Orban” au fost câteva fragmente din formulele folosite de către consilierului PSD pentru a se adresa.

Consilieri care au luat cuvântul au dorit să știe cum acoperă Primăria o micșorare de venituri de 1,1 miliarde lei, răspunsul lor fiind că aceasta se va face, printre altele, prin renunțarea la cele 100 de tramvaie licitate de primărie și micșorarea subvenției de transport.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei a spus că în următoarele două săptămâni urmează să fie semnat contractul de achiziție a celor 100 de tramvaie. Tăcerea s-a așternut peste amputarea subvenției de transport ceea ce ar însemna că bucureștenii trebuie să se aștepte la scumpirea călătoriilor, aflate în prezent la unul dintre cele mai scăzute niveluri din piață față de alte municipii din România.

Subvenția de transport în scădere față de anul trecut
Dacă bugetul pe 2020 avea prevăzută o subvenție de 1,235 miliarde lei anul trecut, cel din acest an are 1,1 miliarde lei.

Lipsa banilor destinați achiziției celor 100 de tramvaie poate semnifica și faptul că primăria nu se așteaptă ca să fie nevoită de a achita vreun ban în 2021 în contul contractului ce urmează a fi semnat. Nicușor Dan a promis o creștere a alocărilor bugetare pe anumite capitole la următoarele rectificări bugetare.

„Este un demers început încă din luna ianuarie, demers dificil pentru că am plecat cu o situație financiară extrem, extrem de dificilă. Pentru că Primăria Capitalei nu a fost pusă pe niște baze economice ani de zile. A fost un întreg efort pentru care vreau să mulțumesc colegilor din majoritate, pentru a ajunge la un buget rezonabil azi.
Este un buget al curățeniei, din care scoatem cheltuielile inutile, un buget al responsabilității, pentru că vrem să recâștigăm încrederea partenerilor noștri. Nu poți face mari lucrări de investiții când tu nu plătești oameni care ți-au făcut lucrări încă din primăvara anului 2019. Deci este un mesaj de seriozitate către întreg mediul de afaceri și financiar: Primăria Capitalei se va ține de cuvânt din acest moment, va plăti tot ce a consumat și va plăti în termen.
Este un buget de deschidere către investiții, către acele investiții pe care bucureștenii le așteaptă de multă vreme. Este vorba despre investiții în termoficare – alocăm bani pentru investiții în termoficare, este vorba despre investiții în infrastructură – terminăm Prelungirea Ghencea, pasajul Doamna Ghica, parcarea de la Pantelimon, facem semaforizare inteligentă în ritm alert – și deschidem acele restanțe care au rămas pe mediu: Registrul spațiilor verzi și un nou Plan de calitate a aerului, pentru a putea să adresăm frontal problemele de mediu pe care le avem. Pe scurt, este un buget al curățeniei care deschide calea acelor investiții serioase care să rezolve problemele importante ale vieții bucureștenilor”, a spus primarul general la votarea bugetului.

 


Re: Bugetul Municipiului Bucuresti Costin

Articolul are o formulare ilogica. Il citeaza pe Nicusor ca semneaza contractul pentru "cele 100 de tramvaie" in 2 saptamani, urmand sa citeze renuntarea la "cele 100 de tramvaie" ca solutie pentru reducerea bugetului, doua paragrafe mai jos. Abia mai tarziu spune ca semneaza pentru "cele 100 de tramvaie" dar nu le plateste anul acesta, care cred ca explica, de fapt, ce urmeaza sa se intample. Ciudata formulare.

 


Re: Bugetul Municipiului Bucuresti Puss in Boots

"Terminam prelungirea Ghencea" adica tramvai inclusiv? :-))))

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Bugetul Municipiului Bucuresti V2A

Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al Municipiului București pe anul 2021”. Veniturile Municipiului București se suplimentează cu 388867,5 mii lei, suma urmând a fi alocată pentru subvenția pentru transportul public.
1.pdf
1.pdf (265.7 KB; downloaded 172 times)

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Bugetul Municipiului Bucuresti V2A

Consilierii generali bucureșteni au tăiat la jumătate majorarea subvenției pentru STB
Majorarea subvenției pentru STB pe anul în curs a fost tăiată aproape la jumătate de membrii Consiliului General al Municipiului București, reuniți vineri în ședință extraordinară.

CGMB proiectul de rectificare bugetară, potrivit căruia subvenţiile pentru transportul în comun cresc cu 200 milioane de lei, subvenţia pentru termoficare se majorează cu 78 milioane de lei, iar sumele destinate ajutoarelor sociale cresc cu 110 milioane de lei. Astfel, veniturile la bugetul local urmează să fie suplimentate cu 388 de milioane de lei, ajungând la un total de 6,2 miliarde. Cele 388 de milioane reprezintă cote defalcate din impozitul pe venit.

Potrivit propunerii inițiale făcute de primarul general Nicușor Dan, întreaga sumă de 388 milioane de lei rezultată în plus la rectificare ar fi urmat să fie direcționată către subvenția la transportul în comun, așa cum a scris ieri Club Feroviar. Numai că în cadrul şedinţei a fost adoptat, cu 49 de voturi pentru şi o abţinere, un amendament aprobat la nivelul Comisiei Economice.

Potrivit amendamentului, subvenţia pentru transportul în comun va fi de 200 de milioane de lei, nu de 388.867.500 de lei, aşa cum prevedea forma iniţială a proiectului de rectificare.

Majorarea subvenției pentru STB, susținută de Nicușor Dan

În debutul şedinţei, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a justificat urgenţa convocării şedinţei extraordinare prin faptul că la începutul săptămânii viitoare Societatea de Transport Bucureşti va trebui să plătească salariile.

„Este şedinţă de urgenţă pentru că la începutul săptămânii viitoare STB trebuie să plătească salariile. În rectificarea bugetară, în urma amendamentului pe care îl cunoaşteţi de ieri de la Comisia Economică şi care v-a fost transmis pe email, o să avem o sumă importantă care merge către subvenţia la transportul public. Este promisiunea noastră că vom face un transport public eficient. Şi înainte de asta trebuie să îl stabilizăm financiar. O sumă importantă care merge spre sistemul de termoficare. Este promisiunea noastră că vom face un sistem de termoficare la nivelul secolului XXI. E un efort important, care o să dureze câţiva ani, după ani de zile în care nu s-a făcut nimic şi nu s-a investit. Înainte de toate, trebuie să stabilizăm acest sistem şi acesta este motivul pentru care în rectificarea bugetară o sumă importantă merge către subvenţia din termoficare”, a precizat edilul general.

USR PLUS Bucureşti a informat, printr-un comunicat de presă, că reprezentanţii săi au susţinut în cadrul negocierilor alocarea de fonduri suplimentare pentru stimulentele destinate persoanelor cu handicap şi altor persoane vulnerabile. „Consilierii USR PLUS Bucureşti repară o nedreptate: stimulentele pentru persoanele cu handicap vor fi achitate integral”, precizează sursa citată.

 



  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Bugetul Municipiului Bucuresti V2A

https://www.economica.net/nicusor-dan-ve ... 859.html
Nicuşor Dan: Veniturile reale al PMB în 2022, înjumătăţite faţă de cele din 2021

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat marţi că, potrivit proiectului actual al bugetului naţional, în 2022 veniturile reale ale Primăriei Municipiului Bucureşti ar urma să fie înjumătăţite faţă de cele din acest an.

El a precizat că, în contextul în care suma pentru subvenţii ar urma să crească de la 2 miliarde de lei la 3 miliarde de lei, va rămâne doar un miliard de lei pentru investiţii, instituţii de cultură, spitale, infrastructură sau consolidarea clădirilor cu risc seismic.

„Aşa cum arată proiectul de buget naţional în acest moment, veniturile reale ale Primăriei Municipiului Bucureşti în anul 2022 vor fi la jumătate din veniturile reale ale PMB în 2021, ceea ce va pune Primăria Municipiului Bucureşti în imposibilitate de a asigura serviciile publice pe care le are în atribuţii. Nicio instituţie nu poate să funcţioneze cu un buget la jumătate. În criza din 2010, România a fost constrânsă să reducă salarii în mod semnificativ, având mari probleme, în condiţiile în care a avut o scădere de 10%, nicidecum de 50%, cum, din păcate, se preconizează pentru PMB în 2022”, a explicat primarul, într-o conferinţă de presă, la sediul municipalităţii.

Potrivit acestuia, în 2021, Bucureştiul a avut un buget total de 10 miliarde de lei: 6 miliarde de lei pentru sectoare şi 4 miliarde de lei pentru PMB. Dintre aceste 4 miliarde de lei, 2 miliarde au mers la subvenţii pentru termie şi transport public, iar bugetul real a fost 2 miliarde de lei.

În 2022, bugetul Capitalei ar urma să fie tot de 10 miliarde de lei, dintre care 6 miliarde de lei pentru sectoare şi 4 miliarde de lei pentru PMB, dar subvenţiile ar urma să se majoreze la 3 miliarde de lei.

„Chiar dacă vom dubla tariful pentru populaţie, subvenţiile vor fi de 3 miliarde, în loc de două miliarde, adică subvenţia pe termie va fi de două miliarde, în loc de un miliard. Şi atunci, bugetul real care ne rămâne pentru celelalte servicii – repet, spitale, teatre, muzee, investiţii în termoficare, străzi, semafoare, iluminat public, clădiri cu risc seismic – va fi de un miliard, în loc să fie de două miliarde, adică la jumătate faţă de anul 2021”, a precizat el.

Nicuşor Dan a propus două soluţii: fie o susţinere din partea statului pentru localităţile care au sisteme de încălzire centralizate, fie împărţirea „echitabilă” a suplimentului de subvenţie la termie între PMB şi primăriile de sector. Pe de altă parte, edilul a arătat că aceste propuneri nu au fost susţinute de ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

„O soluţie este ca statul să ajute Bucureştiul şi toate celelalte localităţi care au sisteme centralizate de încălzire, astfel încât o parte din această sumă să fie suportată de la stat. O altă soluţie este ca acest supliment de subvenţie la termie să fie împărţit echitabil între Primăria Capitalei şi sectoare, pentru că administrăm, cu toată simpatia pe care o am pentru primăriile de sector şi pentru primarii de sector, administrăm împreună aceiaşi oameni. Ambele soluţii au fost propuse ministrului de Finanţe. Din păcate, nu am găsit deschiderea necesară la ministrul de Finanţe şi niciuna din aceste soluţii nu se regăseşte în proiectul de buget naţional pe anul 2022”, a precizat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan a cerut Guvernului şi Parlamentului ca în cele două zile de dezbatere a bugetului naţional să opereze modificările necesare „astfel încât Primăria Municipiului Bucureşti să poată să asigure” serviciile publice pe care le are în atribuţie.

El a mai precizat că în 2021 PMB a făcut „reduceri masive” ale costurilor, a închis companii şi a disponibilizat 2.700 de oameni.

„E prima oară când am plătit integral subvenţia la termie, la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti. Şi cu aceste cheltuieli, cu aceste reduceri de cheltuieli, am ajuns la acele două miliarde de lei, care sunt bugetul real al Primăriei Municipiului Bucureşti”, a adăugat edilul.

 


Re: Bugetul Municipiului Bucuresti Goldmund

Chiar ca nu mai inteleg lumea de azi:
Berlin este un oras cu un PIB/loc. mai mic decat al orasului Bucuresti, adica Berlin nu produce mare lucru, este falimentar, dar sa vedeti bugetul orasului(4.2 miliade euro "la vedere", alte miliarde euro ajutoare de la regiuni) si sa vedeti cati bani primeste de la "Bund" prin ajutorare.
Bucuresti este capitala Romaniei, poarta de intare a investitorilor in tara, cel mai mare aeroport al tarii, etc., orasul trebuie bugetat de....tara, plus bani de la UE!

 


Re: Bugetul Municipiului Bucuresti cris_m

Da, dar in Berlin cu siguranta nu sunt subventii asa de darnice ca in Bucuresti...

 


Re: Bugetul Municipiului Bucuresti punmeister

Ba da, ca la Berlin se afla partidele de stanga la putere (incl. verzii si socialistii de la Die Linke) de foarte multi ani.
Berlin este un oras cu un PIB/loc. mai mic decat al orasului Bucuresti, adica Berlin nu produce mare lucru, este falimentar, dar sa vedeti bugetul orasului(4.2 miliade euro "la vedere", alte miliarde euro ajutoare de la regiuni) si sa vedeti cati bani primeste de la "Bund" prin ajutorare.

Exact, ce produce Berlin?  Cluburi prin Kreuzberg? :rofl:

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Bugetul Municipiului Bucuresti V2A

https://economedia.ro/document-cum-a-imp ... ase.html
DOCUMENT Cum a împărțit guvernul cele 52 de miliarde de lei din programul Anghel Saligny: Suceava ia cei mai mulți bani, București și Ilfov – codașe
[...]
Bucureștiul a primit cea mai mică alocare, de doar 175 milioane lei, urmat de Ilfov – cu 794 milioane lei, și Brăila – 849 milioane lei.
[...]
Citește aici alocările pentru programul Anghel Saligny

 


Re: Bugetul Municipiului București ByOnu

Sâmbătă, 03 Februarie 2024, 09:07
ANALIZĂ Câți bani au primăriile de sector în 2024 și pe ce îi cheltuiesc
Catiușa Ivanov • HotNews.ro


Primăriile de sector din București au în 2024 un buget estimat de 14,5 miliarde de lei. Cel mai mare buget - 2,9 miliarde de lei - îl are sectorul 4. Explicația este că aproape 1,5 miliarde de lei vin din fonduri nerambursabile (PNRR și Guvernul României). Pe capitole bugetare, din cele 14,5 miliarde lei, pentru spațiile verzi sunt alocați circa 1,4 miliarde lei, pentru salubrizare 1,5 miliarde lei, pentru reabilitare termică 1,6 miliarde lei, învățământ 2,4 miliarde lei, asistență socială -1,9 miliarde lei și reabilitare străzi - 1 miliard lei.

Important: aceasta este forma de buget propusă de primari, va sta în dezbatere publică, apoi va fi supusă aprobării Consiliului Local. Atunci mai mai poate suferi modificări, mai ales dacă primarul nu are majoritate în Consiliul Local.

Cheltuieli prevăzute în proiectele de buget:

Sectorul 1
Primăria Sectorului 1, cu tot cu subordonate, are venituri de circa 1,4 miliarde lei și cheltuieli de 2,4 miliarde lei, potrivit proiectului pus în dezbatere publică pe site-ul instituției. Deficitul urmează să fie acoperit din excedentul de 1 miliard de anul trecut. Cheltuielile de personal se ridică la circa 340 milioane lei, iar circa 860 milioane lei sunt alocările propuse pentru dezvoltare (investiții).

Pe capitole, alocările sunt următoarele:

asistență socială - 343 milioane lei;
spații verzi - 180 milioane lei;
salubrizare - 432 milioane lei;
reabilitare termică - 31 milioane lei
învățământ - 528 milioane lei
Poliția Locală - 57 milioane lei;
reabilitare străzi - 155 milioane lei;
În ceea ce privește finanțarea nerambursabilă așteptată în 2024:

PNRR - 40 milioane lei;
FEN - 16 milioane lei;
Fonduri nerambursabile din programele derulate de Guvernul României - 0 milioane lei;
Sectorul 2
Primăria Sectorului 2, cu tot cu subordonate, are un buget estimat de 2,6 miliarde lei , potrivit proiectului pus în dezbatere publică pe site-ul instituției. Cheltuielile de personal se ridică la circa 400 milioane lei, iar circa 1 miliard sunt alocările propuse pentru investiții.

Pe capitole, alocările sunt următoarele:

asistență socială - 351 milioane lei;
spații verzi - 285 milioane lei;
salubrizare - 192 milioane lei;
reabilitare termică - 298 milioane lei;
învățământ - 610 milioane lei;
Poliția Locală - 74 milioane;
reabilitare străzi - 208 milioane lei;
În ceea ce privește finanțarea nerambursabilă așteptată în 2024:

PNRR - 218 milioane lei;
FEN -153 milioane lei;
Fonduri nerambursabile din programele derulate de Guvernul României - 25 milioane lei;
Sectorul 3
Primăria Sectorului 3, cu tot cu subordonate, are un buget estimat de 2,6 miliarde lei, potrivit proiectului pus în dezbatere publică pe site-ul instituției. Cheltuielile de personal se ridică la circa 439 milioane lei, iar circa 1,2 miliarde lei sunt alocările propuse pentru investiții.


ADVERTISING


Pe capitole, alocările sunt următoarele:

asistență socială - 295 milioane lei;
spații verzi - 201 milioane lei;
salubrizare - 237 milioane lei;
reabilitare termică - 70 milioane lei;
învățământ - 323 milioane lei;
Poliția Locală - 0,6 milioane lei;
reabilitare străzi - 70 milioane lei;
În ceea ce privește finanțarea nerambursabilă așteptată în 2024:

PNRR - 637 milioane lei;
FEN - 188 milioane lei;
Fonduri nerambursabile din programele derulate de Guvernul României - 17 milioane lei;
Sectorul 4
Primăria Sectorului 4, cu tot cu subordonate, are un buget estimat de 2,9 miliarde lei, potrivit proiectului pus în dezbatere publică pe site-ul instituției. Cheltuielile de personal se ridică la circa 177 milioane lei, iar circa 2,1 miliarde lei sunt alocările propuse pentru investiții.

Pe capitole, alocările sunt următoarele:

asistență socială - 227 milioane lei;
spații verzi - 248 milioane lei;
salubrizare - 242 milioane lei;
reabilitare termică - 745 milioane lei;
învățământ - 627 milioane lei;
Poliția Locală - 23 milioane lei;
reabilitare străzi - 333 milioane lei;
În ceea ce privește finanțarea nerambursabilă așteptată în 2024:

PNRR - 990 milioane lei;
FEN - 7 milioane lei;
Fonduri nerambursabile din programele derulate de Guvernul României - circa 500 milioane lei;
Sectorul 5
Primăria Sectorului 5, cu tot cu subordonate, are un buget estimat de 1,67 miliarde lei, potrivit proiectului pus în dezbatere pe siteul instituției. Cheltuielile de personal se ridică la circa 255 milioane lei, iar circa 400 milioane sunt alocările propuse pentru investiții.

Pe capitole, cheltuielile sunt defalcate astfel:

asistență socială - 317 milioane lei;
spații verzi - circa 167 milioane lei;
salubrizare - 160 milioane lei;
reabilitare termică -135 milioane lei;
învățământ - circa 100 milioane lei;
Poliția Locală - 63 milioane lei;
reabilitare străzi - 24 milioane lei.
În ceea ce privește finanțarea nerambursabilă așteptată în 2024:

PNRR - 48 milioane lei;
FEN - 7 milioane lei;
Fonduri nerambursabile din programele derulate de Guvernul României - 20 milioane lei;
Sectorul 6
Primăria Sectorului 6, cu tot cu subordonate, are un buget estimat de 2,7 miliarde lei, potrivit proiectului pus în dezbatere publică pe site-ul instituției. Cheltuielile de personal se ridică la circa 315 milioane lei, iar circa 1 miliard lei sunt alocările propuse pentru investiții.

Pe capitole, alocările sunt următoarele:

asistență socială - 382 milioane lei;
spații verzi - 301 milioane lei;
salubrizare - 250 milioane lei;
reabilitare termică - 338 milioane lei;
învățământ - 240 milioane lei
Poliția Locală - 50 milioane lei;
reabilitare străzi - 236 milioane lei;
În ceea ce privește finanțarea nerambursabilă așteptată în 2024:

PNRR - 223 milioane lei;
FEN - 121 milioane lei;
Fonduri nerambursabile din programele derulate de Guvernul României - 431 milioane lei;
 


Articol sursa: https://hotnews.ro/stiri-administratie_l ... tuie.htm
Screenshot_20240207-125402_Chrome.jpg (753.96 KB; downloaded 480 times)

 


Re: Bugetul Municipiului București shoppy

Vad ca PS1 are detaliat venituri si cheltuieli in timp ce toate celelalte au doar "buget", foarte transparent.
Dupaia ca PS1 are la reabilitare termica de 4 ori mai putin decat PS4, pai reabilitarea s-a cam terminat in PS1, a mai ramas cate un bloc izolat, am mai auzit de nebuni care nu au vrut, nu este vina primariei ca s-a terminat, este chiar un merit.

 


Go to page:  1  ... 18 19 20 21 22 23 24
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2279 forum members have written 420769 posts in 5243 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use